Москва привика финландския посланик заради военен договор между Хелзинки и Вашингтон

В документа са изброени 15 обекта и зони във Финландия, до които американските военни ще имат безпрепятствен достъп

Обратно в новината

Коментари - Москва привика финландския посланик заради военен договор между Хелзинки и Вашингтон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес, 19.12.2023г се навършват точно 80 години от онова фашистко зверство в село Ястребино, извършено от тогавашния монархо-фашизъм, който сегашните БГ-фашаги, марионетки на САЩ, възхваляват! 80 години от зверското убийство на 6 български дечица - шестте ястребинчета. Най-малкото е било едва на 7 години, а най-големите на 12-13. Заедно с тях са убити още 18 възрастни - техните родители, баби и дядовци, лели и чичовци. Най-възрастната жертва е била старец на 73 години. Къщите и домовете на избитите жертви са били зверски опожарени. Главатар на фашистките главорези е бил запасен поручик Константин Йорданов - по професия учител по музика в едно шуменско училище. Поручик Константин Йорданов е чичо по бащина линия на днешния фашист, антикомунист, правоверен НАТОвец, "еврогейлиберал", "демократ" и професионална гадина и гнида - днешния евродепутат АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ. Най-малкотото детенце, Стойне Петров Калайджиев, на 7 години тогава, е доведено на гръб от по-голямото си братче(също зверски убито от фашагите), защото са били толкова бедни родителите им, че малкия Стойне е нямал обувчици. Малкият Стойне се е молил на своите фашистки убийци: "Чичковци, моля ви, не ме убивайте, аз вече ще слушкам!". А те, извергите, смеейки се, хладнокръвно и безмилостно го убили, горкото дете, и започнали да смятат по колко пари награда ще вземат за всеки убит от тях. Заедно с още 5 дечица и 18 възрастни - обвинени, че са ятаци и помагачи на партизаните от антифашистката съпротива. След народната победа на 09.09.1944г, всичките фашисти-участници в това кърваво зверство са били издирени, намерени и поставени пред Народния съд, за да отговарят за своите зверства и престъпления. Малко по-късно след обявяване на смъртните им присъди са разстреляни. Преди това обаче са били буквално размазани от бой в подземията на Народната милиция - напълно заслужено, никаква милост за фашистките зверове и палачи! Днес в поробена България отново безчинства фашизъм, фашизъм от американски империалистически тип. Отново има български фашисти - този път подлоги и лакеи не на германските нацисти, а на американските фашисти и империалисти! Никой и нищо не е забравено! За фашистките престъпления няма и не може да има давност! Вечно проклятие и анатема за всички фашисти и техните помагачи, включително и днешните български фашисти. Те също рано или късно ще застанат пред Народния съд и пред съда на Историята. Смърт на фашизма, свобода за българския народ!!!

Путин де държи като агент на ЦРУ....

Русия не искаше Украйна да стане член на НАТО. За да не приближава НАТО до границите си. Нападна Украйна и получи незабавно две нови държави членки на НАТО. Като Финландия има 1300 км сухопътна граница. Повече от половината зад полярния кръг. Досега Русия имаше сухопътна граница с НАТо чрез прибалтийските републики и чрез Турция. По малко от 500 км. Сега получава нови 1300 км. Да им е честито. Каквото и да приказват в Русия НАТО се разширява. И отбраната на новите граници ще струва на Русия много пари. Каквото и да стане с войната в Украйна, накрая Украйна ще стане член на НАТО. И тогава Русияе бъде в огнен пръстен на по малко от 800 км от Москва. Апропо, с присъединяването на Финландия и Швеция, Санкт Петербург е обречен. В първия момент на нападение на Русия над страна от НАТО, Санкт Петербург и Севастопол ще бъдат унищожени. Напълно. Жалко за хубавите градове...

Не правете сметките си за унищожаването на Русия без да вземете предвид че тя е ракетно- ядрена държава и нейната територия е няколко пъти по-голяма от територията на натовските държави в Европа и това е едно преимущество при водене на ядрена война.. Даже и САЩ не са защитени вслучай на възникване на ядрена война тъй като са много уязвими от океанско направление от атаки на ядрени подводници и подводни ядпени дронове а от южно направление нямат противоракетна защита срещу новите руски ракети които ще минат през южния полюс и ще нападнат от юг САЩ.

Финландия да привика руЗЗиа за военните договори с Иран Боздуган и Ким Северният

Никога не е късно да станеш за резил

Идиотите от Москва предизвикаха с агресията в Украйна това ,че НАТО да приеме Финландия,а скоро и Швеция.

НАТО обкръжава Русия и си проси война

а русия скоро просто ще.... проси

За да обкръжи Русия, НАТО първо трябва да превземе Иран, Казахстан и останалите бивши съветски азиатски републики, Афганистан, Пакистан, Индия, Китай, Монголия. Как си го представяш това да стане?

На НАТО не им стиска да предприемат каквито и да било военни действия срещу който и да било! Е стига да е за нация като бившата Югославия и стига американците да са на фронтовата линия, тогава може! Нима след като американците заявиха, че напускат Афганистан, другите не си плюха на петите по бързо от дявол бягащ от тамян? И трябва да вярваме, че това НАТО ще може да води военни действия срещу Русия? Да добре!

При тази не провокирана руска агресия, всяка страна трябва да вземе мерки за своята сигурност.

базите на НАТО са все по близо и повече по границите на Русия, но иначе тя е агресора...смях....

Капутините какво ги вълнува финландците какво правят? Финландците питаха ли ги какво правят ватенките в Грузия, Молдова, Чечня и Украйна и то без никой да ги е канил там, тоест окупация му викат? Тези шмиргели недоклатени докога ще си пъхат носа в чуждите държави, а не си гледат своята, поне тоалетни вътрешни да посторят?

Май без 3-та световна война, към която ни тика Русия зада се опита да промени световния ред, няма да минем.

АБЕ ТИКВЕНИК НЕ РАЗБИРАШ ЛИ,ЧЕ САЩ ИСКАТ ВОЙНА

За Трета световна термоядрена война се подготвят САЩ и затова са опасли целия свят със свои военни бази в които са настанени техни войски. Тъй като не са сигурни в своята победа срещу Русия и Китай а и не се знае дали ще има победители и победени не са заинтересовани от разпалване на Трета световна термоядрена война.

Важното че крайна втаса !!!! Ще видим до кога сратото ще се шири!!!! До следващия президент на САЩ!!! Дойде ли Тръмп натуту втаса

"малък, нежен демократ", то бива, бива да си идиот, ама при теб идва в повече.

Нека влязат натовски войски във Финландия. Сбогом със суверенитета на финландците. Ще ги хранят и търпят, къде ще ходят ? Ако щат и на Шпицберген да пратят натовски войски. Но в Украйна - никога да има такива. Къде е Финландия, къде е Крим, като стратегическа позиция ... Който губи Крим - утешава се с мразовитата Карелия.

И какво ще нападат откъм Крим орките. При война Турция затваря проливите за орките.

си гледат интересите..., така, че не се опитвай да им го подсказваш!

Приятел, теб какво те топли това, че Украйна ще загуби територии? По здрав ли ще станеш? По умен ли? Децата ти ще се срамуват от писанките ти, ако ги прояетат някога. Ти по-скоро си задай въпроса защо всички държави имали вземане-даване някога с СССР (Русия) веднага след като се охлаби руската примка върху шиите им се наредиха на опашка за членство в НАТО? Само не ми излизаъ с опорката, че силово са ги принудили. Това е довод за идиоти. Ти сам не виждаш ли, че Русия от 15 години насам граби това, което и харесва от съседните и държави? Посочи ми само една друга държава в света, която в 21 век със силата на оръжието присъединява територии към себе си чрез силката на оръжието? Само една! Кажи ми след ВСВ коя държава се разшири териториално? И за сметка на кого? Как така Русия се чувства заплашена, когато никой,никога след ВСВ не и е отнел и квадратен сантиметър?

Крим е адски важен, полуостров в затворено море в което всички са от НАТО. В Балтика стана същото. Сега флотът им в Питер може да го ползват само като музеен експонат. Не може да мръдне и една миля. А най-интересното става в Мурманск. Там ще им целят подводниците с прашки от съседните скали, даже няма да има нужда да пращат флот. Направо от сушата като тръгнат да излизат от базата Северная. Шах и мат. Без даже да си мръднат пръста. А Гномчо беснее и се чуди кой нокът да си изгризе.

сега ватниците ? Да би мирно седяло ..

Кого по-напред ще привикват рашите. Много са .Посланиците на Латвия,Литва,Естония,Швеция,Полша, Румъния,Молдова,България,Грузия,Армения,освен Финландия.Повечето страни от НАТО , както и кандидат членовете на НАТО.

От 10 година ежегодно някой фински министър е на събирането на Билдербергите или в Давос. Палавата Санна също беше там. По време на Ковид бяха набучени и огромна част от децата над 12 години, при това с експериментална терапия, в зелените сделки Финландия е от активните играчи, икономиката като повечето европейски е осакатена. До преди 10 години никой не искаше в Нато, сега е обратното, но след този договор много почнаха да се осещат , че някой ги пързаля. Днешният елит на северната страна е плачевен, ако го сравниш със дядовците им, но това е живота!

трябва да е кух човек, за да надрънка подобни небивалици ?

Кое не е вярно?

Този дето е коментирал под мене се е насрал от писане. А е толкова просто и кратко! Ако не беше това, щеше да се измисли друга причина за влизането на Финландия в НАТО. И какво? За да държи Русия Финландия против НАТО, ще трябва да разреши Украйна да се превърне в плацдарм против Русия ли? То бива да си малоумен, ама това вече е множко!

Само мързеливият още не се е гъбаркал със стратегическата гениалност на Путин. Супер яко се погрижи за националната безопасност на Русия, няма що. От раз увеличи общата граница с НАТО с 1271,8 км (по суша) + 54 км (по море) – и този блестящ резултат идва след дългогодишното укрепване на отбранителните способности на Русия. И това не е всичко! Шведският (остров) Готланд предоставя сега на НАТО такава позиция в Балтика, че целият руски Балтийски флот (който досега и без това го използваха само за паради) освен да го разпродадат, друго не виждам какво, а Кронщад (главната военноморска база на руския Балтийски ВМФ – бел.пр.) да си го застроят с елитни жилища с изглед към морето. В резултат на тази блестяща комбинация съвкупният брутен вътрешен продукт на НАТО се увеличи от раз с около 800 млрд. долара (530 шведски + 270 финландски). Тоест НАТО си прибавиха икономически потенциал колкото половината руска икономика. И сега трябва някак да се реагира, а? Някак да бъде засилен северния фланг... Нали така? Имам прекрасна идея как това да стане: да си изтеглят военните части от фронта в Донбас и да ги изпратят в Карелия, под Виборг. Мисля, че войниците, разположени около Изюм, с ентусиазъм ще възприемат идеята. А как иначе? В прокобен час зли финландци ще нападнат Матушка Русия и ще наизмъкнат ножове да колят мирните руснаци... Така че сега щеш не щеш, трябва да се отбраняваш! И кво правим сега? Положението е такова, че си джаса мамата! Хайде помислете: Путин толкова години разправяше за злото НАТО, дето мечтаело на яве и насън да забърше на Русия всичките богатства, а руснаците – да пороби, и че на НАТО-то трябва задължително да му се даде отпор, и да бъде увеличена войската на границата с него, щото ще ни се разкаже играта! И сега какво, когато НАТО-то се приближава съвсем до Русия (на 100 км от Питер), въобще ли да не му скочим? И да не прехвърлим натам войски? Това, знаете ли, си е вече „някакъв позор“, по думите на Швондер (от „Кучешко сърце“ на М. Булгаков – бел. пр.). Тоест ти за месец проби на всички дупка в главата, че воюваш не с Украйна, а с НАТО, а когато НАТО-то цъфна на границите ти, никак ли няма да му реагираш? Това как да го разбираме? Значи не било опасно? И така ли можело – НАТО да си стои на границата ни, а от руска страна – нищичко? Че тогава за какво толкова години ни пудреше мозъците? Би си главата в пода, цяла война спретна, толкова мъка на всички ни стовари, а какво излиза – можело било и така? Да не обръщаме внимание ли? Значи, НАТО не заплашва Русия, така ли? Ау, другарю Говнокомандващ! Ти не разбираш ли, че това идва малко в повече? Я веднага да издърпаш части от Северодонецк и на часа да ги лашнеш нагоре към Петрозаводск. Не става ли? Тогава всички резерви натам, веднага! Стига да ги имаш, де... Че иначе ще те направят за смях! Колко години ни намилаш за разширяването на НАТО на изток, разправяш ни някакви там ужасии за полетното време на ракетите, а когато това реално взе и се случи, никак ли няма да реагираме? И сега даже у най-верните ти фенове ще възникнат едни въпроси. И на тези въпроси няма да можеш да отговориш. Освен ако не ти светне, че е време вече за истината. Ама това едва ли. А и не го умееш ти това, разучи се за толкова години лъготене... Е, аз не съм тука някакъв военен стратег. Но с дилетантския си акъл поумувах и знаете ли какво ще ви кажа: освен другото си мечтая и Лукашенко да нападне Украйна. Защото сега покрай северната си граница украинците са принудени да държат войски. И ако Луката нападне, най-сетне те ще имат с какво да се захванат. Мисля си, че с белорусите ще се справят достатъчно бързо, ако въобще белорусите не преминат на страната на Военните сили на Украйна (ВСУ), и с помощта на целия белоруски народ не се обединят в една обща украинско-белоруска армия, за да влязат в Минск и го обесят Луката на някоя бензиностанция. Надолу с главата. И ето тогава за Путин ще започне истинският кошмар: ВСУ ще се подреди по продължение на цялата белоруско-руска граница. 1200 км! Направо си мечтая Луката съвсем да откачи и да нападне Украйна! Яко, а? Сега украинско-белоруската граница не е кой знае колко по-малка. И щом с тези войски може да се пази тази граница, то защо пък да не се пази и другата? Малко така, де, да я попреместим, дето има една дума, на изток... Не много, само по ширината на Беларус. И на Путин веднага му възниква проблем, който преди това не съществуваше: с какво да пази границата си с Беларус? Или няма с какво? Така и да си остави частите на ВСУ да си стоят на Стария Смоленски път? И по никакъв начин да не го прикрие? Не, бе, просто ми е любопитно. И какво ще стане сега там с полетното време на ракетите, о-па? Че оттам до Москва по права линия са 500 км. А белорусите имат искандери... (Хи-хи). Щеш не щеш, но ще трябва и едни други военни части да изведеш от фронта и да ги пратиш този път към Смоленск... Или не трябва? А? Чаткаш ли накъде бия? Признай си, че не ги щеш тези въпроси. Цялата твоя лъжлива конструкция веднага се руши пред очите ни, стига само да започнем да ги задаваме тези въпроси. Никой не е заплашвал Русия. И в Кремъл това прекрасно го знаят. Целият този спектакъл със заплахата на НАТО беше за вътрешно ползване. За да се прикрият с него разхищенията и кражбите, да се води настъпление срещу демокрацията, да си удължава той до безкрай властта. И в рамките на този спектакъл бе замислен и "походът към Киев". Един вид като лека разходка. С парадна форма в раницата. Но нещо се обърка. На човечеството му писна от този клоун. Омръзна му да гледа и слуша безкрайните му лъжи, хвалби и надувки. Ние трябва да размажем кремълската фашистска гадина! Нашето дело е справедливо. Врагът ще бъде разбит. Победата ще е наша. Слава Украине!“

Ало, за параграфи да си чувал? Кой нормален ще ти чете бълвоча в такъв вид.

"Русия струпва 200 000 армия на границата с Украйна. Русия - Всеки може да прави каквото си иска в неговата страна!!!!" "Финландия става член на НАТО и подписва договор със САЩ за ЗАЩИТА. Русия - Нямате право да ни застрашавате!!!!" Да, добре. :)))))))))

Руснаците нямат нищо против Финладски войски да правят каквото си искат във Финландия, имат против когато военни съоръжения на Финландия се отдават на американците да разполагт там каквото решат! Това не са Финландски войски, подчиненени на Хелзинки! Това са американски войски подчинени на Пентагона! Германия нямат собствено ядрено оръжие, но в немски бази имат над 40 ядрени бойни глави под американско командване. Ситуацията с Турция е същата! Защо САЩ не искат руски бази в Куба? Защо Полша рева когато руснаците предадоха на Беларус ядрени бойни глави! Ситуацията е аналогична!

Тия военни съоражения се отдават от Финландия, защото са финландски, така че Русия може да се оплаче на арменския поп.

ken libidibi

Е ти какво искаш— финландците да разработват своя атомна бомба ли? Не би ли било по-лошо, ако Турция, Германия, Полша, Румъния, Швеция, Финландия започнат да произвеждат свое атомно оръжие? Хайде, да кажем, че не всички тези страни имат нужния научен потенциал... но скандинавците и немците със сигурност ще могат да направят такова оръжие

Москва да го духа.

Това само доказва колко калпав шахматис е реално Путкин.

милиционер шахматист ?

сега Русия завижда на Финландия, че САЩ имат достъп до обектите й (а Русия няма такъв)....

Каквото повикало, такова се обадило, товариш Путлер!