МВнР извика за консултации посланика ни в Република Северна Македония

Целта е обсъждане на възможностите за спиране на опасната тенденция от засилващ се натиск върху гражданите на РСМ с българско самосъзнание

Обратно в новината

Коментари - МВнР извика за консултации посланика ни в Република Северна Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България е нашата Родина,дано и нашите политици си припомнят стиховете на Вазов :".…и те за теб достойни,майко, бяха...."

е жълт вентилатор на червен фон. Севермаците от сто и десет години (1912-та) ги учат на омраза към нас и имат подготвени безброй обиди. Ние от своя страна (напълно погрешно след 1945-та) ги имаме за свои и сме обезоръжени. Дебело подчертавам, че ние би следвало да ги обиждаме само като отговор на техните хули. Ако (по-скоро когато) те започнат. В дългите ми контакти със севермаци съм забелязал, че са свикнали да ни удрят, без дори да допуснат, че можем да отвърнем. А как им отговорихме последно? Викахме им „Бугари“, което е абсурдно, защото първо е сръбско и второ превръщаме собственото ни име в обида. Те вече не са българи, а еничари и би следвало това да скандираме: „ЕнИчари, енИчари!“ Мнозинството от севермаците не приема названието Северна Македония, а да не говорим за северномакедонци! По силата на Преспанския договор името на страната е Северна Македония, но на населението – македонци. Този договор обаче е двустранен – Гърция-Севермак и няма сила за нас. А истината е, че с тези промити мозъци и този сърбизиран диалект, те нямат общо с българите от другите части на географската област Македония и са точно севермаци. „СевЕрмаци, севЕрмаци!“ Друга тема, на която севермаците са много чувствителни, е сръбската. Съзнават и са гузни от васалното си положение спрямо сърбите и силно посърбения си западнобългарски диалект, който наричат език. Оттук: СЕвермаци пОсърбаци, хей, хей!“ https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

Чакам да видя кога тия посърбени наши путьовци ще се изрепчат на: гърчав сърбеж албан турчак циган Никога, защото са мишки. На брат, който те обича, е най-лесно да посегнеш или да се изгавриш с него!

Приберете го, преди туземците без държава да са го пребили и него.

Всички комунистически структури в РСМ са непокътнати и се дирижират от Сърбия и Москва. Даже и случаят с Навални ще се повтори и тук- вече се готвят да съдят Християн за незаконно напускане на страната с Фалона. А ние само си лаем.

Тая република Северна Гърция ли е ,Южна Сърбия или Западна България. Требе да се уточни че стават недоразумения.

“… Когато влезете в битолския клуб има един голям плакат на стената, на който пише цитат от изказване на Иван Михайлов, в който казва: „ …така нареченият македонския народ“. Това накърнява чувствата на македонския народ по същия начин, по който тази публикация във Фейсбук на Бендевска обижда чувствата на българския народ.” И кое точно накърнява ЧУВСТВАТА ви, бе Кретен! Истината, тоест че Ванче Михайлов го е казал, но на вас те ни изнася, или че НЯКОЙ ПРОСТО ПРИПОМНЯ ТАЗИ ИСТИНА и ФАКТИ!!! И само вие ри имате чувства и усещания! И ако тръгнем да си говорим и оправдаваме престъпленията си с чувства и усещания, а не с факти и закони и норми докъде ке стигнем, бе! И за каква Европа и ЕС се напъвате!!! Чувствата им бири накърнени!!! Кретени! А ние нямаме ли чувства, когато непрекъснато сипете лъжи и епитети за България! Тъпанари!

И още нещо - и тия идиоти се опитват да оправдават престъпленията и лъжите са с … УСЕЩАНИЯ!!! Ние този филм веме сме го гледали, бе тъпаци, и ни е до болка познат: Изтърка се! “ Очевидно е, че имената на културните центрове, които бяха избрани, независимо как исторически и научно ще тълкуваме ролите на тези личности в историята, чувството, УСЕЩАНЕТО!!!! в по-голяма степен в Северна Македония е, че тези имена са провокации. Това е достатъчно.” А моето усещане е - абе що тие не ви ЕПМ, комплексирани селяни и простаци!

Искам сега да чуя кой от тия идиоти в Скопие пак ще се опита да обвини България, че ние сме виновни и ги спиране за членство в ЕС! Кой от тези нещастни комплексари и мошеници на дребно ке има наглостта пак нас да обвини за тяхната простотия, престъпления и омраза на етническа основа!

Простакът (и хейтър и лузър) си е простак! И както казвах, дали са или не са кандидати да стават и те човеци - да влезнат в ЕС или не - беше само въпрос на време да се виси от всичко позорището им! Шило в торба не стои, и простак не мирясва докато всички евентуално не го разберат!!! Така като кандидати за членство в ЕС вече резилът им става и предмет на официално разглеждане и осъждане та европейско ниво! Сега очакване и официалното становище на ЕП и ЕК за престъпленията от омраза на властите в Скопие спещу българите!

И защо едва сега Скопие ще назначава тепърва лице - прокурор, който щял да среди за езика на омраза (срещу нас)?!? Защо досега не го напраниха и се ослушваха и отричаха?!? След като те признават, че тези варварски “”неевропейски”) престъпления са следствие на езика на омразата, който те, властите в Скопие не само допускат, но и насърчават, де факто налагат и изискват - вкл. с откровени постоянни хури и клевети срещу България и всички българи - те трябва да признаят и понесат отговорността си за тези престъпления! А не да се опитват да се измъкват! ПАК! Тези изобщо какво си въобразяват, нещастници!

Кви консултации бе мама ви продажна да еба. Шутове в гъза и ултиматум да се спре тормозенето на българите в см.

Много добре стана, че България съвсем добронамерено допусна Северна Македония да започне процедурата (която е години!!!) за кандидатурата й в ЕС! Въпреки, ме Скопие НЕ заслужаваше (както и нас допуснаха в ЕС преди време цез да бяхме наистина готови, и това става ясно и днес, но стана добпе за българския народ и държава в перспектива, за хората) Защото сега Скопие стана проблем на церия ЕС и те да им берат гайлето! Преди ЕС те знаеха, или поне твърдяха, че не знаят за “ естеството на проблемите ни със Скопие”!!!, Е, сега вече не ВОГАТ така да се оправдават!

Нашите управници (и ЕС) могат да са дипломатични и въздържани и да си водят политиките, но на всички - и в и извън България - трябва да е много ясно (и да се обяснява и доказва при нужда и оспорване), че истинският виновник за тези непрекъснати и ОТ ГОДИНИ И ДЕСЕТИЛЕТИЯ репресии и престъпления от омраза срещу българи, само защото са българи в Северна Македония СА ТОЧНО ВЛАСТИТЕ в Скопие!!! Кой разпалваше и продължава дъ разпалва тази омраза и конфронтация?!?

А някакъв идиот преди време, опитвайки се да спечели и задържи обществена подкрепа сред българския народ с псевдо патриотизма си постави сред националните ни приоритети (при война и тежко всестранна криза) Бългапия да изпратела … северомакедонец в Космоса!!! И дори използва лъжи точно за Скопие дъ да атакува и свали редовното на правителство (и парламент) и всички виждаме последствията!!!

Направо и връчето нота за персона нон грата и прекъсване на дипломатични отношения с тези маймуни !

“ В интервю за bTV министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи заяви, че властите в Скопие няма да позволят подобни случаи на насилие да бъдат отговор на който и да е проблем, а най-малко на въпроси, свързани с междуетническото съжителство, начина по който хората се самоопределят хората и гражданите в Република Северна Македония. ” Всъщност проблемът не е само, че “властите в Скопие да не позволяват подобно насилие срещу българи точно” - както проблем и въпросният отвратителен ПОРЕДЕН случай е достатъчно компроментиращ (властите в Скопие), а че ВЛАСТИТЕ В Скопие всъщност НАСЪРЧАВАТ НАКИВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ - и то от много дълго време - ТОЧНО И САМО СРЕЩУ БЪЛГАРИ!!!, вкл. чрез насърчаване и толериране на езика на омразата и конфронтацията на македонски лумпени срещу българи само защото са българи! Тези власти нямат място нито в Европа и ЕС, нито за каквито и да е взаимоотношения на всяка цивилизована страна с тях! Те носят отговорността и трябва дъ си я понесат, и никакви повече уверения, обещания и клетви не могат да ги спасят от срама и вината им! Впрочем поредните им неизпълнени, тоест нико незначещи думи и декларации много скоро пак ще бъдат изобличени - от това каква точно наказателна отговорност ще бъде потърсена от поредните им лумпени! Ако те наистина искат да станат нормална цивилизована държава, те трябва да предадат престъпниците на български или европейски прокурори и съд, според мен!

Самото ви съществуване е провокация за всеки българин! Да минем да ви начупим едно хубаво тогава, а?

Така е когато демокрацията се прави от другари!!ако бяхме като Израел вече щяха да фърчат сърбомански тикви.

Консултации?? Връчете му много остра нита. Това насилие и омраза трябва да спре! Представете си, че грък е пребит, само защото е грък. Е тогава ще стане мазало. Како ще го консултирате? Като не им харесва името на клуба ни, да минават със затворени очи .

Колко си прост. БЪЛГАРСКИЯТ посланик в Македония, е извикан в София.

В Албания. Еднин млад етнически грък беше забил гръцко знаме на един хълм. Албански спец. части го застреляха. Оправдаваха че било без да искат. Пълни глупости.

Туземците в Скопие и областта имат против дори срещу името БЪЛГАРИЯ на клубовете там. Те искат името им да е идентично с ...тяхната мама...

Как ще протестират ако Български клуб се нарече „ВАШТА МАМА“ ?

Един проблем замазван вече много години. "Благодарим" на братушките и техните марионетки, както и на д-р Желев.

Не са виновни,че нашите политици са слабохарактерни

Бой, глад и стриганье за еничарите каj Вардарот. Европска униjа ли? Един по-крив (макарон) за нив! Айде улево! До тук бяха!

Живея от 2008 в България и никога не съм имал проблеми, имам приятели Българи които постояно идват на гости в Македония и никога не са били обиждани и подобно. 1. Запалете колата отидете в Струмица, Делчево, Берово, Крива Паланка на ресторант ако някой ви напсува аз ще се разхождам гол. 2. Даже ще ви черпят ракия. 3. До вчера никой не обсъждаше Македония България но сега е в устата на политиците и те създадоха това напрежение. Вие имате същата омраза за турците в България, така че не се сърдете като някой отиде в чужда държава и се държи сеедно си е вкъщи. Поздрави

Абе кайш, я виж тия градове където си ги изброй от кога се водят "Македонски" и явно имаш някакви увреждания защото става въпрос не за тях а за Скопие.

към турците НЯМАМЕ... само прости посткомунистически тикви имат такава омраза... Аз съм БЪЛГАРИН и като отида в Турция съм приет като КОМШИЯ... имам приятели турци (и български, и не)... на ниво хора дори не мразя руснаците, които на съвецко-политическо ниво са сторили много злини на България, вкл създадоха македонския проблем...

Като цяло съм абсолютно съгласен, но подобни сравнения - българи и северномакедонци / българи и турци - просто не са релевантни: - българския народ не е с турски корени; - българския език не е с турски корени.

Разбира се, че политиците създават напрежението, и за съжаление в основата това не са нито българските, нито северномакедонските политици. И въпреки, че всичко звучи толкова добре не разбрах има ли омраза към българите или няма, защото от една страна няма, но от друга сравнявате отношенията ни като между българи и турци.

Ами нямаш проблеми, и така трябва, а и няма и да имаш, което е най-доброто нещо. Сам можеш да си отговориш ако стоиш толкова години тук какви са българите - дали както ги описват във вашите медии, или не. Проблемът е, че българите имат проблеми в Македония, не - македонците в България.

Я погледи, колко пъти България е осъждана от съда в Страсбург, заради нарушение на правата на мекедонци в България. Но тук нищо не се говори по темата.

И какво като е осъждана? От кого и защо? България е суверенна държава и си има собствено законодателство. България може да е осъждана затова, че е преценила, че някакви претенции на някакви хора, не са законни спрямо законите на самата Р. България. Какви са били тези претенции, е друга работа, както и кой и как ги е представил / от кого е бил финансиран. А Македония осъждана ли е, че репресира хората си? Ако не е, и това ще стане - и какво, като стане. Аз ти говоря за общото отношение и атмосфера. Едно е да има някакви спорове - вътрешни и външни юридически, друго е някакви шайки и бандити да ходят и да сцепват главите на хората и ребрата им от бой по улиците...което не става у нас, а става у тях. Това е проблемът.

Вместо да извикат Митрофанова и да и връчат уволнение от България, руските подлоги на Радев правят скандал с партньора ни от НАТО Северна Македония! Заради някакъв македонски циганин който паднал и се наранил.

Няма нищо общо.От ЕС и Американското посолство ни натиснаха да вдигнем ветото.

Джамбаски, Копейкин и Чалгаря аут от българската политика! Тези отпадъци рушат всичко градивно. Българската дипломация прави 1 крачка напред, а тези ни връщат 2 назад. А най-невероятното е че българската външна политика няма нищо общо с изявленията на тея глупаци. Сега Османи твърди че ние сме провокирали?!

Румен Радев твърди, че в РСМ има над 100 000 човека с българско самосъзнание. Това не е вярно, на преброяването от миналата година са 3 504. Това не е ли провокация от негова страна, и то много евтина и безкрайно лесно оборима? Днес в РСМ няма много българи, но колкото и да са малко, правата им ще са много по-добре защитени, ако в странта няма омраза към България, българите и всичко българско. Тази омраза идва от историческите фалшификации, които са наследени от югославския период. Докато това не спре, нищо няма да се промени.

Декларират се 3000 защото доста ги е страх да се афишират. Виждаш какво става. А и имай в предвид нещо много важно, ако имаш двойно гражданство в една държава обикновено се декларираш с граждаданството на държавата където си роден и израсъл, при преброяване. Аз съм такъв случай. Ако си българин но детето ти е родено и живее в Германия, как смяташ че ще се определи при преброяване? Като българин или като германец? ПЪЛНА ЛЪЖА И ДЕМАГОГИЯ Е ТВЪРДЕНИЕТО ЧЕ В РСМ ИМА САМО 3000 БЪЛГАРИ! Стига с тези спекулации!

Няколко довода против твърдението, че всички хора с български паспорти в РСМ, се чувстват за етнически българи: - българския паспорт е най-лесния за придобиване 'европейски' паспорт, който дава право за работа в Европа. Огромната част от хората, които са се сдобили с него емигрират в Европа и работят там; - придобилите български паспорт граждани на РСМ, в най-голямата си част са дали пари на някакви 'български' организации там за да им 'помогнат' с документите. Това е бизнес и имаше осъдени за него; - сред придобилите български паспорти в РСМ има и албанци, сърби и северномакедонци от други етноси; - преброяването в РСМ е тайно и реално никой няма как да провери по-късно, ако някой се е записал българин на него, за да му навреди; - ако имаше 100 000 българи в РСМ, техния глас щеше да се чул досега, щяха да имат партия с която да влязат в Парламента, в общините и тн. Преди 100 години в Македония са живеели основно българи, и във Вардарска и в Егейска. Трябва да приемем факта, че вече не е така. Проведено е 'прочистване' граничещо с геноцид, 'дебългаризация', чрез убийства, прогонвания и страх. На по-късен етап, когато в Югославия се е живеело 100 пъти по-добре отколкото в България, се е наложил и срам ако се наречеш българин. Няма нужда да лъжем за това колко са българите в РСМ днес, за да кажем, че историята, която учат е фалшифицирана и преди 100 години техните деди са се наричали българи.

Аз не твърдя че всички които имат български пасторт се чустват българи. Нито твърдя че са 100000. Има случаи на албанци които са получили, но тези случаи са единици. Въпреки това се използва за ПРОПАГАНДА от РСМ. Аз трърдя че много хора в РСМ са взели паспорти защото наистина симпатизират на българия и нещо ги свързва. На преброяване малко от тях ще се определят като българи. Защото са родени, учили и живеят в РСМ. И това е съвсем нормално. Преброяването НЕ е анонимно и в РСМ и в България. Ако се преброяваш електронно, се регистрираш и с майчинто си мляко. Ако дойдат да те преброят вкъщи пак декларираш кой си.

Тук ще стигнем до някакво съгласие - и аз не твърдя, че са 3 500. Може би са дори 10 000 хиляди, но българския президент твърди, че са над 100 000, което е очевидна манипулация. Стъпвайки на тази манипулация, той реши да загърби нашите искания за спиране на историческите манипулации и реши, че като впишат българите в конституцията им ще постигнем голям успех. Нека попитам, според мен българите ще бъдат вписани в тяхната конституция през тази година, това ще реши ли някакъв проблем изобщо?

Всеки българин е македонец. всеки трети произхожда по род от този район, а всеки втори е свързан по някакъв начин с това място. Като Яворов например.

Навеждаме се на Американци,турци, руснаци,европейци,сега и на макетата! Око за око,зъб за зъб,май само от това разбират.Затворете границата и въведете визов режим,те не са в ЕС.Никакви български паспорти за македонци които не живеят в България или регистрация на македонски автомобили.Да го духат на албанците или сърбите,изборът си е техен!

България трябва да изгони този северномакедонски посланик незабавно.

Пишеш, но не четеш. Става въпрос за нашия посланик в Сев. Мак.

Този гнусар, заедно с наглата Мутрофанка трябва да бъдат изритани от България!

Много неща.Например посланика да събере статии във вестници,телевизионни и радио предавания,учебници ,доказващи че в Македония ежедневно се насажда омраза срещу българите и да се входират тези материали в ЕС и да се поиска проверка,за да се спре влизането в ЕС НА Македония. Ние трябва незабавно да спрем приемането на документи за българско гражсанство за хора от Македония,които не живеят в България. Патриотичните партии да организират протести в България,които ще бъдат отразени от световните медии

Нужно е просто да спрем да крием кой е взел български паспорт и кой не е. Кметицата на Скопие я направиха на 2 стотинки, че имала подобен паспорт, а тя упорито отричаше и обяви, че щяла да съди онези, които я обиждали по този начин. Защо помагаме българският паспорт да бъде превърнат в нещо тайно и срамно?

И кво са го конслтирали. Да викне отборът български юнаци , създатели на клубовете и да им нареди да сменят имената по "съвета" на Османи?

Мога ли да попитам какво точно работят във Външно министерство?? Нищиправене, явно. Имаха много възможности да реагират, но Генчовска - сричащото грозно лелче- много бързаше да свали ветото, много искаше да се хареса на западните господари. Генчовскааааааа, Генчовскааааааа, проклета да си!!!!!

Но не е само Генчовска, Румен Радев подготви измамата и смени нашите искания, Бойко Борисов още на срещата в Словения, подливаше вода, че Радев може да свали ветото, но щял да ги излъже, Кирил Петков пусна самолетна линия в знак на някаква промяна, която спря след няколко месеца, Христо Иванов каза в Панорама, че бил македонец, да се чуди вече човек това дали значи, че не се възприема като българин и т.н.

А, някакъв представител на ЕС, кога ще се сети да представи позиция срещу насилието над граждани защитаващи своя произход в държава кандидатстваща за членство в ЕС?

Някой трябва да ги принуди.Евродепутатите са за това. Не само да тръбят колко корумпирана България пред хора,които са по-корумпирани от нас

Политиците ни омазаха ситуацията с РСМ, като свалиха ветото за да угодят на САЩ и ЕС, а днес същите политици трупат дивиденти от напрежението, което се създава. А хората в България се правят на недоразбрали и аполитични, същото както страхливите руснаци в Москва не следели ситуацията в Украйна и това не ги касаело.