Москва: ЕС явно разчита на глобалното затопляне и печките с дърва, щом е против Северен поток 2

След резолюцията на Европарламента с призив да се спре газовият проект Русия обвини, че това се прави под натиска на САЩ и е проява на нелоялна конкуренция

Обратно в новината

Коментари - Москва: ЕС явно разчита на глобалното затопляне и печките с дърва, щом е против Северен поток 2 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако толкова са загрижени за топлото на Европа, руснаците да запазят и газопровода през Украйна, а не да го заместват с разни потоци, което би им развързало ръцете да се разправят с тази държава.

Европейските политици са платени американски марионетки !

Казано/написано от россиянска марионетка... хихихихи!...

Всяка Политика (политика като определена целева дейност а не като абстрактно понятие) е дейност за прокарване на едни икономически интереси (на една група хора) над икономическите интереси на други. Всяка Политика следователно е антипазарен механизъм и антипазарна дейност и практика на ограничаване на свободния пазар. От това пък следва, че в либералните (свободни) пазарни отношения на тъй наречените демократични общества няма нищо свободно. Казваме например, че дадено решение е взето поради политически съображения а не според икономически(според правилата на свободния пазар) съображения. Зад всяка партия на (нео)либералната и каквато щеш още демокрация стоят икономическите интереси на някого или на кръг, който остава инкогнито в сянка. От друга страна всяка фирма има своя фирмена политика (непазарни правила и практики, които да й дават предимства на пазара). Казваме, че решенията на ЕС и по специално решенията относно преселенческата имигрантска вълна на хора с чужд манталитет и енергийните проекти относно газовите потоци Русия – ЕС, са Политически решения! Политически решения, но на кого? Чий икономически интерес прокарват те? И ако за имигрантите някой може да се аргументира като внос на евтина работна ръка (оказва се обаче, че икономическата изгода не оправдава разходите свързани с тях), то от саботирането на енергийните газови проекти ЕС няма никаква изгода а само загуби. Пита се тогава кой икономически субект има файда от това? Явно двете решения са политически на едни и същи икономически сили. Но щом тези политически решения не са в интерес на ЕС, то явно тези Политически Сили са извън него. Но къде? В Росия?- тя няма такъв интерес. Тогава кой остава? Явно някой, който е извън ЕС, но по някакъв силов(политически) начин е обвързал ЕС със себе си. Е, трябва ли да ви подсещам кой е този някой? И каква е тази обвързваща сила след като това съвсем не е Свободният пазар? . . . Е добре, това са хегемонът САЩ (и Англия, която не случайно излиза от ЕС и НАТО. В тази схема Вашингтон и Лондон спокойно можем да причислим като метрополия на една нова империя на която ЕС и Источна Европа играят ролята на васали и колонии. Империя имаща амбиции за установяване на Нов Световен Ред в един нов Четвърти РАЙХ.

Първо научи български, москал

"Това не е нищо друго освен нелоялна конкуренция, поддържана от политици, които декларират принципите на демокрацията и свободната икономика" Колко точно казано!

Ние като горди Европейци минаваме на алтернативно гориво! Стари гуми! Топло, ароматични, пък и гумите ще ги “рециклираме”!

Утре в София иде пратеник на Тръмп Велики Ще има набиване на герберски канчета в стил Орешарски Русоробите да се готвят да оплакват и турецкия паток Врнсеремос :)

Пияниците плашеха с врътване на кранчето преди Ама ся им го завъртяха на тях самите Венсеремос :)

За Европа не ми пука ,но ние на какво ли ще се топлим след 10 години,когато затворят АЕЦ - а ,и забранят въглищата и дървата

Лично Путин ще ти закара една тръба в задния двор

Мен от тази тръба няма да ме заболи,защото я очаквам.но теб ще те раздруса здраво,защото явно не мислиш

На труповете им е все едно дали е топло или студено! Шефовете от Брюксел, както и техните началници в САЩ и по целият свят биха могли поне да ни ефтанизират, като най-добре е денят на случката да не се разчува предварително по някой си ....лийкс с цел да не се внушава излишна паника. Това би било доста по-хуманно поведение от това което ни се предлага. Ето какво ни се предлага: 1. Украйна е важна за нас 2. Украйна трябва да спре Русия 3. Русия ще е подчинена на подчинената ни Украйна 4. Ако се сбият сериозно- още по-добре, защото ще мрат само славяни, а ние ще санкционираме и съветваме. 5. Разбира се, че ще има цивилни човешки и материални загуби, но "На война, като на война" . Например българите могат да умрат от студ.... Е, какво да се прави..... Все пак те са народност от поне 14 века- все ще оцелее по някой индивид от 4-те пола.... Амин ПП- А, Северен поток 1 за скрап ли ще го режат или ще си пускат печицата в режим 3:1, т.е три часа има газ- 1 няма, което както знаем от опит се превръща в - три няма, а един -да, та до ....въобще няма нито ток, нито газ, нито бензин? А чудно, че и саламите изчезват незнайно защо от магазините на гадните спекуланти и то в момент на всемогъща и непредизвикана криза? Впрочем хляба е с купони. Знаем го. Освен ако не остане и хляб. Тогава нито купонът, нито държавните съкровищни бонове вършат работа. Понякога помага само рушветът в натура или "Законът на дженглата" и трябва да завърша с "Честито на печелившите"!

Нещата са повече от ясни. САЩ не искат "Северен поток-2" по две причини. Първо за да могат да продават в Германия собственият си сгъстен газ, който е много по-скъп от този, който предлага Русия. Второ, никак не им се иска тръбата през Украйна да остане празна. Нали в момента Украйна е основният боец в провежданата срещу Русия "студена война". Ако това се случи,сметката ще плати германският бизнес. Продукцията им ще стане по-скъпа и печалбите им ще намалеят. Не съм сигурен, че това ще им хареса! Никой не е в състояние да спре икономическата целесъобразност с политически мерки. Това ще е ден до пладне! Да не разчитат на това! Да не говорим, че като количества сгъстеният газ ще е недостатъчен. Цената изобщо не коментираме! Точно заради това е целият този американски натиск срещу Европейският съюз!

Да, американците нямат нищо по- важно и интересно да правят от това, да спират всеки енергиен проект на ЕС и Русия и да доставят втечнен газ на европейците с танкери през океана!? Вие наистина ли ги вярвате тези глупости? Явно в ЕС са си избрали САЩ за черната овца и оправдават всяка своя грешка и глупост с тях. Нищо не се е променило от времето на Инквизицията!

Няма смисъл в казаното от теб. Нищо не им пречи на американците, като имат и по-важни задачи от тази, да прокарват и своя газ. Това че не е първостепенен приоритет според теб, не значи че продажбите на американски газ в Европа противоречат на останалите, скрити от теб и за теб, и по-важни приоритети. Пък и не става дума за малки пари, странно е, че си позабравил за парите.

Що си нервна, ма? Ко ша праите, ако северния паток не стане, а турския свърши в Турция и не влезе в ЕС? А? Язък за кинтите, дето ги изпукахте, за да заобиколите Украйна, нали душко? Ама сега нямаше да ги коментираме тези работи, ако не бяхте окупирали и анексирали Крим и не бяхте пратили ваши дебили в Източна Украйна. И за протокола - по-приятна топлина от тази на печка на дърва няма.

Ес разчита на газовия хъб " Балкан", чудото на Бат Бойко.

Ми, да ни докарат поне боб и лук безплатно.

Лошото е че Бат Бойко разчита на ЕС за хъба. А това ми напомня за една стра естрадна песен/модерен аранжимент/....."Аз търся тебе, ти търсиш друг, тя пък търси друга, те пък търсят Вас...

А пък иронизирането на отоплението на дърва е абсолютно безпочвено. Това е най-, ама най- старата форма на отоплени, открита от човека и най-, ама най- сигурната и независима! Тя е и въглеродно неутрална, дървата като източник на енергия се числят към възобновяемите енергоизточници има и благоприятно въздействие върху цялата природа, ако горите се прочистват и разреждат с ум и разум! Дърва растат навсякъде и всяко човешко същество може да си ги достави, за да се топли, защо демонизирате печките на твърдо гориво? С какво милсите, че са се греяли вашите предци?

Ти, би ли използвал свещи,като нашите предци

Ми, аз ги използвам и днес, много е романтично да взимаш вана и да ти светят свещи

Фифи, ще разправяш, че използваш свещи, когато водата във ваната, която я взимаш се топли от свещи. Дотогава ползваш газ. Глупостите за възобновяемите дървета сама ли ще си ги опровергаеш, или ти трябва чужда помощ? Да си забелязала, че в България има едни неравни полета? Изсекли са дърветата и не са ги възобновили.

А пък според мен това е игра на изнудване на ЕС спрямо Русия. Северен поток 2 е вече в напреднал етап на строеж, Газпром е инвестирал вече много, Германия е обвъзана с договори. Спирането му му би коствало много загуби. Да видим как ще реагира Русия. И с Южен поток според мен беше изнудване и Газпром се отказа. Явно България не им е толкова важна като партньор, а ЕС изигра интересите на България като тройка спатия. Сега ще си проличи, какво всъщност им е важно на руснаците, а и на ЕС. ЕС се заиграва с тази тема само на шега и като прах в очите на загубилите от Южен поток.

Не толкова изнудване, колкото дразнене. Дразнят руснаците, да видят какво ще направят. Разчитат, че Путин няма възможности да развива вътрешен пазар. Но пък следващият ще ги има, то е неизбежно. Пък и американците цакат немците, като използват тъпунгерите от ЕП. Обаче французите са по-умни, не се хващат на хорото, те пък набиват канчето на Макрон и не смятат като нашите журналисти и форумни тролове, че лизането на задник на премиер е форма на протест.

Това си е гъргара с Гейропата.

обаче ако Северен поток 2 не се състои и Турски поток не продължи за ЕС, виждам друга роля на дървата. А именно, че Русия ще гризне дървото.

Що ли се обаждаш?

По кой начин да гризне дървото? Кой ще и пречи да изнася за Китай и Индия? Това са огромни пазари, а там никой не се съобразява с американските забрани! Ще гризне дървото точно Европа, защото като цена сгъстеният американски газ ще и излезе през носа! Да не говорим, че той ще е крайно недостатъчен и дефицитът ще стане огромен!

"Решението било взето под натиск от САЩ и било нелоялна конкуренция" !?? Ама другарите в Москва сега ли разбраха , че еврогейците лежат под САЩ и че няма такова нещо като "свободен пазар" !??

А МОНОПОЛ ОТ РУСИЯ В ЕНЕРГОНОСИТЕЛИТЕ.

Я кажи, кога Русия ни е забранявала да купуваме и от други доставчици??? ...или може би "някой" ни натиска да срежем руските тръби за да им върви по-скъпия техен газ ??? Чакам отговор ! Беларус и Казахстан бяха закупили оръжие и военна техника от натовски страни... Да си чул някъде Русия да им забранява или да ги упреква за това?? Даже и дума не са казали, ама нали сте овце и сте готови да ви дерат кожите..

Незнам какъв е тоя мит за ниски заплати в Россия. Аз съм ИТ в Москва и взимам 6 000 $. Тук хората масово взимат по 3-10 К $ и всяка вече са в изискани ресторанти и вечерят изискани блюда. Отворете гогле мапса и разгледайте малко че се излагате с вашите глупости бълващи набитите ви канчета.

Като си ИТ, що киснеш по цял ден тук и ръсиш лъжа след лъжа, а не бачкаш? Нали знаеш, че митовете за масово големите заплати в Русия отдавна рухнаха? Вие вече сте само обект на подигравки. По лъжите отдавна надминахте вашия приятел Йозеф Гьобелс.

Не знам какви заплати взимат,но накупиха много имоти и то за сезонно ползване.а ние с нашите заплати не можем да купим дори кенефите

Хубаво, че не вярваш, но поне се ограмоти малко! Влез в Интернет и провери какви са цените в Русия на ток, газ, парно, вода и горива! Белким ти светне малко под канчето! Имаш ли идея колко дава българинът за горните неща?!

що не отидеш в някое село зад урал да видиш как е

Да но Москва не е Русия и София не е България. Това е като статистиката на трима човека се падали по кюфтака на седмица. Обаче на практика се получавало, че един яде доволно 4 кюфтака, един едва свърта едно кюфте, а третия вегетарианец по неволя. Те така Москва добре, ама провинцията по-зле и от нашата.

Не жълти ами скоро и кафяви жилетки ще навлече ЕС Мат’ряла! Тия ненормалници водят Европа към нищета и мизерия! Не разбират че единствения начин на ЕС то да раздвижи икономиката си е да се интегрират икономически с Русия...ресурси срещу стоки и услуги!

Тази говори така, защото това знае - за нея има само газ и дърва. Да се ограмоти малко, че сме 2018 година и има още много начини за получаване на енергия, а в Европа се развиваме, не седим в 1944 като Рашка Говняшка

Ако не беше Рашка говняшка дядото ти щеше да е турчин а ти да сричаш на немски бе цървул скъсан.

Защо наричате нашата могучая Россия - Рашка Говняшка? Да не сте го чули от руснаци?

Тва изказване на оная пача е достойно като за Матушката.Подобна реторика е постижима само в миризиливата кочина. Колхоза със средна заплата от 500 лв тръгнал да “мисли” с какво ще се топлят в Германия...Да се смееш ли да плачеш ли.

Леко злорадствам, защото Меркел спря Южния поток заради Северен поток-2, още и заради думите на Путин към президента, че сме второразрядна страна, щом на Германия разрешават да строи газопровод за руски газ, а на нас не.

Европейците се топлят на пелети, зареждат на Ромпетрол или карат електрически коли, камиони и автобуси, а тока го правят от ВЕИ

Естествено че проектът е политически, то всичко каквото правят държавите е политика. Но и решението на руснаците да заобиколят Украйна е крайно политическо решение поради което ние българите трябва да извадим 3 милиарда лева, че да е доволна Русия.

те това няма да стане...през колкото по малко страни преминава една тръба-толкова по ефтина ще е газта за крайния потребител..

Тъй като България е страна от трето-четвъртия свят, на нея и газ не и трябва.Има разни анализатори,които коментират ,че Европа потребявала "само" 30-35% руска газ и това им се вижда малко.Горките дебили,ако го погледнем като абсолютна величина ,то това значи една трета от дадена държава да премине на на пещерен начин на живот.Няма топло,няма транспорт,няма осветление и т.н.България потребява 90-92% руска газ.Плача на САЩ не е за нещо друго , а защото през 2020 или 2021 година транзита през Украйна,Полша, и прибалтийски държави ще престане,а американски компании държат тръбите в Украйна.Тогава те какво ще транзитират- ами краставици.Освен това на руснаците им омръзна други да ги "доят" и изнудват.Когато преди 6-7 години имаше проблем в Украйна ,Русия просто намали рязко доставките за тях.Те пък от своя страна просто решиха да спрат транзита за Европа и започнаха да консумират газта предназначена транзит.Тогава България увисна на студено

България си е много добре. Затова квичите на умрело.

И на свинята в кочината и е добре.Въпрос на критерии

"И на свинята в кочината и е добре.Въпрос на критерии" е то това в пълна сила важи за вас руските ватенки като излизате от Рашка Говняшка и се върнете там си признавате, че е като в зоологическа градина - лично руснаци са ми го казвали

Изпразни ли се ? Хайде на масата за ракийка и салатка - като всеки нормален българин или не си ?

Възпитанието ми получено в елитна столична гимназия ,в която едва ли сте учили ,както и това получено в квартал ,в който едва ли сте живели или ще живеете ,не ми позволяват да отговоря по съответния начин

завършил елитна математическа гимназия, считам че сте напълно тъп олигофрен защитаващ чужди , а не български интереси !

Че кой силен не проявява нелоялна конкуренция към по-слабия? Дайде пример за изключение, че не се сещам. Предварително благодаря.

На дърва се отопляват точно ватенките в русия. Нищо че имат газ . Нас европейците не ни мислете как ще се отопляваме - едно е сигурно- няма да е на дърва!

Стари гуми , парцали - дървата скъпи .

Злобата е в теб нали?? Също като другаря путев.

Москва: ЕС явно разчита на глобалното затопляне, печките с дърва и американския шистов газ, щом е против Северен поток 2 и евентуалното продължение на Турски поток през България.

Естествено че проектът е политически, то всичко каквото правят държавите е политика. Но и решението на руснаците да заобиколят Украйна, а не да решат проблемите свързани с преминаването през Украйна е крайно политическо. От там тръгнаха нещата. Що се сърдят и на кого.

ти да си видял руснак виновен за нещо? Че то и за Разпада на СССР руснака обвинява българите, че много били яли и не останало за братския руски народ.

Продажната цена на газ при дългосрочните договори на "Газпром" нарасна до $172 за 1000 кубически метра през ноември при $170 през октомври. Въпреки това, цените на европейските спот пазари са значително по-високи от тези на „Газпром“ч. На сайта на холандската TTF цената за 1000 куб. метра газ е над $200, в Баумгартен, Австрия - $208, а на британския National Balancing Point (NBP) - $211.

Е, и? Това е конкуренцията. Само, че Газпром оставен без диверсификация вдига цените до небето. Справка - България до неотдавна.

Прав си конкуренция - защо тогава да ползваме отстъпки и цени като Германия , като потребяваме 1/5 от тяхното количество ?

Руснаците са хитряги. Искат "български поток", но пак тръбата да е само за тях (като при южен). По този начин няма да има тръба за другите и ще трябва да се прави. Ако от Варна на запад това беше до известна степен частично приемливо, но от Капитан Андреево до Цариброд ще блокира основна газова магистрала на страната. Изграждането на нова за други източници струва много пари и време , нали Петкова?

Бе не точно така. Вече има трасе и земята е очуждена. Само се полага нова тръба. Освен това Русия се ангажира да плаща като за пълна тръба дори и да е празна. Макар че при зор набързо руснаците ще нарушат договора, както винаги.

Казваш ,,но пак тръбата да е само за тях " - плащаме си и си е наш участъка ... или според теб ,,демоктратично'' те плащат строежа , ние само прибираме такси ?

Виждаме поредната проява на силата на демокрацията. Единни ние сме непобедими. Всички ние, цялото прогресивно демократично човечество обединени около евроатлантическите ценности показахме на ватенките,че тоталитаризма няма шанс.

Да ти имам ника значи. Каква демокрация видя в едно наложено със сила протекционистично решение.

Ти май си пил газ и си спал на мокри вестници? Малко ли са ти непрекъснатите повишения на цените? Или можеш да предложиш евтин вариант на доставка на енергия за Б-ия? Задава се да заплатим 25% от газовото пристанище на Гърция и после да дишаме с пълни гърди "евтин" америк. шистов газ, че е най-близо до нас. Пък и гърците винаги са ни уважавали и са ни правили големи отстъпки. Закрихме работещи блокове на АЕЦ заради полит. игри, ще затваряме ТЕЦ-ове, на америк. ТЕЦ изкупуваме гарантирано всичко произведено и непроизведено, а помияри като теб помагат на янките да бъдем затрти като народ в името на тяхната ненаситност!

Получаваме скъп американски газ и високи сметки,за да може Германия да продава коли в САЩ. Това беше сделката между Тръмп и пиянката Юнкер,пудела на Меркел.

Матушка си е самодостатъчна. Мина на импортозамещение. Възобновява производството на Жигули, понеже е оцелял завода. Виж за Москвич, ще почакате.

Е тогава санкции на мерцедес - втори завод в Русия отворина на 05ш12-2018 .

Щото тук най-евтиния руски газ е 456,65. При 159 долара за 1000 куб.м цената на Булгаргаз беше 286,6 лева или Булгаргаз е купувал по 271 лева и е слагал надценка от 15,6 лева, което е около 6% за Булгаргаз Значи от сегашните 456,65 като извадим 6% или 27,4 лева се получават едни 429 лева или към 250 долара е тази най-евтина газ. Айде доставката през Румъния да махнем около 5 долара се получават 245 долара. Това ни е предложената "ниска" цена, (Русия и Украйна си имат тяхна договорка колко е транзита) ама айде около 15-30 долара (2-4 долара на 100 км) и се получава цена от 215 долара. От САЩ е 190 с доставка до Александруполис по моментни цени: Цена в САЩ + печалба 10% +компресия+транспорт+разкомпресиране към това да добавим транспорт от Гърция да България 2 долара и крайна цена отива към 192 долара.

Ватниците са отчаяни. Да измислят нова ракета и да заплашат Европа с нея. Може пък да купят.

Премиерът Борисов да вземе да се поучи от своя приятел Ердоган, и още утре да предложи на руснаците Северен Поток 2 да мине през България, като същевременно издаде всички необходими разрешителни за територията ни както за него, така и за Турски поток! Сега ни се е паднало да си го върнем на западноевропейците, задето не ни поддържаха за строежа на Южен Поток!

Северен поток не минава през нито една територия на сушата. Та ако се предлага трябва да се предложи до брега, точно както се искаше и за което ни поддържаха западноевропейците.

Значи ЕП е готов да плаща по-скъпо (тоест гражданите) за американски втечнен газ, стига да не е от Русия. Дааа, не са глупави англетата дето излязоха от ЕС казвайки "Сори, всичко е бизнес"!

и одобри пари за още една тръба за алжирски газ.

Тя, Европа ще измисли как да се отоплява. Ако спрат купуването на руски газ то мога да ви кажа къде точно ще си пъхнат газа рашките и колко ще е цената на еврото. Голяма им е устата а не видят че са затънали до ушите в....

Ех профанчо, профанчо. Не ми казвай как ще се отоплява Европа и какво ще прави Русия, защото олекваш тотално. Първо, Русия само ще затвори едни кранове и ще отвори други, за да увеличи капацитета на тръбите за Азия. Но ще затвори и крана за Европа през Украйна. Тогава сещаш ли се какво ще стане. Ще си купуваме американски втечнен газ на много по-висока цена, а ти ще се отопляваш на газ метан, произвеждан от теб и семейството ти в домашни условия.

В Европа вече измислиха как ще се отопляват. Ще купуват дърва за огрев от ..... Русия! Защото в Европа няма такива ресурси...

леле, как една новина за Русия размириса "тоалетната на Европа". Джафкане на кученца, махащи с опашчици и оглеждащи се на хазаина. Похвали ли ги за усърдие?? Ама хазаин отново отряза на кученцата визи. Те може би и добри кученца, но в хазайската къща няма да ги пуснат. Тяхното място е в задния двор на Европа.

Ей сега ще чуем джаф-джаф. Хайде кученца ...

Няма пък

на рускиня. Това да те зарежат заради 40 години по-млада секретарка е гадно.

как?

Извинявай, но ти от "тоалетната" си пишеш - хахаха

Народ който в 21 век държи в мавзолей мумия на която се кланят не е нищо друго освен подвластен на сатаната !!!!!!!!!!!

Good one!!! Сега грабвай един кръст, глава чесън и кандилото и бягай към близката гора....и бързо!

"Газпром" осигурява около една трета от синьото гориво в ЕС, а силното нарастване на търсенето на Стария континент напоследък е тласнало доставките по газопровода "Северен поток" до исторически максимум от 165,2 милиона кубични метра през последните няколко дни спрямо 160,75 милиона кубични метра на 1 януари, сочат данни на компанията.

Берлин финансира алтернатива на ”Турски поток”.Германия ще даде 1.2 млрд. евро на Азербайджан като кредит, за да се гарантира изграждането на Южния газов коридор.

не може да бъде. фейк. фейк новина!

Германия не е от тези, които дават. Германия е от тези, които вземат! Пример: България!

В цяла Европа видяха, че лъжливата и агресивна Русия не може да бъде сериозен търговски партньор. Като се има предвид, че това е само бензиностанция за Европа, защото не може да произведе нищо на световно равнище. Змията чувства своя край и съска, но без полза. Американския сгъстен газ започва да захранва Европа. Масово се строят терминали. Газ ще пристига и по линията Азербайджан-Туркменистан. Израел строй тръбопровод от своите огромни залежи. Предстои и газ от Катар да захранва в голма степен Европа. Със фашистката ватна бензоколонка е капут…

Ще капитулирате по-скоро вие гащниците от България, ако се оттегли Русия. На двойно по-високи цени втечнения газ ще го получавате пак от Русия, но с посредник САЩ. Тогава, когато енергията за европейската индустрия нарасне с повече от четири пъти и повиши цената на специфичните енергоемки отрасли тогава ще се види кой е по-конкурентноспособен - Китай, Русия и САЩ ще отнемат пазарите на скъпата европейска промишленост.

След като руснаците се перчиха какви са велики и няма да платят 4.65 млрд долара, на които бяха осъдени от Украйна за предизвиканата предишна газова криза Газпром капитулира! И ще плати, и още шамари ще яде Аз сега разбирам че за всички некадърни руски ръководители в кремъл, и за мързелияият и тъп руски народ е виновна само Украйна.

ВСЕ ЕДНО НИЕ ДА ПЛАТИМ НА МАКЕДОНИЯ РЕПАРАЦИИ ЗА 2-ТА СВЕТОВНА :))

а ти сигурен ли си, че не пишеш в руски българоезичен форум?

Руският газ мЕрише и е недемократичен. Трябва първо американците да го купят, обезмЕришат, демократизират, сгъстят... че после вече ЕС може да го ползва поживо поздраво. Е, срещу "малка" надценка, разбира се. И някои друга комисиона, за комисарите.

В ЗАПАДНА ЕВРОПА И САЩ ЖИВЕЯТ САМО 10% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА ... САМИ СИ ВДИГАТ АКЦИИТЕ :))

А в Матушка Расия - 140 милиона т.е. няма и един процент,но па са винаги пияни и ви се виждат двойни!

напоследък всички изказвания на руски представители звучат доста изнервено? Да не би да имат някакви проблеми?

А, нищо, само дето ги предизвикват за ТСВ, упорито. Ама евродебилите сте безсмъртни, така че неа се пуашиш. Важното е руснаците да са зле.

После европейците ще ходят в Москва, да се молят за СП 2

Борисов вече прикляка на червеното килимче

И Захарова ще ги чука ....... по-главите, де. Това са руски мокри сънища,не възможни блянове

Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. С намаляването на цените им руският БВП падна. През 2016 г. те бяха изпреварвани от малка Южна Корея-държава без полезни изкопаеми.

Ей такива неграмотници като теб (.....) съсипаха България! Държава, която е зърнопроизводител № 1 в света и има много по-голям износ на зърно от износа на петрол не е просто бензиноколонка, но ,,леко застъпва" сериозни пазари и корпоративни интереси на краварите.

Те така бяха и зърнопроизводител №1 през 30-те години на миналия век по известни като гладомора