Какви тайни крие подземието на мавзолея на Г. Димитров

Бившият мавзолей на комунистическия лидер Георги Димитров, който бе съборен през 1999 г., отново ще събира посетители в своето подземие.

Обратно в новината

Коментари - Какви тайни крие подземието на мавзолея на Г. Димитров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обществена тайна е, че мавзолеят беше разрушен, за да може да вкарат камионите на Иво Карамански, за да се изнесе златото от БНБ през тунелите. Далаверата на Костов и Евгени Бакърджиев обаче не свърши с това. Няколко дни по-късно камионът със същите войници, товарили златото, бяха убити и запалени на околовръстното шосе около Суходол, а Иво Карамански разстрелян. Прокурора, ако не е замесен, е хубаво да се самосезира и да започне производство за убийствата и за кражбата на българското злато от трезорите на БНБ!

Малко се превъзнасяме с прехласването по тази " мрежа от тунели"... В повечето големи и развити градове подземията са нещо повече от тунели- огромни паркинги... и това с ъвсем нормално... а отгоре има чудесно облагородени площи където човек може да се разходи и дори да бута кличка ез да се блъска в паркиралите коли....

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

по-добре да превърнат подземията в музей в памет на мъчениците, загинали от комуноидите. защото в същите тези подземия под центъра, комунистическите палачи жестоко са изтезавали и убивали хора, само заради политическите им убеждения

бутанеето на мавзолея е простотия макар че можеше да се извлечат девиденти като музеи , туристи , фигористи и разбира се текущите джендаристи - расисти ...............за българина всяко начало започва с разруха така както ненормалните съдисти обиват приятелките си и жените си ,,,,,,,така процедират някои български индивиди по нашите земи

Грамотността не е порок, изучавай българския език щом искаш да се изказваш на него.

Е, все пак не е зле да го довършат този тунел, за да го има при една бъдеща атака на парламента. Че иначе как ще си спасяват дебелите задници избраните от народа???

Германците уважават Георги, защото все още, не да си родили Собствен Георги. Нямат все още тази Смелост.

И някой говори на Немски само с Конете си...

Слава Богу, намери се човек, който да гръмне това недоразумение. Ама що не гръмнаха и МОЧА?

как могат да лъжат идиотите клгато има интернет - всичко по минута може да се въстови - мислете тъпаци какво пишете

Ама никак не сме идиоти и не а в дествителност автора сигурно си е джипси.Г Димитров е и председатеол на комм-я интернационал !- нали тъпотия ! какво ни дале дружбата с краварите - разбита икономика в дребизги . не сме и държава а махала ! само иъпи и неграмотни мразкещи народа си го-на могат да искат стаж 40 г при недостига на работни места - къде са ни 3 те милиона наши хора с умни глави и можещи ръце ! простотия

иванушка дурачоко смо.тан, вие русские никога сте нямали и един умен, а в ръцете всички сте рукожопи! какви 3 милиона ваши хора умни и можещи търсиш бе!

Абе селски чобанино, пак ли си се разсмърдял?

Говориш за себе си и обкръжението си от Филиповци. И си прав - нямате можещи. Но вече и ние нямаме. Разгоноха ги твоите робовладелци. Мноо са яки!

Дори и германците си пазят паметниците от времето на национал-социализма. Малко ли концентрационни лагери има, превърнати в паметници на културата. Добро, лошо, това е история. Който я руши е обречен да я повтори. А не можеше ли да го направят мавзолей на комунизма? Щеше да е чудесно, от едната страна, да речем фабрики, инженерни открития, строежи, научни постижения, боеспособна армия, демографски бум, спорт, а от другата - Белене, Държавна сигурност, репресивен апарат, възродителен процес, история, документи. Нека всеки сам за себе си изгради образа на това време, за да не се повтарят грешките а да вземем само положителното. Но от друга страна, такива бяха времената деветдесетте години на миналия век - тотално разграбване на де що е останало. А тази сграда е може би единствената в света, която е построена за по-кратко време, отколкото е разрушена. Което говори за голеееемия професионализъм на "архитекта" Бакърджиев. Но пак казвам, такива бяха времената и просто се крадеше, няма значение от къде. Нали по-важното е, че Краси олинезата си построи хубава ограда, та на кой му пука за една историческа сграда!

И ние ги пазим бе. Във всеки по-голям град има паметник на альоша.

Трябва да помним тъпоъгълниците които рушиха мавзолея цяла седмица;Тези които нишо не бяха строили а знаеха само да рушат Бакърджиев и Костов!

Опитаха да достигнат нивото на учителите си от Ислямска държава, но далеч по никакви се оказаха. Затова наваксват с присъединяване към Ислямската конвенция.

Тя вече се повтаря -историята...

До Инженерче! Съгласен съм с казаното от Вас,но само една забележка,90-те години са от 1981 г. до 1990 г.,а от 1991г. до 2000 г. са последните 10 г.на 20-ия век,иначе винаги няма да има последните 10 години от който и да е век!Колкото до голямото разграбване,помислете,дали не стана след 1998г.,когато мин.председател,бе г-нъ Костовъ!!!

На туй му се вика гавра с труп.

Грешка беше ,че взривиха мавзолея !!! Трябваше да го превърнат в обществена тоалетна , а червенят сатрап да остане там балсамиран и всеки да може да се изпикае върху него с кеф !!!

А разкритата тайна, че бомбаджията на мавзолея Бакърджиев е откраднал от народ и държавата 300 милиона лв., кой ще я разследва? Комисията? Какво, няма ли кой да напише един читав сигнал? - Нека направят проверка откъде тоя мръсник има милионите че е построил куп хотели по южното Черноморие.

От тоя куп, поне един да кажеш за пример. Щото прилича на чисто оплюване. Всеки форумен смотаняк и за теб може да каже, че имаш 5 милиарда и 100 хотела. А ти даже и сестра да нямаш.

съм си казвал , абе що го разрушиха тоя мавзолей , трябваше да си остане , и просто да направят една обществена тоалетна и вожда да си бе останал там на място и балсамирането на вожда да си продължи по естествен път Абе голяма грешка направиха !!!

Бутнаха мавзолея, а построиха паметник на Р. Рейгън и на козяшките пилоти загинали при бомбардирането на София през 1943г. Не подкрепям комунизма и лидерите му, но това което направиха е предателство!!!

Виждам,че повечето списвачи тука горко плачат за "красивия" и "исторически"мавзолей.М-да,напълно нормално.Както каза един: "80% дебили има в тази страна".....и ето на -прав е!

Вие сте изключително интелигентен човек! Сградата трябваше да се съхрани и да се използва например за хранилище на ценни исторически документи! Никой не разбра инфантилната логика на управляващите! Кому беше нужно тази сграда дасе взриви! Няма такава държава - всичко създадено се унищожава и се строи некачествено, безмислено, проамериканско!

друг е въпросът, че не взривиха партииния дом.

казва още и - Убий тъпака с мълчание!

Ха-ха,обаче мавзолея го няма и оплакващите го не могат да направят нищо.Кеффффф :)

вървят нещата могат да направят и нов след време нали знаеш,че историята се повтаря

Простотията ражда и ...глупотевини!

Тодор Чобана---ще бъде уволнен!:))))) Щото мястото е запазено за Новия Вожд и Учител на Българския Народ--------Свети Преосвещенни и Превелики Бою Симитлията Трети!:)))))

би било добре всички русофили да посетят тези катакомби и да усетят миризмата на тахната си мумия.

Иване Бакалов----най важния тунел не каза, онзи от центъра до Банкя!:)))))))) ...апропо, как е таз годишната реколта от винце и ракия?:))))))

Пак манипулация!!!Кой неграмотник написа това" Решението на правителството за погребване на Георги Димитров е взето на 17 юли 1990 г., но няма документи кога е изпълнено. Смята се, че церемонията е била извършена в пълна секретност в малките часове на нощта. " Всичко си беше явно и официално!!! Аз вървях в процесията от мавзолея до централни гробища

Така се изграждат митовете, вярата в новото време и отричането на старото. Не съм била комунистка, но си спомням една голяма процесия от страна на привърженици на БСП. Минаха през централните улици да погребват Г. Димитров. Да се бяха постарали да прочетат вестниците от онова време и нямаше да пишат неверни работи. Но така звучи по-добре за новите поколонеия, тъмни комунистически сили, потайни церемонии посред нощ.

Фейк нюз или фак ю е правилнато название за отправената пред хората публикация относно погребението на Г. Димитров?! Ние си му казваме лъжлива новина и за второто ползваме една нашенска си "благословия", но хайде да не изпадаме в подробности в българския език!

Дрън-дрън ярина! Журналистите наистина не им е оставена и 1/2 страница за истински новини. Запълват трупа на гласността със стъклени топчета :)))

Чак пък да са били тайна.. бил съм второкласник в 42-ро в Хаджи Димитър още по бай'Тошово време, когато целия клас ни водиха да ги разгледаме. Обясняваха, че са бомбоубежища. Влязохме през президенството, вляво от караула и ходихме в посока БНБ - обикновени коридори, тук там през 50 метра има стаи с техника и др.

Въпросните тунели имат вход и от мазето на нашият блок на Дондуков и Левски. Нашите родители доста са играли там.

Тунел пинава и под Цариградско със завой през поделенията на 4-ти км и от там под Цв.Лазаров, през Двореца, до Черната Котка. Нали затова не мина от там метрото. :)

Някакви бетонени подземни тунели излизат чак в средата на южния парк. Влизал съм 20-30 метра навътре като дете. Не знам дали слизат към мавзолея.

сметка от виновниците ВАРВАРИ за посегателството на националната ни гордост - прославянето на България?

И с кво точно си горд? Православието са някакви дебели брадати попове с черни раса и дънки отдолу. Карат мерцедеси и си правят порноклипчета.

Кретен+Клише+"Козяк"= "Съвременен ИСТИНСКИ прочит на историята (нарочно с малка буква)"! както сте/са ви подкарали - ще заличите спомена и за тридесетте сребърника! Защото сами взаимно си подбивате цената, безродни и тъпи консуматори!

междувпрочем почитане и кланене на мумия в мавзолей, вписва ли се с православието?

а думичката КЛАНЕНЕ какво изобщо означава на български?! И от кой неизвестен език е заимствана?

Всичко комунистическо трябва да бъде заличени, сгради имена на улици, полщади градове, села.Трябва да се изчистим от заразата комунизъм.

Kalin

Простия човек винаги си остава прост.За теб това важи на квадрат

Абе нещастен палячо,хайде да бутнем и НДК а? Какъв по грандиозен паметник на "комунизма" има??? И какво построиха твоите "демократични"комуноиди???

Трябва да почнеш от Айфела, да минеш през Берлин и тогава Москаля!

Да не чуе човекът от Банкя, че ще помисли, че него ще пуцаш и ще дигне кръвно!

Комунистическа чума беше заразила народа ни.Още не се е излекувал.

Не трябваше да бъде бутан . Това , че го бутнаха беше признак на страх . Сега можеше да стане най добрия музеи на социализма . За мене лично това е грях към историята.

Ако не бяха го бутнали, сега щеше да е една безплатна градска тоалетна.

Kalin

Очаквах нещо повече да прочета а то.....партенки.200 километра а реално двете връзки които споменават са има няма 500-600 метра.Това едното.Другото е че явно са строени по времето на Борис а после просто са ползвани за други неща.Наблягането на Живков и мумията са просто.....за фон.Бомбоубежища в София имаше не едно но в момента не съм чул някое от тях да е пригодено или подържано ако не дай си боже се случи нещо да не говорим че старите са строени при нива на населението в София в пъти по малко от сега.Казано на прост език - защита НУЛА!Всичко осрахме.

vasil

Комунистите пропагандираха,че ще векуват на власт и ще контролират всичко.Възстановяванто на София след бомбардировките,,цялата инфрастриктура е правено с разчет,че няма да допуснат в София да живеят повече от 700хил. души.

отвратително е че продължаваме да таичм символите на комунизма завоалирайки тези действия уж под някакви смешни инициативи с културно естество. Тези помещения трябва да бъдат напълнени с бетон и забравени за винаги...

Kalin

ти прочете ли статията?или си плюеш по навик?ми вземи прочети че това което е там е строено от БОРИС 3!

Знаеш ли какво е отвратително? ДА НЕ ЗАЧИТАШ ИСТОРИЯТА. Никой не може да промени факта, че България е от най-старите държави в Европа, че е била 500 години под турско РОБСТВО(а не присъствие), че след войната през 1878 г. България е ОСВОБОДЕНА, че след войната през 1945 г, България става република, и т н. "Който забравя историята, е обречен да я повтаря." Джордж Сантаяна И ето отново България е завладяна, отново е бедна, ограбвана и зависима! Пред прага на новата война, отново на грешната страна! "Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време." Ейбрахам Линкълн

а бе тъпанар исторически, я кажи сега, щото се компетентен червен тиквар, населението в тази БГ държава генетично, славяни ли е или Траки... аман от червени тикви!

Това с мавзолея добре,но защо оставиха паметника на "освободителите"?Я как се освежи градинката пред НДК,след като гътнаха петогуйника.

Всички бяхме равни,но някои по-равни.За тях бяха благата,а за народа теглото. Комунистическата чума отново е зинала уста.

Сега не сме равни, но има милионери в бедна страна и едни идиоти които ни управлява с кражби и рекет. Има идеална предпоставка за престъпност и корупция(( едно време поне отиваха в Белене или затвора) Защо не всехме за пример Норвегия и Швеция в които има абсолютен социализъм, но надали ще го разберете, ако не сте живяли там???

Kalin

А сега като сме равни защо само тия от правителството си имат бомбоубежища а ни другите не???

А площадката от мавзолея може да я кръстят "Глупостта на Митко /Бъки/ Бомбата"... Като се казва ЕвгениЙ дали не е комунист до десето коляно, но както се казва интереса клати феса...

Георги Димитров: Народ, който е бил 500 години под чуждоземно робство, без да губи езика и националния си облик, работническата класа и селяните, които мъжествено се борят против фашизма и за комунизъм, такъв народ не може да бъде див и варварски. Диваци и варвари в България са само фашистите.

29 години отне на нашите "политици" да "узреят", че сградата на мавзолея може да се използва за други цели... А на "Митко Бомбата" му се приискало пак да взривява вслучай, че някой отново построи мавзолей...за 20 години да бе построил поне кучешка колибка за обществена полза...А хрумне ли на "политиците" отново да строим мавзолей на същото място съвсем ще влезем в историята като "От глупав-по глупав".....

Да оставиш Наци Съд "Без Думи" в онези Времена на Могъществото на Райха, това е направо Необяснимо. А Георги го е Сторил. И даже сега старите германци се сещат за това. Те знаят кой е Георги и знаят, че е Българин. Лоша дума не съм чул против Георги. Нито ЕДНА€

Много ми е интересно как, откровено репресивен и тоталитарен режим като нацисткия, е оставил някакъв български комунист да си 'развява коня'. Аз лично смятам, че той наистина е бил невинен, но всичко изглежда много 'готино' за да е истина.

Замислете се малко над факта, че в нацистка Гемания съдебната система приема за невинен нашия Г.Димитров след ПУБЛИЧЕН процес, и сега си задайте въпроса каква е нашата "демократична" и "независима" българска съдебна система в момента и какво ще се случи, ако някой БЕДЕН и неудобен за властта човек бъде съден.

Какво се е променило от тогава? Тогавашния послушник изпълняваше заповедите на коминтерна, борещ се за глобална власт. Сегашния послушник пак изпълнява заповедите на сороския глобалистки коминтерн, борещ се за световна власт. Нищо ново под слънцето.

Аве толкова ли е било хубаво това време преди .че не можете да го забравите земния рай НРБългария?

Със сигурност беше по-хубаво от сегашното време.

Ама се разпадна като лайно на дъжд. НРБ още ми дължи един апартамент и една лада. така, че не ми го хвали.

Георги Димитров е най-великия българин на 20-ти век! Борец срещу фашизма. На страната на Антихитлеристката коалиция, в която участват САЩ, Англия, СССР и Франция. На днешните български привърженици на нацистката идеология, поклонници на самоубилия се Хитлер, това не им харесва. По тази причина те плюят по него. Това още повече възвишава делото на Георги Димитров.

Като си седнал да броиш държави и борци - що не пишеш колко българи си дадоха живота между 8.09 1944 и 9.05 1945 - едните като жертви на комунистите, другите като жив щит пред руснаците покосени от немските патрони....

От 22 юни 1941 година до 9 септември 1944 година са убити 9480 антифашисти и над 2000 ятаци и помагачи. Изгорени са 2139 къщи на партизани и ятаци. Всички те са се били на страната на антихитлеристката коалиция - САЩ, Англия, СССР. Монархофашистките правителства не жалеха средства за да поощряват наемните убийци, най-вече царските офицери. Само за 8-те месеца на 1944 година те раздадоха над 26 милиона лева за обезглавяване на български граждани.

Щом още има такива "мислещи" като теб, нищо добро не ни чака.

Да не би да подготвят почвата за нов мавзолей, за новия бай Бог-Слънце?

Мумията не я ли изгориха? Доколко е вярно не знам, ама имаше публикуван разказа на дежурния огняр в крематориума, че от пещта се надигнал някакъв жълт мехур и взел да расте. Наложило се да го удрят с лопата за да го спукат.

Варшава също - в катакомбите месеци наред, сред канала с нечистотиите - лайна, живеят еврейски семейства с малки деца. Една дъска прехвърлена през канала с лайната е леглото на едно малко момиченце . Това за пръв пъл ли го научавате? Катакомбите, както и Мавзолея в София са Фрашкани с История и Човешки съдби.

Мъка, мъка няма вече мумия, няма чавдарчета, пионери и комсомолци дето ни водиха под строй да зърнем героя от Лайпцик...останали едни тунели дето някой си ги е строил да се крие от народната любов

остана и НДК него кога ще бутате

Пич бегай до Македония, там все още се намират термометри с живак дето най точно мерят температурата. Пурво си я измери внимателно да не счупиш термометъра, че явно ти е висока