Плячкосаха и разрушиха прочут музей в Египет

Над 1000 ценни експоната са откраднати от един от най-прочутите музеи в Египет, в който младежи са извършили погром. Кражбата се смята за най-голямата в историята на страната, разкъсвана от ожесточени сблъсъци, след като армията свали от власт президента Мохамед Морси.

Обратно в новината

Коментари - Плячкосаха и разрушиха прочут музей в Египет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"...По време на щурма на музея тийнейджърите убили служителя на гишето за билети, разрушили статуи, които били твърде тежки, за да ги изнесат, и изгорили мумии..."- това е то ислямската религия...Всъщност, тези ценности са на целия египетски народ, но нали сега "всички" египтяни са мюсюлмани, много бързо забравиха и Озирис, и Изида, и Тот и целия пантеон от богове и богини на Древен Египет.Изобщо- тъпотия и простотия на ента степен.Да си отмъщават на ....мумии , а не на живи хора - само исляма може да роди такава безпросветна идиотия.

от Ирак, сценарият, кукловодите и бандитите са едни същи. Мамка им фашистка!

Децата са агресивни по цял свят. Няма възпитание, няма морал. Има само филми с убийства и компютърни игри с колене.

всички деца от 0 до 1 година. Ти нормален ли си, бре!

И после някой да каже защо не се връщат експонатите от западните музеи!...

Истински настоящи демократи!И техните събратя,българските демократи,и те разрушават...в розово!

stefcho

Олигофрен,можеш ли да мислиш? От кога на ислямистите викаш демократи?

Народът на Египет не иска Мюсюлманските братя и техният режим. Хората там искат светска и свободна държава. Тези престъпници от Мюсюлманските братя нападат селищата в страната на тълпи по 100 и 200 човека, разбиват магазините и всичко окраждат. Какво ти отмъщение?! Прости крадци и престъпници. Хората се страхуват, че ще им нападнат домовете. Вече са почнали да им палят къщите. Вижте кой защитава убийците и крадците и си извадете извода.

Народът на Египет е като народа на България: Чека да види кво, че стане.

Ти да не си бил там бе боклук смотан или си развиваш свободни съчинения,туй да не ти е БГ да си рушим и крадем църквите , може да предположим само кой е обрал музея и не ще да е някой бедняк ами който има пари да плати. На онези там братя им се скатава фамилията само до музеи им е във главата ,потърси малко по сериозни кадри от случващото се там и тогава си развинтвай фантазиите свиньо мръсна.

Бедна ви е фантазията, римлани, нацисти, турци са крали с кораби от там. Където и да се отиде, показват колони и обелиски с ероглифи по тях...

Историята е доказала, че там, където войнстващ ислям се домогва до властта, единственото решение е управление на военните. То е много по-добър защитник на човешките права от ислямистите. Сами виждате варварските изстъпления на т.н. ентелигентни протестиращи и в Египет, и в България, и където и да е. С варварство, рушене и къртене нов ред не се създава.

Странна асоциация между Станишев и военните в Египет.... Боклук

Тъпако, с къртене и рушене, масови убийства над интелигенция, тотална кражба на собственост (колективизация) нов ред се създаде - Червеният ред. Мислиш ли, че без къртене и кръвопролитие този Червен ред ще се махне?

Заради тези смешници се провали моята, както и на десетки други туристи почивката в Египет....добре, че има и други дестинации.

Предлагам всички шефове на ЕС и на водещите държави в него моментално да си пуснат бради, да си увият по една шуфа и да се присъединят към Мюсюлмански братя, може и Ал Каида или която и да било друга фундаменталистка ислямска групировка.А не да се правят на защитници на човешките права в арабските държави.Сутринта спряха военните доставки за новия режим в Египет, който все пак иска за запази светския характер на държават, а какво иска "демократичният свят".Ами както прозира, иска фундаменталният ислям на власт! Ето това иска.А защо? Да ги питаш, но няма да ти отговорят.Ислямът е най-ретроградната религия на планетата, опасна, унищожителна, непризнаваща никакво право на другите, които не са мюсюлмани.Е, не знам какво още трябва да се случи, та да проумеят дървените "демократични" тикви с техните равни права!!!! Каквито няма никъде по света!!!

За сетен път се убедих, че сам, със собствените си ръце човекът ще унищожи себе си, убивайки всичко добро. Но същевременно с все сили се мъчи да завлече в преизподнята и цялата планета, природа, всичко живо на Земята. Откакто се е пръкнал, той сериозно се е захванал да избива, съсипва и унищожава всичко около себе си! Никой не може да ме убеди, че този "скакалец" ще спре да опосква накъдето се обърне.Боя се, че един ден може и да поеме през Космоса в търсене на друга планета, която да изяде.Дано има сили да го спрат!!!!

Ето, до там води анархията ! В БГ боядисаха Паметника на Съветската армия в розово ! Честито "протестиращи" !

Тук тея дето може да опоскат нещо се водят в хавтобуси и трудно говорят български език.

Сега ние отиваме в Египет да довършим мармалада.

Ударете ги тези Мюсюлмански радикалисти.

само се чудя къде ви е новината за обгазяването в сирия

В такива моменти разбираш, че мястото на такива ценности е в музеи като тези във Виена, Берлин и Британския.

Може и до мен ако Божидар Димитров разреши. С мумиите много ще се вържем експозиционно.

До там водят "мирните" протести. Явно и тия са вече пренаселени.

Талибани, което иначе означава студенти.

Борисов иска оставки. Веднага

Спешно да се командироват протестиращи в братски Египет. Цецка Цачева вече лети на метлата за да осигури банички и кафе за 1 месец

НЕ СЛУЧАЙНО ТОЛКОВА ГОДИНИ БЯХА ПОД ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ.СЕГА СЛАГАТ КРЪСТ НА ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЪРКВИ И ИСТОРИЯТА СИ???

Борисов да се намеси. Комунистите са виновни. Орешарски веднага да подаде оставка

Ако погледнем философски на проблема, в Бг има много мумии, ама за лош късмет никой не иска да ги открадне. Обаче те сами си обикалят света.

По този начин действаха и в Ирак!Артефактите се продават основно на американски колекционери. Нали за това станаха метежите в тези страни. Американската демокрация в действие! Винаги ще се намерят криминални лица за изпълнители.

Приличаш на Борисов,все другите са виновни Във всяка държава има крадци

В това се измерва човешкият живот.

Ми какво да се прави, демокрация, особено американския й вариант не е простил никому!

Мангали

Демокрация... арабска пролет... мошенници.

Арабелите са били много напред с материала, но ислямът им е разкатал фамилията.

Арабелите изобщо не са били голяма работа. Винаги са били същите л...а. И като са се настанили в Египет са му е...и м.....

Простотия има навсякъде по света, ама при арабеските е в излишък.Ако я карат така, след време ще показват в музеите (ако още ги има) само косми от брадата на Пророка, нека Аллах да слави името му, и фъшкии от магарето му.

На муслитата това им е навик - грабят, рушат и взривяват. Само техните ценности са ценности и само те знаят, кой е Аллах и откъде се влиза в Рая.

Язък, вложени са толкова много пари, за да се открият и съхрани историята.

Много съм тъп: чак сега разбах защо ЕС подкрепиха, а вероятно ЦРУ организираха Абабската пролет. Ами, ако я нямаше, сега как щеше да има гражданска война в Египет. Ей, хората, хора пасат, както казваше баба ми.

то и Кадаифа им беше трън у задника та и за него важи :)))

Мюслитата не прощават! За тях не съществуват такива понятия като историческо минало. Жалко за държава, издържаща се основно от туризъм.

Аз пък съм ходил само веднъж до Одрин и то за два часа . Валеше дъжд и беше студено и влажно .При никакви режими не съм имал пари да ходя по екскурзии а то преди и кой щеше да ме пусне .Все съм бачкал тежка, мръсна и опасна работа за нищо пари но благодарение на нея веднъж ходих ,,оттатък"и то 2пъти напред и на зад.Може и да си обиколил света но дойде ли време да ти излиза душичката ще е голям зор. Това го зная от други дето все си живееха.За мене пък, всичко това ми е вече познато и изобщо не ме плаши и това ми е печалбата.Каква полза имаш ако някога си преяждал когато те стигне глада...

Карай бе,музей обрали.По важното е че свалиха тоталитаристите президенти-Мубарак и после Мурси. Сега е демокрация та дрънка

Доста от историческите находки на по 3-4 хиляди години там са много по-ценни от разни политически марионетки подвизаващи се в рамките на десетки години.

Това драги мой е уникално светотатство и престъпление срещу човечеството, какво се случва на тази невероятна страна...мюсюлманска държава на територията й...и край с безценното й наследство!?!

ДЕМОКРАЦИЯ по хамерикански!!!

Поредната тежка загуба ,за цялата култура на човечеството.Със сигурност откраднатите ценности вече радват богатите колекционери които са поръчали всичко това.Да не забравяме ,че глобалистите са против историята и тези музеи.Те са само за частните колекции от ценности но без да се свързват с отделен народ или държава.

По същия начин след Октомврийската революция, Троцки е предавал заграбените ценности на западни колекционери.

И по същия начин е изчезнала кехлибарената стая.

ترحيبات

По времето на троината коалиция ходих на почивка в Египет за петнадесет дни обиколих почти цялата страна това което видях можеби вече никои няма даможе да го види . И не несъм комунист просто по това време имаше работа и пари за всички .

Да и аз съм ходил,по служба живял съм там известно време.Преди арабската пролет,си бяха по-добре.Здравеопазването,учението им бяха безплатни.Плащаха символични цени за ток,вода газ. Те по принцип са гостоприемни,може би от факта,че чужденците,туристите им допринасят за икономиката на държавата им.Но след 2011 вече не е същото.

Дали пък имаше за всички? Тогава коалицията казваше, че няма световна криза и какво ни боли нас за фондовете от ЕК, като имаме толкова инвестиции(е, чуждестранни разбира се)... Когато има за тебе, само колкото ти дават, ще ти дават все по-малко, докато не се научиш да си взимаш, каквото ти се полага.

Така, както децата на ЦК - СДС плячкосаха българската икономика, банки, богатства, имоти.

Плячкосаха децата и внуците на комунистите и продължават,А вие умниците докарахте на власт кого ли не за да спрете СДС да ви води към Европа-Т.нар,цар,гербокомунистите и т.н.Сега се радвайте че Костов не е в НС.Дано това да ви оправи положението

Коя Европа? Тази хищническа Европа,която беше колонизирала за столетия почти целия свят,а сега и източна Европа? Благодаря за такова вървене към Европа...

Костов и той е по същата линия в политиката! Пращан е от комунистите неколкократно да учи в СССР, роднина е на Станке Димитров, и е бил одобрен за член на БКП.....

Е, защо ли се говори, че комунистите не са направили нищо, откъде тогава неща за заграбване? А грабенето на музея е от простотия.........

А бе нашият.Хората ти говорят,че в Египет са си живеели добре, а след демократичните промени ето какво става, а ти пак комунисти СДС,БСП-Нерде Ямбол ,нерде Стамбул

Египет са циганите на арабите, а мюсюлмански братя са терористи,поддържани от комунистическите режими.Дори преди време изгониха един от посолството на Египет за връзка с организацията и далавери, пране на пари и тнт, естествено бяха обвързани с бивши бкп величия и задгранични представители; Та в тази връзка....пак ви се привиждат Щатите и Англия....

Щатите и Англия много обичат двойните стандарти и редовно са правили търговия с врага. Когато им изнася терористите са им врагове, когато им изнася са приятели...

!

Да се разходим и ние до Египет да си вземем по една мумия

Какво ,ще правиш с нея?Ще я ползваш за специални цели,като надуваемите кукли,ли?Ха ха ха

за ислямистите и талибаните не съществува Световното културно наследство- важното е да знаят найзуст корана. мюслеманите едно време, преди векове са били прогресивна и свободна религия, но са се превърнали в догматична, закостеняла и нямаща какво да даде на света такава. само кръв, насилие и разрушения.

иначе като си припомним инквизицията и кръстоносните походи на християнството, като кръстоносците са били толкова нагли че са окупирали Елада и са си направили Латинска империя... като се сетим, че са толкова нагли, че някои от тях се налага да ги затварят в кули в български крепости... Не съм ислямист, ама си припомнете, че сега са на под 1400 г. според тяхното летоброене... т.е. като религиозно развитие отговарят на нашата 1400 г. ...

Религията им винаги е била доста назадничава. Тя има претенцията да се месиабсолютно във всички аспекти на живота. Дори и най дребните. Разцвета в халифата обхваща един доста кратък момент от историята. И определено не се дължи на исляма, а е въпреки него, при това на учени не от арабски, а предимно от песийски, сирийски и еврейски произход. Та толкова за прехвалената им култура.

По този начин действаха и в Ирак! Американската демокрация в действие!

Каква американска демокрация, бе тъпак такъв. Това е простотията на тези племена, които населява територията , на която преди години са живяли древните египтяни. Тези белодрешковци нямат нищо общо с онези хора. А на вас смрадливите комунисти все американци ви се привиждат. Марш да си чистиш паметника от розовата боя. Нещастник......

Нещастник си ти, глупаво соросоидче! Навсякъде, къдета америкатците са си наврели носа, нощи добро не е е случило. Не го ли виждаш сам?

Това,което казваш тук е вярно: "Това е простотията на тези племена, които населява територията , на която преди години са живяли древните египтяни. Тези белодрешковци нямат нищо общо с онези хора.Арабите са дошли от пустинята и са се настанили със сила."............................ Бих добавил,че точно истинските египтяни са останали малцинство. Обаче това за почистването не съм съгласен.От къде накъде,ще чистят тия,които не са го направили?!То е все едно някой да се*ре и ти да лижеш?!Марш да вървиш да излижеш това което са направили твоите протежета,дето ги защитаваш!