Кредиторите отпускат нов транш и облекчават дълга на Гърция

Еврогрупата и МВФ постигнаха споразумение, за нов транш финансова помощ за Гърция и за облекчаване на дълговото бреме на страната.

Обратно в новината

Коментари - Кредиторите отпускат нов транш и облекчават дълга на Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важно условие за оказване на каквато и да е помощ на Гърция е, да бъдат извадена от общо-образователната система и учебниците в цяла Европа и света изучаването на старогръцката история и митология! Това обстоятелство създава едни изкуствени симпатии и умиление към Гърция и тарикатското и население, които нямат нищо общо с миналото с древна Елада! Не стигат гръците, ами и една бивша българска Околия - Скопие, усети че може да черпи дивиденти от древността и митовете и се самообяви за държава наследница на несъществуваща в древността държава Македония! Но, Холивуд прочу с грандиозните си продукции "Троя" и "Александър Македонски" Гърция и хората по света асоциативно и аксиоматично се оказаха готови да симпатизират на БЮРМ. дори, създадена по най-изкуствен начин от Сталинският Коминтерн! Но, оказва се, че митовете от древна Елада и действията на Сталинският Коминтерн помагат сега на гео-политиката на САЩ! Ти да видиш!

ПОМНЯ КАК БОКО НИ ПЛАШЕШЕ ДА НЕ НИ СПОЛЕТИ ПОЛОЖЕНИЕТО НА ГЪРЦИЯ ............. СЕГА СЕ МОЛЯ ДА НИ СПОЛЕТИ АМА Е НЕВЪЗМОЖНО С ТИКВА КАТ НЕГО ...................... ВСЪЩНОСТ СЕ МОЛЯ ДА НИ СПОЛЕТИ ЛИПСАТА НА ГЕРБ И ПОЖАРНИКАРИНА АМА КАТО ЗНАМ ЧЕ ИДЕ РЕД НА УЧИТЕЛИТЕ МУ ОТ БКП И ВИЖДАМ ЧЕ ПОЛОЖЕНИЕТО Е УЖЕГУБЕРНАТОРСКО И НЕОБРАТИМО БЕЗПЕРСПЕКТИВНО ИЗРОДСКО

Ало по долу пишещите виепрочетпхте ли статията.И опрощаването и новвата кредитна линия ще се случат след изпълнението на ВСИЧКИ изисквания на кредиторите.Изтървахте най важното искане ПРИВАТИЗАЦИЯ Сложиха Гърция на тезгяха и сега правят мили очи пред народа.Народа който ще плати всичко

тези са по писането. Друг отдел са по четенето.

да коментира как комуниста Ципрас е разсипал Гърция

Тиквун толкова задници излиза , а на нас никой нищо не опрощава имам чувството , че го прави за удоволствие .

Е, да - но скъпо платено от всички нас, вкл. и от поколенията ни, удоволствие. Чак ми се вие от такъв "кеф".

това е добре, пак ще има работа в Гърция

Боко, Бокооооооо. Гледай и се учи, Бокооооо .Никой не мрази така собствения си народ и не го подлага на геноцид, като теб. Не че този народ не го заслужава, щото те търпи, ама все пак.....

парата е като водата, тече от високото към ниското

Как мижетурската с много различни думи е казано в статията, само и само да не обвинят медиите в непрозрачност, че Ес са взели решение да опростят сега, 64 милиарда от кредитното бреме на Гърция, но само за сметка на Европейският Съюз, а не на американският МВФ! Кой се уредил - се е уредил! Който си пие студена вода се радва и на това, че все още и вода има!

И ти да имаш 600 милиарда военнен бюджет, да си сложил ракетни остановки във всяка държава и да имаш на ротационен принцип дивизии от такнове по целия свят и на теб ще ти правят реверанси. Дълбоки реверанси.

Доста Българи тръгнаха за Гърция да берат кайсии, а не съм чул грък да идва в България да бере череши......

МИ ТО И ЧЕРЕШИ НЯМА

РАЗДАВАТ ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА НАГРАДИ ОТ ЕВРОСЪЮЗА : -НА ГЪРЦИЯ И ЦИПРАС - 100 МИЛИАРДА ДОЛАРА - НА МУТРИСТАНА И МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА - ЧИФТ ГУМЕНКИ .... И БЪЛГАРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ ПОЧВА ДА СКАНДИРА "НЕКА ХОДЯТ БОСИ , НЕКА ХОДЯТ БОСИ "

Само като си помисля колко са зле гърците и направо ми се къса сърцето!

На статия написана от българи не вярвам 100 процента.защото пишат това в което вярват и искат.да бъде а не истинските. Факти.

Я да чуем твоята версия!

ЮНКЕРА ДАЖЕ ЕДНА ЧЕРВЕНА РОЗА НЕ ИЗПРАТИ НА ГАДЖЕТО СИ ТИКВА АГА БАНКЯНЛИЯТА ... И ЗА КВО БЯХА ВСИЧКИ ТИЯ ЦиЛУВКИ И СМУЧЕНИЯ ? ... КАМО ЛИ МИЛИАРДИ ДА ВИ ДАДЕ :))

Постигнатото далеч надхвърля всичко, което доскоро си мислех, че е възможно, взаимното доверие се връща в преговорите, каза председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум. еврогрупата доволни та предоволни гърците доволни та предоволни кредиторите доволни та пре доволни всички яли пили и се веселили докато не разпрали че са пре"бали народеца

Не само Узо Паралия са измислили гърците! Въобще , византийците и турците яко рекетират Европата - едните с опасността да сринат еврото, другите - да ни залеят с мюсюлмани! За нас остава единствено възможността да гледаме тъпо като теле в железница и да аплодираме действията на Еврогрупата и МВФ! Всъщност, тези "кредитори" чии пари раздават? Да не стане същото, като с КТБ?

отиваш в банката и виждаш кой ги раздава ?

стига ревахте, който помни, да каже ние какъв огромен дълг имахме при бай Тошо и как направихме, та се оправихме

Голяма смешка каза!

страшни смешки, смешни страшки за герои със опашки

Непонятно, огромни пари се наливат в Гърция, където е засушливо, с каменисти чукари и 1000 зачукани острова. И въпреки това тия хора си живеят добре, а България запустя.

наливат пари, а парите са хартия, що да не наливат

Ама с тази хартия може да си купиш Мерцедес Бенц! Ако е без стойност и аз искам от тази хартия!

А ние взимаме нови и нови заеми, за да изплащаме заемите на уса и гърция. Еххх мъка, мъка. Орисия с тия продажни правителства от 26 г. насам.

Не разбрах за чия сметка ще бъде " реструктуриране на дълга на Гърция в обем до 20 процента."

то е като в кръчмата, цялата компания яде и пие, а накрая най-глупавият плаща

Гърция е една мини Америка. Плющяха кредити на поразия и живяха нашироко. В момента кредитното им бреме се разпределя върху целия ЕС, който печати пари, покрива задълженията, а парите навлизат в общия кюп. Същото ще стане и в САЩ, но ще се опитат не себе си, а пак ЕС да натоварят...чрез TTIP.

Където тече, продължава да тече! Ние, от България можем само да наблюдаваме и завиждаме на изобилието, което се е изливало и се излива в Гърция! Жалкото е, че няма анализатори, които да разберат това явление, неговата същност и да го обяснят на тиквуните, които ни управляват. Изпитвам срам, гледайки едни нещастни "експерти", като Колю Паранов, Емил Хърсев и особено Владимир Каролев, как се появяват всеки ден почти пред ТВ екраните, за да ни занимават с безпочвените си твърдения, които най-често нямат никаква реална връзка с действителността! Но, как да има критерии, като Министър на икономиката е гелосан посредствен адвокат, а Премиер ни е един Доктор на науките по Далеко източни бойни изкуства!

какво стана , взехте ли си гъркини за слугини :-)))))? Или още бачкате за евроцентове в Гръцко?

споко бе Като започне приватизацията а от там и уволненията че си зема даже 5

Докато Боко продава интересите на България за една снимка с битата карта Меркел, Ципрас се бори като спартанец за Родината си. Затова Гърция винаги ще е добре, а България ще е бедна и прецакана. Гласувате за отрепки и после се чудите: "Защо съм беден? Защо в България се живее зле?"

Боко ви плаши с Гърция, а взима нови и неизгодни дългове. В същото време гърците живеят в пъти по-добре от българите и на всеки няколко месеца им опрощават милиарди.

май забравяш основното правило на капитала.Да не унищожиш напълно този който цедиш а да му даваш стимул да си мисли че може да се справи и като се осъзнае разбира че през целия си живот е плащал лихви .Не убиваш роба ,само го цедиш и му втълпяваш празни надежни че се е справил докато затъва в тинята все по дълбоко.След всяко такова опростяване на дълг стои мащабна приватизация.Така гърците се навиват да се приватизира защото има опрощаване.След като приключат надуват дълга и са по затънали отколкото са били.Капиш?

оффф кажи нещо за българите и до къде вече са изцедени и са затънали в тинята? Само че при гърците с моята болест взимат 800 евро пенсия, а на мен тук дават 190 лева пенсия по болест. Щом си толкова умен, разликата усещаш ли????

Ти както разсъждаваш, скоро ще откриеш, че има и топла вода! Лихварите са си лихвари! На ниво обикновени хора, те им отнемат, първо покъщнината после къщата и ги правят на клошари в крайна сметка! На държавно ниво, отнемат от държавата с "приватизация" големите печеливши предприятия, като по този начин я българизират! Термина българизация го въведоха преди време управниците в Гърция, като ревяха на глас към кредиторите: "Правете каквото искате , само не ни българизирайте икономиката и финансите!". Както се вижда обаче, българизацията на гръцката икономика ще дойде много по-бързо от колкото гърците смятат.

Гърците ли ги опоскаха ?Или корпорациите които идват и ги вземат ?Облекченията са за бизнеса.За хората увеличени дънъци и намалени доходи.Леле че сте залухави.

Хе-хе-хе, а бе що на нас няма кой ей така да ни даде 20-30 млрд. безвъзмездно?!. Втора ръка хора сме явно. Колко вече пари им опорстиха на гърците - 150 млрд!? 90-те за да идеш на запад трябваше да кандидатсваш за виза, да чакаш, да се чудиш, ще те пуснат ли, няма ли, с'а гледам някакви мургави субекти с навик да се взривяват си пътуват докъдето си искат, почти без проблеми....

какво ще ги направиш?

Ама че въпрос!

България е единствената страна в света, в която всеки е учил за цар. Лежи и чака вакантно място за да работи това за което е учил.

тоя лаф минаваше преди доста години.Са вече българина е лош матрял в собствената си държава понеже чуждите инвестотори така определят условията .

че проблема е някъде към чуждите инвеститори!

Нали щяха да си продават островите без пари?Кво става?

пазарна икономика, който пазарува ще му дават, за да пазарува още повече, който се стиска ще му вземат и малкото, което стиска

Опростете им всички дългове. Дайте им пари да имат да си харчат и готово. Ще затворим глава "Гърция". Стига толкова театрални постановки. Гърците не могат да си върнат дъловете, както не могат да направят това и всички останали. Така наречената финансова система е менте. Даже много лошо качество. Една измама в която всички участват. И това е от както света се поддаде на едно изнудване, да предаде финансовото кормило на най-големите мошеници.

Чак сега ми светна, защо за обяд ще ям кучешки салам. Световната система била измама!

ми гледай в офиса крави и ще ядеш телешки салам

Ще ядеш кучешки салам, защото нашите управници са евтини к....ви. Лесни се продават и за жълти стотинки. Нашият жизнен стандарт винаги ще си остане най-нисък, не защото сме по-глупави или по-неможещи. А защото сме евтини.

Боко Банкянски спешно да се командирова в Гърция, за да види как византийците се оправят с европейските бюрократи. И да остане там по-дълго време, че ми втръсна да го слушам да ръси "бисери" по всички телевизии и радиа. хе-хе

Престанете да сравнявате Гърция с България. В Гърция стандартът на живота е по-висок и цените са по-високи. 800 евро са трохи в Гърция и не стигат за елементарни домакински разходи.

Остави българина да се мисли за голямата работа. Той ВИНАГИ гледа само в чуждите купички, но ВИНАГИ забравя да погледне разходите на хората.

Той стандарта от какво се определя? Не е ли от икономическото състояние на дадената държава? Както може да им е висок стандарта, така може и да им е нисък!Хайде да не си говорим Човешки глупости!

Имаше една приказка "битият бит, е....я е..н". Та се чудя, ние от кои сме?

И от двете Чедо!?

А колко е нашия профицит?!

Отново се доказва, че мързеливите тарикати гърци умеят да си взвмат своето от ЕС. Нови завми, които пак няма да връщат, пак ще получават повече от това, което израбоотват и пак ще рекетират Европа. Това безумие вече идва в повече.

"Най-хубавото нещо в нашата държава е възможността да я напуснеш"

в чужбина се работи!

Колумбиана

Поне знаеш за какво работиш

да бъда изнемогващ грък с поне 800 евро пенсия.

и без 1 ден трудов стаж.

и с 650 еврака наем. и 3 евро хляба. И 2 евро билетчето за рейса. Живот ли бе, да го опишеш.

Ами то като гледам и тук едно билетче за рейса е около 2 евро, колкото и в "бедна" Гърция!!!

имат собственост, не плащат наеми

отколкото със 70 евро пенсия и 200 Евро наем. Логиката е същата.

Е! И аз искам някой да ми дава пари, после да не му ги връщам, ама да ми дава още ...

Нагледен пример за двоен аршин на ЕС.Едните си клатят краката и им опростяват дългове, а други трябва да са по-праведни от БОГ за да имат правото да "живеят". Ако бяхме народ на място с политици на място нямаше да живеем като мижитурки.

Всеки народ си има мижитурки. Бедни има навсякъде.

Да ама при нас са прекалено много

Ама от къде Бай Ганьо си измисли че,гърците са мързеливи а той работлив и недооценен?!?! Тук където живея(Северна Европа),в магазините има много гръцки стоки.Сирене,маслини,плодове,консерви,йогурт,сладкиши и т.н..НЯМА НИТО ЕДНА БЪЛГАРСКА! Европа дава пари на Гърция без проблем защото икономиката им работи а това е важно за погасяването на лихвите по заемите! Доказано е че,нито една държава в днешно време не може да изплати дългът си ....а и никой от заемодателите не иска! Важно е да се обслужват лихвите!

А ти Ганьо, какво правиш в Северна Европа?! Нали милееш за икономиката на България! Нямаш право да коментираш!

Изхранвам семейството си с честен труд! За съжаление условията на труд и заплащане в България на отговарят на нуждите ми и се възползвам от правото си на избор!

Що, ти какво правиш в България? Пълниш гушите на политиците, защото си голям патриот!?

Ганьо е отишъл в чужбина, защото може да оцелее навсякъде. Некадърниците завиждат "патриотично". Да ви и псевдопатриотите.

да не мислиш че от това печелят гърците ?Печелят малцина супер богаташи които богатеят на гърба на бедните .ЕС направи супер богати няколко и остави супер бедни останалите.Не се разпределят парите по нужда а по нахалност ,напоритост и шуробаджанащина.

Защо душко намесваш Европа? Европа ли се натиска да дава заеми на Гърците, или Гърците нямат с какво да плащат пенсиите на пенсионерите си? Какво им пречи да национализират корабните компании на богатите гърци и да имат пари за пенсии??

гърците им орезаха пенсиите и им вдигнаха данъците.Са им намалят дълга обаче веднага ги засипват с нов.Нещо не се получава надобре върви към влошаване.Така и с България вече 27 години.От НДСВ през ДПС през ГЕРБ и пак ГЕРБ условията се влошават и става по трудно и в по мизерни условия.Дълга расте и едни стават по богати за сметка на това.Всъщност Борисов си върши работата перфектно да обеснява че като открадне милиардите и ги препере чрез общественитепоръчки всичко е ОК.Требваше да стане актьор за какъвто дори си вярва че става.

"Ние сме бедняците на новото поколение - имаме скъпи смартфони и компютри, с помощта на които можем да влезем в своите интернет банки, за да се убедим, че по сметките си нямаме и стотинка."

Всеки сам е отговорен за доходите си. Борбата за място в обществото започва още от забавачката.

обаче не беше преди.Никой нямаше дългове .Сега с тези дългове всичко е илюзия.Реално нищо не притежаваш го плащаш по скъпо отколкото дори си го купил и отколкото е струвало.Новата колонизация чрез кредити ,съюзи като НАТО които нареждат какво да прави дадена държава в военнен план и ЕС който нарежда какво да прави в икономически план ,колко заеми да взема и как да ги харчи.

редузира с до 20 означава намаля с 20 остават 80 и им отпускат още 10 милярда тоест вервайни ние ке те оправим

Само че всеки цент ще бъде отпуснат СЛЕД като Гърция свърши работата си и изпълни задълженията си за него.

За Гърция 20 процента намаляване на дълга, за България - 15 милиарда лева нов дълг! Основните виновници са: продажниците от герп и "най-успешния" финансов министър М. Велчев, който ако бяхме нормална държава сега трябваше да гние в затвора!

Данчо, а знаеш ли, че министър Велчев си прекарва времето в Москва. Ти като виден русолюб, как ще коментираш тоя факт?

в България си прекарваше само с ковчежниците на САЩ

Май бъркаш града. Пак започва с "М", но се намира на Ривиерата.

Хигрите елини пак се оправиха, а нашият прост банкянски селянин ни убеждава, колко по-добре сме от фалиралата Гърция, където минималната пенсия е по-голяма от нашата максимална!?Това може да го твърди само един прост, глупав и тъп индивид, който послушно изпълнява чуждите нареждания и е щастлив, когато го похвалят като добър ученик!!Ето, такова нищожество ни управлява и още много ще го търпим, след като няма съд, прокуратура,опозиция, но виж, надупени журналя и медии, колкото искаш, флагмана на които е Нова тв и настоящият сайт......

Гърците врякаха, крякаха, реваха, риваха, ОХИ-БОХИ, германски фашизъм, Путин-наш спасител и брат и разни други простотии И накрая направиха това, което им каза ЕВРОПА

А ти какво очакваш?Да направят това което иска путин ли?Европа дава евро,а путин обезценени рубли.

Тук ли си, надупеец, пак Путя и Раша са виновни, сигурен бях....Не ви ли прибраха вече в Карлуково, почивните дни свършиха, отивай в стаята с тапицирани стени и таван и размишлявай за Путя и Раша, дебилче....

Що бе юди се отричате? Нима забравихте, какво говорихте преди година за Путино-Ципраската дружба между народите?

дайте да съберем още пари за "бедставщите" гърци с 800 евро пенсия, нашите родители могат и със 70 евро. Евала на нашите евродепуати, евала на Тиквата, безгласни задници.

Твоите родители защо са със 70 евро пенсия? Аз не съм виновен, че твоите са руснаци. Скоро вие ще имате 7 евро пенсии, както е тръгнал Путя...

са учители. С дългогодишен стаж при това. Учили са идоти като теб

Така, така, пак дългата ръка на Путя, леле, ама наистина си много, много болен, най-вероятно често изпадаш в делириуч тременс, с последващ тремор на ръцете, раздвояване на личността, най-вероятно, след онождането ти от някой раша изотзад...

Като гърците ли искате да станете?(Да ядете и пиете на корем 30г.а после да ви опростят 80% от заемите).

Намаляват им дълга с 20 %, или остава дълга 20% от сегашният?

Второто,остават им 20% от дълга което е честа практика при такива ситуации.

Майтапиш се. Реструктуриране до 20 %, намалямване до 20 % - от 1 до 20%, зависи кой ще спечели изборите в Германия догодина и колко твърдо ще отреже гърците. Ще има пак много задкулисни уйдурми в Еврозоната. Ние сме вън от нея. Но парите ще ги вземат от бюджета на целия Еврейски съюз. Т.е. за наша та обрулена страна ще останат по-малко пари за разпределение. Ние ще се нуждаем от помощ за укрепване на границите, след като Ердоган извърти една мастийска хватка и натири чалмите към Странджа и морето северно от Резово. Мутрата и Бъчвата дремят, а не квичат като гърците, да искат пари! Вместо 3 милиарда на Турция да ги задържа, да ги дадат тук и се наеме една дивизия от биячи и трепачи на границата, плюс бетонова ограда 5 метра висока. Галфони и продажници ни управляват. Затова ще подсмърчаме на Европа в петите. Има практика на вето по остри въпроси. Нямаме мъже държавници, които да застанат и заковат български национални позиции като искане-ултиматум пред Брюксел! Имаме един самодоволен палячо, некадърник, който за едно безплатно поздравление, продава Майка България!

Не е честно, тези мързели пак се облажиха! Няма справедливост и това си е. Защо и на нас не дадат безвъзмезден заем, а само на мързеливците?

Щото по-добре умен и мързелив , отколкото прост пък работлив !

Ама българите не са нито работливи, нито умни.