Напрежението между Сърбия и Косово вдигна по тревога Москва

Нахлуването на спецчасти в населените със сърби райони изостря междуетническия конфликт, заяви говорителят на руското МВнР

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

https://youtu.be/UlVbag-jNbw Сърбите са готови, в момента сръбската армия има най-голям опит и мотивация за реални бойни действия. Косоварите може да бъдат жестоко наказани.

Добре, че Иван Костов не разреши на косовските бежанци да влязат в България по време на войната от 1999г.,че сега Пиринска Македония щеше да е с преобладаващо албанско население, добър повод за косоварите да мечтаят и нея да я присъединят към Косово.

МАРШ от Балканите и от Европа, гнусни азиатско-газени чебурашки! НИКОЙ не ви иска тук, на никому НЕ сте нужни, за да си врете гагата навсякъде "чтобы навести порядок"! Марш от България и Балканите!

Значи Путин може да анексира чужда територия , а албанците нямат право да анексират албанско Косово?

Само да питам, откога Косово стана албанско????

На не много умен чевек се вика ТЪПАНАР.

Cezarbg

НЕМА ТАКОВА ЖИВОТНО УКРАИНА !!!!!!!!!!!!!!!! ИМА КРАИНА НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Няма руска империя има руска кочина.

Cezarbg

прав си има кочина бг с главна свиня гроб!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PEYTSCH

Освободете Крим.

стига го е духала на запад

платиха с живота си "грижите" на Москва за Украйна.

Малко са избили от тъпите Укри , още поне 2-3 милиона ! А ти що не ходиш в Усрания да ги спасяваш ?

Cezarbg

МНОГО ПРАВИЛНО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КОИ РУСКИ Е НАПАДНАЛ ВСЕ БОИ Е ЯЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

а като дойде Дядо Иван отново ,тогава е вашия ред

"Турският поток" наближава и някои кръгове веднага започнаха дестабилизация на ситуацията по трасето му!

Cezarbg

АМЕРИКА ДРАГИ АМЕРИКА !!!!!!!!!!!!!!

Сега Тачич загази яко ! Щом и Дипломати започнаха да бият Мюсюлмани , ясно е че и България трябва да взима сериозни мерки срещу Албанците ,иначе и ние сме в кюпа ! А Руснаците съветвам в Москва да скъсат от бой някой Косовар от Дипломатическата мисия или от Албанската ,бой , бой по мутрата !

Някой да не е наясно, че косоварите са маша на сащ, с която разбутват огъня в Европа, да тлее, в готовност за ТСВ.

Не, аз не съм разбрала! Страно, как косоварите започнаха да създават проблеми малко след преговорите на Сърбия с ЕС за членство и отказа на Вучич да признае Косово? Защо Сърбия се обръща основно към лидерите на ЕС по въпросите за Косово и кои държави приютиха косовските бежанци след войната 99-та? Тези номера с тука има- тука нема ги пробутвайте на наивници, САЩ и ЕС си играят на добро ченге, лошо ченге и се прикриват едни-други, ама е ясно като бял ден, кой има икономически и политически интереси на Балканите и това определено не са САЩ!

С тези игри на война дето ги прави сърбия може да забрави за завода на Фолксваген.......... Което пък е добре за нас. В историята почти винаги което е било зле за сърбия е било добре за нас.

Проблема със завода на Volkswagen в България е решен, завод няма да има., изборите минаха. :)

Така, я да се пробваме да обобщим.. - Едните подкрепят косоварите и Косовската държава, защото сме част от ЕС и НАТО, и защото те са поели към тези структури (мисля че те самите са творение на тези структури), подкрепяме косоварите, защото мразим сърбите, и мразим руснаците(които същност подкрепят сърбите), може да има и други доводи но тези са основните -Другите подкрепят сърбите, защото смятат че Косово си е част от сръбска територия, нечестно присъдена на един 'кротак', мюслюмански народ, защото смятат че сърбите са християни и са ни близки по религия, обичаи и езици. В Та въпроса между двете агитки е, аджаба какво печелим ние. Или просто си избираме страна и почваме да викаме за тази страна. Сега да се поставим нещата по малко друг начин, ако в нашата мила Родина, някое от малцинствата реши да си прави държава, защото няма да се лъжем в определени райони са мнозинство, пак ли ще мислим по същият начин и пак ли ще се делим на кравари и рубладжии? Косоварите отворено си казаха че целта им е да си направят Велика Албания, което мен изобщо не ме съмнява че ще успеят, защото за разлика от всички други цивилизировани балкански народи те си правят по 4-5 деца средно, а вие как смятате дали ще успеят. Мислите си че границите в които се разпространява днешно Косово няма да се променят, и може би, мечката ще заиграе и пред нашата врата, демек да се случи така че утре граничим с Косово или с Велика Албания. В същото време като стане на въпрос нещо за Македония, тя е българска, там живеят българи и прочие. Но уважаеми, Северна Македония е половината тяхна, ако не бяха направили македонците последните конституционни промени, просто щяха до 10 години да са Косово 2, или просто продължението на идеологията за Велика Албания. Та в цялата тази картинка, къде сме ние и какви са нашите интереси. Аз лично трудно се ориентирам...

Аз съм от агитката мразеща Русия и Сърбия. Защо - справка историята на България! Споменаването на Северна Македония ме кара да Ви репликирам! Да , ние смятаме че там живеят БЪЛГАРИ , но не се допитваме те самите как се самоопределят! И това не е важно според мен! Важното е друго. Тази държава се освободи от сръбско-руско влияние, ще е свободна и суверенна и няма никакво значение как се определят гражданите. България обаче все още е в лапите на руското влияние чрез проруски парламент, русофилски подлоги, руска пета колона и огромна маса невежи нечетящи историята ни. От тази гледна точка всяка държава или част от нея която се освободи от това влияние е в полза за нашата РОДИНА!

Ти затова си извънземен....Защото с много неща не си наясно на земята.

Ако се разшетат и в България тези косовари трафиканти на дрога, органи, проститутки и изобщо хладнокръвни главорези, жална ни майка!

Като ги харесваш Изрод иди там ,да ти го съкратят с една кожа и феса да ти сложат ! Но да не се връщаш в България ! България е Християнска Държава !

Незнам, дали репликата ти беше към мен. Но аз лично, трудно ще си сменя вярата ;). Аз лично не резбирам християните дето преди 1-2 седмици се прехласваха към Папата и се правеха на по-големи католици от баш католиците, та камо ли да се кланям на хали и ходжи ;)

Cezarbg

АМЕРИКАНЦИТЕ яко се заиграха на световет полицай !!!!!!! дразнят мечката дразнят ама не знаят че НАТО няма да им помогне !!!!!!!!!!! защо ???? защото без америка всичко друго е яло руският ботуш немци франсета шведи и т„н„

Абе не пропускаш ли Финландците!? Я провери! Па и тоя ботуш прес ВСВ не беше ли MADE IN -АМЕРИКА?

Cezarbg

та я пак се изсери на историята !!!!!!!!!! берлин кой взе???американците ли ???? в ардените кой помогна на коалицията ???? гаспод ли ???? или руските !!! АРДЕНИТЕ ИДИОТ АРДЕНИТЕ АКО НЕБЯХА РУСКИТЕ АМЕРИКА И АНГЛИЯ БЯХА БИТА КАРТА !!!!!!!!! ЧЕТИ ИСТОРИЯ ИСТИНСКА А НЕ ИНТЕРНЕТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тъеговците на човешки органи начело с Тачи ,провеждат акция против организираната ппрестъпност ,това е все едно свинята да се скара на козата че не си почиства кошарата

Все едно Бойко да бори корупцията....или той май вече я пребори....

Ако гледаме интереса на България, то Косово следва да върви към НАТО и ЕС. Сърбия следва да остане и без Войводина и Херцеговина та ако продължава да е отровния руски трън в петата на балканите, да бъде по - малко вредна!

Смешко , бягай , че свърши пицата на Козяк.

Май рубличките свършиха като гледам как руските гейчета се провалиха на изборите масово.

да пукнеш ,гад мръсна джебдарска....

Ето този коментар ме изкефи!!!!! Всичките що сте ми сложили минуси сте точно толкова умни! Благодаря ти пич!

като са мани натуту от босна ,глей пак уйна! га арнаути сакат македония пак уйна!! бибитко да упрай западналите балкани, щото че запали и тук ,де мангал,де читак!!!

Никой няма право да казва, че през 1999 руснаците не са направили нищо, защото ги е било страх! Тогава беше оня водкаджия президент! Не може да се сравнява с Путин! Оня беше кукла на конци на американците, от Путин се разтреперват! Сега е различно и ако Путин иска шще измете косово за един ден, барабар с американската база! Цялата работа е заради американската база!

Прав си! В Сирия САЩ имат само 200 войника щото Путин НЕ Е РАЗРЕШИЛ да са повече!? Питам се ЗАЩО Е РАЗРЕШИЛ и тия 200 като там има най - малко 5000 руснаци, 30000 башибозук от Иран и 75000 войници на АСАД?

РЕДАКТОРЧЕЕЕЕЕЕ,как е правилно : "...поД тревога..." или "...ПО тревога..." ,а ?????

Не знам ако стане това в българско Русия чия позиция ще вземе , дали ще трябва отново да ни освобождават . Като гледам вчерашните избори у село са гласували 56 човека за ДъПС-то и нямаме кьорав турчин а цигани бол излиза че те са повече от нас. Сега като го видя кмета от ми е комшия да го пита що не им направи и една джамия та да има къде да се молат ама ако им запрат помощите ще видим къде ще се молат.

Русия що не усмири проруските сили в източна Украйна и не си изтегли "почиващите" там военни, а се бърка в СУВЕРЕННА държава!? А че нашите родоотстъпници плачат за ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ, БРАТЯ и Т.Н.сърби въобще не се впечатлявайте! Същите тия преди ръкопляскаха когато се гърмяха православни храмове, бащите им разтрелваха духовници, жените им като комсомолски активисти дебнеха кой ходи на църква и донасяха на службите ръководени от "християнска" Москва!!!!

Косоварите провокират сърбите с разрешение от Вашингтон

С НАРЕЖДАНЕ, от Вашингтон.

Косовска полиция извършила акция в Косово. Е хубаво де, какво общо имат сърболяците с това

руснаците още по-малко....

Няма Косово! Непризнато от никого, само от кравари! Косово е сръбско!

Косово, сърбоманско педерастче, е било векове наред българско преди да бъде заграбено от шумадийските свиняри.

Косово е Сърбия и нищо чудно сръбската армия да влезе някоя сутрин в районите, населени със сърби. И няма да има кой да ги върне в Сърбия, защото в НАТО няма да има коснсенсус за нова война, а Косово и Албания са много слаби срещу редовна сръбска армия, особено когато Русия ще я подкрепя логистично.

ОСВОБОДЕН Е ВЕЧЕ!!!!

Всичко е за вътрешна употреба. Вучич се прави на "мъж", за да го изберат пак. Няма топки обаче да влезе в Северно Косово. Путин се прави на "мъж" пред някакви "неназовани в прав текст покровители", за да не кажат, че не казва нищо. Албанците ще си свършат работата със сила, както винаги, и ще го отнесат обикновените "контрабандисти". Големите "мъже" ще си останат само с големите приказки за телевизора.

Раша е мразена на Балканите и само Сърбия е за нея. Алкашите се опитват да дестабилизират Балканите и точно сърбите им са троянския кон, ама Запада не е глупав, да се връзва на руските лъжи. И да не се правят на големите хуманисти, защото и Украйна им беше малката сестра, ама я разсипаха заради интересите си, та докато имат интерес на Балканите ще се "грижат" за сърбите

Кой разсипа Украйна, че не разбрах?

Гюрга от МАсква.

Лъжец,не пиши лъжи....

Ливадаркоо, ти от къде познаваш толкова Балканите? Шиши -отличник и по География

Този съветски гражданин сигурно е разглеждал природните забележителности на Косово преди да го арестуват !!!! За съжаление, Сърбия се управлява от човек, който все повече дължи властта си на Кремъл :((( Истината е , че Кремъл се опитва по всякакъв начин да руши Европа, за да налага имперските си интереси :((( България, без Европейския съюз щеше да е със същата съдба като Сърбия - етнически конфликт, беднотия, и "лоша Европа", която ни отнема територии, обаче батюшката в Москва ни брани !!!!:(((

Абе западнопоклонници не е ли проблем за вас, че идеалният и морален запад подкрепя Тачи, Харадинай и компания - масови убийци, изнасилвачи, трафиканти на органи и дрога. Вие за жълтата къща в Албания нищо ли не сте чували? Ако не сте - потърсете в нета. Събудете се най-после, то бива гео-политика, бива пропаганда, ама фактите вече ни бодат очите.

Лидерcj на Косово Хашим Тачи съобщи за задържането на руски шпиони в Косово, съобщи току-що мail.ru!

Натовска провокация, очакват Русия да се намеси и да почне патакламата. Този път Русия ще се намеси не когато на натовчетата им се иска, а когато врагът сам изпадне до положение на засада. Що се отнася до развръзката, колко конфликта трябва да загубят американците след Грузия, Крим, Донбас и Сирия, за да им дойде акълът в главата, че с Путин не може да се разговаря от позиция на силата?!

Колкото повече, толкова повече! Това е стратегия, да вкарат колкото може повече руски войски на колкото може повече места и за колкото може по-дълго време!

Тая стратегия може и да е работела по съветски времена при Брежнев и при Андропов. Путин никой няма да може да го излъже. Той е дебнещ ловец. А при това положение - горко на ония, които винаги нападат първи и не могат без експанзия. Бог е дълготърпелив. Ако е нужно, ще изчакваме хиляди години, но експанзионистът (жадният за живот) ще влезе в капана. После следва "щрак" и... финито!

не е важно колко ще вкарат ,а колко ще излязат.

Що са християни сте вие, които тук пишете тъпотии срещу Сърбия и Русия? Какво ви привързва към измисленото Косово, което е като барутно буре на Балканите? Там са 100% ислямизирани косовски албанци, болшинството от които са мафиоти, далавераджии, крадци и убийци... Ние, българите, си имаме достатъчно цигани, за да подкрепяме косоварите. Я, слезте на земята и се осъзнайте, наши братя християни са сърбите. И с тях трябва да отстояваме православието!!!

Сърбите защо си продаваха имотите в Косово, за да си купят по един апартамент в Нови Београд? Когато са имали интерес към Косово са живели там - сега гледат да вземат парите и ... това им е "християнството". А руснаците след 10 години половината им наборници в армията ще са с рязани карабини.

Продаваха и напускаха Косово, защото битовият терор срещу тях вървеше още от Титово време. Тито (който е хърватин) създаде автономно Косово и там от средата на 70-те се започна терор срещу сърбите, който Югославската комунистическа партия подкрепяше. Тито беше анти-сърбин .

Рософилистиците, я кажете какво се е случило на 14 ноември (2 ноември стар стил) 1885 г. После ми говорете за Сърбия, Русия, христиани, православни братя и други подобни глупости. А като разберете какво е станало на горната дата ще разберете, че сърбите няма за какво много да ги обичаме. "Братята" руснаци, също.

Такива паренки кой те научи да подхвърляш? Новата наука по манипулациите ли?

Що за християнин е ченгето гундяев ???? Щоо за християнин е ченгето путлер ???? Стига сте мърсили Християнството !!!

А бе тъпак, кой нападна България след Освобождението и, и се опита да я пороби, албанците или "братята" СЪРБИ!

Братята сърби, на които братята руснаци обещаха да опират в Черно море. Заради православието се отрекохме от всичките си истински братя - братя по кръв, на първо място от волжките българи, които още са под руско робство.

Руснаците пак ще плашат гаргите като през 1999-та. Тогава си останаха само с приказките, сега - същата работа. Виж, ако Сърбия имаше излаз на море като Сирия и им беше дала 2-3 военноморски бази, щяха да си мръднат сигурно пръста. Сега - вместо да тропнат по масата на косоварите - тръгнали да настояват пред "никого". А Китай дори след като им треснаха посолството в Белград с ракета през 99-та не направиха нищо, камо ли сега...

По-добре е Русия да се вразуми и да престане да прави опити за преврати на Балканите! Русия да си гледа Чукотка, Ингушетия и Чечня! Балканите ще се оправят и без нея! Ако толкова държи на сърбите, да им раздаде руски паспорти и да ги приеме и засили в необятната Сибирска земя! Балканите могат и без пришълците сърби, а албанците живеят тук от хиляди години! Повече от половината бивша Югославия е исконна албанска земя!

Ти си още едно доказателство, че понякога сивото вещество се превръща в кафяво.

А ти, като нямаш акъл да възразиш по същество се омаза с кафявото!

А БЪЛГАРИТЕ ОТ КЪДЕ СА ДОШЛИ И КОГА?

Дошли са на празните Балкани, щото преди това тук са преминали унгарците (хуните) на Атила Бич божи, и са изклали до корен траките! А сърбите като са дошли са клали албанци! Всичко ке връща, БОГ си знае работата!

Како Пенке, вдигни си шалварите, че ти свети бръснатото дупе. И понамирисва.

за Косово да се бръкнат в джоба и да присъстват с омиротворителни сили там,за да не гадаят отвън какво става там !

Нема как, Сърбия не е Украйна и няма обща граница с Русия! Няма как Русия да прати "умиро-творители"!

И италианците нямат обща граница, ама са там с пушки. На руснаците просто не им стиска, ако не става думи за руснаци или за руски бази. За Либия какво направиха - нищо. За Сърбия през 99-та - пак нищо. Иначе на приказки са "големи".

Прочутите с мафията си албанци щели да се борят с престъпността, а прочутите с убийствата си над други народи сърби се оплакват от етническо прочистване. "Великите сили" пак си бият шамари на Балканите. Едно не може да се отрече - всичко, което им бяха дали на сърбите, им го взеха, даже и повече, но не и Западните покрайнини. И никой не отваря дума - ни руснаците, ни западняците, още по-малко слугите им в България.

След като сме най-ниско в хранителната верига така се получава.

че при толкова приказки за цивилизованост, човечеството си е на ниво джунгла и в момента :)

Ние сме колония бе, какви покрайнини , какви пет лева.

Сега да дойде крали путлер на бяла армата и да настане Раят на Земята :(((( Изпитана тактика , прави провокации, а после се възползвай !!!

Москва да не яде още 100 години комунизъм накрая, като защитава много Сърбите.

че техните дудуци не спечелиха достатъчно места в ЕП, за да разклатят ЕС и сега взимат крайни мерки, за да се опитат да подпалят Балканите, а оттам и Европа. Единственият губещ ще е Сърбия.

Абе, да питам ревльовците за признаване на Косово, защо Европол официално твърди, че косовските кланове са най-големите търговци на наркотици, проститутки и нелегални органи в западна Европа? След тях са албанските кланове. Чак след тях са българи, руснаци и украинци.

Викаш, като не сме ние на първо място - никакво признаване.

На снимката са части на РОСУ, а не карабинери. На врата на автомобила е знака на косовската полиция. Униформите на карабинерите са други и имат италианското знаме.

Русия, единствено има полза от размирици, за да държи Сърбия близо до себе си. Разделение и войни, това е политиката на Путкин

Западът да усмири вече руснаците, че все ние го отнасяме.

Масква Масква, сталица наша!

Не знам що ми се струва че тоя добре работещ сценарии може да се ползва навсякъде, включително и в България. В Косово в края на 70-те алранците са били около 20-25%, докато след 90те стават над 50% от населението. После се знае ко стана...

Това не е вярно, албанците в Косово в началото на 20 век са били вече около 70%.

Само в определени региони, както при нас турците са в Разградско. Баба е била студентка 1976 година и е ходила на стаж в Прищина в болницата, от нея знам така

Ами какво ти пречи да направиш 5-6 деца? Беднотията не е оправдание, защото я има и в Косово.

Когато сърбите са си продавали имотите албанците са ги купували. Когато сръбкините са абортирали - албанките са раждали деца. Едните са искали пари - другите земя, едните са искали кеф, другите - деца. После се знае ко стана...

Същото го вършеха сърбите срещу българи от покрайнините. В крайна сметка обикновените хора, сърби, българи, макета, искат да живеят спокойно, да си гледат децата, да имат покрив и да има мир. А именно те страдат.

100% мита е провокация. Косоварите вкараха 100% мита по съвет на краварите, за да направят провокация към сърбите. След това краварите "посъветваха" косоварите да махнат митата, обаче на косоварите взе че им хареса и не ги послушаха. След отказа се тръгна в посока който задълбочаване на конфликта, а сърбите от северно косово се превърнаха в контрабандисти и корупционери. Мда, така е положението с 100% санкции към съседна държава с етническо малцинство в непризната държава. Ако косоварите не се усмирят малко там ще има много смърт, защото наглостта на косоварите и краварите е безкрайна.

Пак се е объркала. Властите в Косово могат да провеждат всякакви полицейски операции на своя територия.

Тогава Биг Брадър що мрънка когато Венецуела и Сирия си провеждат операции на своя територия ?

"Операции на ... територия"? На коя територия? Че то Косово не е признато от половината страни по света, ако не и повечето. Не гледай само САЩ и подлогите от ЕС. И завладяно с раждания тип цигани.

да го е признал за руска територия? Не. Обаче руснаците си безчинстват там. Така че Шекер Маша да не се обажда.

До по долната путка: Обясни ни как руснаците безчинстват в Крим. Аз не съм чул за размирици там, даже Укрите продължават да ходят там на почивка.

абе рушняци едно време сърбите като клаха българи що не викахте да усмирите сърбите а????? те и албанците не са стока ама и за сърбите не ми е жал

Това преди колко стотин години е било. А говорим за случващо се сега.

ами и биячите ще бъдат бити, това е положението

Да, обаче вие никога на пропускате да споменете османското робство, а то също е приключило преди повече от 140 години. И казвам османско, защото по онова време е имало Османска империя, а не Турска империя.

няма даже сто

Това са отделни случаи. И във ВСВ са загинали над 50 милиона, но сега има ЕС, а не се трепят помежду си. Ние защитавама ПРАВОТО сега! Както ПРАВОТО на палестинците, нищо че са ислямисти, което не ни допада. Когато нещо е ПРАВИЛНО, то е ПРАВИЛНО!

Кога е било? Аз знам отлично история - разбира се не историята, която пишт калинките на МОН в последните години.

са една илюзия, зад която стои хищният корпоративен капитал, от него тръгват всички беди за малките народите

Някой да не взима бизнеса на Хачим?

Е как да ги усмири Запада като той ги праща!?