Коментари - Москва обяви, че въоръжените ѝ сили са превзели стратегическо село между Бахмут и Часов Яр | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и се нагледахме на украински победи дето после отиват да си приберат войничетата докато все още мърдат

Да си представим какво НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧИ, ако Путин не беше наредил атака на 24 февруари. Първо, десетки хиляди хора и от двете страни нямаше да загинат. Бащите щяха да водят децата си на училище, вместо да гният в земята. Съпрузите няма да бъдат разделени от жените си. Майките пекоха палачинки за синовете си с маслен крем, вместо да плачат над ковчезите им. Кажете го на глас: хората ще са живи. Второ, градовете с рускоезично население няма да бъдат унищожени. Майки с колички все още ще се разхождат по насипа на Мариупол, вместо танкове. В кафенетата в Бахмут те все още уреждаха срещи вместо картечни гнезда. Това щяха да бъдат живи градове, а не руини, изцапани с кръв. Белгород, Шебекино, Грайворон и други няма да пострадат от обстрел, а населението им няма да загине или да бъде евакуирано. Това ще бъде безопасна територия, където жителите знаят за войната само от филми и книги. Трето, страната ни ще запази трилиони рубли, които днес се харчат за горяща техника и взривяване на снаряди. Тези пари биха могли да подобрят живота и социалното положение на буквално всеки руснак, вместо да сеят смърт из цяла Украйна. Най-после хиляди наши сънародници нямаше сега да лежат в затворите за отказ да отидат в чужда държава и да убият нейните защитници. Само помислете: нищо от това няма да се случи. Целият мрак от последните две години щеше да остане плашило на будители и кошмар за жителите. Струваше ли тази война толкова много животи и разрушения? Заслужава ли си да продължавам тази лудост?

тъкмо бяхте мирясали с тоз Бахмут и Авдеевка и пак.......

мачкай нацистите

Това е така но непоколебимите войни на светлината все така твърдо удържат стратегическият населен пункт Пет колиби в Запорожие.

Евроатлантици имате много поздрави от Шойгу

Чувствата са взаимни - с 'блестящото' си ръководство Шушумигата ще може да претендира пред съда ако не за невменяемост то направо че е агент на НАТО :)

Нали знаеш, че победителите не ги съдят - ще има да почакате Русия да се окаже в положението на победена.

По-скоро ТИ ще се окажеш преждевременно изненадан. Аз не - приготвил съм една специална 25 годишна бутилка за случая :)

с човекоподобната маймуна кужугет няма комуникация

фейк

Това село го превзеха още миналата седмица. От тогава изчистиха още 2-3, но ОФИЦИАЛНАТА информация излиза едва сега. Вчера превзеха и Новомихайловка край Донецк, днес са напреднали и вече държат половината от село Очеретино и градчето Красногоровка ... Официалната информация ще дойде другата седмица :)

Тази опорка,че в укробандите няма снаряди,е за малоумници. Цялата тупордия е създадена от лобитата крадци,които си искат поръчките.Това също служи на Зеля,за да оправдае загубите.

голем смех.... стратегическо село.... Украинците без флот потопиха половината руски кораби в черно море , а практически без авиация свалиха доста важни и скъпи руски самолети.... а рашата вече две години не може да установи пълен въздушен контрол над украйна......а сега дори и без снаряди украинците все още държат фронта.....

Хохлите затова ли са го изоставили? :))

А дали са украинците или са англичаните под флага на украинците? Не, че има голямо значение кой е точно, но все пак да си отдадем заслуженото на заслужилите, а не на някакви проходимци през историята. Да не забравяме, че единия ДРОН дето свърши работата беше със спътникова чиния на английския еквивалент на "Стар Линк".

Часов Яр, Богдановка, Новомихайловка са важни, защото там минава основната отбранителна линия на ВСУ. След тази линия движението нпред е по-лесно, т.к. следващата линия още не е готова. Затова е ВАЖНО СТРАТЕГИЧЕСКИ.

Абе папата го каза, да хвърлят белия пешкир и да се свършва.

рокфелеровия папа да си гледа католиците, украинците са православни, подчиняват се на вселенския патриарх в Константинопол.

При православни няма подчинение. Всички патриарси са равни! Поне го няучи това! Набий си го вкратуната и не се излагай! Вселенският има най-малобройноото паство и оттам са големите комплекси.

напред братушкииии

Че военната помощ за украйна иде ръйшли

В Украйна има 27 190 села. Така, че село по село, малко по малко, след няколко хиляди години …. я камилата, я камиларя.

И колко от тези 27 190 села се намират на пътя на братушките :))

колко хохлузъри останаа, без да смятаг тия 500к дет ги търсят и немое ги изловят из хохломузия още... ББААХАХА

По страшното е следното: при атаката са използвани автономни сухопътни дронове с гранатоми устойчиви към персонални мини. Така че тези оръжия дето ще ги получат работа не им вършат защото руснаците ще изорат по земя всичко.

и ще превземат на бай Миндю шпагата. тея дори докато Украинците са без снаряди и ПВО пак не могат да мръднат! туй то, 2 армия в света!

Оръжие няма да дойде кой знае какво. Ще им дадат снаряди и то колкото имат. Това не е нищо ново. За месец-два ше изпукат и тях и ще се върнат в изходна точка. Не могат да мръднат викаш, ама има значение кой колко войници има и кой дава повече жертви. Украинците явно гонят милион загуби в жива сила. Те още по-малко могат да мръднат напред, никакъв Крим и Донбас няма си върнат, а не щат и мир при реални условия.

"САЩ не смятат да обявят Русия за терористична държава, заяви американският посланик в НАТО Джулиан Смит" Друго нещо да се опиташ да излъжеш, посерко? :))

От неможене да мръднат вече са пред Одеса :)) Сега като дойдат 64-те милиарда, със сигурност изведнъж перемогата ще почне, дето на досегашните 300 милиарда и докато още имаше укронацистка армия, не можа :))

Ха ха, май се разстрои от фактите, а :)) Гърчи се още, точно там ви е мястото на пеевските продажници!

Малеиии, тез руснаци са мноо яки и силни. Родните копейковци са се подмокрили от кеф.

Единственото хубаво нещо на загубите е, че има да си връщаш още повече. Подкрепено с поредната американска помощ, това осмисля живота на Зеленски, Кулеба и ко. Докато текат милиардите, всичко ще е ОК. Целта за Крим си остава.

Как сте, как сте български роби? Роби на САЩ, Сороса, НАТОто и ЕС? Добре ли ви е? Добре ли ви евтаназират и геноцидират с вашите масови мизерни месечни заплати от порядъка на 933-1500/1600 лева максимум?? При цени на всичко и особено на хранителните стоки 5 пъти над цените в най-скъпите държави като Люксембург, Норвегия и Швейцария. Да ама там поне хората вземат прилични заплати и имат добри доходи. А вие, роби? Вие с вашите смешни, жалки африкански заплати... Впрочем и в африканските държави вече имат по-високи заплати и доходи от вас! А вас ви е страх да гъкнете насрани от страх и ужас! Страх ви е да грабнете сопите, тоягите, коловете, мотиките и лопатите и да излезете по улиците, за да размажете кухите, крадливи кратуни на тези, които ви докараха до отчаянието, бедността, мизерията, и в крайна сметка до смъртта и гробищата! Неслучайно днес в умираща колониална България най-печелившите бизнеси са точно САМО 2(два): погребално-гробарските услуги и бизнеса с бързите кредити и мутро-ченгеджийските заложни къщи. Една шепа бандити, крадци и мизерници си откраднаха и приватизираха за лични нужни цяла една държава, а вие, идиоти такива, още не можете да проумеете и разберете какво става вече 35 години! Чакате тези същите продажни изроди да ви оправят. Е, хубаво ви оправиха - одраха ви дори вече до под кокал, смъкнаха и душите ви! Откраднаха живота и мечтите ви и ви докараха колективно до гробищата! Ама почакайте още съвсем малко - като гръмне АЕЦа с това несертифицирано ядрено гориво, непригодно за ВВЕР-реакторите. Ще светите като ЛЕД-крушки! И се оправяйте после сами и както намерите за добре. Щото същите тези бандити, които ви докараха до гробищата, ще си бият камшика и кой откъде е - по екзотичните острови с окрадените милиони и милиарди! Пари откраднати от всички вас!!! Стойте си там в лайната, робството и мизерията и бъдете щастливи! Роби!

Яд ли те е?

Ти се радваш на демократизираното обедняване на нацията ли?

Българинът с 2000 лева заплата взима 10 пъти повече от твоите господари руснаците. Как ти се струва това?

Струва ми се като обикновена лъжа на примиращи от злоба посерковци. Това без да слагам факта, че в България доста малко хора взимат 2000 и нагоре лв.

Да обеждаваш руските кратуни кое е подобре. Те са със своя фюрер до края!

А бе миндил ти искаш да си путински роб ли? Това ли е по добре? Още ли имаш мокри сънища за комунизма? Нещо хубаво ли видя при комунизма?

Бах мааму... Ей за това село, дето е между Бахмут и Часов Яр ми е думата. Много стратегическо. Военен парад в Масква трябва, в чест на тази велика победа!

Укропите затова ли са го изоставили?

А укрите до кое село стигнаха в посока Крим и там ли са още или се върнаха по-назад ?

Не само. Превземането на това село, поставя основата на на разговори със запада за новото преразпределение на света.

Дръжте се руски момчета!

Във Война Стратегическите места Не стават Стратегически Само от Броя на Населението в тези места.

Новината ми напомня за един стар виц. Белите и червените си превземали една горичка. Накрая дошъл горския. И ги изгонил.

Този Стар Виц е от Фолклора за Партизаните в България ... в Русия не е било така.

Матрьошка. Насран.

Добро утро...Това беше преди седмица. Сега са в Очеретино, и атакуват и на Угледарското направление руснаците.

"Ню Йорк Таймс": Евтини руски дронове за $500 унищожават американски „Ейбрамс“ за 10 милиона долара

Gugnelid

Толкова ли е евтин "Ейбрамс"-ът?

Село, ама стратегическо. Следват Киев, Варшава, Берлин, Париж и Лисабон.

Следват Харков и Одеса :)

Ламанша вече се вижда.

Другарят Путин го каза още преди една година - "Русия няма как да бъде победена на бойното поле". В момента западните държави единственото, което правят е да допринасят за унищожаването на украинците. Украйна в момента няма как да съществува, ако западните държави не и доставят всеки месец помощи в размер на над 5 милиарда евро. Това е само за социални плащания, за да може да функционира държавата. Отделно Украйна вече има да връща десетки милиарди под формата на кредити. А без работоспособно население, това няма как да се случи. Жалкото в случая е, че тези кредити ще ги платим ние. Винаги най-бедните плащат накрая сметката. Затова решението и за България и за Украйна е едно - народен съд и висване на всички национални предатели, които за англосаксонските интереси, унищожиха държавата ни.

Така ли каза,,другарят Путин,,?

Така каза :)

Всъщност руснаци от Украйна убиват руснаци от Русия и обратното. Да си чувал преди двадесетина години някой да е украинец а не руснак от Украйна?

Загиват 6 руснака

Не си подреждате правилно статиите. "Руската армия превзе Авдеевка" "Украйна разшири мобилизацията" "Русия бомбардира подземните газови хранилища" "Германия даде ПВО Пейтриът на Украйна" "Русия унищожи украинските електроцентрали" "САЩ отпусна огромна финансова и военна помощ на Украйна" "Русия презве още няколко села" Създава се усещането, че войната не върви в правилната посока. Не бива да се позволява на електората да мисли негативно преди изборите!

Щом рашистите го твърдят значи са го загубили! Очаквам и оня бг трол-гном да излезе със сводка за по-достоверно пред путинолизачите!

"ПОЛИТИКО": Украйна върви към поражение 17 април 2024 г. Ако не знаеш Политико не е руска медия, а американска

"Селото има стратегическо разположение, отбелязва Ройтерс".

"перемогата" е във възход - хахахаха

На афганистан оставиха техника за 80 милиарда, Украйна от тези 95 милиарда ще води най много около10-15 милиарда под фотмата на техника, и като се има пред вид че 16те ни вки са 16 милиарда, украйна вече е изкунусумирала ппмоща със 8 вки и 8 пейтриати, другите пари ги пиши бегали

На марсиански ли пишеш неграмотен трол? на афганистан,ще вОди,фоТмата,16 Вки,изкУнсумирала,ППмоща,пейтриАти.На село няма ли 4-класно училище?

Имало трудности при набирането на хора. Ама нали има могилизация. Мъжете масово бягат в Унгария, щото кой иска да го могилизират?

За разлика от крепостните мужици,свободните бягат.

Много кисело това грозде !

А танкът е украински...

А за да бъдем точни, Богдановка е само едно от 15-те населени места, превзети за последните 30 дни от руската армия, отделно е превзета и Новомихайловка на Угледарското направление, стават 16 населени места. Хубаво е да се пишат тези неща за да могат хората да видят как Украйна побеждава :-).

И четири автобусни спирки.

Смехурко

Е все пак са минали само 3 дена, пък и това не е война, а просто една СВО...

Село по село Донбас :-). А сороспиите тука нека си квичат как е поредното село с нестратегическо значение и как отстъпват на по-изгодни позиции до победата, друго не им остава. На Украинците им остава да почнат да замерят Руснаците с пачки, щото оръжие скоро няма да видят. После ще ги връщат тези пачки в следващите 100 години, ако има Украйна изобщо.

Нищо няма да връщат щото няма да има украйна

Това го слушаме 3 та година,овчо.Измисли друго.

Тук в Австрия имат израз: Нахален като украинец.

Те оръжие ще им дадат, но украинци откъде ще им намерят ?

укрпачите да се тепат!

Проста сметка: Винаги има кой да се бие залудо. Да кажем, че заплатката на някой от Бангладеш е 2500 евро. Това е една хубава къща там, да я изкара за месец. Та ... ако наемат 50 000 за една година на тази заплата са 1,5 млрд. долара. Да кажем, още толкова за рекрютъри, "патроните" и чат-пат корупцийка. И пак са 3 млрд. Това са 5% от помощта за Украйна. Пак казвам - винаги ще се намери кой да се бие залудо!

Трика в Украйна е че на умрелите не се плаща. Пишат го като безследно изчезнал. Та умрелите им излизат на сметка.

Новомихайливка също е презвт.

*превзет

И Старомихайловка догодина.

Бой по укронацистката биологична измет! Руснаците трябв да изстържат това зло от лицето на земята!

Отанци - таратанци...

с тази война става патова. Русия не си дава много зор и пести ресурси, запада налива оръжия точно толкова колкото да поддържа войната. Ситуацията е ни напред, ни назад. Лоша работа и за Русия и за Украйна. Само чичо Сам потрива доволно ръчички, щот ВПК-то му генерира стотици милиарди печалба и вечния му враг слабее.

С простите си тикви. Печалбите в ексела не се материализират в увеличаване на производственият капацитет бързо. Рейтеон няма как с магическата пръчка да вдигне производството на Пейтриът ракети от една на ден на десет. САЩ имат производствена криза. Докато се излекуват от нея ще са потънали по всички позиции на картата с базичките. Военната им доктрина е създадена към ситуация в която нямат КОНКУРЕНЦИЯ. А икономиката е широко понятие. За това сега в ЕССР ще пълните хазната на Краварите. Ма кво от тва? Русия има и ресурси и технологии. Ако живеете в балона на медиите, че Китай и Русия са изостанали технологично сте тъпи парчета. Разликата е минимална. Както се вижда постоянно ма няма кой да следи фактите.

Замина. Ще се ползва за партенка при налагане на фашизма в ЕССР с бугимен Русия. Следва Иран. Тайван. Филипините. Грузия. Становете. Африка. 900 бази имат Краварите. Докато не бъдат изринати от позициите си на картата, войните няма да спират. Корпорациите са доволни щото тва им е хляба. Войната. Само дето сметката е леко кривичка тоя път.

Враво, след 100 години ще превземете и следващото село.

Не си го пожелавай!

НовоРусия става!

Като получат помощта от американците укрите ще разберат, че изнемогването им не е от недостиг на оръжия ...

Абе вие дайте орУжието ,па ние ще видим ... на кого ще го продадем ! Ми то след войната ще трябват доста милиони за да се купят подобаващите на ранга имения в... Калифорния да речем.

Проведоа и "Масова приватизация" по Български образец на Касовата приватизация Братушките от Агенцията за приватизация След началото на спецоперацията в Украйна ЕС и страните от Г-7 замразиха почти половината от руските валутни резерви - приблизително 300 млрд. евро. Около 200 милиарда са в ЕС, главно в сметките на белгийската Euroclear, една от най-големите системи за сетълмент и клиринг в света.

Не се вълнувай...400 млрд са руските дългове към Запада...държавни и корпоративни... Ще ги видят ония на 36...ти си избери месеца...квото повикало такова се и обадило... Накрая руснаците 100 млрд на далавера...западните активи останали в Русия са бонус

Агенцията допълва, че в третата година на сраженията срещу Русия украинската армия е изтощена от недостига на боеприпаси и трудностите при набора на хора за фронта. Нема страшно... 60 милиарда им отпускат пазителите на демокрацията отвъд океана хохлите ще целят рашъните с пачки - кат нема джепане

че от тия 60 млрд. нещо ще достигне до ВеликоУкрия - много се лъжеш... Чичо Сам е стар мошеник - с едната ръка "дава", а с двете отзад прибира... Най-много по некоя вехта тенекия да им изпратят, и единственият начин укрите да видят нещо от тея 60 млрд. е да продадат тенекията на руснаците или на некви джихади там...

Във Вашингтон подготвят план мръсните и гадни православни и славяни да се избият помежду си. Скоро и гадните българи ще мрат по фронта в интерес на прочистването от правослвни и християни в интерес на Вашингтон

Ако Русия започне да настпъва 10 пъти по бързо ще успее да завладее цялата Донецка област до 2030г.

Нема бърза работа :) Важното е денацификацията на по 1000 укропа дневно да продължи!

Убили сте 1 милион за 2 години? Явно в русия са спрели да преподават математика

Ми не знам...500 хилки търси хохлофюреа..нови... де са старите ммм!?

Половината работа е свършена...тия 500 я ги съберат - я не... после вече...на празно място лесно се ходи...кеф ти Одеса..кеф ти Киев... нема хохли..нема кой да с епречка...

Не знам кви факти вадиш...ма закона за мобилизацията го приеха оня ден... куцо и сакото под ножа...нема отърване от кланицата...границите закрити... мърдане нема...хората преплуват Тиса да спасят кожите...клипчета - бол Не те знам и кво вадиш от гъза си ма предполагам...черен 25 санта нали!?

Главата ти пуши

Пушат...бандеровските ти дружки под авиобомбите..Фаб 1500 и айде при бандера...

за някъде-нали ще ви оставят без хляб не,тогава за какво ще тролите,за новата болест Х ли?;)

Изби 600 000 православни християни от двете страни на фронта за кефа на един изкуфял дементен старец

Отново коментар доказваш ,че всички русофили са ИДИОТИ. Моля кретен§ето написало коментара да каже какво точно се очаква да направят Украинците да се предадът и рашиста путин да ги претопи

Очаквам хохлопрасетата все така смело да скачат под влака :)

Много просто и ясно. Да подпишат договор, че ще останат неутрални и няма да влизат в НАТО и да инсталират американски ядрени бази на своя територия, както в Турция, Италия, Германия, Румъния, Полша много други държави в Европа.

Украинците следва да се спазарят, за да си запазят максимално голяма част от територията, в която да може да се пренесе и лоялното на тях население от заетите от руснаците области. В отговор и те следва да изселят към предадените на руснаците територии тези свои граждани, които биха се чувствали по-добре под руска власт. С обещание (писмен ангажимент) да остане винаги неутрална (извън НАТО и ЕС) Украйна може да оцелее. Като си смели цялото население в многогодишна война с руснаците, след време и да има държава под името Украйна, тя няма да е всъщност украинска. А на когото се е заселил впоследствие на тези прекрасни плодотворни територии.

Термина украйна е измислен от Ленин. Украинска нация не съществува. 90% са руснаци останалите са унгарци, поляци, българи и други етнически групи. Украици означава руснаци от покрайнините