МОН обяви първо класиране на седмокласниците

Просветното министерство обяви резултатите от първо класиране за училища с профилирани паралелки и за част от професии с прием след завършен 7 клас.

Обратно в новината

Коментари - МОН обяви първо класиране на седмокласниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Започват да се борят за всяка бройка, защото ще им донесат по 1340 лв.! А какво влиза в стаята, трябва ли точно там да е, това е друга работа и никой не го интересува. Пак ще напълнят сградите с непопаднали на място и слабомотивирани деца, после класната виновна за липсата на резултати. Вкретеняването е тотално и започва от горе до дол Всяка директорка трябва по презумпцеия да се глоби с поне три лични заплати, за да не мачка колегите си, да не смята институцията за своя бащиния и да не заплашва с уволнения и подмяна, а ако случайно някой се изяви, да похвали първо този, който го е подготвил, да не мълчи като пукел и само да плюска на масата на абитуриентите без ни най-малка заслуга. Другият път ще ви зцапознаем и с въпроса с т.нар. "елитност"! Бъдете в очакване и тръпнете!

И моят син попадна на добро място.. да видим. Но има за пример успели хора напуснали рано рано училище.. то май училището скапва инициативноста, поне в България според мен.

попадна, викаш?? лошо, но като си изтърпи присъдата, ще излезе!

Честито на успелите. Сега започват и "връзкарите" да дават пари. Детето ми учи в 1АЕГ в София. В 8-ми клас бяха 28 деца, в 9-ти станаха 32 деца. И като умножиш 7 паралелки по 4-5 деца "парашути" и труда на другите се умножава по НУЛА. Пада нивото, пада мотивацията и общо взето дори и в т.нар. "елитни" гимназии не ходиш ли на частни уроци, няма как после да кандидатстваш в престижен университет!

спокойно, госпожо,то няма да има деца, затова приемат куцо, кьораво и сакато, съвсем скоро ще пълнят училищата с небългарчета, само те останаха нали така, а след още няколко години ще бъдат всеееее такива ина ръководни постове и навсякъде!

ти ли си аз ли си...хич не си в час. Като ти гледам акъла-децата които се борят в момента за записване са в пъти повече умствен багаж от твоя...

Че то няма деца, какво класиране, всички трябва да влезнат, всички до един!

а докато родителите не проумеят, че не е важно къде ще учиш, а какво, как, и колко ще го научиш, децата им все ще работят обслужващ персонал.

Важна е средата, особено след 7-ми клас. Защото, може детето ти да е най-прекрасното, но деня му ако минава сред посредствени мангалчета...искаш ли да видим на какво и колко ще се научи?

Честито на приетите! Започва и урожая с подкупите!

Влезнахме в Немската!!! Браво на детето и на школата където го подготви! Там учи сестра му (11 клас) и сега ще бъде и той!

Казва се "и на школата, КОЯТО го подготви", не "КЪДЕТО го подготви"! Успех на децата Ви в хубавото училище!

да ви е честито, но "влязохме", а не "влезнахме".

добре де, влезнахме?? какво ще правите там цялата фамилия?? вие хубаво, явно имате нужда да си доучите, но на баба и дядо ще им е трудно с младите по цял ден!

Като гледам грамотността Ви, заслужено е да благодарите на Школата...

Сложно и объркващо. Не става ясно, ако иска да участва във второ класиране, губи ли първата възможност в случай, че не мръдне нагоре.

chavdarlk

Ясно е - не се губи. Само на трето класиране се губи!

Не нито сложно,нито объркващо - от много години правилата са един и същи - не губи нищо,ако чака второ класиране.Четете!

Не, нищо не губи. Може да се премести само напред. Мястото от първото класиране се пази, ако детето не успее да се премести по-нагоре.

Въпросът ми е защо няма общо класиране на всички деца за да могат родителите да се ориентират с какъв бал в коя гимназия се влиза. Въпросът ми е съвсем резонен защото за някои училища/като напр. НГДЕК/ срокът за записване изтича едновременно със срока за подаване на документи за участие във Второ класиране. А по мое мнение този начин на обявяване създава предпоставки за корупция и пренареждане на класирането. Изобщо хаосът ми е се струва пълен.

На сайта на съответното РИО днес трябва да излезе статистика с минималните и максимални балове по паралелки. Тя е добър ориентир. Може да се разгледат и тези от предишните години.

грам хаос не виждам...всичко е ясно и подредено, с правила и ред! Това че нещо не ви е ясно , не означава, че има хаос.

Никакви предпоставки не виждам, ако детето си е изкарало оценките го записвате където пожелаете. Всико останало е оправдание на неуспелите...

НГДЕК е към Министерство на Културата и, съответно, то решава кога да бъде срокът за записване.

Не, не я губи! Губи я само ако иска да участва в трето класиране!