Кристин Лагард стана първата жена шеф на МВФ

Френският финансов министър Кристин Лагард е избрана за първата жена-директор на МВФ, предаде АФП.

Обратно в новината

Коментари - Кристин Лагард стана първата жена шеф на МВФ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам какво разобличаваш освен може би собствените си глупости. Стенли Фишер се смята за най-добрия икономист в света в момента, и ако беше по-млад щяха да го изберат, просто по възраст е над допусканата. Tе и така се колебаха дали да не направят изключение за него. А той не е "е ревностен привърженик на Ционизма" а си е ционист т.е евреин живеещ в Израел и в момента ръководи централната банка на Израел. А сега сравни икономиката на Израел с тая на ЕС.

аз икономиката на ЕС с икономиката на държава без конститутция не сравнявам (уточнявам - без конституция чето място езаето от равините ако топлиш каков ти пее радиото )))))

я сега го преведи това на български, неграмотнико.

Ама то това жена ли е бе?

Не смятам, че избора на Лагард е в полза на САЩ. Надявам се тя да спомогне Обама да регулира и дисциплинира спекулиращите банки и рейтингови компании, които доведоха до световната финансова криза.

Победа за ЕС!

Номерата в стил "Моника" не могат да минават безкрайно....

Странно или не -- г-жата ( Пазачкова или Гледачкова ?! ) бе надлежно избрана ; Хубаво, че в МВФ прозрачността си е базово правило, та видяхме какво-как се е задало по оста Пекин-Москва-Бразилия .

а пък аз си мислех, че ще изберат жена?!?

Избора на Лагард означава,че в битката за МВФ Европейците спечелиха. САЩ мислеха да сложат Стенли Фишер който е ревностен привърженик на Ционизма. Разобличителя

не знам точно какво разобличаваш, но нека да те светна,че Aмерика имаше решаващия глас в избора на шеф на мвф /както и решаващата вноска в $$$$$ е наша/, де факто Aмерика ликвидира неудобния и предшественик заради водене на политика против интересите на щатите и в интерес на ес, по-точно отклоняване на средства на американските данъкоплаци чрез мвф за фалирала гърция и прасетата-познаи акво ще се случи с г-жа лагард, ако не слушка американските финансов елит.поздрави

Горкото Теди, не ги знае тези работи май-. САЩ се стремеше чрез МВФ да се добере до парите на европейците, понеже са фалирали с 60 билиона външен дълг и 400 милиарда дупка в бюджета и отчаяно търсеха пари от цял свят ,изстискваха безжалостно сателити като България изпращайки им Дянковци. Китай упорито отказва да им дава повече заеми, също Индия. Стария шех на МВФ "сексмена" Доменик К. не им беше угоден, щото не ги допусна до европейските пари. Ще я видим сега кака Кристин какви ще ги прави.

:))) гроздето е киселооо :)))

светни се първо колко е американския дълг... САЩ вече не са нъмба уан в икономиката, скоро няма да са въобще важна фируна във финансите - за това се пънат с военна сила, при това най-тъпанарски. колкото до номерцата с мадами - те минават 1-2 пъти... но САЩ прекалиха, първо Асандж, после шефчето.. сега никой вече няма да им повярва. Е, тедката ще и е трудно, все пак работи за САЩ, но в края на краищата ... всичко си има край.

...и недей много да светкаш с това китайско фенерче...

може и да са сменили неудобният им предшественик, но все пак Тедка се напъваха да сложат УСА предводител и на мвф...естествено французите показаха, че все още са от големите в големите 8...и не може току така да се подминава мнението им...щото ако ги нямаше французите, немците и юкейците въртят опашки на всичко... друг е въпросът защо се допускат такива безумни сътресения вместо да се работи за стабилизиране на икономиките уърлдуайд... определено подкрепям мнението на разобличителя...рядко тук се среща мислене като цяло... тя не, че тедка не мисли, но може би е въпрос на инстинкт за оцеляване нейното...

сигурне че тая не е ??? боже боже колко мъка има по тоя свят

кристин трябва да бъде сговорчива и да следва волята на Aмерика /а не на ес/както и интересите ни.........иначе я очаква съдбата на доминик строс кан...наслука, кристин,и сме сигурни,че ще бъдеш послушна знаеики кои дърпа конците.както се казва които плаща, тои поръчва музиката.

тази е поддръжничка на бейлаутите, затова я избраха

беилаутите, тоест преливането на финансови средства на данъкоплатците от неолибералните производителни икономики към социалистическа европа приключи, маи френд.следва обратни взимания по-наи-болезнения начин-приватизации, приватизации, приватизации.повярваи ми, кристинчето е избрана проформа колкото формално да се спазят договорките между ус и европа.не слушка ли чиchко ти сам-следва нов компромат.God Bless the US.

то нема нужда от повече ....те вече бейлаутнаха в уса и ес достатъчно гнили банки...

На първо място and before of all ( Нали така се отпочва в добрите книги ?! ;-) ) , Tedi USA -- приемете най-искрени комплименти за невероятно-подобрения Ви текст ! Слушането трябва да стане най-накрая ( Най-накрая ! ) изслушване и то взаимно, дай-боже-резултиращо в настина-взаимоизгодно дългосрочно развитие ... А в Страната на Свободните, казват имало по високото не само red-necks ( Нали помните Swordfish на Траволта ?-Хич не е Saturday Night Fever или Stay`in Alive ) (п.с.) Пожеланието за евентуално божеблагословение комай се отнасяше до Америка, нали ?!

Много съм доволен от избора на Кристин Лагард за директор на МВФ. Разобличителя

Ей големи навирала бе брате, вместо да седи до тенджерите ще оправя света. Тази едно яйце не може да свари като Плугчиева. Комплекси,комплекси

Само заради такива изказвания България не трябва да е в съюза...

Ако можеш да ни изкараш от тоя "съюз", всеки българин ще ти даде по левче. Можеш ли да събираш и умножаваш?

Мале, малеее, жена - финансист : "луд с картечница".

Не ги харесвам франсетата - дори ДДС-то е измислено от тях...

харесваш ББ тогава))))