Аргументи ”за” и ”против” съкращаване на лятната ваканция

Ресорният зам.- министър Таня Михайлова и ексминистърът Сергей Игнатов сблъскаха позиции по БНТ "за" и "против" съкращаване на лятната ваканция с една седмица.

Обратно в новината

Коментари - Аргументи ”за” и ”против” съкращаване на лятната ваканция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МОН от деситилетия не може да роди нищо смислено. Сега двама идиота един бивш и един настоящ спорат по един безсмислен въпрос.

През 2010 г. със Заповед РД-14-126 от 10 август 2010 г. министър Сергей Игнатов прекратява съществуването на СТГ мама ти стара боклук, закри училище със 120 годишна история, сега за учениците се загрижил

То и майка ти се chука6е, когато беше в 3 курс /ако има средно изобщо/, но дъщщеря ти не прошава и на 13 годишни момченца! Или нея акЦелерацията ле я лови:D

Образцовият механотехникум в София е най-старото учебно заведение за средно техническо образование на Балканския полуостров. Създадено е на 9 декември 1883 г. с указ на княз Александър I Батенберг - 5 години преди Софийския университет, закрито е на 10 август 2010 г. със заповед РД-14-126 на министъра на образованието. Аз съм завършил Механото и съм горд с това, жал ми е за това училище с традиции. Не искам и да знам ти какво си завършил с 6ибане, 4укане и 13 годишни, пък не дай Боже да си бил възпитател там някъде си.

Децата се отвращават от пенсионираните учителки и младежите хипстъри. Младият учител си чете урока от таблета, децата го замерват с хартики, той им предлага да играят карти... :(

То кой ли не писа, ама и аз да кажа, като даскал с дете. Още текат промените в учебните програми, Новото разпределение на учебното време ще даде допълнителен шанс за включване на още безумия в уч. програма, които ще утежнят и без това претоварения материал. Това, което преди 20 години се учеше в 8 клас, сега се учи в 5и 6-ти. Нима едно време бяхме не научени и прости? Не, сега учениците се отвращават до болка от ученето , заради безумната програма. Та, моля се, да надделее здравият разум. По света учат от 1.09 до 30.06, ама, всеки месец имат по няколко дена я ваканция, я екскурзия. А, че родителите, горките, нямало какво да си правят децата не е вярно. Навсякъде има летни занимални и летни училища, лагери и т.н.

Лятната ваканция трябва да бъде от 30.06 до 15.09. През останалото време - забавления с Инструктор!

Това вече е било, преди десети ноември 11 клас УПК започваха учебната година на първи септември, но имаха основателни причини - адаптация към новото училище, ранно завършване с практика по специалността, осигуряване на достатъчно време за подготовка за кандидат студентски изпити. Веднага след промените УПК беше премахнато, с него и първи септември като начало на учебната година.

А къде са синдикатите и учителите? Тях пита ли ги някой? Тия синдикати нямат ли мнение по въпроса? Или вече избраха новия стар председател и тя е на почивка в чужбина?

За да стане тая работа тия дето са преписали как да разпределят ваканциите трябва да препишат от същото място и учебната програма, и начина по който е организиран учебния процес...

Не забравяйте децата които прекарват лятото при родителите си в чужбина или ги отпишете като българи!!!

Като майка на 3-ма ученика абсолютно подкрепям лятната ваканция да бъде 2 месеца. Напълно е достатъчна и за 2 почивки дори. Децата така няма да правят прекалено голяма пауза, в която да забравят всичко научено през учебната година. Да не говорим, че всеки родител се чуди какво да си прави децата през това време. Нямаме баби, които да помагат.

Като се чудиш какво да ги правиш децата през лятото дай ги на пансион и да си се чудела когато сте ги правили!!!

Ако се въведе електронно обучение това ще реши доста проблеми. Не в смисъла децата да не ходят на учулище, но да е възможно в някой ситуации да не са в класната стая и пак да учат. Игнатов цитира само дървените ваканции. Обаче има и други случаи - примерно при карантина. ДА не говорим, че тогава е възможно ако по една или друга причина се налага семейството да пътува - детето за една седмица да е дистанционно на училище.

От 10.09. може да стартира учебната година. Да се тества. Другото да не се пипа ? 12 клас от 02.01 да е на училище ? Че кой ще ви дойде до 7-8 Януари на училище. Те са на ски с по-малките си братя и сестри във ваканция. Съобразете със семейството и бизнеса.

Моля по темата да се изказват родители с деца. "Мързелът" за едно семейство свършва 10тина дни преди първия учебен ден, когато се тръгва за подходящи дрехи, училищни пособия и лов за информация какво е нужно в училище. Не на последно място, хората в България обикновено почиват в края на август и началото на септември, когато е по-евтино. Т.е. дните от 5 до 10 септември са за връщане, адаптация и подготовка на ученика.

Отдавна е решено-от коя дата ще започне новата учебна година, но в момента тече кампания за внасяне на още по-голям смут и хаос в образователната система, и в частност в обществото. От всички аргументи и изказвания, г-н Сергей Игнатов е с най-трезвите административни и логически аргументи! Една наистина ерудирана личност, успяла да докаже себе си в учебна институция като НБУ, а не като онези долнопробни мижитурки в СУ! Според мен учебната година трябва да започва на 1 септември и да завърши точно в последния ден на месец МАЙ - за ВСИЧКИ, от първи до дванадесети клас! Точно, ясно и възможно! Няма да има време за лигавщини от сорта на: студено е, горещо е, и всякакви други превземки! По- добре е да се обърне внимание на архаичната методика на преподаване, която се наблюдава при 90 процента при учителите, калпавите учебници и срочните учителски договори, обезличаващи професионалната личност и действащи адски апатично и демотивиращо! Училища с под 100 ученици да бъдат спешно закривани! Не може един учител с полувисше образование да преподава по ПЕТ учебни дисциплини и на финала да се желае еднаквост в обучението-както в столичните, така и в районите със смесено население! Ако тази тенденция продължава, в близките няколко години ще бъдем свидетели на още по-голяма ОБРАЗОВАТЕЛНА АНАРХИЯ! Но народът толкова обеднява, че системата на частните уроци ще ъде само един далечен мираж!

Ваканцията трябва да бъде от 01.07. до 31.08., това е прекалено дълго мързелуване, от това няма смисъл. Звънеца да звъни на 01.09.

Мързелът движи света :):):) За нашия климат, не е добре да има по малка ваканция през лятото!!!

Ще ти звънне, ама някой друг път... или-в гащите, мърша смотана!

Какво мързелуване, бе алооуу хахахах Бива ли така да ги прецаквате пичовете с по-малка ваканция. Образованието ще си остане едно и също дори да променят ваканциите, щото: 1-во - учителите са на възраст, повечето са супер изкуфелите тапири и са на една крачка да ги псувам цял ден, щото още живеят по времето на соца, закостенелите 2-ро - учебниците не ги пишат на нормален език, те са направени за хора с 10 висши и 5 докторантури 3-то - щом се стига до промяна на ваканциите и търсене на причината за ниското ниво на грамотност в тях, смтятай докъде е стигнало положението, мой 90% от училищата са неелитни на кирка, само се бъхтиш да изкараш висок бал и накрая кво - 5 години мъка, мъка, училището ще ми липсва единствено заради приятелите ми и хората, с които съм се запознал. Изкарал съм си успеха и нямам търпение да си разкарам задника след година. Студентският живот ще е къде къде по-търпим от ученическия. :))) Слава богу, че няма да съм част от потърпевшите от тази "реформа". :))) Бия си чукалата и по един среден за всички 70-годишни лелки и дедовци, дето ми направиха живота ад за тези 5 години. По два за тези от министерството - направо им съчувствам на по-малките, със сигурност ще са жертва на още по-малоумни решения от страна на МОН...