”Уолстрийт” впечатлен от находката край Созопол

Български археолози и свещеници твърдят, че са открили мощите на Йоан Кръстител - странстващ проповедник, тачен от християните като последния от старозаветните пророци.

Обратно в новината

Коментари - ”Уолстрийт” впечатлен от находката край Созопол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зъба Бойко лично го е избил, без майтап...

Защо бутате костите на светеца,дори да са истински?Нима това е от вяра.Ето прочетете за гей парада и го свържете със светеца.Дори това да са истински кости,кой е християнин в България?Или се надяваме на пари-да доидат туристи ,да са голи на плажа ,да се напият и леко дрогират из наште кръчмета.Оставете светците на мира .Те отдавна нямат място по тези земи.

Загубих следите на антиката в потока от излишни приказки. То, че няма да получим информация и снимки в медийте, ами кажете, къде е и в кои часове може да се разгледа!

Не знам дали тези мощи ще донесат финансов приход на държавицата ни. Но определено напомнят за разликата между светеца и съвременните двуноги /не само от България/.

Жалкото е, че управляващите винаги вървят срещу населението. Това, че за Дянков религиозните поклонения са само бизнес си е негова работа! Казано от позицията на министър и на всеослушание, говори за напочтително отношение на държавата към старината (само защото е стара!), към вярващите, към църквата, към цялата ни история, към настоящето. Не съм сигурен за бъдещето. Нямат ли съветници, пиари!? Няма ли, някой разумен човек да им слага правилни думи в устата!? Няма ли някой край тях да ги сръчка, че не всички в тази държава са алчни простаци! После ще искат от нас да гласуваме.

Моля медийте да не публикуват нищо казано по въпроса от Дянков и Борисов! Ако мощите са автентични, то отношението на първите държавни мъже към паметта и светостта на Йоан Кръстител (или на който и да е друг човек) е едно голямо духовно падение и е непривично за българския морал. Откровенно търгашески страсти ще откажат всеки вярващ или само любознателен човек да си прави труда да види находката. Друго е, ако тя се представя заради нейната давност, заради връзката й с библейски събития или заради чудотворното излъчване.

ОЧАКВАМЕ С НЕТЪРПЕНИЕ ЗЪБ С НАДПИС ББ И ВСИЧКИ В КОЛОНА ДА БЪДАТ МОБОЛИЗИРАНИ ДА МУ СЕ ПОКЛОНЯТ.

На реликвария има надпис Дар от Бойко Борисов, министърпредседател на Република България, август 2010 г. :) Нямам думи - без коментар ...

"4 Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо, което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е във водата под земята; 5 да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, 6 а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди." Изход 20

Единствено защото Господин Борисов е премиер излязоха тези мощи! И държавата той ще издърпа от благтото и ще я отведе до светлото бъдеще!

Тъжното е,че цялата тази история заприличва на цирк! С изцепките на Б.Димитров,с тези кутии,надписи и на всичкото отгоре финансовият министър в литийно шествие! Липсва достолепие,святост,тайнственост!

"България ли...няма такава държава, бил съм там". Това е казано от Батето, човек врял и кипял в безумията на социализма по същото време, когато сегашният "Тато" е бил пазач на истинският Тато. А на останалите, дето си мечтаят как тия мощи ще ни направят велики, как ще ни решат всичките проблеми, мога да им кажа една трънска поговорка: Надай се, у*о, на пьени жени.

Доста народ се бърка, че ББ е бил охрана на ТЖ докато е бил на власт. А той е бил охрана на арестанта ТЖ

Абе никой не посочва поименно мъдреците, които чакат втори Йерусалим. Просто се подиграват наред на всички нас.

Едно е да си вярващ друго е да си религиозен фанатик. Нашата църква обръща всичко на древни езически ритуали - трябва да са много зле в Словото, за да не знаят че не трябва да се кланят на кокали - още по малко защото те са си кокали - душата е това, което ни прави Хора!

Браво на този археолог, както и на други разкрития като Перперикон, а това не е всичко!!! Това показва, че наистина леглото на цивилизацията е тук, а не някакви пет побити камъка като Стоунхендж например. За всичко това трябва да се гордеем и да благодарим на тези хора, които с труда си ни правят известни по целия свят. От всички постове тук само може би един процент са по смислени, другото е словесна плява, затова някой беше казал - шибан народ. Ами някой като е шибан вместо да се сърди да вземе да се види на какво дередже е и да се поправи!

e леглото на цивилизацията всеки я знае- Тигър и Ефрат, а нима ти вярваше че сме произлезли от маймуните?

Йоце, хайде малко по-така де (за народа) ; зер нали сте за промяна на статуквото .

Браво, Божо ! (ама ха да видим в кой смисъл)... за от Стенната Улица де.

Дано кутийката е по-голяма, да побере и черепа от 2010 с цялото чене.

много сте остроумни!искрено се смях докато четох, иначе въпроса е много сериозен.Просто не ми се замисля.Не е за вярване, това в което се превръща диржавата.

дИржава нема и не е имало!Има икономическо-мафиотски кланове,които"пият кръвта на потребителите".Това са енергийната,хранителната,ВИК и др.мафии-монополисти.Те са икномическият вариант на социализЪма,защото има ли монополист няма конкуренция,а това е добре за некадърниците!В близките 45г няма да се промени нищо,а повечето живеещи зле ще търсят препитание навън.Където живота е по-подреден и нормален и можеш да си намериш нормална работа и да печелиш спокойно от своя труд

Много си права Ани.То си е за смях. Но имай в предвид,че тия злобнопишещи анонимници по никакъв начин не представляват държавата.Те са една малка, жалка и непредставителна част. А в държавата всичко си идва на мястото.

А колко са емигрантите напуснали държавата?И защо ли са я напуснали? Отговора е -защото нищо не и е наред!Това са фактите,пред които и мощите на светеца мълчат!

Педерастите да си стоят в гей клубовете. Хейтърите няма какво да правят в църквите... или да храчат в такива теми. Има кой да поттвърди, не сте разни юродиви, дето не само за вяра, държава и народ нехаят, ами даже елементарно бизнес усещане им отсъства.

То, само това ПАК ни остана ,, )) Ама тежки задачи му поставяме на Йоан Кръстител: и от комунисти да ни спасява, и от пост- комунистите и от СЕГА- гулийте , и... Ама и Господ не може с тези да се справи...: ))) И в църкви вече влизат , и максимки - им пеят, и дарения правят , и на нормални българи се правят..Комунисти- кримита , какво да се прави..И Йоан кръстител ще "ошашават".. Прости им Господи, те не знаят що вършат............Подигравайте ни се , копелета американски..Ама дали щяхте , ако само 20, а не -45 години бяхте поживели по времето на строежа на "най- светлия" строй ??? )))

Ако бяха поживяли 20 г. но не са!!! Има места където комунизма не вирее и дори със сила не може да бъде наложен, САЩ е едно от местата където комунизма няма шанс. Ей това е номерът, че някои народи не допускат такива експерименти.

Вижда се и от самолет, че статията в "Уолстрийт джърнъл" е писана от ганьовец (или поне консултирана от такъв) - потомък на комуняги атеисти. После Божо не бил прав... Ами той си знае какво преставляват бившите му съпартийци (червени или сини, все едно) - рушители на българския дух и на България изобщо.

На новоизработения реликварий пише, че е направен по заръка на м-р председателя Бойко Борисов и платен от него. Така името му ще остане във вековете редом до името на св.Йоан Кръстител. Когато след хиляди години археолозите четат надписа на кутийката ще си спомнят за Бойко.

Там пише още че ти си кръгъл/много кръгъл/ глупак.

Чудесата стават главно около Коледа. Лошото е, че и за излизане от кризата започнаха да разчитат на чудеса.

"А кога ще бъде изложен за поклонение някой зъб на самият ББ? "аами когато се намери част от череп на ББ

Ние също ще подарим нещо на г-н ББ, на следващите избори, предсрочни при това...един "хубав шут в гъза", както се казва в едноименния филм!

Все още ли не разбра,че пиката е по-силна от карото.Шут в г... естествено ще има,но за тебеподобни /ти вече си на дузпата/.Много силен шут.

Десетки милиони долари вече бяха отделени за подготовка за очаквания наплив от посетители. Строителни екипи разширяват пристанището и строят голям паркинг. Където има ДЪРЖАВНИ пари ще има наши хора,които ще се домогват до "държавната трапеза".Ще си разпределят "държавната баница"и ще се направят на доброжелатели тачещи светите канони.Обаче тези същите къде бяха през социализЪма за да направят православието необходимост за България? Докато съществува държавен и частен монопол (това в БГ е в стихията си)нищо хубаво не чака къдърните и желаещи работа простосмъртни,без наши хора по високите етажи на власта. Шибана държава управлявана от феодални старчета и бабички,бивши служители на ДС.:((

Всяко изречение на ББ запозва с "АЗ".Не е ли време вече да го изографисат в Св.Ал.Невски, отпред ,на входа, та като минаваме да не го забравяме и горе на купола до Бог, за да помним какъв умник сме си избрали да управлява поднебесното ни царство/ББ благодарение на Царя стана познаваем, сега го плюе, защото явно има претенции той да стане ЦАР/. Обеща до три години да стигнем средноевропейските стандарти,щото до тогава няма да го има. Крайно време е да го изографисат по билбордове, в църкви, портрета му във всички кабинети на държавни служители- нали е наследник и на Тато /ама той май беше по-скромен/.

Защо изобщо трябва да се сменя реликвария? Не е ли по-автентично да е оригиналната стара кутия? Така съвсем няма да повярват, че са автентични.

Ами на стария са забравили да напишат, че мощите са подарък от Б.Б. :)

хахахахахахахахаха :))))))))))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво! Казаното от теб е точно в десятката!

Защото на старата кутия пише Made in Taiwan!

Вманиаченият министър в крайна сметка даде ли някакви доказателства защо е направил заключението си? Или всяка сензация се смята за абсолютна истина докато някой не я разобличи с безспорни доказателства.

Той не е длъжен да дава доказателства! Доказателства като искат да дадат шибаните археолози, че не е на св. Йоан Кръстител!

Пази се - ИДВАМ!

България вече си има новият Тато - Бобо

ББ за една година задмина Тато, а ако се позаседи още толкова какво ли ще е...

Хайде сега всичките Руснаци да се качват на самолетите и да идват да си оставят пачките, щото вече няма празно: Кеф ти харно време, кеф ти етина пиячка, кеф ти стари кокали.... (респект за вярващите, ама да ме прощават...) :-D

Е бивали такова кощунство!? На мощите на свети Йоан да се сложи името на Бойко Борисов! Е то бива подигравка с вярата и църквата ама това дори и Бай Тошо не си го е позволявал!!!

Дар от Бойко Борисов, министърпредседател на Република България, август 2010 г.. Брррр - ПР-а е голямо нещо. Де го чукаш - де се пука. Ето как се увековечава името за поколенията - да знаят и да помнят. Аз пък ще си сипя една ракия за да забравя.

"На реликвария има надпис Дар от Бойко Борисов, министърпредседател на Република България, август 2010 г.. Не е ли по-правилно:"На реликвария има надпис Дар от министърпредседателя на Република България Бойко Борисов, август 2010 г.. Или е направен с пари на Цветелина?

Най-правилно е: "Дар от свети Йоан на Бойко Борисов, български премиер."

Имаме, имаме! И още ще намерим! Ние сме духовно богати. Други си избиха коренното население и останаха без култура. Господ да им е на помощ!

Като изклюючим преувеличеното "правителството гледа на откритието като като спасение" и се абстрахираме че на американските банкното все още пише "In God we trust" макар, че засиленият религиозен сентимент е бил характерен за времето след Войната за независимост - за какаво точно става въпрос? Че сме в рецесия, че разчитаме на неикономически фактори за икономически ръст, че сме православни или че по някаква причина Йоан Предтеча са спряли да го уважават в не-православните страни, което пък следва от имплицитното пояснение "привличайки вярващи от съседните православни страни". И що тъй са дискриминирани не-православниет вярващи?

защото явно не вярват, че мощите са на йоан кръстител или по-точно не искат да повярват, , защото находката не се намира на тяхна територия. по този начин ни правят анти-реклама, започвайки още от видимо ироничния тон на заглавието и намеквайки колко тъпо суеверни сме и как чакаме все на чужда свръхестествена помощ место да си помогнем сами. може и да са прави.

За останалото в статията бих спорила. Но, те са прави че "правителство разчита на находката да донесе спасение от финансово естество". При това се изразяват доста умерено, въпреки тънката ирония във всяка дума. Която ирония е заслужена, защото хората от нашето правителство бърка понятията "ценност" и "цена". Много ме яд, че американците са прави!

"Дар от Бойко Борисов".........Йосиф Висарионович Джугашвили трева да пасе!

ах, каква щедрост от страна на нашия мъдър водач! пък между другото и "елегантен" начин да се самоблагослови и да си увековечи името...

Да е жив и здрав Св. Боко, и да пребъде безпределната му и скромна щедрост!

Абе писна ми от тоя Борисов!!! притури се и до Светията..

А кога ще бъде изложен за поклонение някой зъб на самият ББ?

Ей, Бойко съвсем превъртя! А не иска ли да съберем подписка за канонизирането на Св. Бойко Огнегасящи?