Нотариусите ще сканират личните карти

С достъпа на нотариусите до базата данни на звеното за български документи за самоличност и чрез справката, която ще се прави на момента, ще може да се предотврати използването на фалшиви лични карти, които най-често е използват при имотни измами.

Обратно в новината

Коментари - Нотариусите ще сканират личните карти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми , те по-добре някакви парички да попечат.

Mi kraino vreme be6e!!

До колкото ме е известно съществува възможност за съставяне на саморъчно завещание което също е валидно но не е необходимо да се заверява при нотариус.Образец съм виждал във вестник Трета възраст.В този случай как може да се знае дали имота не е вече завещан и това да стане известно достатъчно късно за да обърка сделка?

Те бедните нямат пари, как ще си ги купят тези скенери, ама вие се излагате. Нека държавата да им ги купи, все пак те не обичат да дават, а само взимат.

хора това е най - паразитната структура в белите държави тази дейност се извършва и от лицензирани адвокати - няма нищо сложно да ти завери подписа , даже е по - добре защото знае каква ти е волята и ти прави правен анализ преди да си купиш имот . Тук е пълно с кухи нотариални актове , препродадени имоти , закупени от лихвари и общини , които няма как да са собственици на нещо което не им е принадлежало . Така че умната като купувате имот от лихвари и от община може да се окаже , че никога няма да станете собственик .В един хубав ден да не се окажете с направени подобрения в чужд имото .

Най-големите нагледци в България

Навремето една фирма направи няколкостотин милиона лева от продажба на касови апарати. С интерес ще следя кои ще са точно този вид скенери, защото ще си ги купуват нотариуси, а и цената им е доооста прилична! И дали одобрените скенери ще се внасят от стара или нова фирма... Хи-хии... И колко са нотариусите в БГ... Е, иначе - олигофрените си мислят, че със един скенер се постига достъп до база данни... бива... Ха, а някакви други комуникации - няма ли да има? Иначе скенерът си е жива копирна машина сам по себе си...

Според председателя на камарата разрешението за достъп до базата данни на документите за самоличност няма да опрости работата на нотариусите, а това е ново задължение, за което не се плаща допълнителна такса. Какво значи ново задължение???Не е ли основното задължение на нотариуса са се увери в истинноста на сделката и лицата по нея със всички дадени му от закона средства? Сега излиза, че това е досадна подробност, за която и трябва допълнително да пълниме гушите на тази доста алчна гилдия.

ТОЗИ ЛИ БЕШЕ НАЙ-ВАЖЕН ЗА НАРОДА, НАЙ-НЕОТЛОЖЕН ЗАКОН ВЪВ ВРЕМЕ НА ТАКАВА КРИЗА....ЦИРКАДЖИИ ОТ КЛАСА И ЛИКВИДАТОРИ. ТЕЗИ ЗАСЕНЧИХА ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ ПО НАГЛОСТ.

Нов гаф на Яйцеглавия. На гербарите честито!

Танев разсея съмненията, че нотариусите могат да злоупотребят с достъпа до личните данни на гражданите Така ли? Защо никъде не видях да има санкция за нотариус злоупотребил със лични данни! И след като няма опасност от злоупотреби защо тогава почти всички измами стават с помощта на нотариуси? Или някой иска да ми обясни, че нотариусите не знаят нищо и всичките имотни измами са ей така станали? Явно в тази държава се прави всичко възможно мафията да бъде облагодетелствана. Личните данни на хората се размотват наляво и надясно и умишлено се прави да няма никакви защити за тези данни! Писна ми от тази мутрезираната държава! Писна ми всяко поредно правителстов да ни прави на маймуни!

Дайте им достъп, и такива измами ще почнат, че свят ще ви се завие, като оня нотариус който прехвърли мерцедеса на Гоце на журналиста от Нова ТВ! Та въпросния нотариус (ако има достъп до данните на стари хора без наследници), мислите ли че няма да се възползва?

Бе един скенер е 90 лв. Бълха ще ги ощипе нотариусите. Те и сега сканират лични карти.

чак пък скенери... по един бус със сателитна антена няма ли да трябва да си вземат? проверката за фалшива лична карта става и с най-обикновена, т.нар. лупа, каквато има на всяка каса във всеки хипермаркет - едно пластмасово парче, което, като се върти върху личната карта, проверява наличието на определени защити в нея, които не се виждат с просто око...

Егати глупостите ! Никакви гаранции !