Коментари - Занев: АПИ са се отнесли безхаберно, може да струва животи | Днес.dir.bg

Занев: АПИ са се отнесли безхаберно, може да струва животи

„Агенция пътна инфраструктура са могли да вземат някакви превантивни мерки от предишния ден, защото сметището до Ихтиман тлее от няколко дни”.

Обратно в новината

Коментари - Занев: АПИ са се отнесли безхаберно, може да струва животи | Днес.dir.bg

Коментари

Агенция пътна инфраструктура са могли да вземат някакви превантивни мерки от предишния ден Какво значи някакви мерки : 1. Липса на процедури 2.Липса на оценка на риска 3.Липса на контрол от принципала и онази пълничка госпожица която доскоро режеше ленти и бе отличника на страната 4. След трагедията на магистрала Хемус преди известно време -Госпожо Лиляна показва че имате системна грешка със сигурността по магистралите и контрола .За изброеното сте отговорна лично Вие като министър макар и бивш

Като ги разбираш нещата как ще оцениш накъде ще духне вятъра ?! Поне аз не знам да има начин да се предвиди посоката на вятъра ! До вчера вятъра си е духал в друга посока и всичко си беше ок !

Пълно безхаберие на всички инстанции! И както обикновено рибата мирише откъм главата! До това водят политическите назначения и шуробаджанащината! Във всички тези структури няма и един професионалист! Между другото, така е и в съдебната система: всичките са "свои хора". Затова няма да има нито виновни, нито осъдени! ОСТАВКА!!!!!

Днес от Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка от км 45 до км 47 на магистрала "Тракия". Мисля че тази агенция трябва да я преименуват в "Агенция пълна "мъгла" и магистрален дим".

Ти не караш ли винаги със съобразена скорост и повишено внимание за да ти казва някой това ?!

Преди време бях написал, че "плодовете" на всичко "сътворено" от Правителствата на Борисов, ще ги берем с десетилетия .... не предполагах, че "беритбата" ще започне толкова скоро .... в такъв хаос и безхаберие "Държавата" и "Държавните институции" ... никога не са били както в момента ... "действията" в рамките на 48 часа около "случката" НДК, много точно показват КАК се "работи" в момента .....

Забравих да припомня за случеят в тунела на магистрала Хемус - в едно също време на едно също място с еднин и същи манталитет, се събират 70-80 "неразумни" водачи на МПС, които карат с "превишена скорост" ..... НИТО ЕДНА "Дърбжавна институция" не е виновна .... всичко се замете .... ОТНОВО .... Никой не обърна внимание на думите на сръбски шофьор на ТИР /в един от репортажите по една от телевизиите/, който каза, че с навлизане в участъка, камионът му започнал да се държи странно ... когато все пак успял да спре, безопасно далеко от "мелето" и тръгнал да помага, видял че асфалта е покрит с нещо мазно и хлъзгаво смесено с водата която е имало, е било като "лед" ... и какво "НЕРАЗУМНИТЕ" шофьори - ВИНОВНИ ... "ДЪРЖАВАТА" АПИ МРРБ ... НЕ ...

14 души е изключително голямо натоварване и екипите се справиха отлично, каза още д-р Славчо Близнаков. ========= Не знам какво говори този смешник. Ако 14 души за булгаристанската Спешна помощ е "изключително голямо натоварване", не ми се мисли какво би станало в Булгаристан при терористичен акт със 100 убити и 200 ранени като този в Анкара през октомври 2015 г.?!

Бивши "Величия"...

Трудно ми е да повярвам, че повечето шофьори са карали с превишена скорост - ами нали е магистрала, разрешено е! С 50 км/ч ли да карат?!? Цялата държавна администрация да си ходи - начело с политиците! Време им е!

Няма особено значение дали са с превишена. Важното е дали карат със съобразена с пътя и възможностите си скорост.

Да, прав си! Грешно се изразих!

Да ти обясня иначе ! Ти караш със съобразена скорост и влизаш в мъглата виждаш спряло МПС и ти спираш и излизаш от колата зада видиш какво става.И в момента в който излязъл един се забива в твоята колата с несъобразена скорост и след него още един и т.н. При теб всичко е ок , но колата вече става само за вторични суровини благодарение на идиотите зад теб ! И по чудо си оцелял защото си се сетил да излезеш от колата , но ако не беше излязъл щеше да си на кайма и тук КАТ са виновни ?!

Така, значи АПИ - невинни, МВР - невинни, абе всички са невинни а имаме един човек с увреден гръбначен мозък - т.е. инвалид за цял живот и още четирима които я ги бъде, я не! А къде в цялата картинка е пожарната, която е трябвала да неутрализира това "тлеене"? Думата е безхаберие - безхаберие от А до Я на държавата. Ако пострадалите са граждани със силна позиция и си отстояват интереса - съд по всички инстанции, нашия съд ще отсъди на последна инстанция, че няма виновни, разбира се, но след това Страсбург ще каже друго! И когато това се повтори стотина пъти и държавата олекне с половин милиард евро, например, ще се научим. Бай ти Ганя се учи само като му бръкнат у джебо!

Станишев и Костов са виновни!

Забрави ... и Корнелия и БСП ...

Радо?!...

Скоро се върнах от Англия. Който е карал по тамошните пътища знае на какво ниво е сигнализацията. Ремонт се означава най-малко 200 метра преди изкопа в града, и най-малко 1 км на магистрала. И конусите не са поставени пред самата дупка, както е при нас, а е оставено поне 10 метра разстояние. Необичайни ситуации се обозначават 2 км по-рано на магистрала, като последните 500 м има най-малко още два знака, а конусите са поставени много преди стеснението или аварията. Същото се отнася за затворени изходи и т.н. Да не говорим, че ВСИЧКИ знаци са осветени, маркировката е светлоотразителна, дори и по най-забутаните междуселски пътища. През уикенда се връщаме от Самоков - пътя е приличен, но маркировките са изтрити. Караше жена ми, и се наложи да се сменим, защото не виждаша края на пътя. Явно се е разглезила от английската поддръжка на пътя.

да се разглезвате:), защото там като сте дисциплинирани водачи, тук сте диво племе и малоумни, както вчера ни убеждаваха троловете

МВР са контролен орган те само следят за изпълнение на закона за движение по пътища.... Това е вярно, но в закона има две старани, които КАТ трябва да следи - колите и АПИ като собствени на пътищата. Някой да е чувал катаджия да е съставил акт на АПИ за грешна маркировка знак, липса на знак и т.н. Катаджиите са в самото начало на магистрала Тракия и никой даже не е обърнал внимание на АПИ, че от години липсва знак за начало на магистрала...какво да кажем за другите знаци по пътищата. Според мен основната причина за катастрофата е в шофирането ...като за последно...без никаква мисъл...какво би станало. Шофьорие просто натискат газта като в екшън филми от рода на Скорост 1,3,3...

За изключително тежкия случяй има само и единствено двама виновници - кмета на Ихтиман и концесионера (ако има такъв). Защо? - Сметището е на територията на община Ихтиман - След като се самозапалило или е запалено от концесионер или роми, никой не се е интересувал от него. - През последните дни валя дъжд в големи количества, който е проникнал в дълбочина, но в тлеещо огнище. Започва изпаряване на влагата, която се смесва с дима и прави всичко наоколо непрогледно. Ако кмета и концесионера бяха отговорни хора, щяха да обезопасят обекта (сметището), а не да говорят глупости, че КАТ, АПИ, Светата Троица и Бог знае кой още е виновен. Целият процес се учи в училище - кръговрат на водата -природознание, кипене и изпаряване - физика/химия Следователно, причината е в НЕУКИТЕ, независимо дали са кметове, служители на КАТ или други чиновници.

Все някой друг виновен за безхаберието на шофьорите по пътищата!!! Като има пушек и мъгла се кара бавно, дори и на магистрала, ама неее - Ганьо трябва да кара бързо, да изпреварва.... то не се вижда на 5 метра, ама Ганьо нали не вижда кола насреща - изпреварва със 100... аре моля ви се. Пътищата се напъ;ниха с некадърни шофьори, за които все трябва да се намират извинения и все някой друг да е виновен. Ама подкупните в ДАИ никога не са виновни, че са дали книжки на кифли и мангусти, които не могат до 10 да преброят или единственото в главата им е с коя рокля да си покажат силикона...

когато са в чужбина безхаберните български шофьори са дисциплинирани, а когато са в България дисциплинираните чуждестранни шофьори са безхаберни. Познайте от първия път защо става така!

И тази сутрин беше същата непрогледна мъгла! Минавам оттам почти всеки ден. Но ПТП нямаше....всички пълзиме бавно....! Вижда се отдалеч, не е като да се натресеш изведнъж в нея. Дано се оправят хората

Чудесно, че екипите на спешната помощ са се справили и дано хората се оправят. ЧУдя се само, дали в тези час-два е имало изобщо свободен екип в София и който е имал нужда дали е бил обслужен? Като знам организацията - някой е казал юруш на черешите и всички по магистралата тичат, защото от Ихтиман най-много една две линейки да има. Крайно време е да се разбере, че спешната помощ не е фирма да има печалба, а трябва да има насищане на екипите - докато не остане, няма да стигне никога.

Когато се кара като бесен на място където видимоста е намалена, когато малаумните шофьори притискат някокого който ги спира да кара с 200 км/h, незнам защо се търси другаде вината. Като гледам снимките , намачканите коли не са се движили с 50/60 км/h.

Както е по традиция след всяка трагедия...никоя институция не е виновна. Много странно съвпадение

АПИ са се надявали дъждът да им свърши работата. То бива безхаберие, но чак пък толкова... Сега съд и затвор, за назидание . Друг път да не разчитат на природните явления. Срамота е да се оправдават сега като деца в началното училище!

Не е отговорност на АПИ да гаси сметище. Нито парите от моята винетка трябва да годят да се гаси сметище....

Българска народна приказка -"НЕВОЛЯТА" .... ТОВА Е РЕШЕНИЕТО. - Ех, момчета, вие сте търсили неволята из пущинаците, а тя била при вас. Самата неволя ви е помогнала да си поправите колата. Поразмислете малко и ще разберете, че съм прав.

След дъжд качулка предопреждават

И тази сутрин беше същата непрогледна мъгла! Минавам оттам почти всеки ден.

Има необходимост всеки от нас да проявява лична грижа. Това нещастие нямаше да се случи, ако хората искаха да имат лична грижа и никой да не ги осъжда за това.

Абе аз на метеоролози и изгонени чиновници ли да вярвам или на очите си. Щото днес поне 3 телевизии показаха от там как пак имаше мъгла

Кай е възможно да има сметища, които да горят, това е екологична катастрофа, в дима има много опасни за здравето химикали. Да не говорим, че това става в близост до единствената ни автомагистрала!

Започва да става верижна катастрофа от еднаа страна на магистралата, а от другата страна зяпачите на зрелището поварят случката ... пък после сметището им е виновно, мъглата им виновна, всеки друг, само не и собствената човешка немърливост дори и за собствения им живот !

АПИ трябва винаги да предупреждават чалгопитеците къде има мъгла, да им кажат с колко да карат в мъглата а полицията трябва да сложи по един катаджия на всеки 50 метра, да следи в мъглата. Останалите могат да преценят и сами и не трябва никой да им казва.

Без да оправдавам чиновниците, които никога не си оправдават заплатите, мога да кажа, че на това място, което е нещо като малка низина, сутрешната мъгла и дима си виждат доста отдалече и има време шофьорите да се съобразят. Те обаче карат като на NASCAR, не спазват дистанция, не намаляват скоростта и резултатът е налице.

Можеше, трябваше, щеше! На баба ми хвърчилото! Само заплати папкат и никаква дейност и резултати от министерства, агенции, комисии!

Я сега да кажат кой нареди на иснтитуции/медии да лъжат, че е "имало мъгла" и следователно властите не са виновни. Кой е този който нарежда на всички институции и медии какво да казват? Това е въпрос с повишена трудност, и ще има награди за отговорилите правилно.

Дрън дрън, ярина! С две думи, виновни пак са шофьорите. Да видимост е нямало, сметището е горяло и е задимило, ама те пък къде са тръгнали с тези коли по това време, виновни са, не ги е срам, сега да платят на всички невинни държавни структури за стреса, който са им причинили, като са ги карали дасе обясняват и да разясняват, колко са невинни.

Е как да не сме виновни шофьорите? Виждаш гъста мъгла и не намаляваш, нищо че нямаш видимост. Пътят е сух, горе долу топъл, намаля се за секунди. На това място винаги има сутрин мъгла - лете и зиме. В България култура на шофирането няма, нито мисъл по-далеч от нивото на носа.

Др. От Резерва полковник, що не си гледаш чалга певачките, от които най много разбираш, ами си седнал акъл да даваш? какво ти разбира свинка от кладенчова вода, че и ти от пътна обстановка, м?

По стара практика щом за нещо са отговорни повече от две институции, то виновни няма. Вината е на АПИ, КАТ, екоминистерството, кмета, РИОСВ и т.н, никой не е взел никакви мерки!

Де юре виновницте са лицата отговарящи за сметището, кметство и полиция на Ихтиман, пожарната там, поддържащите пътя , контрола по пътя, АПИ, КАТ, ДАИ, водачите на мпс, несъобразили движението си с пътните условия- както виждате много са.. Де факто виновник е масовото българско безхаберие и безогледност. Няма как да виждаш, че мирише на пожар и да караш бързо, да не пуснеш аварийните, за да предупредиш тези след теб, да не се обадиш на 112, да не ти дреме, от града да гледаш и да не се сещаш, че това е опасно за колите по магистралата, защото нали не те засяга... После били се насъбрали! Хайде де!

В събота вечер минах от там, димеше и се виждаха огнени езици! Звънях на 112 и какво нищо!? По-късно пожарникар ми върна обаждането и ми обясни да не ги притеснявам. КонцесионерЪТ си подпалвал сметището!

Браво! Този пост е напълно достатъчен от районна прокуратура Ихтиман да разпоредят проверка относно обаждането, защото то е записано. Ако концесионерът си е запалил сметището има лице, носещо гражданската отговорност за причинените вреди, а даже и наказателната, защото е направил пожар, въпреки, че е на сметище.

аз от кога ви казах,че това не е държава, а цирк!

АПИ да ходи да духа дима? Несъобразената скорост винаги е причина за произшествия!

В този случай е редно да има поголовни съкращения и подвеждане под съдебна отговорност. Но това няма да се случи, защото не може току така да изгорят нашите хора.

И отнемане на шофьорски права на малоумните шофьори, на които и въздухът им пречи.

Коментари - Занев: АПИ са се отнесли безхаберно, може да струва животи | Днес.dir.bg

Занев: АПИ са се отнесли безхаберно, може да струва животи

„Агенция пътна инфраструктура са могли да вземат някакви превантивни мерки от предишния ден, защото сметището до Ихтиман тлее от няколко дни”.

Обратно в новината

Коментари - Занев: АПИ са се отнесли безхаберно, може да струва животи | Днес.dir.bg

Коментари

Агенция пътна инфраструктура са могли да вземат някакви превантивни мерки от предишния ден Какво значи някакви мерки : 1. Липса на процедури 2.Липса на оценка на риска 3.Липса на контрол от принципала и онази пълничка госпожица която доскоро режеше ленти и бе отличника на страната 4. След трагедията на магистрала Хемус преди известно време -Госпожо Лиляна показва че имате системна грешка със сигурността по магистралите и контрола .За изброеното сте отговорна лично Вие като министър макар и бивш

Като ги разбираш нещата как ще оцениш накъде ще духне вятъра ?! Поне аз не знам да има начин да се предвиди посоката на вятъра ! До вчера вятъра си е духал в друга посока и всичко си беше ок !

Пълно безхаберие на всички инстанции! И както обикновено рибата мирише откъм главата! До това водят политическите назначения и шуробаджанащината! Във всички тези структури няма и един професионалист! Между другото, така е и в съдебната система: всичките са "свои хора". Затова няма да има нито виновни, нито осъдени! ОСТАВКА!!!!!

Днес от Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка от км 45 до км 47 на магистрала "Тракия". Мисля че тази агенция трябва да я преименуват в "Агенция пълна "мъгла" и магистрален дим".

Ти не караш ли винаги със съобразена скорост и повишено внимание за да ти казва някой това ?!

Преди време бях написал, че "плодовете" на всичко "сътворено" от Правителствата на Борисов, ще ги берем с десетилетия .... не предполагах, че "беритбата" ще започне толкова скоро .... в такъв хаос и безхаберие "Държавата" и "Държавните институции" ... никога не са били както в момента ... "действията" в рамките на 48 часа около "случката" НДК, много точно показват КАК се "работи" в момента .....

Забравих да припомня за случеят в тунела на магистрала Хемус - в едно също време на едно също място с еднин и същи манталитет, се събират 70-80 "неразумни" водачи на МПС, които карат с "превишена скорост" ..... НИТО ЕДНА "Дърбжавна институция" не е виновна .... всичко се замете .... ОТНОВО .... Никой не обърна внимание на думите на сръбски шофьор на ТИР /в един от репортажите по една от телевизиите/, който каза, че с навлизане в участъка, камионът му започнал да се държи странно ... когато все пак успял да спре, безопасно далеко от "мелето" и тръгнал да помага, видял че асфалта е покрит с нещо мазно и хлъзгаво смесено с водата която е имало, е било като "лед" ... и какво "НЕРАЗУМНИТЕ" шофьори - ВИНОВНИ ... "ДЪРЖАВАТА" АПИ МРРБ ... НЕ ...

14 души е изключително голямо натоварване и екипите се справиха отлично, каза още д-р Славчо Близнаков. ========= Не знам какво говори този смешник. Ако 14 души за булгаристанската Спешна помощ е "изключително голямо натоварване", не ми се мисли какво би станало в Булгаристан при терористичен акт със 100 убити и 200 ранени като този в Анкара през октомври 2015 г.?!

Бивши "Величия"...

Трудно ми е да повярвам, че повечето шофьори са карали с превишена скорост - ами нали е магистрала, разрешено е! С 50 км/ч ли да карат?!? Цялата държавна администрация да си ходи - начело с политиците! Време им е!

Няма особено значение дали са с превишена. Важното е дали карат със съобразена с пътя и възможностите си скорост.

Да, прав си! Грешно се изразих!

Да ти обясня иначе ! Ти караш със съобразена скорост и влизаш в мъглата виждаш спряло МПС и ти спираш и излизаш от колата зада видиш какво става.И в момента в който излязъл един се забива в твоята колата с несъобразена скорост и след него още един и т.н. При теб всичко е ок , но колата вече става само за вторични суровини благодарение на идиотите зад теб ! И по чудо си оцелял защото си се сетил да излезеш от колата , но ако не беше излязъл щеше да си на кайма и тук КАТ са виновни ?!

Така, значи АПИ - невинни, МВР - невинни, абе всички са невинни а имаме един човек с увреден гръбначен мозък - т.е. инвалид за цял живот и още четирима които я ги бъде, я не! А къде в цялата картинка е пожарната, която е трябвала да неутрализира това "тлеене"? Думата е безхаберие - безхаберие от А до Я на държавата. Ако пострадалите са граждани със силна позиция и си отстояват интереса - съд по всички инстанции, нашия съд ще отсъди на последна инстанция, че няма виновни, разбира се, но след това Страсбург ще каже друго! И когато това се повтори стотина пъти и държавата олекне с половин милиард евро, например, ще се научим. Бай ти Ганя се учи само като му бръкнат у джебо!

Станишев и Костов са виновни!

Забрави ... и Корнелия и БСП ...

Радо?!...

Скоро се върнах от Англия. Който е карал по тамошните пътища знае на какво ниво е сигнализацията. Ремонт се означава най-малко 200 метра преди изкопа в града, и най-малко 1 км на магистрала. И конусите не са поставени пред самата дупка, както е при нас, а е оставено поне 10 метра разстояние. Необичайни ситуации се обозначават 2 км по-рано на магистрала, като последните 500 м има най-малко още два знака, а конусите са поставени много преди стеснението или аварията. Същото се отнася за затворени изходи и т.н. Да не говорим, че ВСИЧКИ знаци са осветени, маркировката е светлоотразителна, дори и по най-забутаните междуселски пътища. През уикенда се връщаме от Самоков - пътя е приличен, но маркировките са изтрити. Караше жена ми, и се наложи да се сменим, защото не виждаша края на пътя. Явно се е разглезила от английската поддръжка на пътя.

да се разглезвате:), защото там като сте дисциплинирани водачи, тук сте диво племе и малоумни, както вчера ни убеждаваха троловете

МВР са контролен орган те само следят за изпълнение на закона за движение по пътища.... Това е вярно, но в закона има две старани, които КАТ трябва да следи - колите и АПИ като собствени на пътищата. Някой да е чувал катаджия да е съставил акт на АПИ за грешна маркировка знак, липса на знак и т.н. Катаджиите са в самото начало на магистрала Тракия и никой даже не е обърнал внимание на АПИ, че от години липсва знак за начало на магистрала...какво да кажем за другите знаци по пътищата. Според мен основната причина за катастрофата е в шофирането ...като за последно...без никаква мисъл...какво би станало. Шофьорие просто натискат газта като в екшън филми от рода на Скорост 1,3,3...

За изключително тежкия случяй има само и единствено двама виновници - кмета на Ихтиман и концесионера (ако има такъв). Защо? - Сметището е на територията на община Ихтиман - След като се самозапалило или е запалено от концесионер или роми, никой не се е интересувал от него. - През последните дни валя дъжд в големи количества, който е проникнал в дълбочина, но в тлеещо огнище. Започва изпаряване на влагата, която се смесва с дима и прави всичко наоколо непрогледно. Ако кмета и концесионера бяха отговорни хора, щяха да обезопасят обекта (сметището), а не да говорят глупости, че КАТ, АПИ, Светата Троица и Бог знае кой още е виновен. Целият процес се учи в училище - кръговрат на водата -природознание, кипене и изпаряване - физика/химия Следователно, причината е в НЕУКИТЕ, независимо дали са кметове, служители на КАТ или други чиновници.

Все някой друг виновен за безхаберието на шофьорите по пътищата!!! Като има пушек и мъгла се кара бавно, дори и на магистрала, ама неее - Ганьо трябва да кара бързо, да изпреварва.... то не се вижда на 5 метра, ама Ганьо нали не вижда кола насреща - изпреварва със 100... аре моля ви се. Пътищата се напъ;ниха с некадърни шофьори, за които все трябва да се намират извинения и все някой друг да е виновен. Ама подкупните в ДАИ никога не са виновни, че са дали книжки на кифли и мангусти, които не могат до 10 да преброят или единственото в главата им е с коя рокля да си покажат силикона...

когато са в чужбина безхаберните български шофьори са дисциплинирани, а когато са в България дисциплинираните чуждестранни шофьори са безхаберни. Познайте от първия път защо става така!

И тази сутрин беше същата непрогледна мъгла! Минавам оттам почти всеки ден. Но ПТП нямаше....всички пълзиме бавно....! Вижда се отдалеч, не е като да се натресеш изведнъж в нея. Дано се оправят хората

Чудесно, че екипите на спешната помощ са се справили и дано хората се оправят. ЧУдя се само, дали в тези час-два е имало изобщо свободен екип в София и който е имал нужда дали е бил обслужен? Като знам организацията - някой е казал юруш на черешите и всички по магистралата тичат, защото от Ихтиман най-много една две линейки да има. Крайно време е да се разбере, че спешната помощ не е фирма да има печалба, а трябва да има насищане на екипите - докато не остане, няма да стигне никога.

Когато се кара като бесен на място където видимоста е намалена, когато малаумните шофьори притискат някокого който ги спира да кара с 200 км/h, незнам защо се търси другаде вината. Като гледам снимките , намачканите коли не са се движили с 50/60 км/h.

Както е по традиция след всяка трагедия...никоя институция не е виновна. Много странно съвпадение

АПИ са се надявали дъждът да им свърши работата. То бива безхаберие, но чак пък толкова... Сега съд и затвор, за назидание . Друг път да не разчитат на природните явления. Срамота е да се оправдават сега като деца в началното училище!

Не е отговорност на АПИ да гаси сметище. Нито парите от моята винетка трябва да годят да се гаси сметище....

Българска народна приказка -"НЕВОЛЯТА" .... ТОВА Е РЕШЕНИЕТО. - Ех, момчета, вие сте търсили неволята из пущинаците, а тя била при вас. Самата неволя ви е помогнала да си поправите колата. Поразмислете малко и ще разберете, че съм прав.

След дъжд качулка предопреждават

И тази сутрин беше същата непрогледна мъгла! Минавам оттам почти всеки ден.

Има необходимост всеки от нас да проявява лична грижа. Това нещастие нямаше да се случи, ако хората искаха да имат лична грижа и никой да не ги осъжда за това.

Абе аз на метеоролози и изгонени чиновници ли да вярвам или на очите си. Щото днес поне 3 телевизии показаха от там как пак имаше мъгла

Кай е възможно да има сметища, които да горят, това е екологична катастрофа, в дима има много опасни за здравето химикали. Да не говорим, че това става в близост до единствената ни автомагистрала!

Започва да става верижна катастрофа от еднаа страна на магистралата, а от другата страна зяпачите на зрелището поварят случката ... пък после сметището им е виновно, мъглата им виновна, всеки друг, само не и собствената човешка немърливост дори и за собствения им живот !

АПИ трябва винаги да предупреждават чалгопитеците къде има мъгла, да им кажат с колко да карат в мъглата а полицията трябва да сложи по един катаджия на всеки 50 метра, да следи в мъглата. Останалите могат да преценят и сами и не трябва никой да им казва.

Без да оправдавам чиновниците, които никога не си оправдават заплатите, мога да кажа, че на това място, което е нещо като малка низина, сутрешната мъгла и дима си виждат доста отдалече и има време шофьорите да се съобразят. Те обаче карат като на NASCAR, не спазват дистанция, не намаляват скоростта и резултатът е налице.

Можеше, трябваше, щеше! На баба ми хвърчилото! Само заплати папкат и никаква дейност и резултати от министерства, агенции, комисии!

Я сега да кажат кой нареди на иснтитуции/медии да лъжат, че е "имало мъгла" и следователно властите не са виновни. Кой е този който нарежда на всички институции и медии какво да казват? Това е въпрос с повишена трудност, и ще има награди за отговорилите правилно.

Дрън дрън, ярина! С две думи, виновни пак са шофьорите. Да видимост е нямало, сметището е горяло и е задимило, ама те пък къде са тръгнали с тези коли по това време, виновни са, не ги е срам, сега да платят на всички невинни държавни структури за стреса, който са им причинили, като са ги карали дасе обясняват и да разясняват, колко са невинни.

Е как да не сме виновни шофьорите? Виждаш гъста мъгла и не намаляваш, нищо че нямаш видимост. Пътят е сух, горе долу топъл, намаля се за секунди. На това място винаги има сутрин мъгла - лете и зиме. В България култура на шофирането няма, нито мисъл по-далеч от нивото на носа.

Др. От Резерва полковник, що не си гледаш чалга певачките, от които най много разбираш, ами си седнал акъл да даваш? какво ти разбира свинка от кладенчова вода, че и ти от пътна обстановка, м?

По стара практика щом за нещо са отговорни повече от две институции, то виновни няма. Вината е на АПИ, КАТ, екоминистерството, кмета, РИОСВ и т.н, никой не е взел никакви мерки!

Де юре виновницте са лицата отговарящи за сметището, кметство и полиция на Ихтиман, пожарната там, поддържащите пътя , контрола по пътя, АПИ, КАТ, ДАИ, водачите на мпс, несъобразили движението си с пътните условия- както виждате много са.. Де факто виновник е масовото българско безхаберие и безогледност. Няма как да виждаш, че мирише на пожар и да караш бързо, да не пуснеш аварийните, за да предупредиш тези след теб, да не се обадиш на 112, да не ти дреме, от града да гледаш и да не се сещаш, че това е опасно за колите по магистралата, защото нали не те засяга... После били се насъбрали! Хайде де!

В събота вечер минах от там, димеше и се виждаха огнени езици! Звънях на 112 и какво нищо!? По-късно пожарникар ми върна обаждането и ми обясни да не ги притеснявам. КонцесионерЪТ си подпалвал сметището!

Браво! Този пост е напълно достатъчен от районна прокуратура Ихтиман да разпоредят проверка относно обаждането, защото то е записано. Ако концесионерът си е запалил сметището има лице, носещо гражданската отговорност за причинените вреди, а даже и наказателната, защото е направил пожар, въпреки, че е на сметище.

аз от кога ви казах,че това не е държава, а цирк!

АПИ да ходи да духа дима? Несъобразената скорост винаги е причина за произшествия!

В този случай е редно да има поголовни съкращения и подвеждане под съдебна отговорност. Но това няма да се случи, защото не може току така да изгорят нашите хора.

И отнемане на шофьорски права на малоумните шофьори, на които и въздухът им пречи.