МВнР към Скопие и Атина: Никаква промяна на граници и претенции за език и история

Македония получава реален шанс за започване на преговори за присъединяване към ЕС, но заедно с Гърция трябва да дадат гаранции в договора помежду им, че границите няма да се променят

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

договорки м/у две държави ще се отнасят за трета, неучастваща нито в преговорите за името, нито в подписването на споразумението???

Не мога да разбера защо до сега никой не пищя на умряло, след като сме признали официално името "Република Македония"' от толкова време, а сега всички започнаха да пищят за името "Северна Македония" ?! Първо, границите са ни гарантирани от Европейският съюз и НАТО и никой не може да ни пипне! Второ, ние от отдавна сме признали македонците с името "Македония" в наименованието на държавата им! Нито има опасност, нито има трагедия! МВнР се държи премерено и конструктивно! Ма ако искаме да намерим за нещо да плюем, за това сме най-добрите!

Гърците имат интерес да ги въртят макетата с името,защото през това време гърците изнасят македонска продукция,като произведена в Гърция и лапат помощи от ЕС.Гърците глупеят с това северна Македония,защо утре макетата могат да пповдигнат въпроса за южна Македония ,а тя в Гърция.

Заю/Зоран Заев/ще го еб..т здраво,усещам накъде отиват нещата

Ние трябва да имаме претенции, не те! Божее докъде сме се докарали.. Македония сега е толкова беззъба, а ние и от нея се страхуваме..

КЪДЕ Е БАНКЯНСКИЯ ДА КАЖЕ ВЕЛИКА МИСЪЛ ?

МАКЕДОНИЯ Е В ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ .

СОФИЯ- ГЕРБ Е СЪГЛАСНА ДОРИ И ДА И Е ВЪТРЕ И ОТЗАД

Аз предлагам името Самуилова Македония.Много е хубаво.Като едно време Дунавска България и "чичовците" докато кан Персиан Обединител не решава въпроса с различните названия.

Договорите и намеренията се подписват ,за да бъдат нарушавани.Договора с Турция за изгонените българи от Тракия и компесацията за имуществото им подписан под натиска на т.н. Велшки сили до днес не е изпълнен от Турция.За това в името ,,Северна Македония" определено пак под натиска на ЕС и САЩ е заложена мина ,както за България така и за Гърция.Тези Велики сили имат интерес от тази сделка и не им пука за бъдещите последствия на Балканите.Управляващите мушмороци у нас са наясно с това ,но нали са наведени и се занимават само с говорене. Най- нормалното име незастрашаващо геогравски България и Гърция за Западна Македония е РЕПУБЛИКА СКОПИЕ.

Е И КВО АКО ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ ТЕ ИМАТ ДВА ТАНКА НИЕ СЪЩО ГОЛЯМ СИИР ЩЕ Е КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ АЗ ЗАЛАГАМ НА ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ

Знам, че ще нагазя "дълбоки води" и ше ядосам повечето от Вас., но моля помислете какво казвам. Аз съм съгласен с името "Северна Македония", макар че по бих предпочел "Северозападна Македония". Защо? Ето поради това: 1. Гърция има провинция наречена "Македония", още преди пръкването на БЮРМ, да не говорим за "македонската династия императори" или чии пък са точно Александър и Филип, в тази връзка и Филипополис? 2. Ние имаме "Благоевградски окръг" 3.За никой безпристрастен не е тайна какъв е етническия произход на населението и в "Северна" и в "Южна" Македония. Още от времето на Комисията Карнеги и други подобни.. 4. Източна Македония не трябва да се споменава, най-малкото защото такава НЯМА. Има България. Това, че хора от София, Пловдив или Варна казват, че отиват на почивка в "македонията", в Сандански е меродавно точно толкова, колкото аз когато отида на почивка в "турската Горна Джумая". Още един пример: Правилно или не, но аз казвам че съм служил година и половина наборен войник в "Гара Пирин", а не по-праваилното Кресна. Защо? Защото така е известен полкът сред наборите....: "Аааа, черният полк в Гара Пирин, ясно...." На кой му пука, че това е едно и също. Важно е да се разбере, че затова иде реч. 5. Като заговорих за полкове, ето какво си мисля... Само идеалисти с криворазбрани мечти си мислят, че може да получим територия или влияние, дори в тези наименования. В съзнанието на хората вече има понятията грък, сърбин, "македонец", "албано-македонец", "сърбо-македонец" и доста смешното "българо-македонец". Та даже до "канадо и австрало" се шири понятието . Можем да променим това, което сме губили през годините и векове, на не с напъни и закани. За такова нещо ще трябват полкове или бавно, търпеливо просвещение. Точно както ги "сърбираха" и "погърчиха". Моят "черен полк" е закрит отдавна. Нямям никакво намерение да го "откривам" наново. Освен в един единствен случай -ако някой проима претенции за ливадите на дядо ми/Не че са големи/ . 6. Бай Тошо/не съм му голям фен/, беше единствения, който заяви ча "Нямаме териториални претенции". Всички други си замълчаха. Е, сега имат шанс- нали ще има нов договор...? 7. Стига вече, с български усилия и кръв да се защитава незащитимото. 8. Самуил може да има статуя в Скопие, но за мен тя е между София и Пловдив- на "Траянови врата". 9. Нито ми трябват тикви, нито краставици и зелки. В Пазарджишко и Плевенско са по-сладки. 10. В тази връзка- хич не ме е еня как се самокръщават, ако ще да е "Субтропична Македония". Само..... да не газят на баба ми ливадите! Че то тогава ще им се обърка GPS-a и няма да знаят къде е Север,Юг, Запад и Изток. 11. Браво на Външно. "Мълчание в мрака" като филма с Ал Пачино. Колко пъти печелим битки и губим войни на преговорите? В случая преговори не са нужни. Нашето си е наше, а чуждо не искаме. Правилно скръцнаха със зъби, само лекинко. Затова, браво! Ще трябва и да писнат, и да хапят, ако се наложи. Дано няма нужда. Затова- браво! Но засега. И утре е ден.., ще видим...

Извинете! "Ухание в мрака" е заглавието на оригиналът на филма от 1974 год. Виторио Гасман печели наградата за актьор в Кан. Филмът печели "Сезар". Има римейк с Ал Пачино, и о ужас... той се казва "Усещане за жена" и печели 3 бр. "Златен Глобус", а колегата Ал цял "Оскар". Съжалявам за грешката, но пък на мен така ми звучеше добре. :) Всяко зло- за добро!. Щом вече съм "му Кръстник на филма" може да спретна един супер нов римейк и да купя по една риза на целия екип /екипи/ . Все ще спечеля нещо, както показва историята.... на филмите :) :) :) :) :) Извинете ме, моля. Всеки има право да греши и всеки има право да си признае, ако смята, че е нужно. Посипвам си главата с пепел.

ИЗТОЧНА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ? Външно министерство приветствало постигнатите договорености между Заев и Ципрас за името Северна Македония, разбрахме тази сутрин. Външно министерство не от вчера е източник на глупост и синоним на политически слугинаж. Те могат да склонят и Пиринския край да стане " Източна Северна Македония ", ако видят, че това допада на Вашингтон. Ибрикчийството се допълва с пълна липса на дипломатичност и с намеса във вътрешните работи на двете съседни държави. Споразумението се отхвърля от президента в Скопие и от опозицията в Гърция и в Македония, а нашите вече пърхат от радост. Глупци, изчакайте решението на държавата, не на управляващите партии, пък тогава реагирайте. Ако утре Ципрас падне и Мицотакис изхвърли договорката в коша, ние ще си влошим ли отношенията с Гърция ? Или с Македония ?

марийка казала : мамо той Иванчо само главата .... - ех дъще то членът рамене няма ,казала майката - та и наште марийки от външно са същите

Днес, може да гарантират, а утре, утре не знаем фурнаджийските лопати гърци и македонци какво ще измислят...До вчера македонците ни плюеха... Бойко, събуди се, събуди се....

Нашият тука се скъса да целива наред, а нямаше ли кой да му каже, че трябва да има писменно уверение, че утре двете държави няма да заяват претенции към България? Тия във външно министерство освен че се скъсват да пътуват по света трябва и да защитават интересите на България. Демек да научат Б. Б, че НЕ ТРЯБВА ДА СИ СЛАГА ПОДПИС за приемане на Македония в ЕС, докато не подпишат че няма да имат териториални претенции към България!

ПОСЯХМЕ ГЛУПОСТИ, СЕГА ЩЕ ЖЪНЕМ ТИКВИ! СЛЕД ИМА НЯМА 10 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ С ГЪРЦИЯ И СЕГАШНАТА МАКЕДОНИЯ! ТОГАВА ДАЛИ ТИКВИТЕ ДЕТО ВОДЯТ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ? ПИТАМ СЕ ТОГАВА КАКВО ЩЕ ПРАВИМ ТИЯ ДЕТО ВСЕ ОЩЕ МИСЛИМ ЧЕ ИМАМЕ РОДИНА И ДЪРЖИМ НА РОДИНАТА СИ? СЕЩАТЕ ЛИ СЕ ЗАЩО ИЗБЯГА ГЕНЕРАЛА?

Не разбрах. Пиринска Македония в Северна Македония ли е, или в Южна Македония? Какви гаранции може да има за трета страна в договор, сключен между други две страни? Сега как да разбера, аз в Северна Македония ли съм роден или в България? Всеки договор е нарушим. Вземете пакта за ненападение между Германия и СССР, или според вас това не е договор. Къде са кресльовците срещу придаването на Пиринска Македония към бивша Югославия? Може би те изпълняват ролята на нов Коминтерн. Сигурни ли са, че в определен момент (при други международни обстоятелства) Република Северна Македония няма да поиска присъединяването на Пиринска Македония към Скопска Македония. Тогава какво правим? Отиваме да се бием за териториалната цялост на България. Ще дойдат ли с нас сегашните управляващи или техните синове, внуци и правнуци?

Зависи кое е юг и кое е север според теб и тях. Щото в този тотално сбърксн свят и това вече не е много ясно! До там я докарахме! Или по-точно - ни докараха!

Която и страна да се присъедини към Европейския съюз, ние българите просто ще ставаме свидетели на техния напредък и повишаване на стандарта на живот, и изпреварване на България по всички икономически показатели. Със сегашното си мислене, българина е обречен да стои последен на всички опашки....

обясни ми за нашето мислене? Моето заключение че българина се води по слухове, а не влага разум!

"Не мога да повярва-а-ам", както пееше Килата. Името "Северна Македония" е голям автогол за гърците. Противно на повечето мнения тук, в геополитиката посоките вървят по двойки – Северна и Южна, Западна и Източна, почетете история, разгледайте картата на света и ще се убедите. С приемането на това име, на практика, евентуалните претенции на Македония се канализират в южна посока, т.е. по посока на Гърция. Как се стигна дотук, можем само да гадаем? Но има някои ясни неща. Първо, Западът (НАТО и ЕС) искат окончателно да изградят буферна зона около Русия, а към момента Балканите са слабото звено в "оградата", особенно с про-руската Сърбия. Затова и Западните Балкани се оказаха изведнъж приоритет. Чрез България, САЩ успяха да пресекът Южен поток на Русия. Но Турски Поток може да се "промъкне" през Гърция, нагоре през про-руска Сърбия, а оттам е лесно. И сега изведнъж на пътя му се оказва Македония с нейните новопоявили се переспективи за Европейски Съюз и НАТО. Казусът с името стоял на масата с десетки години, изведнъж бива изгладен, а споразуменито постигнато благодарение на "брилянтна дипломация", но далеч по-вероятно поради приближаващия звук от строящия се руски газопровод. А Ципрас, лишен от подкрепа вътре в страната и под заплахата от нов кръг "наблюдатели", експертни комисии и условия за спазване преди поредния животоспасяващ транш в евро, реши да приеме едно име, което буквално насочва дулото на евентуални териториални и етнически претенции към собствената му страна. Не знам къде се вижда дипломацията в цялата тази картинка?

Четири.странния формат -Северна ..., Южна .., че и Източна и...

Тъй тъй. Тропнете по масата, да се чуе че ни има... Па некой може и да помисли че имаме даже външна политика.

Пак се слага буре с барут на Блаканите. Щом има Северна значи има и Южна, а може би и Западна и Източна. Това, каквито и хартии да има подписани винаги оставя вратата отворена да се поиска да се обединят или да има претенции към държавите, където са съответните "части". Пак мръсна игра, пак некадърни калинки и тикви начело на държавата ще оплескат нещата и ще заложат голям проблем за бъдещите поколения.

Идеални неща няма.

Само да не объркат географията и да напишат ....Северна Добруджа?

Въпросът е как ще се гласува новоразбраното име в гръцкия парламент.Също,как ще реагира опозицията и обществото там.Ципрас предполага-народът разполага в Гърция.Те това отдавна са го доказали.За нашата позиция,нищо не мога да напиша.Защото от 28г.Р България,просто няма позиция по нито една тема касаеща националните ни интереси.

Скрий се, бе! Какво значение толкоз има в Глобалния свят на ...Америка?

След този провал ще последва най-малко оставка на българското правителство. Което обаче беше подкрепено в това предателство от болшинството ни парламентаристи. Така че - нови избори.

От какво, мислите, живея добре?

Колко време им трябваше да се разберат за добавката на една думичка към името? 15-20 години? Предстои ни да чакаме и обединението на Северна и Южна македония. ;)

Ако каже "биг брадър" от УСА и това ще стане.

Мисля, че вече е повече от крайно време България да скъса дипломатически и всякакви други отношения с сези диви балкански чалгари, меркантилни и нагли келепирджии. Работил съм заедно с македонци, доста народ ми се извървя пред очите, та мога да кажа с известна степен на емпирична увереност: по-прости и елементарни селяндури от тях няма! Дори образованите измежду тях са все едно хванати от гората/къра!

Да ни е честита новата транспортна ,,артерия,, натагък!?

На Македония щеше да и подхожда името Скопие.

По-скоро Югозападна България

Рeублика Скопско !

Бе каква Северна Македония,бе! На север от Гърция е България! Що си слагате бомба в гащите???? Северозападна,да! Западна,да! Опичай си акъла,Бойкоооо!

Част от западна Македония е в Гърция. Малка част от западна Македония е в Албания. След време западната половина на северна Македония може да стане източна Албания. И т.н.

Да трябва да решат кво да направят да направят 1 протест мисля че против гърция тоест македонците да направят против гр незнам

В духа на комунистическият инернационализъм ние сме горди с новото име на Македония!!!!Да живее великият дипломат и международник другаря Б.Борисов(какво ще стане след това със частта от северна Македония-Пиринска Македония????!!!)

Абе, това вашето си е чиста йезуитщина. Дрогаре.

Да подпомогнем братска Испания...има си пак вътрешни проблеми!?

Наборее, младото поколение недоумява за що иде реч!

Много съм доволен, че Гърция и Македония се разбраха за името. Не мога обаче да разбера защо има българи, които се притесняват, че Македония ще стане Северна Македония. Обяснението, че така може да имат претенции към Пиринска Македония е малоумно. Като се казват Македония нямат, а като се казват Северна Македония ще имат. Ами то всъщност логиката е обратна. Македония повече предполага претенции отколкото Северна Македония. Единственото обяснение е, че против името са българите, които не могат да произнасят добре новото име. Тези, които се притесняват да не им спрат ньета и планьета. Споко, няма да ви се смеем....много, в разложката котловина пък се произнася Матчьедония. Чак няма буква на кирилица за този звук.

а каква е разликата между кирилицата употребявана в България и гръцката азбука. Едни и същи са! Явно Климент Охридски е написал и гръцката азбука:)))))) Притеснението е, че на българска земя се дава име, което не говори за българска идентичност. Целта е не обединение на българските земи, а разделението им. Самия Заев аза, че това потвърждава "македонската" идентичност.

Така наречената "готска" писменост е създадена на територията на България. Написва я "вестготският" епископ "ариан" Улфила (Вулфила). Той е роден през 311 година в Мала Азия (също като св. Климент Охридски) - в Кападокия. Някъде около 348 година Улфила създава "готските" букви и превежда Библията на "готски" език. Умира през 380 година в Константинопол. Оригиналната Улфилова азбука най-вероятно е пълно копие на кирилицата, но за съжаление не е достигнала до нас. Науката твърди, че най-старият известен документ съставен чрез тази азбука е "Сребърният кодекс" писан през 520 година в Равена (близо 200 години след съставянето на азбуката). Днес се пази в университета на гр. Упсала, Швеция. Но е от 17 век всъщност. http://ziezi.net/azbuka.html (вижте този линк,вярвам,че ще Ви бъде интересно)

ВСИЧКИ ЗЕМИ, НОСЕЩИ ИМЕТО МАКЕДОНИЯ -СЕВЕРНА, ЮЖНА, СРЕДНА, ЗАПАДНА СА БЪЛГАРСКИ!

ъм зимисиги нъзад ди ко чакъш нии ут кътунъ ли дъ ги зеим. многу сти тъпи гяури туй робити би

Русия губи защото още една страна(Македония) ще влезе в НАТО. Русия загуби влияние и в Сев.Корея след разговорите в Сингапур. Могат да се очакват безредици в Скопие предизвикани от руски и сръбски агенти

Ние русснаците сме строго против всякакво нормализиране на отношения между които и да е две страни. Ние мечтаем за война и бояришник! Неслучайно нашият велик президент се опита за съжаление неуспешно да внесе раздор с изказването си за кирилицата и македонските земи. Ще измислим нещо ново, спокойно, но мирни няма да стоите!!!

Ей info - хем пишеш за Сталин, хем за някакви братушки - славяни, само че Сталин е грузинец. Цитираш някакъв Анатолий Салков от Белоруски университет - а знаеш ли как е името му на белоруски - Анатоль Салкау, щото в Беларус имената се преписват на селски диалект - така си създават етнос. Доскоро трещяха, че генетически били балтийци, а руснаците ги били славянизирали. Само дето ДНК тестовете потвърдиха, че са славяни. Естествено за Берлинския договор - нито дума.

Какво е това "северна"? Значи я има и в останалите три посоки, така ли? Е, това не го очаквахме! От утре и ние - "Северна България"! Ами да - да не забравяме за Тесалия, последната крепост на цар Симеон на юг, житницата на държавата тогава. Тя крепостта още си стои там на хълма, ще я видите по пътя за Солун, но по понятни причини не е туристически обект, особено за българи.

Македония ,народът не иска смяна на името на държавата .Считат го за престъпление.Това означава смяна на устав,конституция,паспорти,лични карти и др.Гърция си играе своите игри.Не искала велика България ,нито пък велика Албания.Имало план 2015 за контролиране на балканите.Всички държави да били в Нато.Македония я очаква Кипър-непрекъснати конфликти .Има едно предаване в Македония Vo Centar-Показват и Борисов,негови изказвания-бил спрял 2 много важни ключови проекта ,за да угодял на другите..Милиарди се крали от ядрената енергетика ,ЮП спрял за да угоди ,на тия които щели да добиват газ в Ч.Море-от корпорации ОМВ,Тотал.Ако се бил построил ЮП то , австрийци,французи ,испанци щели да губят по 200 мил на година.Съобразявал се с интересите на другите,а в същото време натовска Турция,Гърция и Италия си гледали собствените интереси.Попитаха го за срещата с Путин,Борисов каза ,че големите прощават.Путин му отговорил,че по този въпрос не се знае кой е по голям.

Дрън,дрън ярина!След 25 години пак същото,че и много по лошо!Заев се похвали че ще бъде признат " македонския язък" и понятието " македонци",като идентичност!Ние не сме признавали македонска нация,а тепърва ще се водят преговори по договора!Не знам за какви прентенции говори въшно,език и култура,идентичност е да последното как да е,но истината за македонския език е документирана!Докато всички говорят български ,изведнъж с наша помощ се променя на " македонски" който почват да изучават след 1945 г.Какъв език какви пет лева?Охрид е бил българска столица и Българска патриаршия,кви са тези споразумения,Ципрас и на него му изби сачмата!

Като измъдриха името, Северна Македония, аз да попитам наивно - а на юг от тази Северна Македония намира ли се ... Южна Македония, а гърци? Нека гърците да обяснят КАКВО СЕ НАМИРА НА ЮГ НА ТАЗИ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ! Или тя, Южна Македония трябва да я търсим на север и след време ще се наложи да коригира името!?! Е.ати и глупостите! Западни Балкани!!!

Аз предлагам пък ние, българите да си прекръстим държавата на Северна България, или Средна България, с оглед на историческата истина! Или пък Южна Германия, нали Меркел ни обича! А защо не и Южна Франция...нали всички сме парлу франсета и франкофони! Що, кво ни пречи! Като са тръгнали да преименуват имената на държавите на Балканите! А може и Европейски Съединени Американски Щати, нали някои казват, че и без това те ни управляват, ами да го легализираме, бе! Тъкмо ще паднат визите, а може и да се осеферясаме! А после някои констатират и се присещат - особено т.н. Велики сили, че и двете световни войни са започнали от тук... Няма да спрат някои непрекъснато да клатят торбата с мишлетата, ей!

Т.н. Македония и македонци са си чисти българи и вместо на времето България да признава Македония трябваше българската държава да се консолидира, развива бързо и успешно и тогава всичко щеше съвсем естествено да си дойде по местата - българите в Македония сами щяха да напъват да се присъединят към исконната си Родина, въпреки десетилетната антибългарска сръбска пропаганда, подкрепяна и подстрекавана непрекъснато от Москва. Вместо това нашите нещастници, загрижени за кожите си доразсипаха и разграбиха България, че и българите бягат от нея! Не случайно в Москва и ДП ден днешен крият тонове български архиви и не ни ги връщат с нелепи доводи! Голям грях имат към България комунистите, и по отношение на Македония, и България!

И Западът, и Русия много искат на Балканите да има джафкания, а те да диктуват всичко. С Македония е свършено - сърбите завинаги са ги настроили срещу нас. Дано Македония и етиопските цигани за в бъдеще нямат претенции към нас. Най-доброто, на което можем да се надяваме, е албанците да асимилират изцяло псевдомакедонците, те винаги са ни уважавали, дори сега се отнасят приятелски с нас и с тях няма да имаме проблеми.

Отново бъркаме, но с такива некадърници на власт националният ни интерес е поставен в калта. Жалко е как веднъж не случихме на истинкси родолюбци. От години историци тръбят, че не бива да позволяваме на Гърция да иска това име, че Северна македония не е в наш интерес, и ето ги продажниците и антибългарситите- приеха името.

обикновените гърци предложиха друг вариант: Псевдо-Македония.

Ние по принцип си признахме Македония-държава,която никога не е съществувала(Или по точно националност македонци),но кой ти го признава.И щом ще е Северна Република Маедония,какво пречи да настояваме да се казва -Югозападна република Македония-България:)))

Няма да имат претенции ли? Да бе...никак даже,само по малко... Ей сега ще видите вие кон боб яде ли...

Ние имаме претенции всички вие руснаци да се изнесете в Рашка Говняшка

Да си ходят само мъжете и жените над 30 които стават супер грозни и дебели. Останалите нека седят хахахаха

Ти си голям патриот,но явно никога не си слушал песниката на Стефан Вълдобрев и състава му,онези "Обичайните Заподозрени":)))Така че чуй я и тогава коментирай!!!

Важното е, че имаме премиер, който иска майките с болни деца да му се махнат от главата.. Спете спокойно, мишки!

Марш от тука русска свиньо!

Ти драги ми Смехурко,видял ли си руска свиня да се снима със северно корейски лидер???А кажи кой тогава е свиня и кой е демократ

как се нарича някой, който се е отрекъл от майка си. нарича се помияр! или северен помияр, все тая! но няма да е за дълго, при тая албанска раждаемост, скоро ще се наричат албански помияр....

Имам приятел на гости от Гърция, човека се видя в чудо докато му казах голямата новина за Северна Македония. Да ви успокоя Дир.......думите му бяха, цитирам: " Ако това е вярно , което тук сте писали в статята, Гръцкия премиер няма да посрещне утрото жив. Това , че заради натиска на ЕС, НАТО само преговаря не означава, че ще приеме това име, а вероятно друго без думата македония !

А аз имам една русскиня на гости от Советская братская. Та тя вика - не това е невъможно, наш Путкин ще обяви война на Северна Македония утре, за да я присламчи към Евразия

Кой вече ги взима гърците на сериозно? В Германия станаха за посмешищте. Голяма история, голямо нещо... На гол гъз чифте пищови. Да вземат да си платят сметките първо, а не да живеят като паразити на гърба на ЕС и Германия. Твоя приятел може да не е лош човек, но да им каже на търтеите там да спрат да багат от работа и да стачкуват, а да вземат малко да си оправят банкрутиралта държава, която ако не е Меркел да хвърля пояса и по 1 евро няма да им пускат банкоматите.

Незнам за теб, но аз мисля при тия неработещите и стачкуващите да ходя да поизкарам една почивка, а не при нашите супер работещи недоносчета на Черноморието. Преди да казваме на гърците какви кривици имат - редно е да погледнем в нашите потури по-напред.