Борисов: Приоритет са магистралите и ”чудесата на България”

Старинният Созопол с мощите на Йоан Кръстител е победителят в класацията "Чудесата на България". Общо 10 културни и исторически забележителности получиха по 1 милион лева финансиране от правителството.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Приоритет са магистралите и ”чудесата на България” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борисов ми е приоритет на следващите избори да го елиминирам, ако до тогава не го измете народа.

ЧУДОТО НА СВЕТА С ТВОЯТА БЕЗГРАНИЧНА ПРОСТОТИЯ СИ ТИ БОЖЕСТВО БОРИСОВ ,А ПРОРИТЕТ ЗА ТЕБЕ Е ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И ХОРАТА ИЛИ КАКТО КАЗВАШЕ ТИ ВОЖДЕ НА ГЛУПАЦИТЕ,,ЛОШ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ'' -ДА ЖИВЕЯТ ДЮНЕРИТЕ ,КИТАЙЦИТЕ ,ИНДИЙЦИТЕ,БРАЗИЛЦИТЕ,ЛИБИЙЦИТЕ И ВСИЧКИ ТВОИ ОПРАВДАНИЯ ЗА НЕКАДЪРНОСТА ТИ .

Борисов оправи си приоритета!Аз гледам да има за храна после за театър.

Строим??? Строят чужди фирми с тяхни работници.За нас работа няма.

Наистина стария Созопол е чудо на чудесата - повечето стери къщи са с ПВЦ дограма, което показва, че още от древни времена по нашите земи е имало ПВЦ!

Да де, ама все пак Созопол е единственият град в България, в който има такива мощи... Добре де, нали Божо Мощите беше изритан от политическата сцена, не виждам защо тоя цирк с измислените "мощи" продължава?!

ето тава е правилния път , ето от тук трябва да започнете г-н Борисов. ТУРИЗЪМ това е най-бързия начин да влезнат, бързи пари в БЪЛГАРИЯ. И не забравяте експерта по имидж който бяхте повикали какво ви каза. няма кои да дойде заради една реклама. аз ще добавя и два камъка един върху друг и едни неприветливи плажове. но България може и има какво да направи така, че хем да обединиш Българите, хем да чуе света за нас и да искат да видят БЪЛГАРИЯ

Разбрахме Ви Г-н Борисов,за класацията на 10-те български чудеса тази година.Само,че догодина ще се наложи да включите като 11-тото чудо всички оцелели след Вашето управление!Атракцията ще е световна- ще показвате едно племе издържало на всичките 20-годишни набези от най-различни мутренски групировки в управлението му! Даже не е необходимо да инвестирате в клетка за ни оглеждат и се дивят приятелите Ви отвъд океана!

Чудото предстои ! От днес сме страна на "Европейското млечно наследство ". Чакайте да видите каква културна слава ще ни донесе "кокълчето"! Така стана , и когато в хванахме кита!Създаден беше и касов филм по случая, после Агенция и т.н.

Не виждам нищо лошо в идеята да се снима български вариант на ' 2 мъже и половина ' с участието на Бойко и Сергей ! Това не е ли изкуство / култура / ? Нали Бойко говори за културата като приоритет ? Ако този филм пробие в международен мащаб, ще се спечелят доста пари / валута /, които може да влязат в държавната хазна, вкл. и като дарение от страна на Бойко и Сергей, и от тези пари ще има и за Коледни добавки за пенсионерите ! Нали Н. Пр. Дж. Уорлик вече се снима в български сериал и от това допълнително повиши рейтинга и доверието си у нас ? Бойко и Сергей са хора с чувство за хумор и затова доста добре биха се вписали в сериала ' 2 мъже и половина ' ! Излишно е да казвам, че Бойко и Сергей ще си вдигнат рейтинга и в световен мащаб ! Ако след някоя година има ЕВРОПЕЙСКИ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ, може Бойко да стане и президент на цяла ЕВРОПА ?! Защо пък не ? Жалко, че не съм придуцент ! Който няма чувство за хумор и не вижда гениалността в тази идея, си е негов проблем ! Стана практика у нас да се смесват политиката и шоуто и да се печели от едното чрез другото ... П. С. Д - р Гаус няма нищо общо с д - р Хаус ! Става въпрос за Гаус и Гаусовото разпределение !

ГЕРБ ОСТАВКА

Пропуснали са едно чудо-скоростното увеличаване на милиардерите в Б-я-първи сме в СВЕТА!

Бойко и Сергей са специалисти в разправянето на вицове и наистина ме разсмиват ! След като Чарли Шийн го отсвириха вече от ' 2 мъже и половина ', защо продуцентите не направят нов сериал с нашите Бойко и Сергей ? Кой ще е само хлапето ? А кой е агент Хлапето ?

абе, тъпунгери, спрете да източвате пари. Ако наистина искате да направите нещо то поне почнете от връщането на Националния Исторически Музей в центъра на София, бе, некадърници...Сега губите десетки милиони левове годишно само от изхвърлянето на този музей в труднодостижимите му покрайнини (само за джипове) ...

Аз пък си мисля,че за да нямаме неграмотни министри и страната ни да върви напред ни трябва образование и наука.А за да има кого да управляват тези илитерати ни трябва и здравеопазване.В противен случей Плевналиев да отрежда нови парцели за гробищни паркове,че да има къде да работят багерите им.

Да ни пази Алах.

драги г-н Борисов, не си ти този който определя приоритетите на нашата страна! Ние, хората на тази страна, твоите преки работодатели, тези които те назначихме на поста на който дуеш бузи сега, ние същите тези които те избрахме и ти се доверихме, НИЕ СМЕ ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ ТИ КАЗВАМЕ КАКВИ ДА СА ТВОИТЕ ПРИОРИТЕТИ. Хроничния и остър недостиг на направления за прегледи при специалист, гиганските суми за изследвания и операции, които ни принуждаваш да плащаме въпреки че първо си ни събрал здравните вноски, гиганските таки за избори на екипи в болниците (многократно превишаващи дори средната за страната заплата, да не говориме за минималната или пък за пенсийте; ненормално високите превишаващи заплатите ни вече месечни сметки на топлофикация, високите растящи цени на храните по магазините, безработицата, оразованието и НАУКАТА - ТОВА СА НАШИТЕ ПРИОРИТЕТИ господин Високо Самомнение!!!! Разбрахте ли? И ако вие не можете да вникнете и да разберете проблемите на хората, които ви избраха да управлявате страната им, ТО ТОГАВА ВИЕ НЯМАТЕ ПРАВОТО да останете повече и ден на вашия пост! Ние повече не ви искаме!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Кои вие? вие така или иначе не сте гласували за него та недей да лицемерничиш.

Гледам снимката, чета новината и се сещам за стария виц: Има двя начина да се оправи България - реалистичен и фантастичен. Фантастичният е сами да се оправим, а реалистичният - да дойдат извънземните и да ни оправят.

Магистрали ли ще ядем? Мощите са оглозгани. Нахалници.

Само в България се говори за чудеса, защото българите вярват в чудеса и ги очакват цял живот ! А мощите на св. Йоан, ако са истински, не могат да бъдат някакво национално ЧУДО, било то българско. Тенденциозни и манипулативни класации.

Бате, един приятелски съвет от мен : Разправяйте си заедно със Сергей вицове един за друг , за да разсмивате публиката, пийте си заедно бирата / ММ /с Първанов , ходете си заедно на лов , за да ' отмаряте ' и свалите натрупаната умора от държавната ви работа , правете си след това чевермета на нечие барбекю , играйте си футбол, тенис и волейбол, мислете си, че ние ви вЕрваме ! Но не давайте повече ' гениални ' идеи , за да не ни разсмивате повече ! Не всички сме ' финансови гении ' и почитатели на ' туристическите дестинации ' из Сингапур , независимо от това дали знаем или не Гаусовото разпределение !

И, какво следва от това, какво си искал да кажеш, каква мъдрост етрябвало да осъзная от коментара ти, или си изкал да предложиш някаква алтернатива- която витае в главата ти, и ние е трябвало да прочетеме мислите ти, или пък сме се оказали недостойни да ни просветлиш и нас, за това си го написал по този начин.Сигурно се опитваш да ни пробуташ крилатата фраза "всички са маскари" да, ама този път не.

Иска да каже 2 неща : 1. Не всички сме с полирани мозъци. 2. ВСЯКА алтернатива на ББ е по-добра! Без изключения.

С ЧУДЕСАТА НА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ПОСТИГНЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОСПЕРИТЕТ НА СТРАНАТА И НА БЪЛГАРИТЕ,Г-Н б.б. ГЕРБ ПОЛИТИКАТА С НИЩО НЕ ПРОМЕНЯ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ В ЕВРОПА ЗА НАС И БЪЛГАРИЯ.ИНВЕСТИЦИИТЕ ОТ ГОДИНА НА ГОДИНА СТАВАТ ВСЕ ПО-МАЛКИ. УСПЕХ Е,ЧЕ ВСЕ ПАК МАЛКО ПОВЕЧЕ УСВОЯВАМЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФОНДОВЕ,НО ДО 2013 ГОДИНА НЯМА ДА БЪДАТ УСВОЕНИ НАПЪЛНО.ДАНО ЕС НИ ОСТАВИ НЕУСВОЕНИТЕ И СЛЕД 2013.

зависи какъв ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОСПЕРИТЕТ търсиш, ако искаш всеки гражданин утре или след година да е поне с един милион в банката не зная дали ще се намери икономист които да постигне подобни приходи, но с туризъм може да се закрепи положението. България няма големи залежи на никакви ресурси...

И сега к'во излиза ? 2 милиона честни и трудолюбиви български граждани вземат по 300 лв заплата от олигарсите на ДС, самоопределящи се като олигарси ... Същите тези 2 милиона / балами / плащат данъци, а едни други 2 - 3 милиона , наречени депутати, министри, ' независими ' съдии , агенции като ДАНС, БОРКОР , СЕЛКОР и др. , митничари и др. държавни служители, които вземат в пъти повече в сравнение с честните и трудолюбиви български граждани / балами / ... И кой тогава ще се движи по тези магистрали, за да ходи да разглежа културни забележителности или да отстреля някое животно в гората, за да ' премахне ' напрежението от умората от държавната работа и да се зареди с ' положителна ' енергия ? Онези, които работят за по 300 лв като балъми и пенсионерите с по 130 лв пенсии или олигарсите на ДС, самоопределящи се като бизнесмени и всичките им ' техни ' хора от държавните институции, администрации и агенции ? Май некои ни мислят за плод и зеленчук ? НЕ, мерси !

Браво!

Г-н премиер, разбираме че с магистралите и спортните зали си издигаш нещо като паметници, ама както вървят нещата просто няма да има хора, които да ги ползват, разбираш ли?!

ДЪРЖАВНОСТ И ДРЖАВА ИМАТ ТЕЗИ СТРАНИ ПРИ, КОИТО ПО ПЪТИЩАТА И МАГИСТРАЛИТЕ ПЪТУВАТ И ТЕХНИТЕ ГРАЖДАНИ, А НЕ САМО ЧУЖДЕНЦИТЕ ЗАЩОТО ПРИ ТЯХ Е РЕШЕН ПЪРВО ТОЗИ ПРОБЛЕМ.

ето тава е правилния път , ето от тук трябва да започнете г-н Борисов. ТУРИЗЪМ това е най-бързия начин да влезнат, бързи пари в БЪЛГАРИЯ. И не забравяте експерта по имидж който бяхте повикали какво ви каза. няма кои да дойде заради една реклама. аз ще добавя и два камъка един върху друг и едни неприветливи плажове. но България може и има какво да направи така, че хем да обединиш Българите, хем да чуе света за нас и да искат да видят БЪЛГАРИЯ

Какъв туризъм, каква икономика, каква култура и здравеопазване без пътища и инфраструктура, не можахте да го разберете комунисти тъпи

???? не те разбирам. той г-н БОРИСОВ явно затова повтаря по няколко пъти , че в момента се строят магистрали

Щом комунистът ББ го е разбрал, недей да обвиняваш останалите.

Ти излизал ли си в някоя съседна нам страна - Румъния, Турция, Гърция? Да не говорим за големите туристически държави. Виждал ли си какво има там? Виждал ли си обслужването? Не си! А с магистрали туристи не се привличат. Магистрали те си имат повече от нас.

Нали видяхме какво беше гласуването...... Къде остана долината на тракийските царе, уникалните гробници и др. и др. значими исторически забележителности. Няма лошо тези 10 обекта да се развиват, но те не са най- уникалните туристически атракции. Те спечелиха, защото гласуването беше манипулирано.

Щом за управляващите ние, хората, не сме приоритет, да си ходят! Оставка на цялата групичка, наречена правителство! Свидетели сме на създаване на кухи комисии, паразити, които дефакто няма да имат никаква роля при сформиране на цени, при контрол на храни, при какво ли не, но ще цоцат яко държавни пари, като за сметка на това хората масово остават без работа, без право на образование и здравеопазване! Това ли е стопанисването и правилното изразходване на нашите данъци и осигуровки? Оставка на цялото правителство!

Да! Трябва да сме приоритет!!! Държавата трябва да започне да ни образова. Трябва да се погрижи и да ни научи как да си търсим гражданските права. Трябва да ни организира граждански организации, чрез които да постигаме напредък за държавата и обществото ни, както това се случва в държавите отличници. Трябва да ни научи да гледаме нна интересите си обективно и далновидно вместо да бълваме емоционални повърни по всеки повод - положителен или негативен. Трябва държавата да подскаже на българина, че бизнесът е този, който го храни, и че българинът трябва да се отнася с уважение към честните бизнесмени. Част от народа е и администрацията на държавата, която самата държава трябва да научи, какво искат хората (защото хората си мълчат като стадо и не смеят да се обадят на тази зад бюрото, дето е запретнала ръкавелите до раменете и ги прави на маймуни. Наистина хората трябва да са приоритет на държавата и тя трябва да се погрижи и да ги научи какво значи да си човек, та и да получиш човешкия живот, който заслужаваш.

г-н Борисов Приоритет не са магистралите, а Народа на България, Същия този народ който те избра да го управляваш и същия който ти забрави че съществува. Ако не го осъзнаеш ще те последва събата на царя.

За кой народ става дума? За този, който не знае, че без магистрали никога няма да заживее добре ли? Че ако няма магистрали, няма да има истински бизнес, а бизнес само за далавераджийски политически бизнес кръгове. Защото реалният бизнес иска магистрали, за да може да развие бизнес, да плати данъци и така да нахрани народа си (от друго място пари за народа не идват). А на далавераджиите не им трябват пътища. Те няма нужда да вършат изобщо работа! Те си уреждат нещата по софри и не им дреме дали има инфраструктура. Та: за този народ ли става дума, дето не знае от къде накъде се сее нивата, че да се събере жито за хляба му? Дето не знае, че без да посееш няма хляб ли? И дето гласува за БСП - раздават едни пари за 2-3 години, междувременно откраднат максималното възможно, докато народът лапа ситни трохички и после си замине, за да стовари на следващо правителство задачата да гради наново икономика. Май за този народ говориш, че трябвало да е приоритет на правителството?

а сега кажи какво получи от настоящото правителство, че вече почти две години минават и нещата дори и с магистралите се закучиха яко. За припомняне: кога се откри най-важния участък на магистрала Тракия - не беше Боко, нали! То не може само лаф и намръщено чело, което не показва умствено дейност зад него, ами усилено мутренско напъване за далавери...

Става дума за народа, който още помни, че без магистрали по Живково време се живееше по-добре. Не съм комунист или социалист. Уви такива са фактите

Какви чудеса? Какви забележителности? Каква красота? Ако аз съм чужденец не бих се изсрал на тази държава дори

защото докато сереш някой от нас ще те на...е

Първо трябва да имаме производство , от което да печелим валута , респ. и европейско заплащане ! За да имаме производство, трябва да имаме и заводи ! За да имаме европейско заплащане, трябва у нас да има истински европейски, американски и японски инвеститори, а не олигарси от / бившата / ДС ! Какъв е смисълът да имаме пътища и исторически обекти със световна известност, след като имаме заплати от по 300 лв и пенсии по 130 лв ? Защо все не можем да гононим европейците по заплащане на труда ? Не можем или олигарсите на ДС с офшорки не желаят това ? Защо словенците имат около 5 пъти по - високи доходи от нашите ? Може би, защото другарите там са около 5 пъти по - малко от тези у нас ? Разбира се, трябва да имаме и развито земеделие и животновъдство !

Работих до преди три години в "европейска" фирма, с гарантирана възвращаемост на инвестициите. Заплатата ми като ръководител на областен център, беше по-ниска от заплатата на чистачка в подобен център, извън България. Когато с колегите поискахме увеличение, ни беше показан призивът на тогавашния министър председател:"Заповядайте инвеститори, на евтината работна ръка". Показаха ни недвусмислено, че разговорът е приключил. След няколко месеца напуснах. В българска фирма, с по-малко отговорности, имам почти три пъти по-висока заплата...

Ами сигурно не си бил заслужил, а там си има и други правила. Ти не ги ли разбра преди да започнеш? При всички случаи си стигнал до един от отговорите защо западните фирми и икономика вървят напред, а българските - не.

Нещо не мога да разбера. Постоянно се тръби, че тези магистрали ще бъдат финансирани основно чрез еврофондовете за развитие на пътната инфраструктура по основните европеиски транспортни коридори. Защо тогава аджаба се спират други важни за икономиката и развитието на страната проекти, с оправданието, че ще се финансира стройтелството на магистрали. Другото което ме интересува е след като има фондове за развитие и модернизация на железопътния транспорт, защо сектора се обслужва от заеми от Световната банка и защо за най-евтиния вид транспорт цената за товарни превози е по-голяма отколкото за автомобилния. Навеждаме на мисълта че се защитават часни а не държавни интереси в транспортния сектор.

ОТ НЕГОВАТА УСТА КУЛТУРА ЗВУЧИ ПЕРВЕРЗНО.

БДШИМ е шаман, който ни внушава, че кокълчето е от Кръстителя. Ако ББ му вярва, да си носи кръста. А на мен Солун ми е по-близо от созополската светиня.

Като пренебрегнем факта, че "магистрали и култура" звучи меко казано странно, тя културата, господа управляващи, включва и театри и опери и самодейност и т.н. и пр. . Та необяснимо е - като културата ви е приоритет, защо бастисахте гореизброените основни нейни стълбове?

Защо Борисов все за магистралите си говори-ами просто защото там не си трябва никакъв акъл и да се напрягаш да разбереш сложна макроикономическа тематика.Та закалката в пожарната и каратето е довела до това-много-много да не мисли.А сега залага на "чудесата" и забрави за предизборните обещания дао попровери мултимилионерите на прехода ни.Държи ли му да пипне Цветелина,Васил Божков,Маджо,Пашата,Виктор Вълков и Любен Гоцев?Знаете ли кога ще стане това-точно никога!

Аз залагам на оставка на това неадекватно правителство, което за 2 години няма 1, нито 1 един правилен ход. Правителство, което успя да създаде само и единствено усещане за хаос!

Горкият Борисов. С изказването си в село Кочан Доганчо нарочно подразни хората, вдигна избирателната активност и хариза властта на Боби, да се мъчи в тежката криза, да се изхаби, да го намрази дори Цветелина и след това 15 години да разправя колко е бил неразбран. А след края на кризата на власт идват по-умните хора, които може и да са морални уроди, но са по-адекватни за ориенталска държава като България.44634

Чудото е това, че всички тези юнаци дето се виждат до ББ, всеки един по отделно го смачкват от критика, когато водят самостоятелни предавания, а тук са като агънца. Те това го няма никъде, или си против или за. Е това е българското чудо.

Приоритет били магистралите и културата. А защо не задравеопазването и образованието, ами науката и високите технолигии? Ебати тъпите мутри. Само престъпници ейййй

ПИТАЙ ПЪРВО ТИЯ НА ПОЗИТАНО 20

Абе, малоумнико, каква наука, какви технологии без образование, здраве и култура???

Чудото на България са магистралите, които строи Боко.

Тъй и не стана ясно чие е кокълчето, но Созопол, както се очакваше е 1. Догодина Божопол. Ако смятаме, че чуждите туристи са балами и за сефте виждат история у нас много се лъжем.

И как това е чудо? Просто сме 10-тата страна с мощите на св. Йоан

Ето ви легален начин за източване на 10 милиона от бюджета.Пак "наши" хора ще се облажат.Отвращавам се.За здравеопазване няма пари ,но за фалшиви кости има.

Ами в Европа използват и трена като превозно средство- евтино, бързо и конфортно, особено със закупени билети по интернет. Направете модерни железници, та европейците да посещават България и с европейски влак.

ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАПРАВИ ТОВА И ДА СЕ ПРИВЛЕКАТ ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИЦИИ! НИКОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА НЯМА ТЕЗИ ПРИРОДНИ ДАДЕНОСТИ И БОЖИИ ЧУДЕСА, НО СА В ПЪТИ ПО-БОГАТИ? ДАНО НАЙ-ПОСЛЕ ДА ТРЪГНЕМ ПО ПРАВИЛНИЯТ ПЪТ! БЪЛГАРИ, ВЯРВАЙТЕ И СЕ МОЛЕТЕ!

Ал

В какво да вярваме и на кого да се молим?

ВЯРВАЙ СИ В КОМУНИЗМА И СОЦИАЛИЗМА И СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ, МОЛИ СЕ НА ЛЕНИН ,СТАЛИН, ДИМИТРОВ СТАНИШЕВ. ОТ ТЯХ ДА ВИДИШ ЧУДЕСА.

ами сигурно от друго ще да са по богати :).

не се занимаваите с глупости ами се хващаите да бачкате че иоанчо няма да ви храни.

Абе хората им казват : "Държавата ви е циганска и не ставате за нищо", а те си правят някакви класации, награждават се и пр... Кого се опитват да излъжат? Себе си?

еи боко спри се бе на кого ги строиш виж цените и заплатити бе кои ше варви по тия патища с тия цени и с тия заплати. оправи ги парво тъях тогава си изпачваи беее намали безработицата стига си казвал криза исе оправдаваи с предишните покажи ти нещо даи работа ,заплати еи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.