Музикантите от БНР протестират с концерт пред евролидерите

Протестът ще е част от културната програма на Европредседателството

Обратно в новината

Коментари - Музикантите от БНР протестират с концерт пред евролидерите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Верно е, че музикалните състави на БНРадио имат дълга история, традиции и завидни успехи за културата на българското общество. Не само от казаните думи, всички хора от тези музикални състави имат право да получават за своята отговорна работа и достойно заплащане. Има нещо друго, което прави впечатление и предизвиква недоумение у нас. Когато други сектори от БНРадио протестират за своите заплати, хонорари и др., те са много сплотени, подкрепят ги всички от това радио, пускат непрекъснато песните на бийтълсите, пределно са настоятелни и войнствени-пипнат ли ми парите, правя революция- и разиграват причудливи сценарии,,, и в един момент рязко всичко спира, утихва...и толкова. И това дали не е "споразумение за такса спокойствие"? Не зная. Докато вие, от музикалните състави, сте пределно скромни и културни, търпеливи, но не нахални и войнствени. За съжаление тези високоморални критерии , достойнства и отлична репутация не вървят в днешно време. Не мога да коментирам повече, но съм сигурен, че ония, от другите сектори не молят, а воюват и получават много повече от вас, абсолютно незаслужено.

Как се протестира с концерт??? Аз виждам хора, в настроение, доволни от живота. Кви са тия тъпотии бе???? Баси и смешниците.

Като си казват заплатата, да си кажат и по колко часа на ден са ангажирани? Ръководството да направят проверка за часовата ангажираност, която е по 2-3 часа на ден. Платен отпуск в размер на повече от 40 дни за годината. Защо казват само половината истина и това, което им е изгодно?

от тази снимка. Говори се за музика , не вярвам че тези не са слухари /чалга - на ориенталския начин/ - самоуки . Къде са учили музика? В продукцията ще са също по полезни. На хляба мекото.....

Кой чалгаджия е срожи минус? Това са слухари или могат да свирят и класика?

"Народът" подкрепя "Правителството" по стар комунистически обичай (практика, нареждане), видно от коментарите и лайковете тук. Вижте от старите ленти манифестациите по време на т. нар. "Народен съд". Ами така ще е: спомнете си баснята, с която беше закърмен целия народ, "Щурец и мравка": Мравката към щуреца, който отива да свирри на сватбата на калинката: "Аз пък няма да ти дам, гиди дърти мързелан!" Ако аз бях Министерство на просветата, щях да дам тази тема на матура "Що е музиката (коя?) за българския народ, останал да преживява в България".

Трябва да има възвръщаемост за обществото за инвестициите в БНР, в частност музикантите там - безспорно. Те със сигурност работят та между другото. Повечето поне и все пак Разбирам защо протестират музикантите на щат в БНР ! Ако цифрата е точна , за средната им заплата - прави са да протестират Но "Подкрепата си към тях засвидетелстваха генералният директор на радиото Александър Велев" е откровен Новговор в действие И този ли е неолибераст ?

А ще свирят ли на кавал ?

Евролидерите ще решат че ги поздравяват. Баз плакати .....така излиза.

Изобщо стандартът у нас е нисък, музиканти, лекари, работници ... добре са тези, които работят за чужди пазари - основно ИТ сектора.

Ако някой все още не знае, БНР има 4 различни оркестъра. За какво са ни на 7 млн. народ толкова много музиканти.Някой да е чул по т.н. държавно радио да се свири музика от тези оркестри? Аз не съм. Да оставят един оркестър и да им вдигнат заплатите.Пазарна икономика.Другите да си търсят работа.Пазарна икономика.Ако са кадърни,ще си намерят.Стига сме хранели търтеи.Както в случая с БАН. Да се самоиздържат.

Едно време един министър на културата (професор - културолог, т. е. "лочи от културата") каза в 24 часа: "България нищо няма да загуби, ако отстъпи първото място на брой поети на глава от населението". Същият искаше да закрие две опери поради слабата им продукция, вместо да смени некадърните им директори.Уви, успя само при едната. Днес некадърни ръководители на държавата са на такова мнение по отношение на почти цялата култура (изключение прави Президента). Историята е неприятна, настоящето е непоносимо, бъдещето - о-о-о-о, то е светло. (ЗА НЯКОИ). Останалите - на запад или на небето...

Ти знаеш ли колко пъти по БНР са излъчвали концерти или просто изпълнения на тези музиканти.Аз не си спомням.Защо ги хрантутим.За престиж ли.Каква ни е ползата от тях.С какво се занимават,че не ми е ясно.

И какво правят в БНР, щом за толков агодини не сме разбрали ,че съществуват, значи може и без тях. Да отиват на свободния пазар, там възможностите са неограничени.

България е много успешна, даже за пример в ЕС, с много успешно европредседателство, ако вярваме на изявленията на властта. Даже вчера се наградиха един куп журналисти за "чиста журналистика". Питайте дали са успешни лекарите, медицинските сестри, учителите, полицаите, онези които произвеждат все още хляба, които ни возят с автобусите, продават в магазините, камериерстват в хотелите, строят хубави жилища и шикозни магистрали за истински успелите българи. Властта и придворните и журналисти живеят в техен си свят, имат техен дневен ред, който няма нищо общо с нашия, говорят нищо не означаващи техни си думи, имат си грижи и приоритети, които не ни касаят с нищо. Дреме им за музикантите.

БНР и музиканти ли имало . . . . . Няма да се очудя, ако имат ядрена и космическа програма

Не само имат, но и едни от най - добрите музиканти са в радиото, нац.опера, филхармония, хорове, дмт, ансамбъл Ф.Кутев и т.н. Те са прославили Бългрия по света отдавна, това са ансамбли с национално значение и призвание! Оставени са на самотек с некъдърни и алчни директори и без бюджет, затова и младите бягат по чужбина. Културата в една държава е точно толкова важна , колкото всеки бранш. Да не говорим и че сме природно надарени и като държава и като народ. Култура няма, спорт няма, изобщо всеки се спасява по единично.Не трябва да е така. Иначе , да махнем и часовете по музика, защото теб не те кефи.Обяснявам ти го просто, за да вденеш евентуално..