Ягуарът Алонсо застрелян без опит за упояване, няма уволнени

Проверката на МОСВ за избягалия и по-късно застрелян ягуар Алонсо от ловешкия зоопарк показа, че животното е убито без да е направен опит за упояване.

Обратно в новината

Коментари - Ягуарът Алонсо застрелян без опит за упояване, няма уволнени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да попитам, ходили ли сте някога в Ловешкия зоопарк и знаете ли къде е изобщо? Намира се в един парк в подножието на който има къщи. Ягуарът го делят две-три пътеки и 500м. и излиза на самия център на града. В момента има негативни коментари защо не е потърсена помощ за упояване а е убит. Ами алтернативата е била пет минути по-късно да е на центъра и да си закуси с някое дете. По-добре да се разправяме защо е убит един ягуар отколкото да се чудим кой е виновен че се е появил в центъра на града. Самата локация на зоопарка е такава че не търпи изчакване да идва някой от София, Плевен, или Русе, само защото въпросния някой ще се отнесе по-добре към животното.

Да така е зоопаркът е близо до града. След като не може да бъде обезопасен, закрийте го. След като няма пари за храна и животните са гладни, преместете ги, не ги измъчвайте. Това, което видях там граничи със съдизъм, какво точно възпитава в децата тази гледка?!

Всеки, който убива животни за удоволтвие и спорт, заслужава същата съдба!!! Ловци...ловци на какво, на същества създадени като нас да дишат да изцивеят своя живот. Кой Ви дава право да решавате, че трябва да умрат, за да си начешате крастата и да закачите някой и друг трофей? За какви се мислите? Никой няма право да отнема живот, независимо какъв е той просто ей така за гъдел! Не знам за какви се мислим, но ние и животни не сме, те убиват само ако са застрашени или за да ядат!

Ловът е нещо отвратително. Няма по-страшно и по жестоко животно от човека. Напада за удоволствие и за разнообразие друго живо същество с неравни сили. Махнете тая отвратителна снимка на тоя самодоволен тип.

За жалост това сме ние българите. Познавам много хора които могат да убият животно и да се наслаждават на агонията му. Махатма Ганди е казал:"Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните"

Тоя дърт алкохолик дето се сополиви по телевизията и се прави на Парцалев, та за тоя никакво ли наказание няма да има????!!!! Реве пред микрофона като вдовица за ....., а преди това чупи пози за снимка до трупа на Алонсо. Голям герой няма що! Дечицата му дано ги застрелят в главите, както той застреля животинчето!

Долен убиец,да ти се връща нищожество!!!!!

Българските психопати с пушки в ръка са отдавна известни с душевния си фашизъм. Но те са толкова прости, че се съмнявам дали въобще знаят какво е това фашизъм. Да застрелят ягуар, дете или всеки на пътя им е като дъбор ден. Затова по света и особенно на Балканите хората ни мразят от 1878 година до днес. И с право.

От снимката е видно колко ги е било грижа за животното. Връх на простащината! Ловецът обаче даде и едно разплакано интервю по телевизията. Завалията Алонсо освободил се е от затвора си.

Тя работата си е направо за съд, а те даже и за елементарни наказания не могли да намерят аргументи. Пфу! Кметът и "героят"-стрелец пък лъжеха най-безсрамно и плачеха с крокодилски сълзи по телевизията. Нали уж го били чакали с упойващи стрелички? А проверката сега установи, че те изобщо нямат такава пушка. А онзи велик стрелец, като е толкова голям стрелец, защо директно го е застрелял в главата, а не го е ранил просто, за да го обездвижи, след което лесно да го упоят?

Питам: кой е най-близкият град до Ловеч (Плевен например) където има подходящо оръжие за упойване???!!! Плевен е на 15 минути от Ловеч!!! Или и там няма такова???!!!

Пожелавам на ловеца от снимката най-искрено когато е на лов с неговата дружинка, негов другар да го застреля по погрешка.

Човече и мен ме е яд на този тип,но ТЕ призовавам: Недей да го кълнешЛНе е добре това.....

колко хора не са наред в тази държава и пишат по форумите, а не са си в лудницата, където им е мястото?

То не е нужно да го гледаш с трупа!Аз още докато слушах обясненията на ЛОВЕЦА по телевизията ми беше ясно ,че този човек лъже!Всеки непредубеден човек ,който е гледал и слушал разказа Му по телевизията да си сложи ръка на сърцето и да каже.....

Я стига сте ни занимавали с глупости.

че Алонсо е бил добре възпитан, можел е да чете и даже вечер сам си е изгасял осветлението. Можел е да прави "гив ми файф" даже......

Пичът си е уредил малко сафари, без да ходи до Африка, евала, пезевенк!

Vasquez

Част от абсурдите на град Ловеч: Ловеч е звезден град - за съжаление капсулата за кацане на "Союз - 33", подарена на НРБ от СССР, е в неизвестност /открадната/... Ловеч няма градска баня - беше превърната в евангелистка църква и нямащите баня вкъщи се къпят в река Осъм през лятото, а през останалата част от годината се дръгнат като крастави кучета... Ловеч няма кино - който иска да гледа кино, трябва да пътува с автобус или кола до друг град... Ловеч има бир-фест, когато феодалът е на кеф - музикални банди реват като зверове, а пияни фенове повръщат гдето сварят... Един ученик от Езиковата гимназия в града беше написал кратко, точно и ясно за своя роден град: "Ловеч е малко забутано градче, което се управлява от шайка мошеници..." Има опасност Ловеч да остане и без поликлиника за зъболечение - кметът иска да продаде сградата и да пръждоса зъболекарите и зъботехниците... Има опасност Ловеч да остане без ЖП-гара - билети ще се купуват във влака от кондуктора, а карти ще се издават в съседни градове... Завод "Балкан" предава за скраб машините си, съкращава персонал, разпродава на парчета заводската площ... Той е следващият завод, който ще бъде ликвидиран както изглежда - тази година ликвидираха "Машстрой" /Троян/, а догодина ще е "Балкан" /Ловеч/...

Че кой град в БГ не се управлява от мошеници?!?!

Vasquez

Над Ловеч се извисява най-големият паметник на Васил Левски - всяка година общинарите от града свеждат глави пред Апостола, но, уви, тази показност не кореспондира с всеотдайност към Делото на Апостола! Повечето от делата на тези мошеници не са за общото благо, а са за личната им изгода! Тук говорим за особен цинизъм - 3 мандата кметът е един й същ, а "БСП" и "ГЕРБ" само формално са противници... Градът се стопява - няма работа и младите бягат в Англия, Франция, Германия и т. н. Завод "Балкан" е 40 % собственост на държавата, но общинарите всячески се стремят да го ликвидират - не привличат никакви инвеститори от десетилетия и най-големият ловешки завод бива изкупуван от частни фондове, а накрая ще бъде ликвидиран и разпердушинен... Ловчалии са инициаторите за построяването на връх "Св. Никола" на паметника "Шипка" преди 80 години, а сега дори не могат да опазят мемориала на Апостола - изчегъркаха буквите с думите на Апостола, та са сложили плоча с издълбани букви... Като навсякъде се газифицира и асфалтира инфраструктурата, а не се създават индустриални мощности - скоро град Ловеч може да се окаже най-добре асфалтираният пустеещ град... Няма да разправям как кметът наведнъж отряза дърветата на централния бул. "България" - направо главите на хората, които вървят по булеварда, се пръскат от адския пек... Та не се изненадвам, че не са имали пушка с упойващи стрелички - при нас кажи-речи нищо не е в ред, дори много млади хора са с жълти книжки, защото тук е истинската лудница, извън градската лудница... Е, трябват връзки за жълта книжка, защото никой не е луд да работи на червените тюфлеци за жълти стотинки...

хайде малко по зериозно!От капсулата бяха крадени части(безспорно ПОЗОРЕН ФАКТ),но сама тя си е налице!В момента се намира в музей в Пловдив.....

Vasquez

Благодаря за корекцията - камък ми падна от сърцето! Току-що гледах в архива на TV7 "Фронтова линия" с Мартин Карбовски - интервю с космонавта Георги Иванов, заснето тази година, където се вижда и спасителната капсула. Имаше тържества в Ловеч по случай 35-годишнината от полета тази година, но тук все още битува слухът, че капсулата е предадена за скраб... Чудил съм се как някой би нарязал за скраб капсулата, но като не я виждаме никъде в града, та затова и аз съм се подвел...

ха! жалко за животното! а случано някой да знае какво се е случило с жирафа в същия зоопарк преди години? да, и той не е сред живите за жалост:(..ловеч наистина е "леко" абсурден град.жалко че е и погрознял външно....така като чета. областния център беше приятно място за разходка на плевенчани през уикенда:)

Ще се купи пушка за упойване??? Абе, сбърканяци, съвсем се оляхте - ами, как ще върнете горкото животинче, което на два пъти се е връщало в клетката си. Явно, отново сте го напъдили навън, за да стане по-лесна мишена. За подобно деяние в нормалните държави ще сте изпратени и вие в клетка поне за няколко години, но клетка, от където няма как да избягате. Поредна тъпотия и некъдърност, примесена с далавера - да убиеш рядък вид животно!!!

сега де. Много ли е хуманно да затвориш диво животно в клетка?

Да се благодарим, че не е убил някого. Статистиката сочи, че Ягуарът е сред животните, които годишно убиват най-много хора в Южна Америка! А, ние за малко да си навлечем белята, като го изпуснем в Ловеч, да си потича сред хората! Та, понякога, да е мъртъв е по-добрият вариант, отколкото да шета убиец из града.

Ама точно този конкретен ягуар ли е избил многото хора в Южна Америка? И за това са го изпратили на заточение в България?

дали на кмета не са му се досвидяли вече да се "набутва" с по 1000лв на месец за издръжката на животното и затова отстрелян по бързата процедура?!

То още от началото се виждаше че е вид скъпо организиран ексцентричен лов на забранения "трофей". Мечтата на всеки ловец, за което много вероятно някой да е получил солидна сума.... По света е пълно с подобни организирани престъпления в който дадена клечка за да се прави на мъж му дават да застреля по някъв начин застрашено животно

Това, което уби Алонсо, унищожи и България - въоръжената селяндурщина.

точно казано. Войнстваща простотия това е.

Какво плачете за едно хищно животно, което не е от местната фауна, бе сбъркани идиоти! Ако съществува и най малката опсност за човек тя трябва да се отстрани. Като сте такива зоофили, искайте забрана за отглеждане в затвори на нетипични за нашата фауна животни.

Защо не се репчиш толкова на хората ,които убиват много други хора с бесдействието си и алчността си.Сети се за ,кои ти говоря за тези дето са оставили половин България да живее с 200 лева на месец без здравеопазване.Да мрат като кучета да биват пребивани от цигани за 2 компота.Какво ми говориш ако имало застрашаване на човешки живот ,ние всечки сме един застрашен и изчезващ вид в тази страна,но не животните ни са виновни за това

диви балкански субекти жадни за убийства като комунистическите вождове

То пък имало ПРИРОДЕН ИНСТИНКТ да скача върху всичко което мърда Веднъж един ПЕС изяде детенце, и ЛУДИЯ си здра гз да ГО защитава Помислих си тогава, че наистина е ЛУД, този известен "Публицистит"? баба Тудоркъ

коментирай, когато преминеш първи клас

За всички "авджийчета" дето коментират отворете гуглето попрочетете за масаите как ходят на лов за лъвове и ходете на лов като тях... Ако успеете имате моите признания ако ли не един некадърник с пушка по-малко

Жалко, че това красиво животно се роди, живя като вещ и беше отстреляно, като такава в тази "държава" пълна с потресаващи абсурди! Като се започне от изтребването на възрастни хора по селата от изроди, давенето на хора и животни в села и градове вследствие на несвършен контрол и проверки на реки, язовири и хора, строили "къщи" и секли горите незаконно, стигне се до работещи, оставени да вегетират и оскотяват с унизителни заплати, за сметка на това управляващи се ненакрадоха, ненаядоха и ненаприказваха, та се стигне до влачене, рязане, насъскване на кучета от комплексирани същества, обитаващи тази територия! Този Денко се е снимал гордо до застреляното от него животно, а пред камерата беше сложил тъмни очила заради крокодилските си сълзи, уж съжалявал, че го е убил и най-нагло лъжеше, че нямало как да го упои, при положение, че тази опция въобще не са я включили, като вариант за горкото животно. Животни, родени в плен нямат инстинкт нито за нападение, нито за отбрана. Ягуарът е бил зависим за храната от човека, най-много да обиколи зоопарка и да се върне, не напразно цял ден не е излязъл от него, бил е стресиран и уплашен! А сега, както винаги, след непоправимото ще се търсят стрелички, упойващи вещества, пушки за тази цел....ще се създават нормативи и закони.... Пълен потрес от безхаберието на всички отговорни институции в тази държава... И как така, няма хора, отговорни за този "изход" от ситуацията!? Потрес на всички нива...

ми се струва, че голяма част от тези, които "заклеймяват" ловеца, са хора от Ловеч, които в онази знаменателна сутрин са стояли затворени в тоалетните си и са се опипвали отдолу? И сега си избиват комплексите!

"Наказанието за пазача е, че ще бъде преместен от сектор "Хищници" в сектор "Птици". Според мен всички птици трябва да бъдат щастливи от тази новина...И да използват всеки шанс да се чупят...

повсеместна некадърност ВЪВ ВСЯКА СФЕРА ОТ ЖИВОТА НИ, щото булгаристанската рибка смърди от главата ВСИЧКО ЗАГИВА В ТАЗИ СМРАД НА СУЛТАНИ И МИЛИЦИОНЕРИ ОТ ДС

Пожелавам на ловеца от снимката най-искрено да му изсъхват ръчичките сантиметър по сантиметър. Да няма кой една чаша вода да му даде. От сърце му пожелавам.

Колкото е прав толкова да е жив и здрав!!!!!!!

Не кълни!

Голям шум за една хищна котка! Добре,че я застреляха навреме и не можа да нападне някой човек. Но на кого му пука за хората в БГ? Всеки дан умират хора по най-нелеп начин, но за тях не се вдига никаъв шум. На другия ден са забравени.

хей откачаняк, животното няколко пъти се е връщало до клетката За далавераджиите повсеместната некадърност е от полза, но кръгчето булгаристанско е едно - днес ти прекарваш с далаверка, утре ти го връщат тъпкано

Другаря Пен. Кубадински УБИ Царя на животните лъвъ Гойко, А децата на мильоцйонирите бърже изтрепаха дрогарите: Андре Луканич, Иле Павлович, Гьоре Илиевски, Емо Кюлевич, Иво Докторович, Бае Милевич, и един Ловчанлия , Крушевич И да го питаш, тоя бракуван копой, кой му даде ТАЯ пушка ?

А дали кметът, който е усиновител на животното.... не е организирал това за да се отърве от него...? Всичко е много недодялано и странно.... и най-вече е пуснат на свобода и застрелян .... нарочно...

"В случая се касае за човешка грешка.." В случая се касае за комплексарщина и див селски манталитет, не за грешка. Ягуарът едва ли би нападнал някого, тъй като е свикнал с хора.

ако съм с дете на площадка в близост твоето 'едва ли'' не ме топли.

Може да си с дете на площадка в близост само ако си достатъчно тъп, след като и по НОВИНИТЕ по всички телевизии почти съобщиха, че има изчезнал ягуар. Естествено, по телевизия "Планета" или "Алфа" едва ли са го съобщили, така че ти няма как да се информираш за ситуацията.

Ако си в парка с дете луд едва ли ще го отвлече или убие, но не е невъзможно. И някой с кола може да се качи на тротоара и да ви помете. И метеорит може да падне, но едва ли. Така че ако искаш 100% сигурност, не раждай деца. Само така ще имаш сто процентова сигурност че нищо лошо няма да ти се случи.

и всички тези коментари по снимката от "жълтоклюни" капацитети, които сигурно си правят "селфита" дори и когато пикаят!?!

кво значи това

Знаех си аз,че дори няма да се опитат да го упоят.А човешката грешка коства живота на ягуара.Не оправдавайте гледача.

Тоя ловешки сельо какво позира все едно че е на сафари в Серенгети! Шибан балкански комплексар! Как ли се е хвалил след това на аверчетата в кварталната кръчма - то вярно, че другаде едва ли може да блесне с нещо особено...

Ако "алонсо" бе разкъсал само един човек,какви щяха да бъдат коментарийте. Да красиво животно, но само за миг може да изчезне и да се случи непоправимото.

Е кво най-много да отърве някой селяндур от мъките му...

Алонсо е роден, гледан и отраснал в плен, той е питомен,свикнал с хората и дори не е научен, както става в природата, как да ловува.

Да си чувал нещо за инстинктите?Дали би се съгласил да те затворя в една стая с Алонсо?

Ти за колко нападнати от ягуари хора си чувал през последните 20 години.. примерно ? А и това е почти питомно животно, свикнало с хора.

Пълни тъпаци и некадърници, както всички дето сме останали в тая тъпа държава де...

Най-после едно свястно мнение по темата. Подкрепям! При това безплатно, да не се ядосва mitaka.

Добре де, разбрах, че е безплатно ;-))) ПП не си похабявай таланта с тоя дир ;-)))

Наказанието за цялата немарлива работа по "залавянето" на Алонсо, трябва да е закупуването на нов ягуар с лични средства на всички виновни.

А не е ли по-добре ягуарите да си живеят в природата? Или много държиш животното да стои в клетка за да можеш веднъж на 2 години да минаваш и да му подхвърляш солети?

НЕЩАСТНИК!!!

Ей, батка, ти кой набор си?

Никаква човешка грешка няма. По 100 тояги на голо и 2г. да чистят клетките в зоопарка и ако имат късмет дано ги изплюска майката на Алонсо. Булгаристанска измет.

Ето го и "кръвопиеца-касапин" -"Ото"! Е, сега вече всичко е наред!

какво сте се загрижили за бедното жовотно? погрижете се за "Зоото' Българя, където обитателите са превърнати в дивеч за обстрел! Ех има малка разлика! обитателита на зоото Болхаристан не изяждат по пет кила мръвки на ден, но макар и силно недохранени пускат по ниакоя мръвчица!

ДО ВСИЧКИ ЛОВЦИ - вашата работа си е чисто убийство. Ако искате да го изкарате двубой с животното, просто хвърлете пушката и се изправете срещу ядосан глиган /за ония животни от сафаритата не говоря, да не ви се оцветят гащите още като си го помислите/. Комплексирани нещастници.

И аз съм човекозащитник, но случая изобщо не е такъв. Той го е гръмнал за кеф вижда се от снимките. Ловеца просто се кефи, че се снима с Ягуар. Това даже на сафари в южна Америка няма да му се случи. Има само по-малко от 5000 диви животни от този вид. То излиза, че тука било по-лесно. Отворена врата и хайде с пушката, че и после снимки в интернет качваме.

Ако ,а!Ако!Даже и софистиката не ви помага ,човекомразци! Аман от извратеняци.