МВР търси спешно кой отрови лешоядите в Кресна

Министърът на околната среда Ирина Костова е изпратила писмо до вътрешния министър за бързо разследване и наказване на виновните за отровените белоглави лешояди

Обратно в новината

Коментари - МВР търси спешно кой отрови лешоядите в Кресна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полицията не разследва лешоядите окрали от КТБ 4.5 млрд. лв.?! Убеден съм, че никой не е сторил умишлено това, което търсят природозащитниците. Пчелите също са много застрашен вид - умират от пръскане на растенията - общо казано - с каква ли не химия. Лашкат ни у лево, за да забравим основните житейски истини...Приспиват ни - разберете го !!

Пребиване с камъни на площада! Това е цярът!

Объркали са лешоядите за тровене. Има едни дето по ведомост се водят депутати, а в свободното си време са лешояди. 240 броя...

Нека да се види кой има финансов интерес от това. Да не се окажат природозащитниците

Добре де ами, ако птиците са яли умрели кучета, нарочно отровени по жесток начин с антифриз, възможно ли е и те да се отровят? Защото новината за подобни кучета е съвсем актуална в няколко градове.

Простотията. Невежеството. Безхаберието. Липсата на информираност- важна информация, се пропуска заради ненужни новини замъгляващи полезното. Липса на далновидност. Но най-паче ще да е лакомията на лешоядите. Да биха гладни стояли, не биха чудо видяли ;-)

Матряла е кофти, за това съм съгласен с тиквата.

И като го намерят директно да му изсипят отровата в гърлото. Нещастна сган

Лешоядите са отровени от други ЛЕШОЯДИ !!! Олигархичните фирми ,които не могат да бетонират цялото Кресненско дефиле . Търсят начини в стил средните векове . Ползват най-нова технология автомобили и ел.играчки, а мисленето на Бая Ганя ...........след нас и потоп !!!

Вулгаристанците са срам за земите на Стария континент. Няма смисъл да се повдига въпросът кой точно е отровил животинките, а кой и кога ще изтрови античовешкото племе, за да освободи най-сетне хубавата земя от това историческо недоразумение.

няма да е зле след като си отях да вървиш да се гръмнеш или да си сложеш въжето .защтото такива тъпанапи като тебе въобщте нямат място на тая планете не в България а а въобщте на тая планете да ти е ясно.Но понеже си страхливец и може би те е изтрах да се гръмнеш.помисли малко направи и ти нещто хубаво в живота си като се гръмнеш

тема! Майната му на тока и газта, на картели, КТБ ит.н. Важното е КОЙ трови лешоядите, другари, КОЙ? А трябва да се поддържа популацията на лешоядите, защото в гробищата няма места, а кремацията е скъпа.

Много си ПР0СТ!!!

Идвам за теб!

Аман от скотове!

Mного ме кефи от типа на изказванията тук .... Какъв идиот трябва да си за да посегнеш на животинките?? Братя Булгаристанци ........още ли се чудите на всичко това ?? Не го ли проумяхте ,че не сме хора ....не сме нищо повече от сган дошла от майната си и насадила се на това стратегическо място. Както сме дошли ,така и си отиваме !! Bon Voyage !!!

Se taia

Без да оправдавам случката, веднага ти давам пример: Гледаш овце, които постоянно са нападани от "защитен вид" вълк. Държавата не се намеса да направи нещо, затова вземаш нещата в твои ръце - по ганьовски.

То останаха ли овчари ?? А овце ............да не питам?? При такъв народ овчи ,защо му е на човек да се брани ?? Този вълк го визираш като държавата ли ??Защо да се намесва ?? Нали направо си взема тази овца дето си е избрала ! Много истина има между редовете ВИ.

В Б-я всичко е спешно, без организация, без планиране. Всички грешки се повтарят до втръсване. Дали държавата е проблема или народа не съм сигурен

Se taia

Ами като се има предвид, че представителите на властта на дадена държава са взети от "народа", отговора е ясен...

Вероятно е възможно да са натровени от стопанска дейност, като пръскане на овошки или някакви насаждения.Кой ще иде да им слага отрова в храна, като дефакто не пречат на никого?За да няма такива случки е добре защитените видове да не са само обект на еколозите, а със съществуването си да допринасят за силен местен туризъм.Ако с наблюдение на лешоядите се изхранват местни туристически фирми, пълнят се хотелчета и ресторанти в района, не само на никой няма през ум да му мине да трови, ами кресненци ще пазят лешоядите, като децата си.

Сигурно от храната на работниците от фабрика "Леар" в Тетово ще са яли.

Какъв идиот трябва да си, че да тровиш животинките?

да го накажат с обществен труд в кухнята на нс и мс. да меси кИфтета за баш-лешоядите в територията

"Демокрацията" не прощава .... нито на хората, нито на природата. Поголовно се сече гората и се избиват животните, но в държава където за убийство дават условни присъди, няма как да е различно.

При демокрацията няма такива неща, защото там се спазват законите. При мутрокрацията, която в България бе създадена от БКП това е нещо обикновено.

Няма такова нещо, демокрацията е управление на личността, а личността управлява според своите прости, често и низки желания. Там, за където ти приказваш си е точно развит социализъм (а в северна Европа на практика от части дори комунизъм), но не и демокрация.

А забеляза ли кавичките???

"Още през първите три месеца на народната власт, с терористични похвати, познати на света от времето на атентата в Света Неделя през 1925 г., са избити без съд и присъда близо 30 хиляди представители на интелигенцията, държавното управление, армията, църквата и предприемачеството. Следват съдебните убийства на народния съд, екзекуцията на парламентарната опозиция и заграбването на почти цялата градска и селска собственост. Насилията продължават до последния дъх на режима на Живков и вземат нови свидни жертви и сред остатъците на вражеската интелигенция в страната, и сред успелите да избягат зад граница критици на режима. Елитът на България е подменен от хора, 20% от които са напълно неграмотни, а 71% имат едва основно образование. Това е факт, за който признава през 2004 г. дори апологетът на партизанското движение в България и негов социологически анализатор проф. Донко Дочев. " Дойче Веле

jingiby

Летоска местните аборигени въпреки предупрежденията на властите, палят масово стърнища и изгарят с тях хиляди животинки, а понякога правят огромни пожари и в тях изгаря и самият туземец, предизвикал пожара. Та сега МОСВ ще ги плашат, че барабар с лисиците и чакалите, троявят некакви мършояди...