Хилари Клинтън с необичайно изявление: Бърз арест или смърт за Кадафи

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън необичайно безцеремонно заяви днес в Триполи, че САЩ биха искали сваленият либийски лидер Муамар Кадафи да бъде убит или бързо заловен, предаде Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Хилари Клинтън с необичайно изявление: Бърз арест или смърт за Кадафи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изявлението на Хилари Клинтън преди няколко дни показва, че още тогава Кадафи е бил в ръцете на силите на ПНС. Те обаче са изчаквали нареждания от своите покровители дали да го предадат на съд, който да му гарантира поне малко от малко честен процес, или да го убият без съд и присъда. Днес виждаме какво е било нареждането. Мотивите за него също са ясни. Честният процес предполага като минимум публичност на тезите на обвинението и на защитата. Тъкмо това не се е харесало на онези, които организираха нахлуването в Либия и поставянето на власт на техните марионетки от ПНС. Защото от една страна щеше да се види пълната зависимост на обвинението от поръчителите на нахлуването. От друга страна, опитът е показал, че при подобни процеси личности от типа на Кадафи нерядко поемат защитата си в свои ръце, а такава свобода на словото господарите на съвременния свят не толерират, защото може да даде гласност на неудобни и дори опасни за тях истини.

И сега какво, като ходи в Либия да разпитваш Кадафи къде е скрил златото и парите, каза ли ти къде са или ти се изплю в мазната американска физиономия преди да заповядаш да го убият?! Много сте нагли бе, ама да видим до кога...

Убийство без присъда! И с какво сега претендираш да си по-добра от него?

КЪДЕ Е СТРАСБУРГ КЪДЕ СА ПРАВОЗАЩИТНИЦИТЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ПРИЗОВАВАШ ЗА СМЪРТ И ОСЪЖДАШ ЧОВЕК БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ОТ ТОЛКОВА ВИСОКОПОСТАВЕНА ЛИЧНОСТ КОЯТО ПРЕТЕНДИРА ЗА ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ НА ЛИБИЯ. ГОРКО НА ЛИБИЙСКИЯТ НАРОД.

НИМА НЕ ВИЖДАТЕ, ЧЕ ПРИЗРАКА НА КОМУНИЗМА ОТНОВО БРОДИ ПО СВЕТА?!?! КРАЯ ВИ ИДВА...

КАКВА ТИ ГОРДОСТ..... А КАДАФИ ЩЕ ОСТАНЕ В ИСТОРИЯТА.

блокираха сметки на Либия в западни банки за над 160 милиарда долара, приходи от нефта. Сега ми говорят за не знам си колко милиона "помощ". Кои са най-големите бандити ?

Емоциите никога не са водили до нещо добро. А и на този свят нищо не става случайно. Ако се случи, то то е планирано...

Тъпотията бликаща от анти-западните гъзове може да задуши и вакума в открития космос. А дано тези лоши американци дойдат и тук да пострелят с малко DU амуниции по тъпите чалга-олигофрени. Генетическото бъдеще ще се облагороди чувствително.

Не им се сърди на избирателите на БСП - те толкова си могат. Като гледам коментарите, все едно живеем в близкия изток, а не в държава от Европейския съюз.

вие добре ли сте? Че той Обама е най-големия комуняга в момента! Това го знае всяко дете, което е чело кои са му спонсори за кампанията! Червени ултраси...

нещо като сърбите и косово ли?

Ало, американския фашист! Вие американците сте некадърни дори фашизъм да организирате и само заради това сте в демокрацията.

Който копае гроб другиму сам пада в него!

Плющене му е майката! Стига лигавщини за някакво мирно население, цивилни жертви и глупости! Трепете го с Придейтъра или в Гуантанамо и затваряйте вече и тази страница от книгата с инвазиите, че бая време се проточи целия този цирк, а-а-а!

Новата помощ от 11 млн. долара включва ли високоточни ракети и "умни" бомби?

какво да кая? какво би казал аллаха? какво би казал бог!? много сме лоши.... м н о г о!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Много е кръвожадна тази госпожа.

Явно е в паника. Никъде не се пише за това, че започва реалното възраждане на СССР, под формата на силно интегрирано СНГ или под някакво друго име. Новинарите у нас не знаят как да поднесат това на хората и още си траят.

Ама яко се възражда, да ги благослови Богът на славяните. В Украйна приключиха със седесарщината, осъждайки оная крадла, в Белорусия не допуснаха изобщо цветни простотии. Остава Казахстан да се определи и новият мощен съюз е готов.

Той отдавна се е определил като е влязъл в митнически съюз. В момента други бивши републики богати на суровини се натискат да се присъединят.

Защо никъде не намирам коментара си???

Ама вечни! Те са потребни както слънцето и кислерода за всяко живо същество.

Смърт на тези, които не са с нас - политическата философия на САЩ. Обаче 99% от масите на Америка, олевяха.Те осъзнаха, че световното зло са банкерите. Държавата се управляват от този, който държи нейните пари. В чии ръце е федералния резерв????

Нали :) Парадокса е, че се опитват да дават акъл за човешки права на всеки друг.

А ние БГ патриотите желаеме бърза гибел на световният Жандарм и Агресор-САЩ,заедно с техните пудели-НАТО и ЕС. Народен трибуналнад Предателите и Палачите на съвременна България-БСП,ДПС,НДСВ,СДС,ДСБ,ГЕРБ..... За 22 години ограбиха българите,както и турчин не гие грабил........

Доколкото знам имаше официални военни действия в посочените случаи. А тук става много интересно, защото неизвестно , кой ще е следващ "на мушка"

Искаш да кажеш "Що СИ бутнахМЕ кулите?!"...

Брей, Брей, много информирани хора имало тук! Ти от къде си толкова сигурен, че сами са си бутнали кулите?

А ти откъде си сигурен , че не са ?

В един чужд град можеш да влезнеш с щикове,но върху щиковете неможеш да седнеш.

Много добре казано. Аман от американщини.

Ама този Джибрил дето се е пременил не беше ли министъра на правосъдието дето подреди нашите медици. Много верен беше на Кадафито тогава,как само се палеше и ни заклеймяваше, а сега си стиска ръката с ръката която иска смъртта на Кадафито. Боже,боже какъв предател само. Направо ми се повръща.

Точно този е мръсника.А без да съм му фен на нКадафито,а само заради истината и справедливоста,ще отбележа,че независимо от всичко,Кадафи бе този който освободи сестрите,независимо от начина.А сега нашите маймункьовци трябва да му потърсят сметка,но дълбоко се съмнявам.Вместо това ще се одупят първи да го признават.Гнусотия драги,това е истината.А като знам какво беше либия като държава и инфраструктора при Кадаифа и какво ще стане с тези,жална им майка.А наскоро имах жъзможност да разговарям с египтяни.Мале те кави са заблудени,и плямпат също като нас в зората на апашлъка.Този новия водач на опоицичта бил доктор,умен и говорел добре.Всички знаем какъв е резултата от един пиян и набеден български доктор-философ,така,че остава само да наблюдаваме сеира.

Аууууууу ама много безочливо бе госпожо. Ама те времената когато ЦРУ се опитваше да убие неудобните му политически лидери нали бяха останали в историята. Ами какво ще стане ако Сирия или Иран решат че искат да ви убият вас. Ще надуете гайдата за световния тероризъм вероятно

Ей,много добре и го кАза!

Кучето Кадафи ще тормози народа си и ще убива докато е жив. Всички искаме да бъде убит възможно най-скоро

"Всички"??!! Кои са тея "всички", бе?

всички с изключение на русофилски настроените комуно-кратуни тип ОГО. Кадафи е диктатор, избил много от своите - и е нормално да мре.

в сравнение с нашите комунисти-ционисти, които изтрепаха десетки хиляди българи, и съсипаха живота на още стотици хиляди,(че даже и милиони)Кадафито е нещо средно между свтец и носител на Нобелова награда за мир.

А преди по време на царската власт да не би да нямаше десетки хиляди убити без съд и присъда!? Да не говорим и за идиотските войни, в които непрекъснато участвахме и то на грешната страна, което довеждаше не само до още хиляди мъртви, но и до репарации, загуби на територия и т.н. Поне комунистите не ни вкараха във война!

1% богараши преди 9-ти септември 1944 г. не са стотици хиляди. Нещо си се объркал с цифричките, то днешното поколение си е просто, необразовано и си мисли че като изтърси някоя простотия всички овце ще започнат да блеят одобрително. Има мислещи хора все още и България е малка държава, само някакви си 7 милиона, дори по царско време.

Защо така бе госпожо Килари? Оставете го да избяга горкото Кадафи.

"We hope he can be captured or killed soon so that you don't have to fear him any longer..." - Точно това казва Клинтън и нито думичка повече. Нито че искат да го убият, нито че ареста трябва да е бърз... Който си няма глава на раменете да вярва на това което му сервират тук ;)

добре не бързо, но скоро хванат или убит, може би от мълния. ех, тъпак си ти

щом ти го казваш :D

Що нямаш смелост да го преведеш според твоите тълкувания,а пишеш коментар без превод.Май ти нямаш глава на раменете или както се казва в книгата на Иван Аржентински"Невероятни приключения""Въъъх,да бях умряла,нямаше да знам,че той учил американски в шоплука".Само изразяването на надежда за смърт на държавен глава от страна на държавен секретар на САЩ е гнусотия,драгими габурко.

Важно е не само да може да чете, а и да осмисли написаното.

Червените бабички (за съжаление 99% от населението в БГ) да не се обаждат. Вие нямате мозък и ще величаете един диктатор като Кадафи, само и само да сте срещу Америка, защото така ви е поръчано.

В USA-то така ви промиват мозъците, че ставате безсмислови зомбите!!! Така, че без съвети от Вас.......!

при това баш, ама БАШ. Та викаш - 99% са глупците имащи едно мнение, а ти си бил точно от 1% умните (другото мнение). Та казваш ДЕМОКРАЦИЯ означава 0.01 А кое ли беше тогава ДИКТАТУРА? А, да бе, когато 99 диктуват (разпореждат) на 1 човек?

Колко демократично това звучи-Да бъде убит. Просто нямам думи. Загива тази Империя,това е очевадно. Пълне срив по всички линии. Агонията продължава.

Ти , главо дъбова , не разбираш ли , че си направил вече своя избор,Никой тук не желае да чува тъпотията ти .И не стой в този форум , иди в някой американски и там се произнасяй , ако можеш да пишеш добре на английски ,естествено. Това първо. Второ , припомям на дир-а да си ограмоти драскачите.Поправям само най- смешната грешка.Помощи-женски род , множествено число.Те , помощите , не тя. Джубрили и Джалил са висшестоящи сътрудници на Кадафи.И двамата са отговорни за престъплението срещу нашите медици.И г-жата го знае.Но така е , като те направи мъжа ти за посмешище , тогава не можеш да скриеш и унижението и злобата.Гнусна жена.

Ти , главо дъбова , не разбираш ли , че си направил вече своя избор,Никой тук не желае да чува тъпотията ти .И не стой в този форум , иди в някой американски и там се произнасяй , ако можеш да пишеш добре на английски ,естествено. Това първо. Второ , припомям на дир-а да си ограмоти драскачите.Поправям само най- смешната грешка.Помощи-женски род , множествено число.Те , помощите , не тя. Джубрили и Джалил са висшестоящи сътрудници на Кадафи.И двамата са отговорни за престъплението срещу нашите медици.И г-жата го знае.Но така е , като те направи мъжа ти за посмешище , тогава не можеш да скриеш и унижението и злобата.Гнусна жена.

Световният полицай се произнесе. Нещо все ми се струва, че не само България, но и света става неприятно и отвратително място за живеене...

Да си чувал името Джон Атанасов случайно?Давам ти жокер- не е рок певец...

Джон Винсент Атанасов е американски физик, математик и електроинженер от български произход (баща му е българин, от там и фамилията му) За първи път посещава България на 67 години... Не че нещо ама не смятате ли че можеше и от Бангладеш да е :))) Интересно на какво ли дължи постиженията си - на това че е българин или на държавата в която е станал човек?

И не е открил компютъра, а по-скоро елката. :-) Устройството му е било непрограмируемо.

ТОВА Е "ПРАВОВАТА" ДЪРЖАВА НА ИМПЕРИАЛИЗМА. ЗАПОЧНАХА ПЪРВО С ИЗБИВАНЕТО НА ДЕЦАТА. ПОСЛЕ ИМАЛО ТЕРОРИЗЪМ.

А бе вие в България май само комунисти сте останали. И не е ясно кога работите, кога и какво ядете. Само по форумите висите. Какво щяхте да правите ако Американците бе бяха измислили интернета бе?

Комунисти - не! Анти-американски настроени - да! Ти случайно правиш ли разлика между двете или си достатъчно промит мозък, че ако някой каже нещо против светая светих (САЩ) го обявяваш за комунист?!

мамино американче от някое село

Явно вече достатъчно добре са ви замазали очите в САЩ, така че да не може да прозрете случващото се по света със и без тяхно активно участие. Да не говорим че стандарта ви на живот с еподдържа изкуствено пак от тези хора, убиващи и заграбващи соатналия "недемократизиран" свят.

Абе питай доста българи зле ли им беше в Либия като работеха и долари им плащаха, а тук ние подсмърчахме пред корекома.

комунизма тръгна и се финансира от САЩ, него забравяй!

ох леле .."комунизма тръгна и се финансира от САЩ, него забравяй!" - А капитализма откъде тръгна.. ? От СССР ли? Още един зомбиран чугун :)

Чудя се как бате Бойко още не е помогнал и той на Либия. Трябваше да им дадем на хорицата некой лев, некоя магистралка да им опнем...

ало булгаря,небяхте ли вие кои отидохте като сиъзници с уса срестъ садам ,целънахте хитлер по дъпето-сиъузници,лед това ,братъшки,а след това уса а сега европа,само да имате пецалба ,големи тарикати голямо цъдо сте знаци. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ей, ще не си гледаш кюрдите. Ходи се пише войник, не се крий пред компа. Отворко.

Ами ако някой поиска "Бърз арест или смърт за Хилари Клинтън" ? Докога масонско-илюминатските рептилии-отрепки от САЩ ще диктуват поведението на политици и цели региони от света. Долу мракобесния САЩ !!! Долу масонско-илюминатската тирания !

Тея вече тотално се побъркаха. Няма ли кои да ги затвори ?

аууууууууууу каква излагация и лична и държавна ахахахахха

"We hope he can be captured or killed soon so that you don't have to fear him any longer" - това точно е казала Клинтън. Не можах да ви го намеря на турски да го разберете! Що правите свободни съчинения не разбирам...

Може да не сме лизачи на американски ...ници, ама знаем малко английски и се вижда, че е казала точно това, което пише и в статията! Хайде, холан!

"Заловен жив или мъртъв" си се ползва в САЩ още преди 150 години. Много ясно,че ако се съпротивлява - ще е мъртъв! Съветски мухъл такъв!

аз пък предлагам да се гледа от ВКС пред закрити врата и да го оправдаят срещу 1-2 милиона.

Госпожата е казала гласно това, което всички си мислят и желаят. Явно е по-мъж от разни саркозите, берлусконита и всякакви други европейски полуполитици.

Не случайно и казват Килъри Клинтън....

Военно промишленият комплекс.Това е.Хитлер го измисли добре,но не можа да го осъществи.Тръгна по погрешен път.Тези обаче са достойни ученици,но рано или късно всеки си намира майстора.

Отвратена съм от тази самозабравила се кръвожадна женица...служеща на Дявола и злото/гледах док.филм по темата/.Една трътка призовава за смъртта на друго човешко същество...отврат...да и се връща.

са американците и всички, които искат смъртта и убиват свободни либийци в собствената им държава! Рано или късно ще има възмездие и за тези агресори и плъхове!!!

КАКВО Е ЛИБИЯ? АМИ НЕФТ! ЕДНА ДЪРЖАВА АКО НЯМА НЕФТ ИЛИ ДОСТАВКИ НА НЕФТ,ТЯ НЕ МОЖЕ ДА ВОДИ ВОЙНА И СТАВА БЪРЗА ЖЕРТВА НА ТОЗИ КОЙТО ИМА НЕФТ. САЩ ИСКАТ ДА СЛОЖАТ РЪКА НА ЕНЕРГИЙНИТЕ РЕСУРСИ И ПО ТОЗИ НАЧИН ТЕ ЩЕ ВЛАДЕЯТ ИЗЦЯЛО ПОЛОЖЕНИЕТО. РУСИЯ СА СИ Я ОСТАВИЛИ ЗА ПОСЛЕДНО!

Доколкото си спомням,и Хитлер си остави Русия за последно - след като беше завладял вече цяла Европа...

че си оставиха Русия за последно. Чрез ЮКОС и Ходорковски се опитаха и почти бяха успяли да сложат ръка на най-големите руски нефтени находища. И тогава една друга еврейка, кака ти Мадлин Олбрайт почти по същия злобен начин изрева " Не е справедливо една държава (Русия) да има толкова природни богатства." Има моменти в които злобата и безсилието замъгляват разума и достигат до делириум.

Чудя се, за какво са им 11 млн. долари като те си имат милярди в банките. За 11 млн. и цял самолет не могат да си купят!?!?

Е, ако и на това се чудиш, не знам...Та нали милиардите, които Кадафи беше сложил явно, без да ги крие, за страната си, бяха откраднати от западняците още в началото. Не помня, около 30 милиарда бяха май...