Отменено е разрешението за строеж в хотел ”Маринела”

МРРБ обяви какви действия е предприело по отношение на надстрояване на едноетажното тяло на хотел „Маринела – София“.

Обратно в новината

Коментари - Отменено е разрешението за строеж в хотел ”Маринела” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

jingiby

Бай Ганьо в действие...

"На 16 май 2016 г. е издадена заповед за спиране на строежа и забрана на достъпа. " До м. Септември (+/- някоя седмица) строителите продължиха работа на "спрения" строеж със забранен достъп необезпокоявани от никого!?!?! Да не забравяме и кой е адвокат на бившия свинар и настоящ хотелиер - др. ГУГУШЕВ - син на отстранената съдийка Гугушева - мастит адвокат-перач на мръсни пари!!!

Нормално,сградата не е арх. паметник и собственика ѝ може да променя облика ,а и едва ли като е дал толкова пари ще иска да я окепази.Това,че някой я харесва такава , да я е купил и си я държи.Ако има нарушение на ЗУТ - тогава бой.

Няма хотел в България, който да е спазил проектите. Всички са правили по един етаж отгоре, в страни и пр. Вземете Балчик. Имаше стара сграда от Турско-рибна борса, която беше нац.обект. Сега е 5 етажен хотел.До него Лотус е също с един етаж отгоре. Бетонираха Ривиерата и закриха красивият изглед към града.

Объркал си се и то драстично:) Няма такъв филм "може да променя облика й" както си иска:)) Без строително разрешение и без изрично съгласие на архитекта автор на проекта - нищо не може да пипа! Нищо! Само такива тикви като теб и собственика на хотела - сервитьора Ветко, си мислят, че щом купиш нещо и можеш да си правиш каквото ти скимне на оскъдния мозък.

То човешката простотия край няма. И човешката алчност.

Това е все едно някой богат тиквеник да купи картина като "Мона Лиза" и да й нарисува мустаци... Това че си купил нещо не ти дава право да го променяш ако е изкуство, архитектура и въобще нещо с авторско право..

Браво почти пет месеца им отне за да спрат строителните работи и то със същите доказателства които получиха в първата седмица от разследването.Няма да се усъмня ако работата по хотела вече е приключена и то точно преди забраната да влезе в сила.

Слава богу не е така. Живея точно до хотела и строителните работи спряха преди 5 месеца. Седи една грозна метална конструкция и нищо друго не е направено. отделен въпрос е колко трябва да си прост за да започнеш надстрояване на толкова голям като площ и допълнителни сгради и съоръжения хотел. Да не говорим за нарушаването на авторските права на прочутия японски архитект автор на проекта на хотела, без чието разрешение е незаконно да се променя облика на сградата.

ти може там да живееш, ама и да не видиш. аз не живея ама минава мсеки ден - работите спряха преди не помече от месец, да не говорим, че отзад откъм червена стена допреди 1-2 седмици замазваха разни раоти по задната фасада

остава гадното чувство, че някои доста яко стимулира процеса по спирането на ремонта...каква загриженост само... така не се стимулират чужди инвестиции... мисля си

какви чужди инвестиции в този случай

От Съюза на архитектите алармираха преди няколко месеца, че собственикът изкоренил японските вишни в пешеходната зона, променя цялостния вид на сградата, строи масивни метални конструкции, променя фасадата, надстроява, променя интериора на хотела по свой вкус. От "селяндур" в най-острата му форма , на когото друг "селяндур му е дал разрешение да обезобрази по своя селски вкус Японския, какво друго да очакваш.

А като добавим и кичозния стил на великата дизаейнерка Маринела - пълна самозванка и въздухарка, съчетанието е убийствено!!!

Откак на джапанките им писна от блатото и се чупиха, местните жаби квакат радостно у "японския". Нормално.

кво толкова мрънкате за този бардак.. нали е частен бизнес. ако не плаща данъци да му го взимат, ако плаща и движи икономиката ок.. все едно на някой му прави впечатление цялата мизерия навсякъде из софия, че за това са тръгнали да правят въпро

Да се смени и името .По паспорт е Мара Въткова.

Да се отмени не е достатъчно, трябва да се възстанови старият модел, който е историческа и архитектурна ценност, иначе е безмислено и ще заприлича на катун правено - недоправено.

Не се казва "правено-недоправено", казва се "мутробарок" - тук дорийска колона, там йонийска, тук позлатена статуя на Аполон, там мраморен слон, туш шадраван с римска мозайка, там глинена делва с мушкато, тук арка, там чардак, ПВЦ дограма до балюстрада... Такива неща.

Ха, ха - хотел Маринела. Няма нищо по-тъпо от това да бутнеш на фитката си хотелче, че и да го кръстиш на нейно име. Ето това показва какво отношение имаш към жените. Кога да очакваме хотела да се прекръсти на друго женско именце?

Защо такива хубави сгради се дават на селяндурите?

КАТО НЕ СИ Е ПЛАТИЛ ФАНДЪКА КАДЕ Е ТРЪГНАЛ - КАТО ПЛАТИИИИИ , ТОГАВА , пък и за изборите да изпунтираме че уж спазваме законите , и не сме крадци .

Не му стига, че задигна огромен хотел, ами ще надстроявал и "едноетажното тяло"

Цака на всички,които са на власт без значение на цвета им.И те лапат- без значение на цвета им.И ние мизеруваме- без значение....

Мен ме интересува произхода на парите на това "мило" семейство. Докога разни мутри и мафиоти ще се пишат господари на държавните имоти, закупени с крадени пари и ще дерибействат така, както и турските бейове не са дерибействали? Докато не се извърши лустрация и пълна проверка, на законността на придобитото богатство, от 1989 г. насам, такива "честни" бизнесмени, ще бъдат елита на обществото, и ще налагат "естетиката" на парвенюто. Законите за тях, са "врата в полето", а мнението на обществото, презрително подминавано.

Има начин мнението на обществото да не бъде презрително подминавано ... пълен бойкот на ваканционните селища, хотелите, заведенията, клубовете и каквито там са заграбили нечестно ... да си ходят само такива "богоизбрани" като тях!

Защо не проверят уважаемите журналисти кой е архитектът и собственикът на новостроящата се сграда точно срещу надстрояването... Веднага ще стане ясно на какво се дължи активността.

Предполагам, че е същия като Ветко, някой велик Тетко!! И сега да ги оставиме двамцата да си строят и надстрояват да се доказват кой е по-велик крадец???

К'ви са па тия урунгели бе, кой ги оставя да си крадат като изоглавени!? Мултакът Илийчо вече се забрави, тоя още се подвизава за бизнесмен... Изкрал от държавата милиарди "на 30 души работа бил дал, 30 семейства изхранвал" !!! Виж им акъла, виж им нахалството!!

По комунистическо младия Арабаджиев е шофьорче на уазка в Месокомбинат Пловдив. Хванат е с 6 кг кайма скрита под седалката и уволнен.... 2016 пак хванат но сега държава НЯМА! и ще му се размине..

че отпуска пари поне на 2-3 партии...

Смо кадето беше Газка, а не Уазка, иначе съвършенно верно!