Може ли да се вярва на Китай?

Напоследък китайското правителство реагира особено чувствително, когато му се задават въпроси, свързани с пандемията

Обратно в новината

Коментари - Може ли да се вярва на Китай? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само едно е ясно в тази ситуация - спира Китай - спира и света... Ееее, що така бе Миме??? Ми много се "облегна света на Китай" - те тва е ! Алчните за печалби крпорацйи изнесоха много производства и "know how" там. Сега е твърде късно за адекватна реакция.... света видя грешката си, но не прави нищо , за да я поправи...... Направиха ги твърде силни в името на печалбата, а сега оле...мале..... МАски НЕМА Китай ги прави..........давай да умираме....без Китай светът е свършил... ТАКА ЛИ ??????????????????????

Мдаааааааааааа, Всички китайци се държат като ущипана мома.....можеш ли да им вярваш???? Не забравяйте , истината излиа --- макар и след време.....

Мдаааааааааааа, Всички китайци се държат като ущипана мома.....можеш ли да им вярваш???? Не забравяйте , истината излиа --- макар и след време.....

Четете независими източници, проверявайте информацията, не вярвайте сляпо на статии и публикацйи.... ако го направите ще видите, че Китай се държи МНОГО "особено" за ситуацията. Не искам да влиая на никого, но това и много около това са меко казано "странни". НЕ ЗАЩИТАВАМ нито САЩ нито КИТАЙ„ но въпросителните са твърде много...... Не слушайте политици, слушайте специалисти - световните умове... и ще видите (надявам се, за себеси) , че Китай има много да казва по случая с този вирус....., н о запомнете едно....дори и да се докаже от останалият свят ( те китайците) НЯМА да го признаят и така все в този кръг.....аз съм невинен до доказване на противното....., но "доказателството никога НЕ стига.... Соред мен Китай ТРЯБВА да бъде обвинен в международният съд - ако е невинен или виновен да се реши с доказателаства. щетите са твърде големи за целият свят...........

Безрезервно!

Защитава САЩ, които имат стотици лаборатории за бактериалогично оръжие, разхвърлени из целия свят. За какво, например, няколко такива лаборатории има в Украина и Грузия??? Само злини и гадости, смърт и сълзи сее империята на зло - САЩ

Към комунистическата кочина Китай трябва незабавно да бъдат предявени претенции за репарации от страна както на САЩ, така и на Европа! Изродите ще трябва да плащат трилиони за това, което причиниха на света, а ако искат могат са продължат да ядат прилепи, стоножки, плъхове хлебарки и каквото намерят там да шава по територията им.

Китай не е кочина, ние сме, китайците не са изроди, такива са хората с твоя речник и отношение към другите, а акъла, който ръсиш с толкова хъс зад клавиатура го въведи в действие ти, сам. Честити трилиони от комунистически Китай, те ги имат, наистина, ти обаче - не, само си с претенции

Като са толкова добре ,ЗАЩО НЕ ЖИВЕЕШ ТАМ.А СИ В ,,НАШАТА КОЧИНА,,ТЕ ОТКРАДНАХА ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА НА СВЕТА ,НО С КОТАЙСКО КАЧЕСТВО,,БОКЛУК КАЧЕСТВО ВЪВ ВСИЧКИ СЕКТОРИ.ТОЧНО ТЕ РАЗПРОСТРАНИХА БОЛЕСТА ,ЗАЩОТО СА ЗАВЛАДЕЛИ ИКОНОМИЧЕСКИ СВЕТА,ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО И НИКАКВО КАЧЕСТВО

ей, дете, имаш 8 граматически грешки, 5 логически, 2 откровени лъжи и 3 истини - печелиш по точки, моите почитания.

Кочина е Украйна

дойчето пак заработи някой долар...... Когато Китай наложи карантина не му повярваха и започнаха да разнасят заразата по страните си тия дето сега ревът срещу Китай ивеждайки зараоносители от там под предлог на ''загриженост''???? Вечно другите са им виновни защото така властват......

Разбира се че не! Цял свят позорно мълчи и не смее да поиска сметка от Китай как все от тяхната територия тръгват разни зарази по света. Но има обяснение - алчните за печалби изнесоха производствата си там, за да им работят за стотинки китайците, включително и деца, оставиха техните сънародници без работа и доволно трупаха милиони в сметките си. А сега не смеят да гъкнат. А че Китай носи отговорност и за този вирус е повече от ясно. Няма какво да реагират като ощипана мома.

Някой да ви е праил ам???някой да ви кара насила да пазарувате китайски стоки с които е пълен сигурно домъ ви??? И защо пак Китай да вие виновен за вируса а не ония дето натрупаха милиони от труда на китайците???? При толкова алчни навлеци при тях дали те не са приносителите на заразите в Китай?????

Не пиши глупости, някои стоки нямат алтернатива, например телевизори, телефони, компютри и т.н. от къде ще намериш нещо произведено извън Китай???

Не знам какви са тия първосигнални идиоти, които ти бичат минуси. Всичко коетп си написал е вярно.

Аз не вярвам на САЩ, и поставям под съмнение не ЕС , а думите на управляващите го.

Китай е държава не е човек. На конкретен човек вярваш или невярваш. Например Бойко Борисов винаги казва истината, въпреки че няколко пъти е осъден за клевета.

Интересни въпроси задава рази статия... но най-интересното в тези въпроси е че задаващите ги и те не искат да им отговарят. Защо не се притекоха на помощ на Китай веднага с научен персонал и изследоваделски методи? Защо при ясни макар и непълни данни за вида на заразата мерките бпха вземани с огромно закъснение в по-голяма част от света? Защо няма никакъв мониторинг какво става в Африка и Латинска америка (или те не са част от тоя свят)? Защо не се спазваха примерно в Щатите мерките предложени от CDC? Има и още интересни допълнителни въпроси... А искате ли да си припомним малко исторически събития от преди 2-3 години? Отказа за подписване на пакта за търговия с азиатските страни за да се ограничи влиянието на Китай. Икономическите атаки срещу Китайски компании базирани в САЩ и срещу техните продажби в САЩ. Атаките срещу Китайски компании с обвинения за промишлен шпионаж. Продължителната и поетапна война срещу най-големия конкурент на Apple - Huawei. Опитите да се ограничи международния пазар на гилемите китайски компании чрез икономически и политически инстрименти. Мощната медийна атака срещу Huawei и много други китайски компании с цел да се намали ползването на тяхната продукция. Опита за влияние върху ЕС за спиране и ограничаване на използването на 5G мрежово оборудване от Китай (по същия начин по който навремето бе процедирано и срещу Nokia и донякъде Ericsson). А за да бъдем още по-точни ако се задълбаем ще видим че всъщност началото на атаката съвпада с влизането в действие на "Великия Китайски Файъруол". Интересно защо ли? Ако все пак си мислите че само китай има подобна система за защита - дълбоко се лъжете. Просто 3-те страни с най-сериозна информационна защита за 1.Китай, 2. САЩ, 3. Русия. Предполагам ще се сетите и за "ужасните новини" около това когато първо Китай и далеч по-късно Русия пробваха пълното отделяне от световната мрежа за да проверят стабилността на информационната си структура без достъп до световни услуги. А тези основни световни услуги са около 85% в САЩ. Така че не знам дали може да се вярва на Китай.... Но и не знам дали може да се вярва на Световния лиред - САЩ и на медиите контролирани от него.

Ти добре ли си???? Китай да приеме помощ от друга държава и така да признае своята слабост??? И да допусне, най-вече, чужденци до тайните си!!!???? Няма как да стане!!!

Чумните епидемии в Европа, испанския грип през 1918 -1922 год,, свинския грип, птичия грип и сега поредния "китайски вирус" ....Всичко това е Made in China= Света трябва да се изолира от Китай, да си върне обратно прозводствата, технологиите, милионите работни места, иначе тия ще ни продават вируси и респиратори едновременно.

Чумните епидемии са ни подарък от Монголия, а двете пандемии от свински грип тръгват от САЩ, като за първата е съвсем сигурно че са я разпространили войници от Канзас пратени да воюват в Европа, за втората набедиха Мексико нищо че заразата е тръгнала от свинеферма в Тексас-)

Не е вярно. Вируса на свинският грип идва от Азия. Американците първи в света го изолират във ферма в Мексико и разбират какво се случва. Колко ви плащат, за да ги пошете тези лъжи? https://virologyj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-422X-6-207

По-скоро вярвам на Китай отколкото на Доньо Лъжепръцкото и аверите му, те по същия начин скалъпиха и войната в Ирак. Щом е било лесно да се спре вируса в Ухан, значи е било лесно да се спре и в Ню Йорк - защо не го направиха?

“Да, вярно е доказателства няма” И само ред по долу “доколкото няма съмнение, че злото тръгва именно от Китай” Така се прави пропаганда :) И се промиват мозъци Щото ако изкараме Китай виновен, нема да са Бил Гейтс и соросоидната компания

кой как тълкува цитатите. Да, няма доказателства, че вирусът е изпуснат умишлено от китайска лаборатория. Но злото (пандемия от коронавирус) наистина тръгна от там. Нека си припомним кое е първото огнище в света - град Ухан в Китай.

Първите които взеха мерки за идентифициране на вирусът са китайците... а американците до 3 Март, тази година, твърдяха че това е грип -)

А ти многознайко, я кажи какво е грип????

То на правителства в държави с истински медии не може да се вярва, а какво остава за самозабравили се диктатори в диктатури.

На политик, адвокат и жена вяра не може да имаш

Интересно, тия дето не вярват на Китай пишат на китайски компютри, че не вярват на Китай. Защо не пишат на американските отпреди 30 години, с 100 кила монитор на зелени квадратчета, флопита и интернет през телефон?

ако нещо не е китайско или индийско, то е менте

А на кого са тези компютри и монитори дето произвеждат? Ако САЩ и ЕС, Япония и т.н си изтеглят производствата от Китай сещай се,че пак ще започнат да работят за купа ориз на ден и да карат колела. И това китайците много добре го знаят.

Тази година Китай е номер едно по патенти в света Изказваш се неподготвен и живееш в миналото

За трета поредна година е първи по брой високотехнологични патенти...а САЩ все още не щат да признават патентите регистрирани в чужбина;)

Този материал бил публикуван в DW ... ???? На кого да вярва човек тогава ?

На Китай може да се вярва, но на Запада - НЕ! Големи лъжи, голямо чудо ... Ким бил умрял, Путин - тежкп болен, скрипали, руски и китайски намеси във вътрешните работи на САЩ, Великобритания ... Тръмп бил агент на КГБ ... И Т.Н....

Я не вервам у Дедо Мраз и Дедо Коледа, а вие?Електората наивен по време на избори е превъзбуден и активен и кога време за изпълнения на предизборни обещания настане ЕЛЕКТОРАТА излъган ще остане,завинаги роб безропотно копаещ своя гроб.

Ние вярваме на Запада, особено като му повярвахме, че Ким Чен Ун бил умрял, пък той се появи жив и здрав и резна лентичката на нов завод.

А и корона вируса е създаден от америакнски пари.... На Бил Гейтс парите... Пишете вие за Китай продажни журналистчета.

Тая китайска евтения много скъпо взе да му струва на света. Време е за промяна.

Тая статия все едно е написана за Бойко Борисов и България.... Никакво доверие само лъжи... Ами България

Ми целоя Запад им вярва да им правят техниката ...

Не, не им вярват, по-скоро им е евтино. Иначе на запад мн високи заплати трябва да плащат, пък и много големи такси за замърсяването. Иначе иновативните си продукти пак си ги правят те самите, сиреч нямат доверие на китайците.

Запада и представа си няма какво е комунизъм. За това и вярват на Китай. На комунисти не може да се вярва

Както и на усмихнати бизнесмени показващи се по телевизията здрависващи се със западни корумпирани политици, ама айде сега.

Отговорът на въпроса от заглавието е НЕ, не може да им се вярва. Може да се допълни, че западния свят в прекалено доверчив, а деления изток е хитър.

Бе как ще им вярват Дойче веле, или франкфуртер алгемайне цайтунг? Ами не им вярвайте бе, сложете им ембарго, като на Русия и им забранете полетите по света. Не искам да си представя какво ще стане тогава....

ДА СЕ ВЯРВА НА КОМУНИСТИ.........ЩО ЗА ГЛУПОСТИ

Платените про-американски шорошоидчета пак изпълзели....

Те изобщо не са си лягали, само чакат да си заработят грантовете под новина като тази...

Аз вярвам на Китай.

Статията е "Може ли да се вярва на Китай". Отговорът е елементарен НЕ! Защото там управлява комунизъм и Китай се стреми към победата на комунизма.

В ход е мощна антикитайска кампания ,която няма нищо общо с вируса .Основната причина е нарастващата икономическа мощ ,застрашаваща печалбите на монополите .главно американски . Изборите в САЩ също са друга причина да се търси външен враг за вътрешните неблагополучия -здравни , икономически и пр.Америка трябва да приеме факта , че не е вече първа сила , че светът е многополюсен !

Китайските другари гръм дано да ги удари, па дано да не подмине и българските червени с.вине.

Китай работи! И учи. Един 18 годишен китаец има 100 пути повече знания, отколкото 18 годишен американец.

нека кажем за китай! всички, ама всички (само най-големите дебили) не знаеха, че в китай върлува смъртоносен (не за всички заболели от него) вирус!!! дори в тази медия бяхме уведомени за затваряне на градове и строеж на специални болници. така ли е? или да зема да се поровя три секунди в архива и да намяря информацията? вместо да бъде спряно всякакво движение - трябваше да бъдат продължени полетите, защото "пазарната икономика" не търпи празно пространство! но много добре търпи абсолютно-кухи глави!!! направихте го пак за проклетите си, кървави пари. сега не си търсете пак оправданя, като "търсихме ракетите на садам" и "тррябваше да помогнем на демокрацията".. не ни минават тия!!!

на китай може да се вярва точно толкова, и нито повече, или по-малко, колкото на дойче педаловеле, международната мафия на сорос-психопата-лузър, меркел-лузърката, оланд и други съвременни "герои" на щази-политиката на европа!!! е, окей... меркел още не е тръгнала с танковете си, срещу нейния народ... но да почакаме... има време.. духът на хонекер и щази в нея и нейният режим е по-жив от всякога.. :-)))

Че то тая статоя все едно е написана за България и Бойко Борисов

Той може ли да пише?

Ако мислиш че се правиш на остроумен.... Не ти се получава

На Китай могат да вярват само пълни наивници. Това е държава в която пожизненият лидер, миналата година направи родната си къща - музей.

Вярвам на президент Тръмп. Той каза, че медиите в САЩ са лъжливи и създават медийно блато от лъжи

Всички китайци - на сапун.

Ей,Хитлерчо и ти на сапун ок?

Шибаните китайски комуняги причониха на човечеството ужасни мъки и много смърт и трябва да платят с живота си... целата жълто червена смрад тряба да бъде изтребена до корен...

Аз вярвам сано на бате Бойко че ще но закопае живо

На Китай може да се вярва, колкото може да се вярва и на Русия. Тоталитарни азиатски държави, с имперско самочуствие и силно разслоенно население, с мариновани от пропаганда мозъци. И двете нации страдат от комплекс за величие и са пълни с посредствени и жестоки хора.

А България е най-посредствената.

Просто ти се иска, всички българи да са като теб - леко тъпи. Ами не са. Вярно че такива като теб сте много, но все още не сте мнозинство.

На Китай може да се вярва, но на САЩ - НЕ!

А в светлото комунистическо бъдеще на народите вярваш ли?

ЧЕВЕН КИТАЙСКИ ТРОЛ

ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ЕДНО Едно единствено служебно правителство за целия свят, защо. Това означава, че повече няма да има войни. Това означава, че няма да се налага да държим милиони хора в армиите без никаква полза, войниците функционират почти като затворници. Но те могат да станат продуктивни, да бъдат полезни. Ако тези хора се влеят обратно в човечеството, това ще означава край на бедността. В момента, седемдесет процента от националните приходи на всяка държава отиват в армията, а останалата част от страната живее с тридесет процента. Ако армиите изчезнат, седемдесет процента от приходите на всяка страна ще бъдат налични. Не е нужно да има бедност и епидемии, не е нужно да има никакви просяци и толкова много болни хора. От една страна, ние създаваме огромни армии, а от друга убиваме хората чрез глад и епидемии, а тези армии не правят нищо. Те са просто професионални убийци, професионални престъпници, обучени престъпници. Ние ги обучаваме как да убиват. Говорим за хуманност, за цивилизация, а все още седемдесет процента от нашите приходи отиват за убиване. Едно световно служебно правителство означава огромна промяна, революция. Цялата земя ще има полза от това. Ако има само едно световно правителство, то може да бъде само служебно. Сега правителствата не са служебни, те имат истинска власт като президентът на държавата или министър-председателят на държавата, но в едно служебно правителство нещата ще бъдат различни. Сега, например, имате началник на пощата, той е служебно лице, без власт, той има работа, задължения, но няма власт. Няма нужда от власт. Човекът, който ръководи вашите железници - каква власт има той. Той има служебни задължения. Науката сега е в състояние, ако не е ангажирана с войни и със създаването на повече (количество и качество) оръжия, да създаде толкова много храна, че повече хора да могат да живеят щастливо на земята, отколкото сега. Милиарди и милиарди хора могат да живеят в радост, без глад, без епидемии, без страдание и болести. Но науката трябва да бъде освободена от робството на държавите, които насилват своите учени да създават повече оръжия и разрушителни технологии. Учените функционират почти като затворници. Ако човечеството не стане едно цяло, подгответе се да изчезнете от тази планета. Има интелигентни хора, които биха искали да оцелеят, които искат тази красива планета да стане още по-красива, това човечество да стане още по-интелигентно, но човечеството като цяло дори не знае за опасността, която наближава с всеки изминал миг.

Да! Това е отговорът ми на заглавието. Нитай не съм ги хващаю в лъжа, западняците - много често. А как европейците ще поддържат отношения с държава, която не ги зачита - ами по същия начин, както със САЩ, която още повече не ги зачита.

на Путин му е ясно кой му зарази руснаците.Че и Мишустин пострада.Само за едно денонощие Русия екстрадира 100 бил.китайци от своя територия.Затова напоследък Путин никак не е весел!?

Никак не е весел-кафето ли си пиете заедно та знаеш?

Смъртоносните епидемии, са си част от китайската култура. Картофобелачките за еднократна употреба, вървят комплект с корона вирус. Всички си плащаме за това, че купуваме китайски буклуци и им помагаме да си разпростират влиянието.

Хах от картофобелачката си се заразил...Ами изхвърли си цялата техника и покъщнина и дрехи и живей гол и бос горе на Витоша

За всяка произведена и продадена медицинскска китайска маска, куршум в главата на китаец!

Що за човек си ти? За всяка твоя глътка въздух-куршум в главата ти! Бати урода.