Мощи на руски светец-хирург пристигат в България

Мощи на Св. Лука Симферополски, известен като светеца-хирург, пристигат в България. Те се пренасят лично от викария на руския патриарх.

Обратно в новината

Коментари - Мощи на руски светец-хирург пристигат в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

РАШКИТЕ ЯКО ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ НА ПРОСТОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ. ДОКАТО КУПУВАТ БЪЛГАРИЯ, РАДВАТ ЗАБЛУДЕНИТЕ ОВЦЕ СЪС СУЕВЕРИЯ. ПРОСТ НАРОД ЕЙ!

ли не са го обявили за светец?

скоро писах, налага се да повторя! мужиците не са никакви православни християни! те си са азиатски езичници и фетишисти! идолопоклонници безбожни! та те , в центъра на столицата си, вече 90 години се кланят на човешка мумия!!

Аз имам една кутийка с мощи на светец-космонавт.От съветските космонавти.

Божееее.... Олигофрени.

То бива,бива демагогия,ама чак толкова?!...

Кокалите на някакъв тип щели да бъдат изложени в някаква църква... Да попитам не е ли престъпление по наказателния кодекс да се правят гаври с останките на починали?

тия кости са менталак! та нали от 1918г- до преди пет години русские унищожаваха всичко що е християнско и православно в цялата необятна кочина?! как са оцелели тия "мощи",та и за раздаване имат??

то ще са кокали на някой убит от руснаците и изяден

Мощи на руски светец Св. ЛукаВ Симферополски-изкормвача пристигали..ха.ха А на Ленин мощите дняма ли да донесат..ха.ха

Колаборацията между ченгетата на РПЦ и БПЦ продължава.

Не знам какво става ама от утре искам всички да ми давате по 50лв.

е колко да са "мощни" тия "мощи" - ?? 2-3 нютона поне има ли

Книжническите религии и комунизмът са все от един и същ източник - книжници. Днес на върха на тази пирамида са божия народ. Комунизмът затвърждава вкарването на духа в калъп. Религия и комунизъм задават светоглед. И налагат консуматорски светоглед. По това си приличат. Свободен и просветен човек не търси духовността през църква, догми, разпореждания, посредственост. В България хората много преди комунизма са били АНТИ религизони. По простоватите са се тъпчили по църквите. Гръцкото ( духовното/христиояско) робство е по- страшно от турското. Християнството е било само белег за разграничаване на хора, които не са заселени от турците и дошли с турските орди. Но не е изконно свързано с (пра)българите.

Добре е дошъл този Светец! Кога обаче Русия ще признае, че чете и пише на български?

селоо! руснаците четат и пишат на руски. може би искае да кажеш, че пишат на кирилица? това да, само че по какав причина ние си приписваме заслугата за азбука, създадена от гръцки духовник във Великоморавия по поръчка на византийския император- не ми е ясно

Село, град ... неразумний юруде! Заслугата на България е че е приютила пет ученици на Кирил и Методий и им е дала възможност да учат българите и да проповядват след като биват изритани от Великоморавия. Ако не е бил княз Борис, щяхме да слагаме ченгелчета на всяка латинска буква Като чехите и поляците ... За съжаление в чалготеките в града тия неща се са от важните!

Кога ще го направите светец? СТИГА с тези руснаци! Ал Невски е проливал кръв за мюсюлманите!

Знаем Василе, и грав Игнатиев твоята кръв проля...

Както казва руската поговорка - не плюй в колодец, пригодиться воды напиться. Тези, които не са заставали пред доктора, за да чуят убийствената диагноза за себе си или близктие си много лесно плюят и обиждат. При това просто така - да кажат нещо. Дали помагат мощите или не е друг въпрос. Но ВЯРАТА помага. Не се подигравайте с вярата на отчаялите се. Нищо не гарантира, че и плямпалата няма да се окажат някога в тяхното подожение.

Права си, че помага вярата, но човек може да вярва и в спагетеното чудовище. Стига да вярва достатъчно силно и то ще му помогне. :)))

Вова късокракий по майка Шеломов е типичният православен комунисто-нацист! Такива са и всичките му зомбита "русофили" между другото!

Пукни се от яд

И този ли е "светец" като психопата-мюсюлманин Ал. Невски! Че и най-голямата църква в София кръстили на него руските еничери в бГ! Ама то от раССия какъв друг светец да се пръкне!

е, како, този път съвсем се оцапа! ами че този светия е жертва на комунистите, ма! я веднага да го обявиш за най-големия светия по всички земни кълбета и закрилник на целия български народ!

Дрисните почнаха и от религия да разбират!! Боко Тиквата на медиите! Няма руски,български и т.н светци има православни.

На никой нормален не му пука нито славещите право, нито за славещите криво. А още повече за кокалите на някакъв руснак.

Религията е силна спойка между хората. Това го разбрах, когато заминах в САЩ в град без българи, в който не познавах никого. Случайно попаднах в православен храм /ортодокс/, там едни руснаци. След това нещата започнаха да се оправят. Не мисля, че това е станало случайно. Аз искрено вярвам в нашата религия. Нашата обща с руснаците религия. Защото ние сме им я дали. Нали го знаете това?

православните църкви са автокефални! нямаме нищо общо с руската, гръцката и тнт църкви!!

Продължават православните щуротии, елемент от хибридната война на Кремъл! И пловдивската руска подлога не мирясва.

Вас туркофилите какво ви вълнува?

"n" вероятно значи простак. Да приляга ти.