Москва скоростно пренаписа учебника по история за гимназистите, обяснява им конфликта с Киев

Новото помагало бе представено днес от руския министър на образованието Сергей Кравцов

Обратно в новината

Коментари - Москва скоростно пренаписа учебника по история за гимназистите, обяснява им конфликта с Киев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прелиствам сайтовете- новини за Русия Пускам телевизора - новини за Русия. Каква история пишат, какво ядат , колко е слаба армията, как няма да ходят на почивка. И изведнъж в един сайт пише че Русия изпреварила Германия по ръст. Уж живеят в кочина,а в Москва стандарта на живот е по голям от Париж. Стига вече с тази пропаганда и Украйна

А ние ги пренаписваме всяка година ,поради това българчетата вече не се чувстват такива!

Какво мрънкате бе? Аз още помна " Сборника по История" от 9 клас. А вие? Даже не беше учебник а сборник. В две части. Много беше интересен. Нямаше турско робство вече. Стана присъствие. Къде е разликата?

Браво, не са като нашите мукани соросоидни!

питай чичко си Сорос, дето ти стърчи от дантелените гащички и затуй не го обичаш, той изобщо знае ли коя е България, и къде се намира.

Вики, не знам дали си наясно , но Путин те е сложил в списъка за отстрел. Враг си му

Вероятно руските фашисти са преписвали директно то Гьоринг и Хитлер, само географските имена са променени.

Американските кравари

в учебниците си, и как другаря Путин е бил в изгнание в Дрезден, после как се е подиграл първо на Елцин, после на Горбачов, след като се е издигнал до небето на властта, как е принудил жена си да го напусне и как като ходи на срещи извън Русия и отиде по голяма, някой от неговите хора му събира пацулите от кенефа, за да не разбере конкуренцията той от какви болести страда. Виждате, нищо грешно не казвам. Всичко е въпрос на гледната точка, па било то и тази на един пацул, облещил се в нечий задник на път за канала. С една дума - винаги е било така, временният победител винаги той преразказва историята в негова полза.

След Хирошима Русия тряб ва да иска обезщтетение от USA за себе си, а също и Япония! Има една книга с твърди корици! Нарича се Садако иска да живее! Прочетете я, малоумници!

А ти от кого ще искаш компенсация за оакания си живот?

"Американски натиск, конфронтация със Запада, военна операция в Украйна, безпрецедентни санкции" -- не виждам нищо невярно в това

Естествено, гадни хамериканци! и соросоиди, марсианци, нацисти, най-добре обаче - колектвни западни нацистофашисти!

След като "спешно" се коригират, е имало грешки в предишните учебници. Кой е допуснал това, при положение че всеки знае колко е важно възпитанието на нацията!? Няма ли да се потърси отговоност от онези, допуснали издаването и одобряването на предишните учебници - който е бил там на власт да кажем преди 5-10 години!?

Дай им на руснацците да пренаписват истории...

Специално за вгъзрожденците: Коя история е вярна, тази, която са учили до момента или тази, която тепърва ще учат?

За по –простите да напомня, че от както свят светува, ИСТОРИЯТА СЕ ПИШЕ ОТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ, а сегашните младежи даже си нямат представа за близките 30 г. от миналото на Булгаристан !!!

не е точно тъй, тъпчо! историята не е това което ти напишеш за себе си! историята е това, които околните са написали за тебе! освен ако не си рассиянин, северномаке или ....българин!

Е, извинявай, но ако приемем тезата ти излиза, че нас ни няма въобще, ако четем Македонската история.

Македония има от 1945. Какво и да са писали за нас и историята ни не представлява исторически източник

така е децата трябва да знаят правилната истина! Не като тука наща история да се пише в едно посолство!

историята, която си учил ти, е писана не в посолство, а в СССР русоробчо....

И коя точно е истината? Дали ще пише че путлеровите войници взривяват църкви, че са убити 500 деца, че децата в Украйна се крият от Путлер в метрото...? Коя точно истина ще научат рудките деца?

Питай ти Бай Абдал - "русофила", и чакай да научиш истината …

Ами през 42 -43 година и нашите деца са се крили. От бомбите на Америка и Англия. И от детските играчки с заряд в тях. А сега тия дето са фърляли бомбите имат паметник в София.

Един въпрос , който не би трябвало да затрудни дори дете. Каква ще историята след Дядя Вова и какво ще пише там за неги? Дотук историята е следната :След като Ленин умря (1924), се оказа, че второто лице в партията, другарят Троцки, е предател. Каменев, Зиновиев, Бухарин и Сталин свалиха Троцки и го изгониха от СССР (1927). Но след няколко години се оказа, че Каменев, Зиновиев и Бухарин също са врагове и вредители. Тогава доблестният другар Хенрих Ягода ги арестува (1936). Малко по-късно Ягода е арестуван като вражески агент от Ежов (1937). Но след няколко години се оказа, че Ежов не е другар, а обикновен предател и вражески агент. И Берия го арестува (1938). След смъртта на Сталин (1953) всички разбраха, че и Берия е предател. Тогава Жуков арестува Берия (1953 г.). Но Хрушчов скоро научи, че Жуков е враг и конспиратор. И изпрати Жуков в Сибир. А малко по-късно се разкри, че Сталин също е враг, вредител и предател (1956). А с него и по-голямата част от Политбюро. Тогава Сталин е изваден от мавзолея, а Политбюро и присъединилия се към тях Шепилов са изгонени от честните партийци, начело с Хрушчов (1957). Минаха няколко години и се оказа, че и Хрушчов е волунтарист, измамник, авантюрист и враг. Тогава Брежнев изпрати Хрушчов в пенсия (1964). След смъртта на Брежнев се оказа, че и той е вредител и причинител за застоя (1964-82). След това се смениха двама, които никой дори не успя да запомни (1982-85). И тогава на власт дойде младият и енергичен Горбачов. И се оказа, че цялата партия била партия на вредители и врагове, но той сега ще оправи всичко. И така се разпадна СССР (1991). А Горбачов се оказа враг и предател.“ След това дойде Елцин и забрани КПСС. Но по-късно и Елцин се оказа предател. Затова пък той посочи честния чекист Путин за свой наследник. Какво натам с Путин ще се случи случи, всеки ще се досети.

Супре, кратко и ясно. Единствено се чудя, дали тези факти ще ги има във въпросните нови учебници?

Лоши новини. Путин няма да бъде сменен. Той е джедай- дъновист!

баш си е дърт Вейдър

Ами ние какви сме - същите. Идва Денков и плюе по служебното правителство. То/заедно с предните служебни/ все оправяше батаците на предното законно - ББ, което пък оправяше Орешарски, което пък оправяше по-предното и така до 90-та г. Иван Костов разпродаде Б-я за жълти стотинки, но преди това гърмяха навсякъде какво е било правителството на Жан Виденов и зимата му. Те така вече над 30 г. - някое правителство да е свършило работа, да е забелязан някакъв просперитет. Само боядисваме, а което не можем - направо го събаряме. Образованието ли стана по-добро, здравеопазването ли, сигурността и работата ли. Иначе в името на демокрацията 30 г. не спряха стачки, протести, за да се каже на ония хрантутници в Парламента какво да правят, че все нещо изникваше /как сме живяли до '89 не знам/. А те като ставаха депутати и отиваха в НС не знаят ли тогава що щат там. Една държава се гради постепенно с кадри. Не може вчера бил някъде си, видял си го на кръстовище или пък твой братовчед, и айде във властта. Разсипията няма край. Иначе който не е бил във властта, той не си е оправил живота, я с хотелче, я с нещо друго. А уж сме да оправим народа - е оправиха ни, някои само за 800 дни. И забравихме за какво бяха тия тълпи и подскачания, истериите пред Партийния дом. Кои свалихме и на какви се натъкнахме, умножени по 100 вече. Е, стана ли по-добре от тогава. Ма разбира се - имаме всички ЛЕД ТВ-та, караме западни коли /на по 20 г./ и ходим на екскурзии. Просперирахме от всякъде, нямаме стигане.

Така е. Защото от тях се учихме как се правят нещата

Само Ленин не са го обявили за враг, а по ирония на съдбата той е единствения доказан агент на чужда държава ( германците финансират завръщането му в Русия при условие, че ще направи преврат и ще изтегли Русия от войната. Което и става. Русия въпреки че се бие на страната на крайните победители в Първата Световна Война подписва мирен договор при унизителни условия.

Дали внуците на лавров, песков. захарова ще прочетат въпросната новонаписана история?

Стига бе, тия сериозно ли се размножават? Ужас

оркииии

Час по скоро да махаме МОЧА и "Альошите", че да може и ние да напишем нещо ново в нашите учебници по история!

Квостана уа? Укрите победиха ли, върнаха ли си Крим или Донбас? Нищо не пише за тая пуста перемога беееееее

Скоро Владо. Скоро.

Те руснаците пренаписана и българските учебници по история на времето...

Това се очакваше . Руснаците винаги моделират не само тяхната но и българската история както на тях им е изгодно .

И кво пише в новия учебник? Че украинците са гадни хора, щото не щат да са руски васали.

ㅤ

Пише, че руснаците са гадни хора, защото не искат да са васали на запада.

Но емигрират с милиони на Запад.В Канада и САЩ

Предвид колко руснаци са се преместили доброволно и съзнателно на запад, включително децата на елита?

ㅤ

Няма ли такъв учебник по история в Америка? Опа! Чакай. Има! Навсякъде, където Америказа[държава] е пуснала пипала!

Потрудих се да прочета всички коментари. Установих че тези, написани от русофили, са разумни и нормални, а тези, написани от соросоиди, са невъзпитани и просташки. Май Иво Христов не беше прав, дебилите у нас не са 80%, повече са... Поне сред платените коментатори тук...

Измежду промосковските дебили

Пешо, отдалеч ти личи, че си сдухан слабоумен русофил. Така че какво мислиш не е меродавно.

Аз, за разлика от теб, МИСЛЯ, а не преписвам опорки.

Или пък си мислиш, че мислиш

Цялата история на човечеството е една лъжа.

така и нашата история е пренаписана историята се пише от победителите сегашните младежи даже си нямат представа за близките 30г от миналото на БГ

А за по-предишнитте?

Очевадни лъжи и пропаганда - това е русията. Колко трябва да си тъп за да им вярваш.

Тролът - " Дякон Левски"; "Българин". Патриот либерал няма. Всеки да си знае че това е дежурен трол.

Всеки руски диктатор от както болшевиките взеха властта, след смъртта си е обявен за престъпник и предател. Путин няма да е изключение.

Ти ако толкова уважаваш Русия за освобождаването от турско робство, що ръкопляскаш убийците на нашите освободители и техните наследници? Или ти си поредния промит мозък, дето си мисли че Ленин и Сталин са освободили България от турско робство и са ни Дали религията- пардон по комунизма религията беше забранена- и българската писменост?

И патологичен лъжец. Освен че е продажник и предател. Я кажи моето момче какво възпоменание имаше в Япония тия дни? Или викаш и японците като твоите руснаци правят възпоменания за хвърлена върху тях ядрена бомба, ама не знае ли били кой я е хвърлил? Я кажи другарю в кой руски учебник да прочета за над 30 милиона убити от болшевиките??? Защото дори руските историци го признават ама не в учебника. В кой учебник да прочета за доказания факт че Ленин е бил германски шпионин? Вече не се крие в Русия, обаче руснаците продължават да се кланят на мумията и да застават мирно при името на Ленин. Хвърляш безразборни лъжи и се надяваш някой да ти повярва.

Я кажи ти защо Япония още няма мирен договор с Русия за края на Втората Световна Война? Защото Русия продължава да окупира незаконно японски територии.Я кажи кой е най големият съюзник на Япония?Отговор.САЩ.

Сам си призна че русофобията ти идва от туркофилията ти ,влез веднага от кадето си излязъл

Двемалки българчета пасели овце когато Ботевата чета слиза на Козлодуй ,тичат веднага в конака да предопредят турците ....????? що за народ сме?????

По време на уж османското робство, българите са имали частна собственост, бизнес, свобода на придвижване. По време на руското робство - не.

Туеско мекере

Който държи миналото, държи настоящето. Който държи настоящето държи бъдещето. За безмозъчните евроатлантически пачи препоръчвам да видят как англосаксонците превърнаха Германия и Япония в безполови евнуси само за 80 години. Едната има подписан канцлеракт а другата не знае кой е хвърлул двете бомби през лятото на 45 та. Преди 80 години сегашният им така наречен ПМ публично щеше да си е направил харакири а не като тоя да приказва глупости.

Този уж българин подписал смъртната присъда на Левски ,след освобождението е народен представител ,????? що за народ сме ?

Всичко до което се е докосвала москва е лъжа и измама.

Заради такива преписвания, които по времето на комунизма се случваха постоянно имаше поговорка: Съветският съюз - страната с най-непредвидимо минало в света.

ПРЕЗ НОСА ЩЕ ИМ ИЗЛЕЗЕ ПСИХОЛОГИЧЕСКИЯТ ТОРМОЗ И МАНИПУЛАЦИЯ ЗА ТЕЗИ 145 ГОДИНИ МЕНТАЛНА И ФИЗИЧЕСКА ОКУПАЦИЯ И ГРАБЕЖ ! ЩЕ ВИ ДАДЕМ ЕДНО "АСВАБАЖДЕНИЕ" , ШЕ ВИ ЕБА МАЙКАТА ШЕ ВИ ЕБА ! ШИБАНИ ВАРЯГИ !

Белене отново ще работи за такива като теб

Белене ще работи само в азиатската ти фантазия, кремълски маргинале

Друг народ да пише учебниците на децата и друг народ да ги възпитава,сигурна рецепта за края на нацията и държавата

На нас ни смениха ОСМАНСКОТО РОБСТВО с 'присъствие" и "съжителство". А там ОБЯСНЯВАЛИ за КОНФЛИКТА! Е, и?

НЯМАШЕ ДА ТЕ ИМА ВЕ, АЛАНКООЛУ ! РОБИТЕ НЯМАТ ИСТОРИЯ , РЕЛИГИЯ ЕЗИК И СОБТВЕНОСТ ...ТА СА НИКОЙ ! СМЕНЕНО БЕШЕ ПРИСЪСТВИЕТО С "РОБСТВО" ПО ВРЕМЕ НА БКП ! А РОБСТВОТО БЕШЕ ЗАМЕНЕТО С "АСЛБАЖДЕНИЕ" ! СМЪРТ НА ИМПЕРИЯТА ! СВОБОДА НА НАРОДИТЕ !

Е как така никой друг не казва в историята си, че е бил под Османско робство - ни гърци, ни македонци, ни сърби, ни албанци. Само българите били под робство.

За миналите 35 крадливи години ,за обезбългаряване на 2 поколения българчета ,за чалгата в медийте ,за купените от Сорос журналисти ,за спирането на неудобни тв. канали,за продажните политици и т.н........

За 35 години ни едно българче не е пожелало да има нещо общо със скапаната русия. Факт.

2023-08-07 23:34:32 Не преиначавай историята (нерегистриран) Няма държава Киевско княжество, има държава Киевска Рус - ------------------ ИЗВАДИ ИСТИНСКИ КАРТИ ОТ 9-И ВЕК ОТ КОНСТАНТИНОПО, ДА ВИДИШ КВО ПИШЕ ТАМ ?? ПИШЕ "КИЕВ", НО Е И "КИЕВКА РУС" ! НЯМА ТАКАВА ДУМА "РУС" ПРЕЗ 9-10 ВЕК ! ВЪОБЩЕ ТАЗИ ДУМИ НЕ Е ИЗВЕСТНА ПО ТОВА ВРЕМЕ, И РЕСПЕКТИВНО САМОТО СЛОВОСЪЧЕТАНИЕ "КИЕВСКА РУС" Е ТОТАЛНА ИЗМИСЛИЦА, НА СЪВРЕМЕННИТЕ ИСТОРИЦИ ОТ 18-19-И ВЕК ! САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ БЛЯДАВЕТЕ МНОГО ОПЕРИРАТ С ПОНЯТИЯТА РАЗЛИЧНИ "РУСИИ", ДОКАЗВА, ЧЕ ВСИЧКО И КУХО ...КАКТО ИМ Е КУХА ПРАЗНАТА ЗАГРАБЕНА ТЕРИТОРИЯ ! СМЪРТ НА ИМПЕРИЯТА ! СВОБОДА НА НАРОДИТЕ !

Киев не означава Украйна. Както и, че Македония са наследници на Александър Македонски .

Е ЗАЕМАЛО ТЕРИТОРИЯТА НА ДНЕШНА УКРАЙНА ! ТОЧКА ! И ТАЗИ ЗЕМЯ НЕ ПРИНАДЛЕЖИ НА МОСКАЛИТЕ! ТОЧКА ! СМЪРТ НА ИМПЕРИЯТА ! СВОБОДА НА НАРОДИТЕ !*

но съществена умишлено не се споменава от автора на тази манипулационна новина. А тя е, че подобно на нас учебниците в Русия се пишеха до скоро от същите американски НПО та, които пишат учебниците тук. Така че,използването на думата 'пренаписа' е с манипулативна цел. Достатъчно е дс прочетеш как Япония не 'знае' кой е пуснал бомбите през 1945 за да разбереш до какво води пушенето на историята от окупатор.

Не ни требва руснаците да ми казват кой е виновният за тази война!Американското правителство провокира руснаците!

абсолютно си прав! Барашка Обамчик насърчи Путин да Zаграби Крим а украинците да мълчат. Байдън насърчи Путин да Zапочне войната. Чрез думите, че НАТО ще защити всеки дюйм земя на НАТО. Т.е. Путин да прави каквото ще в Украйна. Същите американски МАРКСИСТИ позволиха на Путин да ТРЕНИРА за Украйна чрез Грузия и Осетия. При американски президент РЕПУБЛИКАНЕЦ, Путин никога не би посмял никое от извършените от него престъпления. За 30 минути М-р Тръмп чрез 2 тежки дрона изпечени 450 вагнеровци посмели да нападнат сирийски нефтени кладенци под американска защита.

Москва е много отдавна пристрастена да пренаписва историята, и не само своята - така на времето пренаписаха в Кремъл и българската, и падането ни под руско робство на 9 септември 1944 г. го представиха в учебниците ни като … Освобождение?!? И над половин век промиваха мозъците на децата ни и на няколко поколения българи, без да се свенят от историческата истина, че Сталин обявява война на България само дни преди окупацията ни от Съветската армия! Че и паметници си спретнаха из ца България, въпреки че българин един изстрел не е отправил срещу руснак, а единствените руснаци, паднали жертви са 5-6 руски идиоти, натровили се с фалшив алкохол… Да не се чуди още някой от кого Белград и Скопие Сали учат как се пренаписва и фалшифицира историята и исторически факти и събития и защо тези и до ден днешен крият и не ни връщат тоновете откраднати архиви с жалки обяснения като това, че сме им дължали $ 70,000 за това, че ги били съхранявали… Което ми напомня данъка на турците през турското робство, когато не стига че нахълтвали в някоя българска къща неканени и трябвало да ги хранят и поят до насита, но после искали и да им платят българите данък, че … си били изтъркали зъбите докато се пратили - пълни говеда! Човекоподобни!

И на нас ни се иска да пренапишем историята с Македония, но все не ни се удава.....

Този "учебник." Ще бъде поставен на заслужено място. В библиотеката на руската класика. Раздел. Бунището на историята. И ще се изучава в бъдещето. Като класически пример. На политическо минитчийство.

За пръв път виждам изречения без глагол ?

А нашия със ,, съжителството " какво го правим ?

Масква е повикала именити македонски историци, с голям опит, да им пренапишат и тяханта история!

Децата ми в Канада, също учеха по история, че Русия е участвала във ВСВ,така че и Русия има право да пише своята история.

Че не е ли участвала русия във ВСВ?

И кога всъщност Русия не си е писала историята така, както й изнася?

Русия води истинска фашистка, разрушителна война. Днешна Русия отговаря на повечето от критериите, от които според историците се състои фашизмът: - Култът към един лидер - владимир путин. - Култът към мъртвите - победата във Втората световна война - Мит за някогашното величие на империята и желание за възстановяването му - Мощна пропагандна машина - Визуални символи като знак за принадлежност (Z и V) - Масови действия в подкрепа на лидера - Реч на омразата към определена група хора Сходството между Хитлерова Германия и путинова РаZZия е поразително. Колкото и да е трудно за мнозина да го приемат, РаZZия повтаря същия път, като всява хаос и оставя разруха навсякъде след себе си. Грешка е да се смята, че страна, която веднъж е победила фашистите, не може да бъде фашистка. До определен момент от историята фашизмът не е бил неприятен на Съветския съюз, както става ясно от договора за съюз между СССР и Германия от 1939 г. Речите на нацистките лидери се препечатват в съветската преса. На свой ред германските власти приветстват ефективността на съветската политика на депортиране на малки народи. Известният нацистки философ и мислител Карл Шмит казва, че фашистката политика започва с идентифицирането на врага. Не е ли това, което съветският съюз е правил през цялата си история, и не е ли това, което путин прави сега, използвайки термина "антифашизъм" като прикритие, пише Тимъти Снайдър. Украинците са нацисти за руския президент, защото не се признават за руснаци и се осмеляват да се съпротивляват. А всеки, който се противопоставя на плана му за унищожаване на Украйна, се явява някакъв уж съучастник на нацизма/фашизма. Войната срещу Украйна е не само завръщане на фашисткото бойно поле, но и завръщане към традиционния фашистки език и практики: - Други хора съществуват, за да ги колонизират - Русия не може да бъде обвинявана в нищо, заради уж героичното си минало - Съществуването на Украйна е някаква уж международна конспирация - Войната е единственият възможен отговор. Има само един изход от ситуацията: фашисткият лидер путин трябва да бъде победен - окончателно и безвъзвратно.

Да живее руzzкия империализъм и най-великия, най-достойния ,най-хуманния империалист в света другаря путлер! Един артист(Роналд Рейгън) разпадна "великия" ссср ! Един комик(Володомир Зеленски) еба майката на "великата" руZZия ! еххх...що не записах НАТФИЗ навремето...!!! РуZZкий кораблъ,иди нахуй!!!

Ама тези наистина си вярват. След голямото стромолясване на тази псевдо държава, същите писачи на учебници друго ще обясняват, не заради друго, ами да изкарат някой лев за почивка в EU.