Монах на 120 години е най-старият целомъдрен мъж

Хиндуисткият монах Суами Сивананда кандидатства да бъде вписан в Книгата на рекордите на Гинес като най-възрастния целомъдрен мъж на планетата със своите 120 г.

Обратно в новината

Коментари - Монах на 120 години е най-старият целомъдрен мъж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"живее без медицинска и каквато и да била друга помощ" А очилата?

Язе съм на семстин и усемдисет годин!!!! И оште ке удъртяам!!!!

Статията е лош превод от Дейли Мирър. На този вестник може да се вярва като на нашия " Телеграф". Т.е. вярна е само датата и полу вярна прогнозата за времето, всичко останало е неистина.

Абе като се кефи дядото на живота Лошо няма пък

ш0-70 годишен лъжлив индиец. по принцип, хората много рядко доживяват над 115. днк-то губи способност да се възстановява след 110 или нещо такова.

Много ми е интересно как си мисли, че е създаден той самият? Дали вярва още в това, че го е донесъл щъркел?

бла бла бла приказки на бабата

Ехх, да можехме да превъзпитаме всички наши мангали като този човечец. Да можехме да ги направим аскети и въздържащи се от секс и плътска похот.

абе да, на 120 ама друг път. Най обикновенна дядка на 70-80 години.

не ял не пил не е.ал и живял 120 год. ми това живот ли е е няма правда натози свят

За пълното въздържане от секс не ми се вярва - не ми прилича на педераст.Да не би те да са най-големите дълголетници?

Моят дядо има 6 деца и почина на 94 години.По логиката на монаха е трябвало да живее не повече от 70 г.,защото е правил много секс.

Да и един мармот завива шоколад... А очилата са му предписани от вселенския дух и са му поникнали на главата сами, той много се съпротивлявал и бил последователен в съпротивата си, но въпреки всичко очилата щом са поискали на главата му да стоят, кой е той та да отказва... поредния измамник....

ПИПО

Хиндуитски, хамерикански и ханглийски. Журналиста да не е ром (циганин)? :)) Индуитски бе брат. Индуизъм.

Грешката е твоя - не е "журналист" - сайтаджия.

И да е ял, пил и секс да е правил, ако му е писано още толкова ще живее. Я някой да направи статистика колко монаси като него са дали обет и не са доживели и 80...

"Писаното" си писано, но и как го "четеш" е важно.

Това е доста тъжно, цял живот без да усетиш топлината на някой друг до себе си. Вие на това живот ли му викате?! Най-хубавата част от денонощието за мен е, когато си прегърна жената и так си заспя. Всички гадости през деня избледняват. Този за мен не е живял, а само е съществувал.

А, ако прасето ти "каже": аз не го разбирам туй, "човек" да не апне одно корито топла помийка. Ти на това, живот ли му викаш. Хората се различават помежду си в много голяма степен и всеки има различни ценности. Примерно: "Мила ми, Венето...

Добре де, поне една чикия не си ли е излъскал, ако и да е толкова целомъдрен? Не е добре за здравето да не се обновяваш от време на време, а и застиването на лавата води да разни болести, включително и рак.

На мен ми прилича на 70 годишен наш пенсионер. Страшно се е запазил човека, да е жив и здрав. Ама това без секс не го разбирам.

Да оприличим човека на сграда със седем етажа/"чакри", със съответната водопроводна система, в която налягането е такова, че като пуснеш изобилно вода по долните етажи, до горните не достига. Сексът е първия етаж. Затова и спортистите преди състезание, например, най-често се въздържат от секс, щото иначе са малко като прани гащи. Също и монасите се въздържат, щото искат всичката "вода" да я използват най-вече на горния етаж.

Тоя не живял 120 години. Просто се мотал под слънцето и нищо смислено не е направил.

По-точно щеше да е да кажеш, че ТИ НЕ ВИЖДАШ смисъла.

Е, то това живот ли е???

Ами както виждаш!

Просто един ла*номет.

Говориш глупости. Човекът сигурно се храни много оскъдно, така че лайномет не може да бъде. Лайномет си ти защото дневно изплюскваш по 1.5 кг боклуци и след това се чудиш как да се отървеш от отпадъците в червата си, оригваш се пърдиш, напъваш се и се чуди защо си запушен до ларинкса си.

Елементарни мой приятелю, става въпрос за това, че този човек ще остави след себе си само една купчина л-на. Това ще е равносметката като се тегли чертата

ах тия индуски лъжци и мошеници. Иди каже че това не е гена, особено като гледаш нашите цигани. Е, не е гена но културата е нещо свръхмощно, и 1000 год. да минат тя си дава своя отпечатък върху характера и манталитета на един етнос. НО ТОВА ТУК СИ Е ЧИСТА НОВИНА ОТ ТИПА НЕИСТИНА.

Като няма как да познаваме другия, първо съдим по себе си, как ние бихме постъпили.

Ти тъй Махатма Ганди ще изкараш "циганин", "лъжец" и "мошеник". Междудругото "ромите" са изгонени от Индия, именно, защото не са изтърпяли лъжите, мошеничествата им и престъпленията им. Поставили са ги извън закона и са били в положението на вреден дивеч. Те са т.нар. "недокосваеми", извън четирите "касти" в Индия. Ако се докоснеш до такъв си осквернен. Ние, за разлика от индийците, още ги търпим.

у селу и стотинките си им дава,спасявал дъртити у селу.

Аз пък съм на 100 , пийвам и си хапвам колкото ми душа иска. През последните осемдесет, без жена не съм си лягъл.

То бива,бива, ама лъжец като не бива.

Разбрал е,че всичко свързано с материялното и тялото се разрушава и разрушава. Само духовното остава. Живял е без секс. Но едва ли без отвъдна любов

Секса е вреден - разгеле :)

Да отричаш сексът , е все едно да се самобичуваш. Не забравяйте, че сексът е двигателят на еволюцията. Половите хормони са в основата на здравето и дори дълголетието. Никой не знае, този дълголетник калко често е ползвал дясната си ръка за интимна приятелка :)))

Айде стига с тази еволюция, не Ви ли е ясно, че отдавна я отрекоха!!! Че и Дарвин на стари години също се е отрекъл тази измислица!!!

С или без секс - половите хормони си ги има. От там насетне - въпрос на хигиена!

То пък един живот!

Възхищавам се на такива хора, които показват на човечеството, че силата на духа е над материята. Жив и здрав да е! Колкото до секса, както и всичко друго е плод на решенията на конкретната личност, които аз уважавам, без значение дали ги разбирам или приемам. В случая, говорим за истински Буда, или пробудена душа.

Много странно че е индиец и не консумирал пикантни храни - надявам се автора да е превел статият правилно от първоизточника. И след като проверих първоизточника наистина се оказа че изобщо няма правилен превод - food with no spices означава без подправки!! което може просто да означава без сол... но е много странно и почти невъзможно индиец да не яде пикантна храна!

Индия е вселена - три раси, милиард и 200млн., 1600 езика, хиляди религии... Все пък може да има някой, в някой манастир, който да не е яде "пикантна" храна. А, може и да има някой, който и да не яде никаква храна, освен светлина. Все пък сред

Колко пъти бяхте в Индия последните 10 години? По принцип сте прав че са много раси, религий и какво ли не...може и извънземни да има :) Това за храненето със светлината сигурно го прочетохте в някой таблоид от сорта на дейли мирър откъдето е тази статия и където може все пак да е грешно разбрано какво е казал точно този монах. И имайте предвид че Индия е страната на подправките все пак.

Поначало обществото ни страда от сексуално "възпаление". Посредством медиите, значението и стойността на секса (която никак не е малка) е така преувеличено, че се внушава като основна ценност в живота (каквато определено не е). Освен това постоянно сме облъчвани със сексуални послания. Целта е да се потиснат, подценят, изтласкат други, далеч по-съществени неща от живота. Живот основан на секса като основна ценност не може да доведе до нещо по-добро от хаоса и нещастието на хората в съвремеността

Да се пренебрегва е другата крайност! Мярата е важна!!!

Мярката варира. Според човека.

Нездравословния начин на живот е умишлена постъпка на хора които жертват себе си, за да се превърнат в опитни мишки. На базата на тяхното умишлено самоувреждане , медицината разработва лекарства с които лекува случайно разболелите се практикуващи здравословен начин на живот!;)

абе доста е тъпо да плюете индиец че няма деца там хора има пре-достатъчно

Този не е доживял до 120 години защото не е правил секс през живота си, а защото не е работил през живота си!

А не му се е налагало да се грижи и тревожи за никого освен за себе си. Хора разни, ценности също.

Този монах е като дърво без корени -- потомство няма да остави, но за сметка на това ще бъде увековечен в книгата на рекордите Гинес! Това ли е смисъла на живота?!? :)))

Най-голямо потомство оставят хлебарките и комарите - милиони потомци всяка година. Техният ли живот е най-смисленият?! Не ставай смешен! Всеки има своя собствен живот и своя собствен смисъл на живота!?

тука говорим за хора, а не за хлебарки а тоя ще изчезне като динозаврите :))) природата не търпи гнилото! те затова и обратните не оставят наследство

След като прочетох досегашните коментари: Нека не бъдем точно като него! Но да се замислим и променим живота си към по-добро! Да имаме волята да премахнем лошите си навици! Да живеем с мяра, като знаем кое е Доброто! Смисълът на Живота не е в материалните неща, но и сексът не е материален, то е чувствено изживяване, и е много важно за почти всички хора! Накратко казано, щастието е в състоянието на Духа, но да не забравяме, че имаме и физически тела!!!

Я Я Я.... ШНЕЛЕ ....

но иска да влезе в Книгата на Гинес?

Това е начин да предизвика коментари като тоя тук по целия свят. По въпроса, че не само със секс се живее.

Каква е ползата от файдата, като няма никакъв келепир от кяра?

ползата от келепира е че нема ходиш гладен

Нивото на развитие на нашата цивилизация е продукт на ''лошите бесни материалисти'', които не обичат отшелничеството, а напротив! Нездравословния живот е по-продуктивен , това казват фактите.

Смисъла на живота не е секс,наркотици и да си готиния пич с скъпата кола който се снима на плажа на Малдивите.Най-голямото удоволствие не е да имаш всички пари ,а да откриеш вътрешния мир!Няма удоволствие което може да замени това ти да си удовлетворен от себе си,от живота,от вселената.Стига дълголетие не заради липса на секс,легло или такива неща ,а защото е вярвал и знаел цял живот ,че за да е щастлив тези неща не са му нужни!Единственото което е важно е да откриеш кой си вътре и може една няколкочасова медитация да ти е милиони пъти по удовлетворяваща и полезна от всичкото ебане на света.

Сексът НЕ състарява. Състарява и амортизира тичането около секса. Така че, за тези които стигат до секс по-лесно, по-бавно остаряват. Въпросният монах не се е "бъхтал" за секс и затова е столетник. Ама пък това живот ли е? Всеки може да прецени и да реши как да изживее живота си, нали?!

да бе затова проститутка на 30 е амортизирана отвсякъде.

Време е да направи сефтето.

Рецептата му е "идеална", ако целта е да изчезне човечеството. А иначе дали е лъскал малкото бастунче?

Това е другото наименование на упражненията за подтискане на похотта :)

На тези години няма шанс да стане нецеломъдрен.

добре, че неговият баща е правил секс

той не е живял, а си е мислил ,че е живял и живее. През целия си живот е бил само машинка за лайна и след него няма да остане нищо.

Ако влезе в Гинес, ше сгрешиш :-)

От тухлата е. Изхвърлете възглавниците.

И каква е ползата от този дълъг живот без удоволствия?

Отвъд обичайните удоволствия са истински стойностните неща. За да ти помогна - представи си, че Левски, например, го беше ударил на апка, пийка...

Понеже казваш "Левски"... Ако този човек беше направил половината от това,което Дякона е направил бих свалил шапка пред него. А така? Наистина какъв е смисъла? Добре ,разбирам го ! Отрекъл се е от удоволствия в името на спасението на душата ,но каква полза от това?

теб.?

И каква е ползата от файдата?