Мъртвият делфин не бил застрелян, оплел се в мрежа

Откритият мъртъв делфин край село Лозенец е починал от удавяне, след като се е оплел в рибарска мрежа, съобщи прокурор Кънчо Крумов от районната прокуратура в Царево.

Обратно в новината

Коментари - Мъртвият делфин не бил застрелян, оплел се в мрежа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бреййййййййййй, а аз съм трамвай!!!!!!!

дупките са от рибарска канджа , една голяма и една по-малка от която се е показал извития връх на куката /канджата , няма куршум в трупа прореза в трупа е на дълбочина 7-8см , като двата отвора са свързани , ма кат сте казали калашник та калашник хайде

О, Рекс, ти рибар ли си или куче? По тонът ти и близостта ти с медузите май си и двете, Ихтиозавър! Щом те дразни непускането на водата в бензиноВЦ-етата, или си бензинджия, или продаваш незаконно риби наоколо, или си прост-о шофьор. А понеже си виждал как се ръси мозък, може да си шофьор на линейка, или прост-о КАТаджия. Но това не е важното. Мило ми е за делфините, най-умните морски бозайници. Търсят си храна хайваните. И те го правят най-успешно в тяхното море. До момента когато в него се набъркат ИхтиозавЪрите с най-долните методи, мрежови заграждения, огромни чепарета, бракониерски рибо-Лов и т.н. Някой трябва да ги спре, изкривиха безобразно равновесието в природата. От тяхната лакомия или простотия са загинали делфините. Като го удавят в морето, все едно са го застреляли по мъчителен начин. Все едно някой да е вързал найлон на главата на човек! Ако е на някой Завър, изобщо няма да ми е жал! Жал ми е, че институциите в БГ отсъстват от проблема, просто защото индивидите в тях на 100 % членуват в ловни и рибарски дружинки от Изроди!!

Т Рекс ( нерегистриран ) 01.09.2011 20:17 Кой от вас, тъпаци, прави аутопсия на делфина, че твърдите така безапелационно, че дупките са от куршуми? И като сте такива природозащитници, защо не протестирате пред японското посолство за защита на китовете от промишлен риболов? Научете се първо да си пускате водата в тоалетните по бензиностанциите по пътя за морето, после ръсете мозък и клетви по форумите, медузи нещастни...

Добре де, отговори ми, ти откъде пък си сигурен, че не е застрелян?! И ако е убит, що за изрод може да убие един делфин и като го убие ще му потръгне ли в живота? А това за тоалетните е друг въпрос, въпреки, че като се замислиш има връзка. Мизерниците са си мизерници и физически и по душа.

кви са тия хипотетични ситуации, ако е бил застрелян? - казаха ви че няма куршуми и не е застрелян! още ли има хора, които обсъждат хипотетично убийство на делфин, което съществува само в техните глави

Нека тогава и теб те сполети същата съдба, щом си сигурен няма от какво да се притесняваш...

"Делфинът попада под специална защита, тъй като е екземпляр от рядък вид, застрашен от изчезване. Поради тази причина уловът на делфини у нас е забранен от 1966 година. През последните години обаче се появиха призиви тази забрана да бъде вдигната не за друго, а защото популацията им драстично се е увеличила и създава проблеми на рибарите. Делфините нахлуват на глутници, нападат рибарските таляна и унищожават уловената риба, каза преди седмица евродепутатката Илияна Йотова." E мисля че всичко е ясно... рибарите вече се чувстват подкрепени от евроПАТКАТА и ги разстрелват, но тъпунгерите не осъзнават, че не делфините им изяждат рибата, а самото Черно Море умира и скоро само медузи ще се въдят и това не е само в нашото мизерно моренце а в цял свят.. именно благодарение на неконтролируемия улов на риба.

Делфинчето е застреляно в Тюркие и е доплавало в наши води. Антиреклама за туризма. Зер ония завидяха на добрия ни сезон.

ТО И КОМШИЯТА БЕШЕ СПЕЧЕЛИЛ НАВРЕМЕТО ВОЛГА ОТ ЛОТАРИЯТА -АМА ПОСЛЕ СЕ РАЗБРА ЧЕ НЕ Е СПЕЧЕЛИЛ ВОЛГА-А ГО Е БЛЪСНАЛА-МАЛКА ПОДРОБНОСТ

Нашите рибари се учат от родната полиция, дето ни пази. Имаше арестувани със счупени глави, които се били ударили о асфалта... Та и делфинът се оплел в мрежата и се самоубил... Това е тя - нашата африканска република България.

А дупките по тялото от какво са-сигурно от там е влязла водата и се удавил?!!! Поредная Герберская простотия!!!

Ха-ха-ха, отново позната история. Произведено, тоест може да се случи само в България. Делфина се самозастрелял и след това се удавил. Същото както и при случая със Наско Сираков преди години. Спират го на пътя и какво да видят - в багажника убит елен. Да ама не! Елена се е блъснал в колата на Насето и Насето го метнало в багажника с цел да му помогне. Ха-ха-ха... Произведено в БГ!

уМРЕЛ ОТ удавяне??!??!??#?#?! Нормални ли са тия???!?!!

Нали е бозайник нормално е да се удави.

По-добре да не беше писал, че много се излагаш! Делфините и повечето други морски бозайници не могат да издържат повече от 20-25 мин. под вода, без да си поемат въздух. Най издръжливи са кашалотите - до 40-45 мин., но те се гмуркат до 2000 м дълбочина, за да ловят гигантски мекотели.

Да, това си е - нелогична реакция на тълпата която митингаджийски реве "смърт за убиеца на делфини!". Хайде се замислете - не е ли малко преувеличено? Добре, делфина е защитен вид. Но явно не е "измъчван от садист", а е разстрелян. Това се случва и с елени, глигани, зайци и ред други бозайници от пушките на ловците - напълно "законни" убийства. Къде е разликата тогава? Единствено в това, че делфина не е бил... изяден след това и по точно - че е бил убит не с цел набавяне на храна. Оттук - "убийствата" на животни за храна се приема за нещо съвсем нормално. Щом е за тумбака ни - може, така ли? Защо ми се струва, че от гледна точка на самото животно - дали ще бъде изядено след това или не си е без никакво значение... После - делфина може да е бил отстрелян доста навътре в морето и изхвърлен от вълните. Не е задължително да е "българска работа".

Ако си вегетарианец - проблемът си е твой.

Да изринем малоумните мутри, тучуве, дис тарикати и тем подобни отрепки от България. Аман от простаци. Затова сме на това дередже.

вината на този делфин е в това че се е родил в боклук-българия !!!

Както и нашата...

Брей? С джипиес ли го определи мястото? Защото напълно е възможно да е било в 12-милната прилежаща зона на боклук-румъния, боклук-украйна или боклук-турция. Или още по навътре в боклук-морето. А това се отнася и за "мястото на убийството". Знаеш какви вълни и вятър имаше в последните дни. Аман от боклук-коментари!

Днес изкопаха тялото на Делфина. Да видим .........link

и къде са куршумите,какво общо има с разлагането на трупа, ако има куршуми значи е застерлян, балистичната експертиза ще покаже от чие оръжие са, надали някой хои из морето с гладкоцевна пушка, по скоро от КНО, и хващат човека за топките, подсъдим е по два да не и по три закона. ама най вероятно е пак наш човек, ех кога ще открият сезона за човеци, с кеф ще си отстрелам няколоко хиляди боклука.

То и президента Гоце се забавлява с убийства на животни...

garga все ми се струва,че има и нормални хора но като ти гледам коментара май съм сгрешил.Това нещо е подсъдимо в цял свят а ти умуваш и се правиш на хитър-не си...жалък си.

На българин не можеш му угоди. Ако се започне разследване, ще се пита защо се харчат народни пари за глупости. Някой да има идея от къде да започне раследването?

От аутопсията

От месни хора сме чували много пъти, че делфините влизат в таляните "мрежи с който събират рибата" и изяждат повечето от уловената риба затова рибарите ги убивали или по точно застрелвали. Когато чух тази история направо настръхнах чудех се как е възможно това.

и аз съм чувал подобни истории а и други! напълно съм убеден че делфина е застрелян и изхвърлен в морето.

те ако разследват , ще видят кой е стрелял.То от самолет си личи ,че е стреляно с автоматично оръжие/АК/, а кой има такова - ГП.

Чл. 325б. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.) (1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева. (2) Наказанието е от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева, когато деянието по ал. 1 е извършено: 1. от лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за... още тях; 2. по начин или със средства, опасни за живота на хора или животни, по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост; 3. на публично място или в присъствието на малолетно или непълнолетно лице;

Аъде сега да видим и текст който посочва компетентния орган който следи за прилагането на цитираният текст.Кой пази пазачите?КОЙ?

е тва и у сомалия дивите туземци не го правят...тъпи булгаристански селяндури

Нека да позная. Дошли са две дебелогъзи фурашки, запалили са цигари, чешали са се, после са се сетили, че не ги засяга, загасили са си фасовете в Делфина и са отишли да пият бира.

долу-горе така се е случило, само че единия, докъто прибирал куршумите в джоба си е казал: "абе, тия не са ли от на шефа пушката?"

Ми, не загасиха фасовето в тялото на Делфина, защото стояха на повече от 4-5 метра, докато "оглеждаха" - не се приближиха дори.

според началника им в РПУ-Царево и прокурор, с когото говорил, "няма извършено престъпление и полицията не може да поеме отговорност". ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ НА БОРДА НА ПЛАВАТЕЛЕН СЪД НЕМОЖЕ ДА НОСИ ВСЕКИ. ТОВА Е ПИРАТСТВО В ЦЯЛ СВЯТ А ЗА УПРАЖНЕНИЕ НА СТРЕЛБА СИ ИМА СТРЕЛБИЩА

Поредно потвърждение, че законите в България не са за всички! Защо уважаемите колеги от МВР не са образували производство срещу неизвестен извършител? Поредно потвърждение и за това, че умните, в случая делфините / а те е всеизвъстно, че ни превъзхождат/, трябва да бъдат унищожавани.. Те пречат не психобогаташите в България.

Ти си болен!!!! Психопати и потенциални убийци като теб не заслужават свободата си!!!!!

ама каква свобода,вие всички сте роби,всичките 7 500 000 от племето дуло,без 2-3 отгоре баш болшевиките които раздават картите.бласкаите роби-спартак умря.

"Сбогом и благодарим за рибата", Дъглас Адамс.

Как да не спада престъпността в България, след като отношението на Милиционерите към престъпността е толкова нагло - няма престъпление-няма проблем.... Безсрамно отношение на структура с над 1 милиард бюджет и над 60 000 чиновника на щат, които отказват да си свършат работата... Изроди

Съгласен съм с теб. Изродите са се размножили твърде много в БЪЛГАРИЯ.

Що за държава!? Как може да го потулят, как може да го умаловажат! Хората нека се трепят, не ме интересува!!!!!!! Но животните нямат нищо общо, ОСТАВЕТЕ ГИ и гонете виновните за страданията им или смъртта им! Животът на това създание е по-важен, скъп и ценен от живота на много хора!!!!!!!!!!! Що за хора сте???? Удоволствие ли изпитвате да наранявате, убивате беззащитните? На изроди, способни на такова нещо искам да кажа " Искам да страдате, както те! Държавата ви защитава, но със сърце се моля Господ да ви го върне трикратно!"

Евелинке, Евелинке, унд те вее на уайт хорс. Не можеш "от сърце" да пожелаваш такива грозни неща. Това означава, че си по - лоша от тях. А и очевидно по - тъпа.

Гарга,така като ти гледам "умното" изказване май си доста по-назад по тъпотия от Евелинка.

Ами да, защитниците на животните много обичат да кълнат хората и да им пожелават всякакви страдания. Получава се "садистът вика дръжте садиста".

...срам, срам! Но как да се сърдим на ненормалната държава, като самите ние сме ненормални хора - този делфин не се е самоубил, а най-вероятно някое пършиво българче му е помогнало! Държавата е просто отражение на хората, които я съставят.

Не обвинявай раята поне затова заради герб, не съм забелязъл всеки да носи калашник и да разстрелва наред... Това са мутрафони на яхти и не съм отговорен за това че МВР и Цвъки не си вършат работата!!!!!!!!!!!!!!!

по всяка вероятност "тъпият делфин" е бил в пъти по-интелигентен от теб

извадете кършумите и намерете оръжието, от което са изстрреляни. То е виновно, не изрода дръпнал спусъка.

жалки управници

Е, скапан народ сме...

Осевн думи и акъл нямаш

Висшето правосъдие ще има грижата да си получат заслуженото ... от Него не могат да се скрият !

Ама разбира се, че няма да разследват. Защото не могат. Те и давещи се деца не спасяват. Това пък не им влизало в задълженията. Най-много да запалят по цигарка и да изпият шише минерална вода за да им вдигнат заплатите...

ами не ни остава нищо друго освен да плеснем с раце и да изпеем дружно песента на нашия заслужил певец веселинчо " нашата милиция ни пази"

Мутрафони на яхти защитавани от МВР и прокуратурата !!! Нека почнат да разстрелват електората на ГЕРБ, поне полза да има...

Със сигурност е вярно, че делфините пречат на рибарите. Със сигурност вече е потвърдено обаче, че има свръх улов на риба в Черно море. Има начини делфините да не се оплитат в мрежите и да се прогонват, но бракониерите явно не ползват такива методи. По-страшното е че родната полция не познава родните закони и като види престъпление първо започва да пуши и съзерцава. Те нещата и без това отминават като всяко чудо за 3 дни. Просто не е редно човек с автоматично оръжие да кръстосва безнаказано морето и да трепе наред, още повече защитен вид. Не разбирам писачите плюещи срещу екозащитниците - някои хора явно не разбират защо трябва да има защитени видове и места, в чиито живот човекът да не се меси. Тук не говорим за куче или котка, а за вид който е важна част от морската екосистема. И сега какво да направят екозащитниците - да преровят трупната площадка със сито и да търсят куршумите, след като полицията дошла на място не си е свършила работата?

Те убийците на хора не търсят,пък на "някъв" си делфин...пфффф Ебаси пропадналата нация сме,щом и върху тези същества почнахме да избиваме комплекси....

Това вече е прекалено,това никъде по света няма да се случи,искам само кажа едно,ГОСПОД ДА СЪДИ ТОЗИ КОЙТО Е СТРЕЛЯЛ!!!!!А що се отнася до законите и правата,то в нашата държава няма такива,хора подгответе се за голям глад!!!!!ТЪПА ДЪРЖАВА СМЕ НИЕ,АХОРАТА В НЕЯ ОЩЕ ПО ТЪПИ,А УПРАВНИЦИТЕ СА НАЙ ТЪПИ,срам ме е че съм българка в такива моменти,това животно е от застрашен вид,малоумни хора,нека природата отмъсти,и посе да се чудем защо ставало онова защо така..))))

БРАВО,ТАКА Е ПРИРОДАТА ЩЕ СИ ГО ВЪРНЕ

И как така няма данни за престъпление, като дори на снимките показани по телевизията ясно си личаха следите от куршуми. Е защо да плащаме заплати на такива? Уволнение и на борсата за безработни. Така както не стават за нищо да мрат гладни.

уфф тук у булгаристана убийци на човек не се търсят пък камулио за животинка.......

Това,че има закон за защита на животните в България няма значение!!Законите са само за хората с пари,а другите-хора или животни са нищо в нашата скъпа родина!!

"Според слуховете той е станал мишена за забавление на жестоки гулайджии. По всяка вероятност стрелците са купонясвали на яхта или лодка в морето, когато са решили да изпробват точния си мерник срещу беззащитния делфин." Само такава простотия не се беше случвала по тези ширини....и хоп случи се.В тази българия само безгръбначни свине се подвизават.

Днес по делфини утре оп някой водолаз???

ха дано цвак-цвак нахлузи водолазен костум

Колкото е скандално, че някой стреля по животни, ей така от простотия и садизъм, 100 пъти по-голямо безобразие е, че органите на реда най-нагло и открито отказват да си изпълняват задълженията, без каквито и да е последствия за тях!!! Прокурорът и шефа на това РПУ да се гръмнат на мегдана или да се обесят на фара.

Тюфлеците пушиха онзи ден, докато момичето в Созопол се е давило...ти се чудиш за делфина.Българите не заслужават и едно море!

Сега след отказа да изпълнят служебните си задължения, престъпното си бездействие и крайна некомпетентност би следвало съотвените ръководители да бъдат уволнени. Началникът на РПУ-Царево незабавно да си ходи. Можеха най-малкото да проверят тялото на делфина за останали куршуми, а да доспуска хора с автоматично оръжие да си стрелят в морето е престъпно нехайство от тези полицаи. Г-н Цветанов да ги извади от летаргията тия в Царево

Е как да ги извади от летаргията Цвъцко, след като в професионален план и той е в такава - зает е с предизборен популизъм и евтини циркове-зрелища за простоватичкият си електорат!!! И шефа на РПУ, и съответният прокурор и неграмотният министър Цецо-крадецо трябва да бъдат уволнени, съдени И ОСЪДЕНИ за престъпно бездействие!!!

ОК, жалко за делфина - добри животни са, интелигентни, помагат на хората в беда. Нооо... хайде да се замислим за прасетата, които масово мрат по Коледа и стават на пържоли, суджуци и т.н.? Знаете ли, че органите на прасето са удивително близки с тези на човека? Тоест хапваме с мерак почти себеподобни. Защо тогава е врявата за делфина? Защото след това не е бил изяден ли? По същата логика очаквам да се вдигне страшна врява за разстреляно и неизядено прасе примерно. Е, какво ще кажете?

Явно не си особено умен. Делфините са ЗАЩИТЕН вид, човеко! Там е проблемът. Иначе си прав за прасетата, но това се отнася за всички животни. Просто не сме дорасли още. Още еволюция ни трябва, за да се осъзнаем. Но що се отнася до защитените видове, там има специални закони и санкции! Това е.

Ще кажем,че си изключително прост и ограничен човек П.С. Бих добавил да хапнеш и малко патешко , ама не просто патешко а една точно определна патка

Ти изобщо правиш ли разлика между стопанско животно, развъждано от векове за храна и между диво животно, при това защитен вид?

хаха заради някакав делфин :д

проблема умнико такъв е, не че трябва да се разследва, а че има малоумници, които мислят като теб

..., който 100% е имал повече мозък от тебе!

Заради "някакАв" ли бе, неграмотник! Научи се да пишеш, после прочети малко информация за тези животни (ако можеш да четеш, разбира се) и тогава ела да пишеш глупости! Жалко човеченце!

Извършилите деянието са същите по характер индивиди, за които беше направен видео клип в северните ширини, разхождайки се из ледовете с кораби за развлечение, да извършват подобни зверства над беззащитните тюлени!!! Най-строги наказания за такива изверги!!!