МОН започва масово тестване на учениците само при поне 90% съгласни родители

Освен за малките ученици, училищата ще положат максимални усилия за присъствени практически занятия на учениците в професионалните паралелки

Обратно в новината

Коментари - МОН започва масово тестване на учениците само при поне 90% съгласни родители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въртят, сучат, отново за провалена учебна година.

Вие луди ли сте?!!!

Не сме съгласни. Няма да тествате детето ми,нито ще носи маска. Нито ще се обучава Онлайн

Хахахха , що вие ли ще го учите в училище като ги затворят след няколко седмици ? Щото учителите ще са онлайн , другите 2 неща изобщо няма да ги коментирам.

затова плаща ф д Лайден, Световната Банка и няколко НПОта...

ами не, ти не си добре

ами гледай си го у вас бе

така каза баба вуна, тя ги е видяла като са им платили, да

Ако се разболее е плати лекуването му. И ако зарази други ще видиш ядът на родителите. Трябва да се ваксинират. Вие не сте никакви родители. За тест не го бода а взимат сополи. алоооо.

Новина след десетина години:"Учениците ще се чипосват, само ако 90% от родителите са съгласни!" До стадото: Чувствате ли как ни го вкарват полека, полека. Да не боли ако е от раз!

На какво основание след като директори си позволяват да изключват от училище деца на неваксинирани родители -пример училище "Иван Вазов" Плевен!

Значи почти целият учебен ден ще минава в тестване.

Никога, защото е ясно , че мнозинството от родителите не искат, а тези които искат, са същите тези ,които в първия ден на одобряването на прилагане на ваксината за деца си набодоха децата

Българският интелектуален потенциал ги страхува. Толкоеа, са гениални тия българи, че са последни по заплащане и с едни от най високите цени и ДДС. Но еди ственото което ги тормози е първото да заразяват по слабите от тях. От такива хора, целия свят трепери

кура ми с устенца да тестват. педали нещастни!

Няма безплатен обяд,кой плаща за тези тестове….нпо -та СЗО или лично Сорос

По-скоро прилича на максимални усилия за въвеждане на допълнителни корупционни практики в училищата.

90 процента съгласни родители. Тези наред ли са? Те 90 процента не могат да съберат единодушие даже каква вода да пият децата...

Никой няма право да тества никого, а и каква е целта? Данните са актуални в рамките на деня. Как ще помогне следващият ден? Или след 5 часа? Някой знае ли кога става даден индивид заразен? Това е най-важното, което е нужно да се знае.... но няма начин да се открие. Освен това след като намерят "заразен" какво следва? Карантина, родители, баби, дядовци... до 9то коляно? Болнични? Не може да искат нещо да се случва без да са дали достатъчно информация. Ако доходът ви е над осигурителния праг всеки ден болничен ви носи огромни загуби, ако сте в болнични. Ако аз тябва да изляза в болничен, но все пак трябва да работя(специфика на проекта, а и мога онлайн) защо да се включвам в тоя цирк? Изобщо, пак един куп неясноти, но дайте пари за да купим тестове. Още едно място за точене на средства. А и прехвърлят отговорността за убждаване на родителите върху директорите. Само това е достатъчно да се игнорира подобна "идея".

а какво се случва с 10%? И тях ли ще тестват, ако се съберат 90? Щот ако някой откаже и все пак му се тества детето ще има деля...яки дела!

Не закачайте децата, бе, майка ви мръсна. Да измрете всички до един дано!!!

Не, ние :)

А имате ли конкретно предложение, за да са по-добре нещата или?

Родител с такава реч си е направо прекрасно.

Няма нужда от масово тестване :) Не носи никаква полезна информация. Достатъчно ли ви е?

Ще настане масова е ан на МОН-човци и сие!

... не се обаждай Уе мангал.

Горкото Ви дете. А всички дето са ви нацъкали плюсове са изроди като вас.

... Които не били съгласни да се тестват децата им... ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ БЕ!!!!! Как така ще си пратиш болното дете, което киха, кашля и е с температура и няма да разрешаваш да се тества?!?!? А КАКВО СТАВА ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ С ДРУГИТЕ ДЕЦА?!?! Нали целия клас ще се тръшне за няколко дни! Ама на Вас не ви пука! Набийте си в тиквите, че пращате детето си в ДЪРЖАВНО училище, а не в частно, където можете да капризничите и да се лигавите щото си плащате! Тук са важни ВСИЧКИ деца, не само вашето! Набийте си още, че ТЕСТВАНЕ и ВАКСИНИРАНЕ са 2 различни неща и никой не пострадал още, че се е тествал!

Започване на присъствена учебна година в разгара на четвъртата вълна и при 15% ваксинирани ще е много груба грешка. Училищата ще се превърнат в разпределителници за ковид и развъдник за мутации. Неваксинираните учители ще се изпопнатръшкат, а децата ще разнесат заразата по семействата си. Изобщо не трябва да се мисли за присъствено обучение преди началото на втория срок и то само ако ваксинационната кампания е напреднала до поне 70% от населението напълно ваксинирани, учениците над 12 години - също!. И 100% от учителите!

Имам две дечица, българчета-юначета, мъже са, не женки, и няма да позволя да ги тества бил гейтс всеки ден, нито на Сорос ще позволя. Просто ще убия тъпите учителки дето се притесняват толкова за здравето си. И без това само прости патки ходят да учат проста педагогика и стават простакеси и повлекани. Да умрат всички даскалки. Това искам.

Правилно, няма нужда. Като се изпонатръшкат бабите и дядовците и няма кой да ги лекува тогава ще му мислим. Между другото скоро чух си говориха едни родители, че ако се разболее единия, просто ще го изолират в някоя стая, детенцето ще си ходи на училище докато не прояви симптоми и то.

Тестването не носи гаранция напред във времето, но пък е показателно назад във времето. Не искате ли да знаете дали вие или някой от обкръжението ви не се е разболял в последните дни?!? Не разбирам какво се инатите!

Ти си билна бе жена, ходи се лекувай

Нали знаете, първо умират юнаците. Хипохондириците са всеки ден на доктор и се тестват за всичко. Та поднасям ви предварително моите съболзенования за умрелите ви дечица и поздравявам света, че ще се оттърве от още едни тъпаци и простаци.

Какво значи да си изпратиш детето болно и да не искаш да се тества! Те няма да тестват само тези със симптоми, а ВСИЧКИ! Това не успя да го обработиш като информация! Не се пени на измислените си постановки! Не мога да си представя родител да изпрати болното си дете на училище!

И това е написано от майка! Цитирам "не женки". Ти женка ли си? Защото аз съм жена! А кого ще биеш ще си проличи в съда после. Против тестването съм, но да се правят подобни грозни изказвания си е признак за липса на интелект!

Пък аз си мислех, че в САЩ са идиоти... ми то бг родители направо чупят тъпометъра Не ми пипайте детенцето, не ми го тествайте, няма да се карантинирам ако се разболее, не не не ... ИДИОТИ!!!!

И как ще ви помогне като знаете назад във времето? Така или иначе заразеният става заразен и вероятнон сте вече заразени! Не осъзнавате ли, че тази инофрмация НЕ ви помага по никакъв начин? Бабите и дядовците, болни и дебели имат задължение да се пазят! Ако семейството прецени да си се тества по два пъти през деня. Сега стана ли по-ясно?

Имам ученик в 12 клас. Пълнолетен. Та въпросчето е, пак ли аз ще трябва да се съгласявам нещо, или как?

Спираме да бъдем маймуни и малоумни. Става въпрос за тест който никой не знае какво отчита, а пък математическите и статистически интерпретации са направо шарлатански. Имаше ли БДС (Български Държавен Стандарт)? Имаше и българина да каже дали сега без този стандарт нещата работят по-добре. Какво показват тези тестове? Пълно раболепие, няма един държавен или научен орган който изобщо да знае какво тестваме. Плащаме луди пари и тестваме каквото този който ти го продава написал какво тества. Няма независимо калибриране на тези тестове контролирано от държава. Значи ще използваме стандарта на СЗО? Или на фармацевтичните компании? Хора бе да не сте луди? Фармацевтичните компании не работят за идеала да има повече здрави хора, те работят за печалба което значи да има повече болни хора. Ако изведнъж епидемията изчезне, кой ще изгуби? Хората? Ами най-много ще спечелят хората, а най-много ще изгубят фармацевтичните компании и политиците.

Най обичам такива, дето се мислят за хитри и разбиращи световното положение. Минчо, щом пишеш в интернет, те отдавна са ти го вкарали и са те чипосали, ти си се сетил сега да се дърпаш. Мобилният ти телефон те подслушва и следи къде и кога ходиш, с кого и колко говориш, бисквитките в настолния ти компютър следят кои сайтове посещаваш и какви коментари пишеш, кабелните оператори знаят колко и кои канали гледаш, парите ти и битовите ти сметки и данъци минават през банка. Може би не знаят единствено за пъпката на гза ти, ама те и с чип няма да научат за нея, така че какво толкова се притесняваш?!?

си е той :) нали за това е пълнолетен!

А на такива като вас сега дечицата ще дават да им бъркат в нослето, като пораснат още малко и в дупето!

Не може без родителско съгласие, много хора са против ваксинирането и прочие. АМА ЗА ТЕСТВАНЕТО КАКЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМА??? Бъркат му в гърлото, нито е болезнено, нито нищо. Или ви е страх, че може без време да карантинират класа, и тогава, О, УЖАС, ще трябва да си гледате детето??? Как не ви е срам, не мога да разбера, някой от вас мисли ли за учителите, които са си буквално на предна линия, за възрастните ви роднини, КОИТО МОЖЕТЕ ДА УБИЕТЕ??? Българинът се оказа прост и егоистичен, това показа пандемията!

Много интересен сценарий. Дойде ли 15 септември и се започва психо атаката. Децата ще се разболеят, децата ще пренесат вирусите, училищата са развъдник на вируса и т.н. и т.н. Подлагайки на огромен стрес родители, деца и учители не се постига нищо освен разделение и паника. Първо искам да запитам, каква е целта на тестването? АКо, детето ми няма никакъв симптом, дори сополи и го тестват всяка седмица, това по какъв начин води до предпазване на останалите и на моето дете? Какво, ако се разбере че едно дете е болно? Ще затворят цялото училище? Ами, ако всяка седмица има болно дете или деца, че те училищата тогава изобщо няма да работят. Изобщо тези хора, които пишат разни правила нормални ли са, или правят нас на луди. Преди като грипясваха цели паралелки на никой не му идваше на ум дори да затвори училищата. Сега вече с тоя ковид, само като кихнеш и айде вкъщи. СТИГА СТЕ ПСИХИРАЛИ ХОРАТА, ТОВА Е ПАГУБНО ЗА ЗДРАВЕТО ИМ И ЩЕ ДОВЕДЕ ДО МНОГО ПОВЕЧЕ БОЛЕСТИ ОТ НЯКАКЪВ СИ ковид!

Няма никакво основание за масово тестване! Няма никаква причина. Данните няма да имат полезна стойност. Планират да изхарчат едни пари за едни тестове за нещо, което няма да могат да изпозлват за НИЩО. Ако имаше смисъл от масово тестване щеше да е въведено навсякъде до сега! Факт, няма! Опитаха и спряха, защото данните стават стари в рамките на 24 часа. Прав си, трудно е с дебили, които не могат да мислят. То за това и правителството изскача с подобни схеми!

Оставете децата на мира, тези неща са повече от малоумни, хайде най-накрая да започнем да се държим като здравомислещи хора. Става въпрос за тест който никой не знае какво отчита, а пък математическите и статистически интерпретации са направо шарлатански. Имаше ли БДС (Български Държавен Стандарт)? Имаше и българина да каже дали сега без този стандарт нещата работят по-добре. Какво показват тези тестове? Пълно раболепие, няма един държавен или научен орган който изобщо да знае какво тестваме. Плащаме луди пари и тестваме каквото този който ти го продава написал какво тества. Няма независимо калибриране на тези тестове контролирано от държава. Значи ще използваме стандарта на СЗО? Или на фармацевтичните компании? Хора бе да не сте луди? Фармацевтичните компании не работят за идеала да има повече здрави хора, те работят за печалба което значи да има повече болни хора. Ако изведнъж епидемията изчезне, кой ще изгуби? Хората? Ами най-много ще спечелят хората, а най-много ще изгубят фармацевтичните компании и политиците.

Как какво ще помогне?!? Вие малоумни ли сте? Като знаете, че сте заразен, ще се поставите под карантина вместо да ходите всеки ден в кръчмата и в мола! Поне малко да ограничите щетите, които нанасяте с присъствието си.

Що си пращаш децата на училище при тъпите "патки", ма овцо проста! Без извинение! Такива като тебе трябва да ги затварят в лудницата!