Почивката на море поевтинява

Между 5 и 10% по-малко българи са си позволили да отидат на море това лято в сравнение с 2009-а.

Обратно в новината

Коментари - Почивката на море поевтинява | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

размазах се от ядене и пиене.. определено е по-евтино и дори по плажните барове. За 6 дни със спането и бензина 900лв. Съвсем нормално си е, но си смърди навсякаде на гадно :(

Въобще не е вярно, че поевтинявали предложенията. За апартамент за четирима в Приморско в частен хотел-къща искат 75 лв. на нощувка. И това без закуска, без ядене, без нищо. Само спането. За 6 нощувки са 450 лв. само спането, и по 20 лв. на човек на ден са още 480 лв., и като сложи човек и 200 лв. бензин/дизел (от София до Приморско - отиване и връщане) са си едно поне 1200-1300 лв. за море от 6 дена. Че кое му евтиното ??? Съвсем нормална цена, но не евтина и "септември поевтинява", няма никакво поевтиняване, като в активен сезон си е. И това резервация от 30 авг. до 5 септ. говоря... не за юли и август. А уж поевтинявало. Нанайци. Просто няма по-ранна дата свободно, иначе и в средата на август да бяхме отишли- пак щеше да е 75 лв. за нощ за четирима. Лошото е, че в друг хотел на близо (но няма места, фул е) пак е апартамент за 4-ма, но за 78 лв. нощувката, но вече със закуската и апартамента е с 2 бани. Това е друго нещо за разликата от само 3 лв. отгоре. А и има супер гледка към морето и плажа, без други сгради пред балкона. Но определено за поевтиняване на офертите...не може ама никак да се говори. Статията в този смисъл е ЛЪЖА!

За всеки влак си има пътници! Или се качваш и возиш , или ходиш пеша ! Всеки решава без да мрънка, ама ние сме устроени да не се борим дори когато е възможно и така се стеле мъглата...........................

Откакто се преместих да живея край морето не ми се ходи вече на плаж...

Сега Бойко и дружина като вдигнат цените на хранителните продукти с етикета "Стара планина", като вдигнат тока, парното, хляба. Догодина съвсем няма да ви се ходи на море.

Квартирите са по 7-12 лева на човек - тоест за 10 дена - 70-120 лева.С кола излиза около 200 лева бензина - на 4 човека по 50 лева на човек. Плажа е без пари - има си свободни от чадърчета зони на всякъде-а и само дебилите по цял ден са на плажа и хващат рак след време... Обедно меню - 5-6 лева с 1,2, 3-то...За десет дена 60 лева за обяд... На морето винаги е било по евтино от това да живееш в София-стига сте мрънкали ами си заведете децата на море...Но ако пиете, пушите и лентяйствате-еми няма да има пари-мандрата на Бай Тошо я няма вече...

Така е - и Господин Дянков каза спокойно всеки да ходи на море, а още повече пък, че от септември ще има осезаемо покачване на заплатите!

не на българското мутроморие!!!не пълнете джобовете на българските престъпници,наричащи се бизнесмени!!!!!

Докато единичната цена на почивка`всичко-включено` за една седмица не стане съизмерима с минималната нетна (след данъци/удръжки) полу-месечна заплата -- всичко е шменти капели . (и този бизнес като вид, и почивката като същност, и почиващите като профил)

В България бих почивала само за 10-20 лева максимум на вечер в зависимост от хотела, а има хотели, в който и пари да ми дават няма да стъпя. Почивката не е само хотелът, а и инфраструктурата. Огледайте се каква е и е замислете дали не е по-добре да отидеш вместо за 7 дни за 3-4 дни в чужбина. Разликата е огромна. В България можеш да си счупиш краката из дупките. Трябва да вървиш километър-два до плажа, обикновено те изнудват да си плащаш за паркинг, а когато не го правят, това значи, че просто няма къде да паркираш. Отношението на персонала към българи е под всякаква критика. Непрекъснато някой ти мрънка, да не говорим, че ако нещо стане - все ти ще си виновен. Хранат е ужасно скъпа за качеството, а ако си купил пакет ол-инклузив започват да те гледат на кръв, ако пийнеш повече от 1-2 питиета от бара, който е безплатен. Обикновено е пренаселено, а някакви мазни търговци ти бутат боклуци под носа.... абе.... пълна селяния.

Дрън, дрън!!! Няма къде да си сложиш хавлията на плажа. Всичко това са приказки за наивници, за да се внесат по-малко данъци от хотелиери, хазяи и собственици на заведения. Впрочем всяка година. слушаме рафрена, че сезонът е лош, а откъде се вземат пари за все по-големи палати по морето. Въпросът е риторичен.

Повечето от тия "палати" са просто изпиране на пари. Собствениците им са затънали в дългове и колкото и да е успешен сезона за тях то те просто са все на червено. Щот нямат мозък как се върти бизнес.

Скъпичко е в хотелите ,човек ако се порови може да намери благоустроена квартира на прилична цена. Доволни сме от храненето - три пъти на ден за 11 лв.на човек...

да бе по малко били що ли говорите глупости. 1 седмица бях на море морето беше фрашкано с българи и чужденци. Що не проверите първо как е а не да цитирате некви тъпи статистики които никога не са били реални.

Безбожно скъпи хотели...за стандарта на обикновения българин-60,70 до 150 лв. на вечер.Някъде и до 250 на вечер.Дори в Хисара,под 60 лв. в хотел няма.Изглехда всички от бранша си "плюят" в устите...Уж конкуренция,а то .Значи,сомо богатите могат да почиват в хотели.А другите в мизерни квартири за по 10, 20 лв.Богат да си днеска...

Ами вместо във всяка тема да има твой постинг , кой от кой по-глупави, седни и работи и ти ще можеш да си позволиш нощувка за 70 лева :) И не ми разправяй как само крадците имали такива пари. Работя като мениджър в България и заплатата ми е 4-цифрена, като добавим и бонусите, които получавам мога да си позволя спокойно да заведа семесйтвото си 10 дена на море в Анталия. И беше супер, да ти кажа.

Като крадете от работещите ще са ви големи заплатите.

He се прави на много работен , просто имаш късмет , че си на тази позиция и можеш да взимаш висока заплата. В България няма реален пазар на труда.Поживей си докато все още получаваш високата си заплата , но знай , че нищо не е вечно.

Но вече можеш да си го позволиш това, защото Господин Борисов даде възможност на всички работещи да получават достойно възнаграждение! Докато крадливата тройна коалиция ти вземаше и залъка от устата!

Луд ли си? Скоро се върнах от приморско и там спах в хотел с климатик за 15лв на вечер! От това по-евтино какво повече? Ако дам 100-150лв за хотел на морето трябва да ... камериерката всеки ден...

Еми ти отиди първо и поработи а не разправяй че ти било скъп

Ами въпреки всичките лафове за сваляне на цени - скъпичко си е ..! Не забравяйте, че в доста семейства работи само по един съпрузите. От друга страна доходите от наемния труд са толкова, колкото да не умреш от глади и зорлем да си посрещнеш най-належащите нужди! ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!!!!!!

То не задължително да се ходи на море Кой ви е казал че непременно трябва да се ходи на море

пълни глупости и лъжи българските хотелиери са измамници

Аз от три години не съм била на почивка на море. А много обичам морето. Добре, че брат ми живее до морето - иначе хич няма и да помириша на море. Всички около мен са на моя хал... Не зная кой ходи на море, Бургас просто не е същият град, опустял е...

а аз пък не съм ходил от 9 години ... готино а ?

....Но не и за българките - добри пари припечелват, и семейни, и несемейни, но с мераци!