17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Задължителен GPS както на някои служебни автомобили и при ПТП проверка на скороста. Превишена - оневиняват другия водач. За колите нямам претенции дяижа се що годе в ограниченията.

Понеже тука сте скочили на мотористите с пожелания да умират, и квалификации, колко са безрасъдни, ще кажа само че при двата случая миналата седмица, шофьорите на колите, излизайки без да гледат от улица без предимство са виновни за смъртта им.

Тия още не можеш да схванеш защо има ограничение на скоростта, нали? Ами той като тръгне да завива теб още те няма на хоризонта бе. За да ти отнемат предимството трябва да могат да те видят. Това е щото масово нямате книжки и не сте научили, че колкото по-бързо летите толкова по-трудно се виждате и толкова по-малко време за реакция остава за шофьорите.

Ама ти що му наливаш акъл в главата на него? То от високата скорост гънките му съвсем са се загладили и нищо няма да попие.

А ти сигурен ли си, че скоростта (ниска или висока) е причината за това, че мотоциклетът е по-слабо забележимо МПС? Дали не е много по-проста истината: шофьорите в България не са научени да внимават за дребни МПС-та... КАТ София всяка година публикуват подборка с видеа от ПТП-та, записани от камери в града. Препоръчвам ти да ги прегледаш. Специално обърни внимание на ПТП-тата с участие на мотоциклет. Какви са скоростите, чия е вината и т.н. Лесно е да се говорят празни приказки, базирани на предубеждения. Друго е да се коментират реални данни.

Ако сам не си помогнеш, никой не може да ти помогне, а мотоциклетистите по никакъв начин не си помагат карайки по-бързо отколкото пътя позволява или правейки странни маневри. За съжаление често заплащайки с тежка контузия или по-лошо за това свое безрасъдство.

Браво! Империята отвръща на удара! А на тези, които денонощно хвърчат с "резачки" по бул. "България" в София, направо трябва да им се върже едно стоманено въже през булеварда на височината на врата и да им събира каските барабар с пълнежа. Моторист ли е - да мре! Заслужил си го е.

ще имаш ли от твоето стоманено въже свободен край? да си го метнеш на врата....

представи си само колко е отвратителна аудиторията на този смешен ДИРник - веднага имаш 18 минуса... Жалки!!!

"Качил клип в youtube, че кара мотор с 306 км/ч. Трима чакащи за трансплантация на органи го харесали."

ще остане нещо за трансплантация,при тази скорост...

Къде е пътна полиция, малоумните простаци да си ги прибира, дето се режат с моторите. Заради тях може да загази невинен шофьор да му съсипят живота да ги лежи ... или да пребият пешеходец. Това енякакво селско безобразие.

не си много силен в мисленето! За последните 10 години има само 2ма загинали пешеходци от удар на мотоциклет... и хиляди убити от автомобили

Дай Боже да се оправи момчето и да няма увреждания. Карайте разумно, Хора!

А като има толкова много с празни глави ко праим?

тия дороволно са станали донори, това е техен осъзнат избор - за какво ги споменавате поотделно изобщо, дайте накрая на годината бройката и толкоз

Не разбрахте ли най-накрая, че малоумието не подбира по две или по четири колела... Статистиката показва, че в ПТП между автомобил и мотоциклет винатата е разделена приблизително поравно, с лек превес на автомобилните шофьори. Хубаво е човек, преди да реди глупости по коментари, малко от малко да проверява как стоят обективно нещата. Истината често е различна от предразсъдъците ни.

Ганьо така и не се научи, че минусите не променят фактите... Слагайте минуси. Няма да станете по-умни.

Не се научих да не се качвам на мотор без книжка, без екипировка и без мозък. Също не се научих да спазвам правилника. Съвсем пък не се научих, че когато такъв като мен се пребие с мотора това не е трагедия, а логичен завършек.

Нямо ли кой и как да озапти тези малоумници с мотори? Те са огромна опасност за трафика и освен себе си, честа убиват и други невинни хора по пътищата... Как в нормална Европа няма такива нагли мотористи, а тук са пример за рецедивисти.

Тия лайнари мотористите са толкова нагли, нахални и самонадеяни, сега шифьора на колата ще го отнесе, айде сиктир, трябва са се променят законите за тия льохмани ...

Понеже, тези дето ги пазят ламарините , спазват Стриктно правилата, не катострофират и не Умират .......

Ами за това могат да си позволят да нарушават - щото една грешка и то с 50 надали ще им коства живота. Ама на мотористите им се чудя - хем незащитени, хем нарушители. Тъпо поведение.

В Германия ако хванат шумотерорист да вдига шум повече от 90 децибела му конфискуват мотора веднага. А у нас кога ще стане така?

Глобата е до 90 евро и трябва да нахвърля децибелите по талон. Много са мотоциклетите над 90 , а и имаш толеранс за грешка от 5 dB

ко ко каa ??

Цял ден реваха из София. Даже повече трябваше да се пребият.

Ам как тъй не съй утрепал. Тряба да съ упита ощи веднъжка. Ха наслука.

Като човек бил и от двете страни мога да кажа, че повече са неадекватните авто шофери, чатещи, правещи се на състезатели или компенсиращи малкото си достойнство. Мотористите са най-уязвимите участници, но бг авто шоферите им е трудно да си гледат огледалата и пътната обстановка

Абе разбирам те, аз НЕ съм бил от днете страни, бил съм само от едната и виждам ккаво правят МАСОВО мотористите. И после ми квичат "пази моториста" Е как? като ти се пъхат под колелата ли?

Може и да си прав, знам ли. Ама ме гризе едно съмнение, защото днес, на централна улица в гада, всеки втори "изрязваше" мотора си до дупка. Не знам, каква скорост може да развие такова нещо от нулата за около 300 метра, между два светофара, ама със сигурност по средата на трасето летяха с над 100 км/ч. За има-няма 20 минути минаха и трима, дето като се засилиха порядъчно, изправиха моторите на една гума. Та, докато не вида някой шофьор на автомобил да кара ако не на една, то на две гуми, смятам да не ти вярвам.

и аз съм от двете страни и по себеси съдя, че с мотора определено не съблюдавам правилата, така както с автомобила. Въобще да не споменавам опашки по светофари и бутане в трафик. Всеки път си казвам, че ще карам нормално, защото все пак не съм състезател, ама като знам че всеки си мислии, че затова е мотора и че си оставаш неняаказан, и някакси неволно прекрачвам всички граници. Така че по скоро бих застанал на страната на шофьорите на автомобил, имат право. Моториста не следва да се пази повече от всички участници, стига да спазва правилата.

На тия олигофрени прости трябва да се забрани да карат в града.90 процента селяндури комплексирани дошли от нивата и си мислят,че са безсмъртни.

Започна се...

Хора защо си мислите че всички мотористи са пистаркаджии които се форсират по светофарите денонощно. Това са тези с малките пишки. Аз съм моторист карам за кеф предимно извън града. В града заради такива не карам.

а от вас, до края на града носиш ли си моторетката, или живееш на къра?

Бай Пешо, а твоята колко надолу виси?

Достатъчно, че да ти направи сливата мека.

Щом караш по правилата няма какво да те мислим и няма какво да се засягаш. Тук обсъждаме джигити отрепки.

е карал без стикер "Пази моториста"...Природните закони важат за всички...и не прощават...

очертава се една маааалко по-тиха нощ... едно добро начало!

не ми е жал

Направо е за чудене, че само един моторист се е затрил тези дни. Затопли се и моторджийските тъпотии и шумотевица по улиците ни заляха.

Мой познат загина на мотор миналото лято. Беше много свестен тип. Не знам що за човек трябва да си за да желаеш зло на някого.

а сам ли се уби, или взе и друг с него?

То моториста човек ли е. Тия са с бензин в кръвта и нищо в главата.

случва се ве