Разкриха ”добре смазана” далавера в НЕК

Експерти на МВР и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма са засекли "изключително добре смазана" корупционна схема при изкупуването на скрап от старо оборудване на АЕЦ "Белене" на стойност около 1 млн. лева.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха ”добре смазана” далавера в НЕК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След два месеца пак ли същото ще пишеш?!

Интересно! Тук името на спонсора на Гоце не фигурира. Людмил Стойков да не е роднина на дир оператора?

Явно ти си от доносничките по соца. Щом знаеш че се краде дай информацията в прокуратурата и да ги съдят. Иначе говориш доноси и клевети.

МАФИЯ !

Генерал Борисов, вие ли сте?

Радвам се, че разумни и мъдри хора гласуваха за ГЕРБ. Хора видели кураж, воля и решителност в новата власт. Всички останали чийто разум е замъглен от сляпото поклоничество нека припомни само едно - президента Първанов избран с гласовоте на ДПС преди 4 години връчи мандат за съставяна на правителство на ДПС. Правителство посочено от Европа като корумпирано и антисоциално. Плюеки по новата власт най-малко защитавате ДПС. Грешни сте пред всички ваши сънародници, които не са слепи за новият морал и решителност. И сте жалки защото намирате сила само в анонимността и тълпата а къде сте по време на избори? Защо не осъждате и не критикувате 20 годишното ограбване на мечти, надежди и очаквания а съдите безобразно правителство на 40 дни. Защото сте социалисти, нали? Но доказахте, че сте повече популисти и крадци. Тук сте много, но това е химера, илюзия за хората без морал и смисъл в ежеденевието а навън където реално се случват нещата както винаги се губите.

Do grupichkata na Kostov,uspokoite se ,programa ima,no za vashe sajalenie njma da ima tezisi i kongresi,kakto e v negovata spezialnost-polit.ik na sozializma.Zatova vashij kumir,kresti ot izvestno vreme za programa.Njkoi tuk da e chel njkoga negova programa?Na njkoi ot foruma mai im se plashta da revat sreshtu Boiko,zashtoto drugi nachini ne ostanaha.Segashnoto pranitelstvo obezlichi vsichki bivshi i nastijshti politizi v BG.

Жалкият ти мозът не успя да измисли нищо ново за 2 месеца. Този пост го чета за 50 път. Вече си смешен.

Razkrita bila goliyama dalavera za 1 milion. Shte padna ot smiah. Zashto ne razkriyat istinskata goliyama dalavera za AEC Belene, koyato e ne po malko ot 1 miliard i za koyato drapat sas zabi i nokti vsichki slugi na Kremal, nachelo s agenta Sedefchoff? Pitam i otgovor ne chakam, zashtoto znam, che v neya sa navarzani vsichki cherveni mafioti: ot prezrenidenta, do poslednia zamestnik ministar na chervenata mafia.

Интересни неща казвате, Вятър и пушилка (16.09.2009 г. 14:27ч.), интересни. Често пътувам по Южната дъга на Околовръстното шосе, но не виждам да е довършено. Още за миналия февруари ББ бе обещал да се започне прочутия надлез над разклона за Драгалевци- и нищо. Елате да видите как се тълпим на светофара и ецаме по дупките на пътя. Сигурно и там ГБС си е прибрало парите за несвършената работа (а както посочвате- хубави, много хубави пари) и чака още, щото се оказа сладко!

стига с тия изцепки нововластващи. Свършете малко работа.Така както изглежда нито БЕХ ще закриете, нито ще премахнете корумпираните играчи в енергетиката барабар с техните фирми - те са абонирани ДО ГРОБ!!!

браво на бойко и цветанов

От написаното ли личи че всичко е направено със спазването на буквата на закона. Т.е. единсвеното каквото можеш да направиш е да уволниш някого. Аз като гушна 1 милион лева ще ми е все едно дали ще ме уволнят после. А на това отгоре уволненият ще съди до дупка и ще гушне още кой знае колко лева.

Пак ни отвличат вниманието с много приказки. А дела кога? Подозирам, че гербарите вече си пълнят гушките, а нас ни залъгват с червени херинги.

Физкултурникът да намали темпото. Както е тръгнал, за месец ще разкрие всички далавери в държавата. После с какво ще се пъчи?

Вече 2 месеца правителството е на власт, а аз не виждам НИКАКВА промяна в българите - те все така мърморят, цапат, не спазват правилата за движение, дънят чалга и само искат!

Какво сте се запенили - правителството е на 2 месеца , а вие искате вече да сте по-богати, всички да са в затвора, да са приети нови закони и т.н! Айде, който може да го свърши това за 2 месеца да заповяда! Съдете след година, но нали да плюеш по форумите е тъй лесно, а практиката е друго нещо! Дайте пример от вашия живот как за два месеца преобръщате средата около вас - ако беше така България ще е цвете! Вие как се променихте през тези два месеца - станахте по-честни, по-съвестни, не пресичате на червено, не лъжете, спазвате стриктно законите - ревльовци и празнодумци!

И кво му е добре смазано? толкова е примитивно. Как на циганите далавери.

Добре де, фирмата е спечелика търг на тази цена. Имало ли е друга фирма с по-добра оферта, която да е пренебрегната? И докога тези поплювковци само ще фабрикуват лъжи и сензации в медиите, вместо да работят. Какво са направили досега - една кръгла нула. Осъдете корумпираните, пък тогава ревете по медиите, егати и некадърниците. Цялата пара отива в свирката, Бойко задмина Гьобелс по пропаганда.

Много си отворен/а! Затова следващите 4 години пак ще слушаме само кой какво е направил или ще направи, а нищо хубаво няма да се случва реално. Щом това задоволява елементарните ви мозъчета! Само ако може да ми уточниш-какво удовлетворение ти носи това, след като няма наказани, парите си остават по джобовете на крадльовците, а ние продължаваме да се ринем във все по-голяма мизерия! Няма нови закони, няма антикризисни мерки, няма пари, възстановени от далаверите. Но новото правителство точно това и цели-да хвърли прах в очите на повърхностни хора като вас!

Вятър и пушилка............. бяха самолетите на властта. Бойко отказа поръчката, напира да наема частни. В бъдеще, като летят той, президентът или парламентарна делегация, ще лепят стикер Република България, а като кацнат - ще го махнат. Казват, че така ще спестят пари. Но колко? Кой ги изчисли? Пълна мъгла - първо се говори, после се проверява. После бяха вертолетите. Аджамийската финансовият министър Симеон Дянков скочи срещу 4 туристически хеликоптера, които поръчал Румен Петков за МВР за 30 млн. евро. После се оказа, че не са туристически, а са по задание на ЕС, и не ги плаща държавата, а Брюксел. Но Дянков не се отчая - тръгна показно да бори корупцията по митниците. И митничари весело заразправяха как ТИР с нелегални краставици висял три дни, докато министърът дойде, че да го хване. За да бъде промяната нагледно демонстрирана. Он ден самият Борисов се възмути, че земите на селскостопанските техникуми били продавани за жълти стотинки. После се оказа, че един депутат на ГЕРБ, бивш общински кмет, е бил в схемата - харизал 30 декара училищна собственост за голф игрище. В този ред на мисли, да попитаме: А какво става със заменките на гори? Ще се работи ли по тях, както обещаха, или ситуацията се промени, откакто плъзнаха слухове, че и депутати на ГЕРБ са заменяли гори срещу терени в курортни селища? Да не се окаже цялата работа като онази с бившия главен секретар на парламента Огнян Аврамов. Новата власт рече, че е намерила под дюшека му 60 хил. евро, и го е сгащила, като хвърлял от 4-тия етаж на НС важни документи. После стана ясно, че парите били в гаража на НС, Аврамов не е разписвал никакви документи, а парламентът няма 4-ти етаж. Бойко спестил за 15-минутен разговор с шефа на Главбулгарстрой 17 млн. лв. Така вместо 107 млн., изграждането на спорната многофункционална зала в София ще струва 90 млн. Чакайте, чакайте... Седмица по-рано правителството на Борисов атакува ГБС за това, че е ремонтирало за милиони сградата на регионалното министерство. А спомняте ли си кой построи околовръстното в София за 10 млн. евро на километър? Същата фирма. Не може една фирма да се линчува, като работи с предната власт, и да се хвали, когато се съгласи да работи с новата. И кой всъщност изчисли, че спорната зала трябва да струва 90, а не примерно 50 млн. лева? Да не говорим как звучи съобщението, че една частна фирма доброволно се отказва от печалбата си и започва да строи за своя сметка обект на държавата! И още и още, абе ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ, ама ДО КОГА?????????

Защо далавера? Това сега се нарича непредпазливата безстопанственост. Ако тези фирми са въртяли сделки преди 2008 г., те са абсолютно невинни пред закона. Защо обиждате хората, които са прибрали много пари? Защо далавери?

Аз пък държа всички далавери да бъдат извадени на показ. Всички до една. Защото ми писна от убитаци, като тебе sick and tired!

Ето как се става престъпен богаташ у нас!Затова никакво уважение към богатите!

Единствения начин в случая да се спре далаверата е да се забрани самата далавера - в случая да се забрани изкупуването на скрап от търговци или прекупвачи и да не се купува на цена по-голяма от продажната тоест 160 лева за тон .

ХА ХА ХА - Пак изплува Людмил Стойков - спонсора и приятел на ПрезидентО

тъй ли?? ами изцепките тип от август Тракия почва да се строи ако спечеля???? май май си мушмороче ти дето папака герберчета а?

А в марица изток ако се разровят

А намеренията на управляващите да извадят стойността на Белене 10 милиорда не е ли корупционна сметка за кума на Мургитиге ?

Само 1 мил.!!!! Че друг път са взимали по повече. Изложили са се хората. Що за бг бизнесмен и политик ще си ако взимаш толкова мизерни суми. Я се стегнете!

Много е важно колкото може повече далавери да станат обществено достояние, защото само така ще има обществен натиск лумпените от съдебната система да си свършат работата! Освен това всички гласували за БСП и ДПС явно не знаят колко много са крали бившите управляващи и тяхното обкръжение :(

Ауууу..., какво разкритие? Я вижте цените на вторичните суровини по това време, не бяха ли такива? Прекалихте вече, омръзна ни, като няма наказани.

Реално 2 месеца минаха от управлението на ББ. Дайте малко време на хората, за 2 месеца няма как да се промени нещо... За сега констатират нередности и ги дават на прокурори ... но както знаете съдебната система е зле и законите също...

спокойно.докато велчев е главен прокурор може някоя дребна риба да влезе в затвора, но нещо по едро няма начин да влезе.той е от котилото на първанов и направи ли гаф повече живот за него няма.така че не очаквайте нещо повече от такива дребни далаверки като тая да излезат на светло поне докато тоя човек е начело на прокуратурата.

От колко време чуваме че ще се закрие БЕХ! Ами оставете си ги още да крадат г-н Трайчев,може би има още какво да се отмъкне,не са си свършили работата!

Нищо изнендващо, там поне 50% от вложените държавни пари са присвоени с подобни Договори. Но нали има подписи под тези договори. Това си е държавна измяна.

брях тоз Бойко бре брях тоз кум на Маргина, много ги разкрива той тез изключително добре смазани схеми бре....

оф, всеки ден хващат някоя далавера за много пари. искаме промени! искаме наказани!

Добре де, всички знаем, колко много ни крадоха, всички виждаме палатите и джиповете по улиците!!! Хайде вземете нещо положително да направите, а не само да вадите кирливи ризи! Колко седмици вече минаха, само слушаме кой колко е прибрал, нито има последствия за някого, нито нищо. Чакаме действия, Г-н Борисов! А не само да слушаме врели-некипели!

Мамка ви и крадци долни, идва Видов ден, скапаняци!!!

Zigani ni isbivat!4etete v tosi sait