МВнР се намеси в случая с починалото 7-годишно дете в турски аквапарк

Българският консул Момчил Русинов е изпратен в град Айдън, за да се срещне с прокурорите

Обратно в новината

Коментари - МВнР се намеси в случая с починалото 7-годишно дете в турски аквапарк | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз на такива пързалки не пускам дъщеря си която е на 12 ( а не на 7 като това дете) да отива сама, винаги съм този който се пуска след нея... жалко за детето.

на родителите и близките на това детенце. Разбира се, че трябва да има разследване. Но нямаше ли кой да разясни на малката, че като се е спуснала е трябвало веднага да се отдалечи. Друго се питам - само България ли е на две скорости в ЕС, а ние у нас не сме ли - . Защо трябва да се пише и подчертава кой е бащата, а ако беше дете на обикновени хора, не дай Боже и на такива от малко селце дали щеше да има статия и да се обяснява кои са родителите. Не върви да се пише - дете на животновъди!!!

Е как да се отдалечи като другото е след нея и то се спуска?!

Външно да почне да действа и вътрешно срещу всяка хуна трепеща баби и дядовци по селата

Веднага след нея се спуска друго дете и я удря(вероятно когато са вече в басейна).Е това са резултатите от Истанбулски коневнции и от Норвежки и европейски правила за разпасано възпитание и безотговорно лигаво поведение на децата.Ако е имало кой да му пляска по някой шамар на лигавото дрисне, което се е спуснало веднага, вероятно с цел да дразни другите, сега Вивиан можеше да е жива.Европейски ценности-отврат.

Никога няма да отида в Турция. Нито ще пътувам с турските авиолинии. Искам около мен цивилизовани и културни хора. А не пюещи по тротоара шебеци! Преди 10 г ходих в Турция и няма да повторя! Българите в хотела бяха и те едни диви селяни!

виновен бил хотела .не бе ердоган е виновен .техните хотели са милиони пъти по добри от наште текезесета с 4 звезди . А като скачат от балконите в слънчев бряг и се размазват на асфалта нашите хотелите ли са виновни ?

Стига сме имали правили "евала" на тия родоотстъпници. Това те приемат за слабост и съгласие.

няколко години бях с детето си на аквапарк в Слънчев бряг! На всяка пързалка при спускането имаше поставено по едно момче, което следеше, дали предно спусналия се е достигнал края и тогава даваше добро за следващия...Особено внимателни бяха на спусканията в тръбите...Така че в случая вината си е отвсякъде на управата на този аквапарк!Това е все едно да пуснеш басейн без спасители!

Разкарвали са детето по болници, вместо веднага да направят животоспасяваща операция

Пределно ясно е дотук,че резенетата от тюркиш се опитват мазно да минат м/у капките. От бг.инстанции зависи дали ще доведат нещата до край както си му е реда или както винаги ще стане хубава работа амъъъ бългърска.

Какво се правите на много ангажирани в такива безсмислени случаи, нещастен случай. Искрени съболезнования за родителите! Голям аршин, голямо чудо! Мерите с различен аршин. Московски- нишо.

Аз пък не мога да си представя как някой може да удари някого в корема на пързалка? Да те настигнат и да ти праснат главата или раменете, разбирам. Но корема? Да не говорим, че при застигане няма чак такава разлика в скоростоте. Единственият начин да стане това е детето вече да е било в басейна и вместо да се махне да се е обърнало с лице към пързалката, а другото със скок да си е забило краката в корема му. А за такова нещо няма спасение, просто всяко дете трябва да бъде инструктирано от родителите си да се маха супер веднага от пътя на следвашия. Най-добре е родител да се пуска след детето. Има и друго - даже някой горе да следи спускащите се да спазват дистанция, има деца, които се пускат седнали като на детска пързалка. А при такова спускане скоростта е минимална и даже съвсем спират в края и се дърпат с ръце за да скочат в басейна. А други се спускат като торпеда само на пети и плещи. Каква дистанция трябва да има, ако такова неопитно дете се спуска пред такъв бързак? Все пак не е реално да пускат нов човек чак след като предният е цопнал в басейна и се е махнал от опасното място. Обикновено се изчаква 1/3 или 1/2 от пързалката. Та това е, абсолютна сигурност не може да има никъде, а така както спасението на давещите се е грижа най-напред на самите давеши се, така и сигурността на децата е грижа най-напред на родителите. Мир на праха на детенцето. Жалко за лошата кобинация от събития, довела до трагедията (понеже само един фактор рядко е фатален, обикновено се натрупват по няколко).

Прав си :) Малко или много сами спомагаме за създаване на тези събития ! Къде с незнание , къде с невнимание и затова на такива места трябва да се внимава много и да се четат внимателно инструкции ! Българина не чете инструкции той всички си знае и от всичко разбира !

„да се маха супер веднага от пътя на следвашия “ абе някойси ти що не се махнеш хипер , мега фаст . куикли от вас и да пътуваш към курило щот си супер хипер тотал мега луд

Колко време трябва да мине и да кажат какво са подписали родители ?! Нещата толкова ли са зле , че не смеят да кажат , че вече му се е разминало на хотел ?!

Хотелът не е виновен! Родителите са!

Да му споменат името на този хотел, за да няма повече виновни родители там, тогава!

Точно по същия начин в Турция, моя 6 годишен син се пусна по аквапързалката и веднага след него се пусна някакъв полуидиот с детето си. Естествено сина ми е 20 кг, полуидиота с детето си е 120 кг и някъде около края на пързалката ускорението си каза думата и идиота се изсипа върху сина ми! Слава Богу, разминахме се само с лека уплаха и леко натъртване, а опита ми да му обясня на маймуняка основните физични закони и съобразяването с тях като основна функция за оцеляване претърпя пълен провал, идиота говореше само турски или арабски! Затова ако сте с малки деца- задължително горе трябва да има човек от персонала, който да следи дистанцията, а долу в басейна - да обясните на детето моментално след падането са бяга настрани, за да не бъде ударено от 2 крака в главата или гръбнака от следващия! А най-големите единия родител - горе, другия - долу в басейна! Иначе ей такива неща могат да се случат

Аз не разбирам манталитета на българина, хукнал на почивка в Турция...

Еднократна проба от любопитство! Затворен тузарски комплекс и най-вече, заради аквапарка вътре в самия комплекс! Рай за децата, но след този случай следихме изкъсо пускането им, защото там има всякаква дива гмеч-араби, турци, руснаци, Кавказци, шваби, англета, пакистанци... някой по-възпитани, обаче други - диви като аборигени, и на никой не му дреме за възпитание, обноски или да се съобразява с теб! Вероятно повече не бих повторил

Ако можеш да си го позволиш, иди в Риксос Премиум Белек и после се изхождай по темата!

Как може да има (градска) болница, в която не са в състояние да диагностицират и лекуват кръвоизлив в следствие на травматично разкъсване на слезката? Това не е неврохирургия или сърдечно-съдова операция - всеки що-годе опитен хирург общ профил би трябвало да умее да махне слезката. А също, нямат ли анестезиолози, които да третират шока, в резутат на кръвозагубата? За какво им е Университетска болница, за една спленектомия?! Ако не бяха загубили ценно време, детето можеше да бъде спасено.

дидим е 50 хиляден град, не може да нямат една хирургия, айдън е на 100 км

Ами това е показателно - да ги видите, че нашите съседи не са чак толкова напред в медицината, колкото се опитват да ни убедят.

да, има подобни митове сред разни бегемами

Дир, махнете некролога, изтрийте всички коментари и заключете темата. Горкото детенце. Кой бил виновен? Нима има значение???

Има. За да се направи преоценка и да се предотвратят евентуални подобни инциденти за в бъдеще.

Дете убива дете турски тир убива бг.семейство в бг.немам думи

Нали? Каквото и да правим, май винаги ще си останем исторически врагове с тях...

В един увеселителен воден парк близо до Солун, ме впечатли това, че на всяка пързалка стоеше служител на парка. След като се увереше, че тръбата е свободна, даваше разрешение на следващия да се спусне по тръбата. Освен това на всеки един правеше инструктаж да заключи ръцете зад врата си, да държи лактите притиснати към бузите си и да държи краката си изпънати и събрани. Тогава се възхитих на постоянството на тези служители. Явно мерките за безопасност бяха взети много присърце от управата на парка. В този случай обаче, не е било така. Жалко за детето! Горките родители!

Бях в този уникален комплекс, чийто собственик е български изселник. Питам пак родителите, на входа на пързалката имаше съобщение "Забранено за лица до 20 кг без придружител" на 3 езика, къде бяха родителите като разрешиха на детето да се пуска? Това не е България, в Турция след като е написано трябва да се спазва. Жалко за детето, бог да го прости!

Едно 7 годишно дете тежи над 20 кг...

Диди-то откъде да знае такива работи. То, ако имаше дете, нямаше така систематично да плюе родителите...

А като е толкова уникален този комплекс, защо на въпросния вход няма поставено лице, което да контролира кой влиза и кой не? То не, че ако си 20 кг и 500 грама не може да стане инцидент, но ако наистина иска сигурност, собственикът на комплекса трябва да се постарае малко повече. То и в България има предупредителни надписи навсякъде, ама ако беше станало тук всички щяхте да сочите с пръст държавата, не родителите.

Жалко за детенцето. Такива неща се случват. Друго дете го е изритало в корема, напрактика така е станало. Съоръжението си е съоръжение. Ама трябва да сме до децата, доколкото можем. Но мал шанс. Какво да кажем.

А за смъртта на Кристиян Московски няма разследване няма Виновни !? Това се нарича Политически Чадър !

Виновен е бащата. И той си има своето наказание, което ще тегли до живот.

Изрод

Личните терзания нямат нищо общо с наказателния кодекс !

Какъв Фройд си се писал. Пиши се - идиот - таман ще ти е по-мярка...

Изрод

На теб ако ти е хубаво да те правят на ИДИОТ си трай !

Човекът иска да се изкара голям тълкувател на нагона. Остави го да си изживява мечтата по форумите. Не че, е уместно тук, но за разбирачите на нагона няма граници...

Жалко за детенцето, дано да е на по-добро място.

Най-страшното нещо, което може да се случи на един родител. За съжаление се случват такива инциденти. Децата са си деца - искат развлечения - ски, мотори, шейни, пързалки, надуваеми замъци, катерушки, лодки, атаракциони. Дори всичко да е перфектно, никой не може да гарантира, че сблъсък между две деца няма да има. Често родителите ги оставят сами без контрол, стопанисващите атракционите само събират поредните левчета, децата често нямат елементарно възпитание и накрая те, които не могат да преценяват ситуацията, или се самонараняват, или нараняват друго дете. Би трябвало да има човек, който да пуска всяко следващо дете на безопасната дистанция - независимо дали е пързалка, надуваем замък или нещо друго.Като гледам лятото какво става по морето и какъв хаос е с тези съоръжения, колко ритници се отнасят в бъбреците, коремите или главите на децата, косите ми се изправят. Едни от най-лошите инциденти, когато дори е нелепо да се търси вина. Просто си остава космическата скръб за родителите. Нищо друго.

Не е нелепо да се търси вина от собственика на съоръжението, което гепва пари за удоволствието на децата, но не гарантира сигурността им

Няма гарантирана сигурност за едно дете! Вързано в празна стая да го сложиш - ще намери как да пострада. Житейски факт..

добре казано но и решението е лесно - за подобни съоръжения лиценз и задължително лице за контрол...аниматор ли, охранител ли, все тая, ама собственика да се бръкне за заплата

Мъката си е мъката , но има и виновни като министър Московски който пиян уби сина си с моторната шейна !

Стига сте дъвкали тоя Московски под всяка новина, бе! Него вече онзи отгоре го е наказал като е загубил сина си. Пък и ако земния съд прецени колко е виновен да го накаже и той. Нерде Ямбол, нерде Стамбул станаха подобни коментари!

И некролога трябва да се махне ! Що за противни лешояди сте вие драскачи нещастни. Може ли в такъв труден момент грам да не помислите за семейството. С какво ни помага този некролог и името на детето .. ? Отвратителна сган драскачи. Никакви журналисти не сте - нещастници

ДИР, Махнете опцията за коментари под тази статия! Не са необходими.

А сега недоразумението Надя ще я пуснат ли по пързалката?

Надя е единствения свестен министър в цялото правителство.!

В турското ли?

Коя Надя, бе градски?!

Има нещо ужасно нечестно в това деца да умират преди родителите си.. Не мога да си представя болката на тези хора.. много съжалявам! много!

Точно така е, в рамките на човешкия живот няма по-страшно нещо! За съжаление животът не е честен!