Москва блокира сайт заради репортаж с графити на Путин

Критиците на Кремъл твърдят, че новоприетото законодателство е форма на директна държавна цензура

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не са "графити НА Путин", а графити с образа на путин, дереш и неграмотните драскачи

Тия се върнаха в дивия комунизъм, ужасссс, сигурно и дънки ще им забранят да носят пак

Така ли мислиш? . Я се опитай да напишеш нещо срещу някого от властта тук - и ЩЕ ВИДИШ КАКВО ЩЕ ТИ ЗАБРАНЯТ ДА ПРАВИШ

И каквооо?

Ще ти изтрият коментара. Явно заради паричките, които получаваш като трол', никога не си писал неша с "друго мнение" - затова не знааеш какво следва.

В България в момента няма проблем да напишеш каквото и да е, за когото и да било. Единствено по форумите се трият мнения с прекалени обиди и толкова, но мнения, че еди-кой си политик бил тъп, глупав, тиква, прасе, подлога и т.н. има навсякъде и никой не ги трие. Я се опитай с тоя новия закон в Русия да направиш същото?

Тук Боко ако направи това руските изороди у нас ще го разскъсат. Но понеже е Путин е правилно и всичко може!

Трябва да закрият ДИРа заради путлерастите тогава :))))

И искате да кажете, че ако ДИР.бг беше ДИР.ру и аз напиша някоя простотия срещу Кремъл - ще блокират ДИР или ще ме пратят бурлак на Волге? Стига бе! Русия не беше ли демократична държава? Не беше ли в Европа? Нашите управници може и да са зле, но поне не са чак толкова зле.

То бива да си отворко , но такава уникалност е просто откровение ! Може да напишеш , че в България такива неща няма? Или че не следят в интернет кой и какво пише?! Или че не режат и закриват сайтове ?!

Кажи какво е станало и кой сайт е затворен. Кой е в затвора за плюене по правителството. Кажи бе мишле.

ЕДесислава Иванчева напр. е в затвора за непослушание , неподчинение и спиране на облагите на наши хора.

Сериозно ли бе? Тази дето я хванаха с белязани пари. Тази дето направи хиляди далавери и участва заедно с всички крадци от властта? ТА какво е казала тя - ПРЕДИ (потарям за малоумните - ПРЕДИ) да я арестуват? До тогава не и знаеше името. Една дума не е казала с/у управляващите. ЩО ЛЪЖЕШ БЕ????? Аз знам - щото нямаш аргументи - мизерник. КАЖИ КАКВО Е КАЗАЛА С/У ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРЕДИ ДА Я ХВАНАТ С БЕЛЯЗАНИ ПАРИ!!!! КАКВО??????

Руският фашизъм в действие!!!

Каквото и да пишат срещу Путин, за разлика от немалко страни със западни демократични ценности, понастоящем в Русия няма ограничения на свободата на словото!

Ха ха ха ха ха :)))))))

Да се смеете можете колкото си искате, но не можете да ми посочите случай, в който някое важно събитие да е отразено в западните медии и да не е отраено в руските, докато аз мога да Ви посоча немалко такива, които западните официози пропускат. Така например в никой от западните официози няма да прочетете изявленията на ген Кристоф Гомарт пред френския сенат, че руски войски в Украйна няма, въпреки че това може да се прочете на сайта на сената, който обаче европейските зомбита не четат. В западните официози няма да прочетете и за ежедневния обстрел над жителите на Донбас от украинската армия и нацистките военни формирования, както и за множество други позорни за съвременната цивилизация "демократични" деяния!

Явно,Цеко и ГЕРБеропитеките,са ПРЕПИСВАЛИ от руските си ДРУЗЪЯ, текстовете за т.нар.НАШ "медиен" закон,за ТОТАЛНИЯ ни контрол и цензура,не смятате ли ???

Колкото по-безумни стават законите в една империя, толкова по-близо е нейния крах!-Цицерон

Както у НАС.Явно, Цеко и ГЕРБеропитеките, са "преписвали" от руските си "ДРУЗЪЯ", текстовете за т.нар НАШ "МЕДИЕН" закон и , не мислите ли ???

... обикновен фашизъм от обикновен КГБ възпитаник, какъвто е фашизоида Пут(к)ин...!!!!!! Такива силни книга и филм имаха братушките за немския фашизъм, не виждайки техния Сталински фашизъм, назован от тях комунизъм - това е истина...!!!!!! Те и за това повечето от тях бягат в САЩ, Германия...!?!? и в цяла Европа та дори и в България с Поморие руски град... Бягат и се установяват и в Австралия, Канада, Нова Зеландия, Финландия, Швеция и т. н. И защо ли бягат масово руснаците от великата си Рус...?!?!?! Ами от другаря Пут(к)ин другари...

А пък у нас не минава и ден без Дирът да ми изтрие коментар, а когато се отнася за другарката Курнела се случва и IP-то да ми блокира, което в е форма на индиректна цензура, само че не държавна, а бесепарска. Е, верно, когато коментарите ми касаят Окраина, САЩ, НАТО, или друга подобна краварска тема може и да е държавна, че нали си имаме и натовски бесепар за президент.

Руснак влиза в книжарница в Лондон и започва да разглежда книгите. Продавачът се доближава и любезно пита " Мога ли да Ви помогна, сър? Да Ви препоръчам някоя добра книга - например 1984 на Оруел - чели ли сте я?" Руснакът избухва в истеричен смях "Добри ми човече, аз не само съм я чел, но и живея в нея! Аз съм от Русия!!!"

Книгата на Оруел не визира Съветския съюз или Русия.Спи спокойно!

Всъщност, освен на назлобените отрепки путлерофили в България, на никой друг в цивилизованите страни не му пука какво става в Оркландия, нито в Анадола. Щом им харесва на орките да си имат ботоксов манаф или ердогаиден манаф - прав им път! Азия е голяма и населена предимно с кретени.

Стига дрънка глупости .....почти навсякъде не може да обиждаш държавния глава особенно ако се смяташ за медия....дори и интернет медия да си....никоя западна медия няма да си позволи да публикува обидни материали или графити...карикатури Ок, но всяко нещо си има мярка....Ако не се лъжа в Черна Гора за обида на държавния глава и за обругаване на знамето влизаш в затвора. Виждам че си гоулем демократ и да очаквам че ще ръкопляскаш и ще тръбиш колко е демократично ако CNN излезе с репортаж на който се снимат графити на които се вижда как американския президент го еват двама афроамериканци...

Пълни нещастници!

а ти си половин нещастник..дори и пълен нещастник не можеш да бъдеш

За съжаление в България нямаме такъв закон, затова в нашия интернет е пълно с лъжи, манипулации и оклевенявания. Ето какво гласи руския закон: Федерален закон от 27.07.2006 г. N 149-FZ (изменен на 18.03.2019 г.) “За информация, информационни технологии и защита на информацията” Член 15.1. Единният регистър на домейните, индексите на уеб страници и мрежовите адреси за идентифициране на интернет сайтове, съдържащи информация, чието разпространение е забранено в Руската федерация (въведено от Федералния закон от 28.07.2012 г. N 139-FZ) Основанията за включване в регистъра на информацията, посочена в част 2 на този член, са: 1) решенията на федералните органи по отношение на разпространявани по интернет: а) материали с порнографски снимки на непълнолетни и (или) съобщения за участието на непълнолетни като изпълнители за участие в развлекателни събития от порнографски характер; б) информация за методите за разработване, производство и употреба на наркотични вещества, психотропни вещества и нови потенциално опасни психоактивни вещества, местата им на закупуване, методи и места за отглеждане на наркотични растения; в) информация за начините на самоубийство, както и жалби за самоубийство; г) информация за непълнолетно лице, пострадало в резултат на незаконни действия (бездействие), чието разпространение е забранено от федералните закони; д) информация, която нарушава изискванията на Федералния закон от 29 декември 2006 г. № 244-ФЗ „За държавното регулиране на организацията за организиране и провеждане на хазарта и за изменение на някои законодателни актове на Руската федерация” и Федералния закон от 11 ноември 2003 г. № 138- Федералният закон "За лотариите" за забрана на организацията и провеждането на хазартни игри и лотарии, използващи интернет и други средства за комуникация; е) информация, съдържаща оферти за продажба на дребно чрез дистанционен метод за алкохолни продукти, и (или) хранителни продукти, съдържащи алкохол, и (или) етилов алкохол и (или) алкохолни нехранителни продукти, чиято продажба на дребно е ограничена или забранена от законодателството за държавно регулиране на производството и трафика; етилов алкохол, алкохолни и алкохолни продукти и за ограничаване на консумацията (пиенето) на алкохолни напитки; ж) информация, насочена към насърчаване или по друг начин на непълнолетни лица в извършването на незаконни действия, които представляват заплаха за техния живот и (или) здраве или за живота и (или) здравето на други лица; 2) съдебно решение, влязло в сила за признаване на информация, разпространявана по интернет, информация, чието разпространение е забранено в Руската федерация; 3) решението на съдия-изпълнителя да ограничи достъпа до информация, разпространявана в интернет, която дискредитира честта, достойнството или деловата репутация на гражданин или търговската репутация на юридическо лице.

тва не ме интересува. С твоите безсмислени драсканици ми пречиш да видя другите коментари. Марш в русия да драскаш, палячо.

И ердо така....

путин не може да е виновен за всичко. Виновни са управляващите защото не мислят за народа си, да не забравяме че това са същите хора като нас, а овластени супер много! Затова швейцарски модел, това е положението. Точка!

Хайде путин д дава оставката и да прави швейцарски модел.

В интернет руските власти могат само да се хвалят, не е ли нормално това, какво пискат соросоидите

Сега, разбрахте ли, защо Дира трият коментарите срещу Герб, Бойко, Цецу и.т.н???;))

са го блокирали? Толкова реалистично са изобразили путина, с червилото, личи си че има ботокс, веднага се сещаме и за високите токчета, съвсем в крак с времето...

Ех този Путин, голям трън в очите на надупените на запад медии. Онзи ден откри завод на Мерцедес в Русия днес забранява сайт с карикатури. Ние остана ли с какво се гордеем?

Вие се гордеете с ибрикчийството си на Путин !вие не сте Ние!

този отгоре е руснак от руското посолство

Някой спомня ли си как бързо и "демократично" премахнаха пластмасов паметник на нашия ББ - от площада на Графа? При това в него нямаше преки обиди към властта! Това не е цензура, нали? Ила пак ще роним крокодилски сълзи!?

Да блокираш сайт в Русия е диктатура. Да биеш демостранти в Париж и да ги стреляш с гранати е "демокрация". Знаем! Затова ще ви изори не само Нотр Дам, но и цялата политическа система...

За Париж знае цял свят, а какво ти знаеш за Ингушетия, Архангелск...

Аз си спомням как махнаха паметника,малко след като ББ поздрави българите с 1 април и снимка на паметника.Чети от извора!

И го коментира във добро настроение и ни честити деня на шегата! Паиско гиди дърт комунис със комунис такъв! Плюеш Българското и браниш руското

блокиран сайт за няколко часа! ГОЛЯМА РАБОТА! Кажете нещо за Асандж, затворен 7 ГОДИНИ в една стая! И сега ще го осъдят на още 40 години в САЩ. Това е новина.

То не беше и блокиран ))

Аве брантииски, граффити сьщо ли е в Ярославль? Щот ако е там, тва не е снимано на хуйкенда ви . Едва ли хората там на +2-5 градуса ходят по кьс ръкав.хахаха Опять обосрались!!! Брантииски много ти поздрави от Москва!

брантия е майка ти

айде троловете на беритба за минуси.

......ма как може негово гномско нищожество да бъде обиждано от некакви си долни крепостни кирливи ватенки СМЪРТ, СМЪРТ и пак СМЪРТ за тези долни блядове, да пребъде нашето кремълско джудже сега и завинаги!

и ЕП и им се радвай.

Путин зависи само от руския народ. Нашите "политици" зависят от Артекс, Боинг, баба Ангела, корумпираните декадентни бюрократи от брюк.селската хунта, от Донката Трумп и т.н.

Стратегическото търпение на американците

В България е същото. Ако критикуваш пожарникаря, веднага те трият!

Кажи,че обичаш Курнелия да те ...пс...пуснат

Ама чак сега ли изквичахте кво са ви намъкнали пркз хуйкенда ве? Ба си тьпунгерите! Мислех си , че у българско си имате почивни дни, а не некви си хуйкенди! Тьпо племе!!!

Като например••• Като путин няма втори толкоз мощен, едър, снажен на света, той е божия опора, той е нащта висота...

Коментарът към Ройтер гласи: В РФ има закон и той се спазва!

РусоФашизъм в действие!

може да се изразява и БЕЗ ОБИДНИ ИЗРАЗИ...Ругатните, обидите, псувните....са единствено ИЗРАЗ на ПРОСТАЩИНА... ОБИДАТА по наказателния кодекс е инкриминарана...ЗАЩО тогава да бъде позволена спрямо УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРИ ТОВА- С РУГАТНИ, ОБИДИ, ПСУВНИ НИЩО НЕ СЕ ПОСТИГА.....освен едноРАЗВРАЩАВАНЕТО НА-подрастващите...Подстрекаването им към НЕСПАЗВАНЕ на законите...И един ПАРАДОКС-ругаем, псуваме....и пускаме БЮЛЕТИНА за тези, които обругаваме...?!

Баламосват биомасата ...

В Конвенцията за защита на човека се дефинират типове насилие. Едно от тях е обидата. Конвенцията е приета от България, с отхвърляне на часта за осиновяване от обратни. Дори тук се трият обиди и ЕС го изисква. Дали става дума за Путин или за Вас, нещата не се променят, че това си е за съд.

Графити с обиди , изрисувани на полицейски участък :( Преди години "Пуси райът" мърсуваха в църква... Идиотите нямат свършване.

Кой знай какви кафяви графити има за Путя в обществените руски тоалетни !? Я от Роскомнадзор да тръгнат на инспекции из Рашата !

личността на джуджи е ниприкосновена и крепостните трябва да знаят това!

jingiby

Путинизм - навсегда....