Статуя на Дзержински беше издигната за кратко в Москва

Реплика на статуята на Феликс Дзержински* беше издигната за кратко от комунистически активисти пред централата на руските тайни служби в Москва.

Обратно в новината

Коментари - Статуя на Дзержински беше издигната за кратко в Москва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия скокна... и се преобразува в СССР-2

за Ф.Е.Д., че малко си размърдахте мозъците и спряхте да викате като ненормални- "само левски"- "долу цска":-)

"За да могат да водят народите по пътя на тъпотията и престъпленията, на комунистите им трябва знаме. Трябва им идеал. Всеки отделен комунист обаче винаги е глупак - като Андропов, или е целият в кръв - като Дзержински. Първото не изключва второто. Глупостта на Андропов не изключва кървавите престъпления. Той също е целият в кръв. Спомнете си Унгария, 1956-а. А глупостта му видяха всички народи на Съветския съюз. Когато взе върховната власт, Андропов заповяда да се излавят онези, които в работно време ходят по кръчмите. Тъпият му мозък на жандарм не можа да осъзнае едно съвсем просто нещо: да, можеш да хванеш някого, който си пие пиенето, и да го върнеш на работното му място, но той пак няма да работи като хората. Защото не му пука. С други думи, този кретен решаваше икономическите проблеми на страната с полицейски методи." И сега имаме още един чекист, който решава и икономически, и политически проблеми с полицейски методи...

..толкова енергия и ентусиазъм по тази тема,която вече ни се е втръснала до гуша! Считам,че усилията ни в България трябва да се насочат в областта на икономиката и да започнем да произвеждаме стоки и услуги в достатъчно количество и на конкурентно ниво за вътрешния и особено за международния пазар! Тогава ще има пари здраве,образование,спорт,култура и т.н. Стига сме се занимавали с фашисти,комунисти и т.н.Излишно и безсмислено хабене.

Но докато средата е по руски корупционна и икономическият модел, наложен от номенклатурата и бившите десари, съществува - ще работим с пранги с ниско кпд...

Руснаците я премахнали, не защото е олицетворение на комунизма, ами понеже е на украинския комунизъм.

Дзержински не е украинец, а полски евреин.

Ами -това е! Тъпи путлеристки подлоги.Щом този масов убиец(на собствените си сънародници)им е важен... Путлер наистина се е заел да възражда СССР-горките руснаци.

Абе Коле, той е поляк, избивал е руснаци. За какви сънародници пишеш. Стегни се малко.

Бай Ставри

Комунистите, какъвто се смята и Путлер, са безродници. Тяхната цел е ВЛАСТ НАД ЦЯЛАТА ЗЕМЯ И ВСИЧКИ НАРОДИ

Както беше казал Дзерджински /поляк по националност/ : - Комунистът трябва да има:мръсни ръце ,каменно сърце и лаком ум! И РУСИЯ ПОМНИ КАК СИ ОТМЪСТИ ТОЙ ЗА ПОЛША!

Макдоналдс не работи вече, не помниш ли? Затвориха го! Пък и това е последното място, където бих ял нещо!

Утре и статуя на Хитлер могат да издигнат. Или на Путин, което е едно и също...

забравил си за обонго да споменеш

Те поне си знаят кой представлява "тъмната страна" в Русия. Интересно кой в България е аналог на Ф.Ед.Дзержински? Не е Митьо Гестапото, защото е много млад. Може би Любен Гоцев. Или някой още по-скрит. Но добре се е справял гадината. Във всички сектори на живота имаше и има хора. Агент Гоце, Агент Буда, Агент Николай, Агент Тара, Агент Димитър, Агент Карак и т.н.

Службите - това е държавата ! Така е било и така ще бъде това е правило без изключение за всички времена . Имало ги е и има ги и ще ги има във всички държави .

Историческите събития имат склонноста да се повтарят -първо като трагедия а повторно като фарс.

как плаче България, точно сега за един истински Феликс Е.Д.:) Да намести фигурите!!!!

Не знаеш какво говориш.

ама не ви отърва железно ченге:)

Е КАКВО ИСКАТЕ,ДА НЯМА ЦРУ,КГБ,АМИ ИМА И ЩЕ ИМА,НЕ СЕ ПАЛЕТЕ ДУПЕТА,ВИНАГИ ЩЕ СТЕ РОБИ,А СЕГА НАЙ-ВЕЧЕ СЕГА ВИ КЛЕЦА ДИРЕКТНО МАФИЯТА ,НЕ ФЕЛИКС

и руснаците дават заден с един век. На къде дърпат тези откачалки?

Един голям +

това са то украинските идиоти, повечето от тях със сигурност са хазари!

Комунист = диагноза

САЩ да си спомнят за избитите индианци и роби.За невинно избитите японци в Хирошима и Нагазаки. Няма друга нация използувала ядренво оръжие срещу беззащитни хора. Да си спомнят колко жени и деца-терористи избиха с право мерене. Не им остана много на говедарите и техните измекярив Европа .

ДА,ИЗМЕКЯРСКАТА НАЦИЯ СКОРО ЩЕ ГО........... СМЪРДЕЛИ И УБИИЦИ

В русия са збити много повече народ отколкото в Америка, бе тъпунгер. А първата атомна бомба е направена от американците и затова само те са я използвали. ако първи бяхаруснаците, можеш да си сигурен, че щяха да изпепелят Европа, докато САЩ години наред са единствените с недосегаеми самолети и не са унищожили СССР.

през 1954 по заповед на Жуков по време на учение на Тоцкия полигон (до Урал) е хвърлена атомна бомба. В зоната на 'пробива' влизат над 40 хил. войници и офицери от съв.армия БЕЗ защитни облекла. Повечето са жестоко облъчени, разболяват се от лъчева болест, а по-голямата част от тях умират. За твое сведение ги лекуват в ... концлагери.

УРАААА Да здравствует СССР-2, Империя на злото-2

Да,.....геьовете викат ура, когато ги онождат. Гащите под мишницата ли си ги носиш?

абе викнете ги тука тези маладци да вземат тримата глупаци от ПСА, да го сложат там а не да се излагат с тези леки материали дето да ги издуха вятъра.

Троловете да пратим в СССР!

ДО BG-СИГУРНО СА СЪЩИТЕ,КАТО НАШИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ!!!ЗАЩО БЕ ДРУГАРИ ОТ СССР,КОПИРАТЕ ОТ ГНИЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ,ЗАЩО БЕ??

паметници на гадници - точно в русия е мястото Германия след хитлер се промени ! русия след сталин си остана същата империя на злото

Русия е срам за цивилизацията. Държава , в която се живее с умрелите сенки на миналото и омразата.

Митко Пешев с кафе ли е прекалил или нещо по-силно?

11/9 е днес, тежко му е, разбираемо е.

ахъ.....

След месец ще откриват монумент на Йосиф Висарионович!

jingiby

Да, но повече от 20 години след разпадането на СССР мумията на Вожда продължава да стои в Мавзолея. Едва ли някой е очаквал, че мумията ще преживее разпада на създадения от нея режим, свършил съществуването си на 25 декември 1991 г. Днес само една незначителна група носталгиращи неокомунисти и туристи с интерес към патологията подхранват още този култ, който в продължение на половин век придобива наистина фараонски размах и преръща Мавзолея на Червения площад в Мека на комунизма с повече от един милион посетители годишно...

На Позитано вече правят сметки да възстановяват мавзолея, само се чудят, кой бащица да положат вътре, че предишният го отнема.

Ние вече си имаме в сараите готов мавзолей и бащица.Това ще бъде единствения мавзолей, обитаван от стопанина си приживе и след смъртта.

Да положат Сергей Дмитриевич-отива му!

Такава статуя следва да бъде издигната и в с. Шума, на Цецо шестака, тъй като крилатата фраза на железният Феликс"Чекистът трябва да има хладен ум, чисти ръце и горещо сърце", отнесено към наш Цецо би звучала така"Милиционера(бивш, сега правоверен гербаджия), трябва да има коварен ум,оцапани ръце и гербаджийско сърце", с поне 6(шест) законно придобити апартамента за 6 години и 16(шестнадесет)банкови сметки на тъстовете, редови БГ пенсионери!!

Прав си да говориш така, като виждаш как Пеевски се мъчи само с един стар опел.

Жален го ожалих Сергей, нищо си няма човека! Сал на една заплата от Позитано. Мъка!

Мнооого, си умен! И осведомен! И въпросният Цецо, не би го казал по-добре. Явно е, че си от "кадрите" ...

Прав си, умен съм и съм чел много, не само "Винету", прост гербераст задръстен!!!

Ние пък за малко да си вдигнем на сюлейман паша.

разни идеали, той в Турция е герой.

Тия блядове никога няма да се опраявят. Щетата е тотална.

в БГ при управление на Коалицията, от колкото в СССР при Сталин.

НЕ ЗНАЕХ,ЧЕ В МОСКВА ИМА ПОЛИЦИЯ!!!ТОВА СА ДВЕ НЕСЪВМЕСТИМИ НЕЩА?ПОЛИЦИЯ И МИЛИЦИЯ???

Ами прекръстиха ги и тях наскоро - изтървал си, но се обаждаш.

Апа Сверна КУРея, ако отвори границите при тоя хубав комунистически живот, нема да остане ни един северно кореец

Югославия беше социалистическа страна и имаше съвсем отворени граници по тогавашните стандарти. Нещо не се виждаше да се обезлюди. Не и преди да се заеме Запада с нея, имам предвид.

Идиоти

"Статуята, висока около метър и половина" явно е била статуя на дребния путин

Luna0102

Ето затова всички комунисти трябва да са по психиатриите. Измежду тях нормални няма, вдигнали паметник на всеизвестен убиец, но за промитият червен мозък, той е герой защото... и аз не знам защо, съмнява ме те да имат някакво нормално обяснение.

ти го каза : ако промитият, червен мозък функционираше, не би имал нужда от безсмислени обяснения

Аз, като един прост човечец, с четвърто отделение, пасящ овчиците на къра, може ли да те попитам, предварително се извинявам за незнанието ми, но вече тотално се обърках, твоите сентенции и постулати отнасят ли се за Борисов(все още член на БКП,Цачева, дългогодишен секретар на ППО,набиращият ЕГН-та, член на БКП и сътрудник на ДС,"Ало, Ваньо, Плевнелиев, платен комсомолски работник към ОК на ДКМС Благоевград и още хиляди знайни и незнайни бивши членове на БКП и МВР, сега, ревностни гербаджии???

Статуя на Дзержински беше издигната за кратко в Москва Путин, веднага наредил на прокуратурата да разследва, кой е махнал паметника през 1991 г.

И още един въпрос ме мъчи, Защо като е било толкова убаво при комуниЗЪма границите беха затворени и не пускаха никой да излиза, а който се опитваше да избего го застрелваха като куче? СПРАВКА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА. Бехме като крепостни селяндури

и наи-добрият комунизъм е ужaсен в сравнение с наи-лошата демокрация

Сега да не би да не бягат? А, пардон, вече не му викат бягство.

dimitarpeshev73@abv.bg

Което значи чче си живееме под Комунистическия ботуш още. Ми да всъщност то е ясно изразено, право имат само отрочетата на Комундилниците, другите да мрат Добре че беше твоя въпрос

Железният Феликс. Поклон.

Дълбок ли е поклона?Добре ли се наведе?

Ото се навежда на друг:)

За своята честност и неподкупност, а може би и заради нечовешката си жестокост, си печели прозвището Железния Феликс. Отива си през 1926 година от инфаркт след разгорещено заседание.

Дзержински е роден в шляхтишко семейство в имението Дзяржиново, близо до Ивянец и Ракау в днешен Западен Беларус, тогава в границите на Руската империя. Изключен е от училище за революционна дейност. По невнимание застрелва сестра си Ванда.

най-убавите хора. Също и на границата на Дагестан и Чечня и Нагорний Карабах.

Къщата отзад е старата сграда на кгб.Новата е наляво като гледате снимката- до гум.,или късата страна на плищада-площадь имени дзержинского.И на това место 89г имаше същия паметник.Дали е баш същия не ме интересува но беше на същия юнак-как му е името не знам .Те нали са сички с псевдоними така че ....Сега ми иде на ум що наще мутри са с прякори.Хихи.Дааа,нещата си идват по местата.Руснаците никога нема да станат хора.

Дзержински e бил поляк, между другото.

..от полски произход, роден в Беларус!

Ние аЛЬОХА и другите паметници на руския окупатор кога ще махнем?!?!

ами като махнем алиосча,на кого да сложим...барк хусеин ....счто ли....

ГОРКИТЕ РУСНАЦИ-НИКОГА НЯМА ДА СЕ ЦИВИЛИЗОВАТ.

Че те руснаците са най - цивилизованата нация от големите , бе. Ни война са почвали, нито майдански шабаш, даже и не са избомбили съюзниците си с около 30 тона злато, както САЩ направиха с Германия преди 3 год. Разбира се, като им палиш огън пред къщата и направо в антрето /отново за майданският шабаш/ ще реаргират, няма как.

Невежеството не е оправдание: 17.09.1939 г.: СССР напада Полша и заграбва половината от нейната територия (другата е заграбена от съюзника на СССР - Хитлеристка Германия). 30.11.1939 г. СССР напада Финландия ("Съветско-Финска война); 25.12.1979 г.: СССР напада Афганистан (и войските му остават там 10 години, след което се изтеглят...поср.ни).

И на какво основание даваш това съждение,при условие че в твоя страна нормално е да се извеждат кучета в детски пясъчници, глутници да разкъсват старци, мутри да газят децата безнаказано. Обърни внимание на свинщина в която живееш - и намали менторски тон

Нищо ни няма на държавата. А за кучетата, виновна е ЕК със тяхните органицации за хуманно отношение към животните /и за намаляване на контингента нормални хора/. В парковете на Берлин, по филмче на дискавъри, жвеят глигани.

Бягай си обратно в твоята "цивилизована" страна - защо стоиш тук, рашке - за да раждаш рашанчета, които утре някой бъдещ Путлер да дойда за да "защитава" като в Украйна ли?

Ти си менторката, дарагая, в България сме, и ще коментираме както искаме!!! Като не ти харесва - прав ти път, хващай първия самолет за Краснодар. Не ни приказвай за мутри, че те са рожби на комунизма, дето ни го наложихте братушките. Айде със здраве - и докато не станете нормална страна, и да твърдите, че сте такава, няма как да ви повярваме!

Ми ние в наща БГ не смятаме за нормално да поробваме други народи ,да им казваме че сме ги освободили,и да им налагаме нашите представи за добро и зло за справедливо и не справедливо,да ги ограбваме като караме нашите подлоги(в случая комунистите в БГ) да отнемат собственоста на сички българи.....Прочее на едно говедо каквото и да му кажеш то си остава и ше си остане говедо

статуя се намира в московския парк "Музеон". Върви дискусия да се върне на мястото й.

Феликс Едмундович не е достатъчно сатанизиран...

не е ли това демокрацията - всеки свободно да си изповядва идеалите и пристрастията?

Но "идеалите и пристрастията по времето на Дзержински", са били много болезнени ...

ениуей:)

Не е! Комунизма трябва да бъде забранен точно като фашизма :)