”Операция Мега-Москва”

Другите мегаполиси могат само да мечтаят за такова разрастване, което може да си позволи Москва, смята 75-годишният Владимир Ресин, първи заместник-кмет на руската столица.

Обратно в новината

Коментари - ”Операция Мега-Москва” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпрос на деня: Познайте кой ще поканят за кмет? Подсказка: Единствения ;)

Не разбрах какво не харесвате на този план ,да се разшири града в ниско строителство с много повече въздух и пространство ,или като в София да се строи в междублоковите пространства ,да се сбиват сградите една до друга и да не може да се диша.В кв. Лозенец можеш да подадеш огънче на съседа от другият блок през балкона. Колкото до жителството ,не знам как действа в Москва но щом са 10 милиона значи не се взима толкова трудно.

Шопе, тунелите за метрото са си ги изкопали още през 30-те години на ХХ век. Тогава у нас главно са пътували каручки между селата в Шопско.

Адаша само не предвидил кризата в САЩ и срива в ецните на петрола и суровините. Като стане петрола пак 30 долара до година - две ще видим какво ще строят. Цялата икономика се крепи на природните ресурси и всяко сътресение на пазарите се отразява силно на Русия .

Нищо ново неочаквано от КГБ-то! Престъпника си е престъпник и ще мипне само в ада! Руснаците са си виновни, че го търпят да се гаври с тях както си иска!

да четат тапанарите в сф и да се учат от грешките си . да се бяхас сетили да разрастват сф , а не да прават блокове между блоковете , тая теснотия нямаше да я има . за саяление форумистите са тапи парчета и не са се сетили за аналогията ....

Христо Ботев: "Изповядвам единний светъл комунизъм - изцелител на недъзите на обществото".

И какво им е хубаво на мегаполисите? Аз на село имам къща с повече удобства от апартаментите в града и отлични комуникации плюс чист въздух, тишина, птици и разни други диви животинки. Ако ми домъчнее толкова много за шума и пушека на града точно за 20 минути съм там.

Ще правят подобие на Силиконовата долина в САЩ. 40 години правят подобие на италиански Фиат и с всяка година подобието е по-лошо и по-лошо. Най добре е да си направят заводи за нискокачествена водка - пазарът и печалбите им са сигурни. На една митница оставили митничар да пази един тир с водка. След два дни идва началникът му и вижда, че камионът го няма. - Къде е тирът с водката, пита той. - Продадох го, казва охранителят. - А парите?, пита началникът. - Изпих ги, отговаря митничаря - охранител.

Че те в Силиконовата долина повечето учени са руски... А че не правеха хубави коли - логично, след като всичко се даваше за оръжие...

Стига си говорил глупости. Нямаш си и представа за какво става въпрос.

майка им проста руска ве..в таз кирлива страна ще изразходят суровини колкото да се построи наново българия.. мамицата им проста

В момента Москва и Русия са две различни места за обитаване... Аз лично мисля, че е по-разумно да се подобряват условията за живот и комуникациите в по-малките градове около Москва в радиус, да кажем, 750 км. Това ще е по-благоприятно за стабилизирането на имиграцията към столицата...

господи, тези още ли имат московско жителство?! просто нямам думи...

Че лошо ли е да има жителство? София на какво замяза? А статията е малко злобничка,, ама няма значение. Русия е велика просто.

Честно, недоумявам, че ми задаваш такъв въпрос! Явно с теб живеем в 2 съвсем различни култури... Завадал ли си някога въпроса дали съществува такова нещо като лондонско жителство или парижко, берлинско, римско, мадридско, токийско, нюйоркско и т.н.? Това с жителството го има само в Китайската народна република, Северна Корея и Москва. Та, наистина - Русия е велико проста...

Абе мафиоти и тъпанари, този туристически бизнес не е за вас бе глупаци крадливи... Ми питайте и вижте и вашата шефка и "хотелиерка" Елена Иванова, как открадна от баницата наречена "Слънчев бряг"... Не може мафиоти и перачи на пари да правят бизнес - ми то това е азбучна истина!!!!!! Докато не дойдат истинските бизнесмени и бизнес, след около още поне 50 години у нас... ТЪЖНО, НО ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!!!

То понеже у нас има едни дебатиии - а резултата пак същия .

Ти па да не искаш да те питат когато почват строеж на 2.5метра от прозореца ти?