Две монахини престояха три дни в заседнал асансьор

Две монахини бяха блокирани в асансьор в един манастир в Италия в петък и въпреки многобройните молитви и викове за помощ бяха спасени чак в понеделник сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Две монахини престояха три дни в заседнал асансьор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Викали и се молили. Ама ги е чула чистачката, не Господ. Явно виковете са свършили работа

Един дълбоко религиозен по време на едно наводнение идват да го спасяват първо с джип, после с лодка, накрая с хеликоптер. Той ги връща с мотива "Господ ще ме спаси." Удавя се и накрая се представя пред Бог и го пита: "Аз толкова се молих, Ти защо не отвърна на молитвите ми?" Отговора бил: "А кой мислиш ти прати и хората с джипа, и тези с лодката, и тези с хеликоптера?" Извън вица: като закъсаш с колата си - примерно рено, да не би шефа на Рено да идва в сервиза да те обслужва, а? Претенции - Балкан, покритие - прашинка.

Че то в религията празно няма! Ако се спасиш - Слава на Господ! Ако пукясаш - сам си си виновен - НЕ СИ ВЯРВАЛ ДОСТАТЪЧНО! Само че монахините освен да се молят са и викали бая. Май и те са имали известни подозрения... Иначе алюзията с шефа на Рено е добра, но защо праща чистачка а не поп. Той му е щатен служител

Чела съм за подобни експерименти, които доказват силата на молитвата. В една болница в САЩ пациенти с еднакви диагнози са разделени в две отделения. За тези от първото група вярващи християни отправят поименни молитви за оздравяване, а за тези от другото - никой не се моли. Нали се сещаш какъв е резултатът? - сред хората, за които са се молели (естествено, на Иисус Христос), оздравелите са сигнификантно повече, отколкото в другата група (без молитви).

Молят се, молят, ама накрая отиват на доктор, а не при попа. Евентуално при попа ги карат след това

Да, личи си, неслучайно гробищата са толкова пълни - един лекар има да напълни 2 декара гробище, докато се научи, а един поп докато не обезвери всички разумно мислещи от паството си, няма научаване. Пита се в задачата къде аджеба са тия, дето могат да лекуват и тия, дето могат да бъдат свещеници. Избутани са встрани от "правилните" нечии хора с вуйчо владика. Същото важи и за съдебна система, полиция, абе каквото се сетиш, дето има хранилка.

МНОГО ГРЕШНИ! ИЛИ НЯМА ГОСПОД! А МОЖЕ И ДВЕТЕ!!

loyola

Аз пък да ви кажа, ако монахините знаеха, че тая случка ще предизвика толкова коментари и теологически спорове, смятайте, че щяха да се чувстват щастливи, че само с едно престояване са допринесли толкова много за разпространението на Божието слово.

Три дни без кенеф, тия са се усмърдели.

Може пък и да не са скучали чак толкова...

Мнооого си улево. Отново. Вярата е провереното, това, което се е доказало пред тебе - то и корена на думата, семантиката си го подсказва. Сляпата вяра няма основа на която да стъпи и като дойде проверката и в реалността или пада, или се фанатизира.

Такива експерименти и не само, се правят постоянно, но за такива като тебе се правят задължително с чудо като спиране да важат (само за тебе) законите за гравитацията примерно или израстване на отрязан крайник - или в твоя случай поникване на акъл в този ти крайник, дето ти е монтиран на рамената, Сид.

Има ли реални доказателства за не-съществуването на Бога?

Не очаквам да отговориш на тези въпроси. Т. е. те са реторични. Просто начин на предаване на емоция. Вярата никога не е извинение. Не бива човек да се извинява, когато постъпва правилно. Вече на два пъти по-острите коментари, представляващи отговор на научно-реалистично аргументираните ти опровержения биват премахвани от модератора. Благодаря за интелегентната дискусия. Ние сме слаби хора, без научни познания, крепи ни единствено голата вяра в нещо, което ти никога не си виждал - следователно не съществува. Прости ни, че си поизпуснахме нервичките!

Ти наистина си тежък случай, благодарим се, че те има да ни показваш какъв НЕ трябва да е един човек. Айде да се помолим законите на гравитацията малко да спрат да важат за тебе, а? Просто за да има цирк-чудо, дето като тебе да ги "убеди". 1000 богомолци да се помолят и отгоре да ти уйдисат на чотурата, а? Да е на твойто "умно". Не 1000, милиарди всеки ден се молят и всеки има различен резултат. И никой от тях не се страхува от провал, защото никой не бие молещия се. Но като тебе винаги държат на "чудо". Като оня от вица за наводнението,дето чакал Господ да дойде да го спаси, накрая се удавил и питал Господ "Аз толкова ти се молих, ти защо не дойде?", а отговора бил: "А кой мислиш ти прати джипа, лодката и хеликоптера, дето ти върна?". Около тебе ежедневно стават чудеса, ама Нафърфорий Незнаещия как ще ги види? Нали трябва да е на неговото, така, както ТОЙ смята, че е правилното.

Благодаря, спестихте ми писането :)

Няма за какво, и аз благодаря подобно за останалото.

Засух, суша, в земята зърно се опече. Не, не, не цитирам Градушка. Но в такова време селяните се видели в чудо и отишли групово при свещенника, да направи молебен за дъжд. Погледнал ги и казал "Аа, тая няма да стане! Господ чува молитвите само на онези, които вярват! Вие не вярвате. Искате да ви прати дъжд, но никой от вас не си носи чадър. Изпращали са молитви монахините, но не са вярвали достатъчно. Добре все пак, че Всевишния се е смилил над тях и е изпратил чистачката.

Вярата не е попречила на Валентин Войно-Ясенецки да бъде най-добрия лекар хирург за времето си (завършил с отличие медицинския факултет). Неговата книга "Очерци по гнойна хирургия" е основополагаща за следващите поколения хирурзи. На въпроса на агента на ЧК Петерс: - Как можете да вярвате в Бога? Нима сте Го виждали? Ясеницки отговаря: - Не, не съм Го виждал. Правил съм много мозъчни операции, господине. И когато отворя черепната кутия - не виждам къде е умът, съвестта също. Значи ли това, че ги няма? Защо науката трябва да е контрапункт на вярата? Защото ти така си казал ли? Защо представите на другите да са грешни? Ти си непогрешим от позицията на амбреаж ли? Какво се вижда оттам? Подметката на обувката на левия крак на тези, които стъпват върху теб? Валентин Войно-Ясенецки (свети Лука) е само един съвременен пример за съчетанието наука-вяра. ОК, разбрахме, че ти не вярваш, хубаво! Но спри да богохулстваш и да убеждаваш останалите колко ненужно и лошо нещо е вярата. Всеки сам за себе си да решава.

Защо господ не е помогнал на своите. Ясно е че тези монахини са големи грешници.

ДОСТА ИЗВРАТЕНА ИСТОРИЯ

Поне не са скучали.

както е казал народът- Бог помага, ала в кошара не вкарва (и от асансьор не изкарва)

Добре, че промениха заглавието на статията. Ясно е, че от журналистическа гледна точка трябва заглавието да "улавя" вниманието на публиката но все пак, от морална гледна точка, има неща, с които не може да се правят евтини опити за привличане на внимание.

100 процента вярно ..журналистическа простотия

Това, че ти и такива като тебе сте особено некадърни в това нещо - както и във всяко друго - не значи, че е безполезно. Представи си на други им помага. Не само психологически и успокояващо. Защо не си в статиите в секция "Наука" "Технологии" и т.н., троле? Там може и да заблудиш някого, че знаеш нещо за нещо, въпреки, че се пишеш "Незнаещия", какъвто реално наистина си.

тия телефони немат ли ? или при тях асансьора е фарадеев кафез ?! паник Бутон

много по-голям е шанса Бог да е добър и да е любов отколкото путин да е добър и да е любов и все пак доста хора предпочитат да вярват на путин сигурно защото не вярват в доброто а в грубата сила :)

Напразно се хабиш, за този пост няма да ти платят.

140 милиона руснаци, а дори и там не всички вярват на путин, срещу 7 милиарда, от които поне 2,2 се молят на Бог, 1,8 на Аллах и 1 са хиндуисти и само те си знаят на кой се молят. Още ли смяташ, че путя е толкова велик, че цял свят му се кланя?

както е написано заглавието се едно автора е сигурен че монахините ще отидат в ада.... ------------ вицове ли?? милиционер казва на попа: -попе защо слагаш гръмопровод нали си приятел с Бог попа: - абе и ти си приятел с народа ама пищова ти е на кръста....

Е явно са ги спасили молитвите ;)

Интересно разминаване. Заглавието на статията е: "Молитвите не спасиха 2 монахини" Но реално, развръзката е с щастлив край! Обезводнени, но живи и здрави, и ще се възтановят бързо!

Разминаване грънци. Един плафон, дето си мисли "ей с'я кат нахляскам едно подвеждащо уж трагично заглавие как всички уфтси, дето вярват в молитвите ще се навървят тука да ми четат статията, а с тях и другите - дето не вярват, за да тържествуват". Принципно това е похвата на жълтите медии и ако dir-a решат да се плъзгат по наклонената плоскост ги очаква светлото бъдеще на петоразряден жълт сайт тип "Шок и ужас" "Жълт труП" и т.н., същото се отнася и за посещаемостта им. Много изкушава да се правиш на лъжливо овчарче, ама накрая такива винаги ги изяждат вълците.

Ти пък кой си та да държиш сметка на ДИР-а! Гледай си болното здраве.

Къде е бог, БОГ НЕ ВИДИ ЛИ СЛУЖИТЕЛКИТЕ СИ ИЛИ СА МНОГО ГРЕШНИ?

дедо ти боже не е асансьорен техник и не се занимава с такива работи...той е зает да върти планетите и в свободното си време играе покер с дявола :)

сигурен ли си? Да не го бъркаш със себе си, а планетите - с мишката и клавиатурата?

Защо не са си носили мобилни тел?!

Защото са откъснати от светските глупости.

На бас, че след тоя случай лееееко ще се приобщят към светските глупости (безжична комуникация в конкретния случай).

Та ако в събота и неделя няма служба , кога ????????.

Ами в понеделник, не разбра ли?

Много мъка имат под полите си, затова господ ги е оставил, да си измолят опрощението цели три дни!

Разбира се, че молитвите им са помогнали! Живи са и са добре, намерили са ги. Обаче надраскалия новината в такава ситуация надали би се отървал.

Те са МНООООГО ДОБРЕ, АМА НЕ ГИ Е ЧУЛ.

Красотата на религията е че винаги можеш да се помолиш и като не стане, минава номера че "Господ те е чул, но не ти е помогнал щот е искал да научи на нещо или защото той знае по добре какво ти трябва" :) Нема по голема залъгалка за простолюдието от това!

на Бог не вярваш но на путлер вярваш :)))

sonibvc@gmail.com

Путин не ми е никакъв на мене нито се грижи за моята държава. Вярвам че прави най доброто за страната си и ми се иска и БГ да има такъв лидер. Путин, Обама, Меркел и Боко Тъпото съществуват а господ НЕ.

Много сте суеврени бре?! Ма кат се замисля то има логика....нема народ които би търпял толкова време да го ликвидирват и унижават ако не вярва че спасението ше дойде от вънка..

Абсолютно си прав!

Добре, че сте вие от сложнолюдието, че иначе горките хора дето нищо друго не им е помогнало и чак като са се сетили да се помолят и им се е решил наистина сериозен проблем, ще вземат да се заблудят, че наистина Някой отгоре им е помогнал. Молитвата изпратена нагоре си прилича по молбата написана тук, че в същността си е молба - може да я удовлетворят, може и да не я удовлетворят, но и в двата случая логично е да постъпят по начин правилен и логичен за тях, не непременно за молещия се. Та, в крайна сметка добре, че сте вие от сложнолюдието, хора с толкова липсваща култура, че даже нямат уважение към историята си. Много ли те чеше самолюбието когато някой ти направи забележка за ьовиги-то, а ти му отговориш, че точно за това си го сложил - за да го дразниш, като му показваш какъв зад*ик си, а?

sonibvc@gmail.com

Ще призная че може да си прав(а) за някои от нещата в коментара. Но имаш огромно заблуждение ако си мислиш че некой в небесета ти разглежда молбите - тва са наистина глупости!!! За другото може и да си прав(а).

Прочитайки само заглавието, човек остава с впечатлението, че са загинали.

loyola

Бе нещо заглавието не отговаря на съдържанието? В крайна сметка жените са оцелели и Господ им пратил помощ.

Това че са живи не е ли СПАСЕНИЕ ?

Истинско спасение...кат се има напредвид че всички отиват на работа в понеделник и са обречени на бъдат спасени.

празен манастир . две монахини чужденки .манастир с асансьор и чистачка и почивен ден събота и неделя ,алектричество спряло три дни ! браво бееее. това е новината!

Тодорке, не знаех че Боко те е осиновил.

Заглавие което само един комунистически боклук може да напише. И все пак им е помогнало, можело е и да падне асансьора. Тоя сайт деградира всеки ден все повече и повече.

На същото дередже ! Боко не ще да ни чуе? Тодорка

Дир-а достигна нови висоти с това заглавие. По-близко щяха да са до истината ако я нямаше думичката "не" в него, ама нали търябва да звучи сензационно...

Що за извратено заглавие?! Запали си дипломата ритуално пред СУ.

С тези повиквателни до Галактион за малко да забравя да пратя чистачката

бла бла бла бла !!!!

Е нали са спасени.