Коментари - Момченце е с наранявания след пропадане от пързалката на детска площадка в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

>>>една от хубавите площадки в района, която беше създадена преди 5-6 години Максималното време на живот на тези творения по не знам коя си европейска програма, изпълнени от аматьори с китайски части е 3 години. След това трябва да се демонтират. Задължително. По възможност - с булдозер. Въпрос на време е да загине дете на тези недоразумения, не да си пореже брадичката. Цяла България е осеяна с тях.

Явно никой не е бил скоро на детска площадка, но присъдите ви вече са раздадени. Детските площадки в момента, които са за най-малките деца, до 3-4-5 годишни, са красиви, но не и безопасни. На 360 градуса да се въртиш около тях, пак има реална опасност детето ти да пропадне някъде от високо. Елементарен пример - къщичка на височина 2-3 метра, от която тръгва пързалка. На гърба на къщичката има отвор за прозорец, през който едновременно могат да се прекатурят две деца и който е на височина една педя от пода на къщичката. Добре, че някой е дозаковал две дъски, за да предпази децата. Иначе ти къде трябва да си - отпред, за да чакаш детето от пързалката, или отзад, за да го пазиш да не се прекатури през отвора. На всяка детска площадка има по 2-3 такива недомислени опасни места. Даже се чудя, че досега никой не се е оплакал. Изобщо не става дума за свръхобгрижване на децата, защото те все още са малки на 2-3 години.

Мамо, тате дават ме по телевизора! Чудо нечувано дете се одраскало докато си играе...ма дръжте си го вкъщи, там навсякъде облицовайте всичко да не се удари и после като стане ге*й да не се чудите защо.

нима е възможно ,,висеше само на главата си" ??! нима главата е по-обемна от раменете ... живи + здрави

Майката успя ли да си провери фейсбука? Всички си ровят телефоните, докато ходят, пресичат, шфират. Уж разхождат деца, кучета и после друг им крив.

Айде стига сте ревали бе кифлеещи майки! Ах ама детето ми се поряза на пръста, ах ама убоде се на нещо... Стига превземки! Децата ще падат, ще стават, ще се нараняват.. Неизбежно е. Ако искате, ги дръжте вкъщи при вас и пак ще намерят къде да се наранят. Тъй че спокойно, всички сме минали по тоя път

Луда работа... случайно детенцето да не се изцапа и да не се пореже или да не си ожули колянцето.... Ей за това стават джендърчета, щото от малки ги държат в стерилна обстановка. Едно съседче на 20 например - ако се одраска някъде и моментално бяга при личния лекар да му слагали инжекция против тетанус... Абе, смахната работа. Все някой им е виновен, все нещо са недоволни. Добре, че израстнах в едно дтуго време, когато ако паднехме и се ударехме - просто ставахме, и продължавахме.....

Тука в тия коментари сте само разбирачи, селяци, и задклавиатурни мишоци.Земята би била по-хубава без вас!

Преди малко повече от 10 години почнаха да правят дървени детски съоръжения. В София обаче вали прекалено често и те изгниват. Келеши, които ги рушат или им крадат крепежите също има, но уврежданията са предимно от водата. Тук-там все още са останали стоманени игрушки на по 50 и повече години, които са си здрави - нито водата ги мори толкова, нито нехранимайковците.

Селяндури ! Все чакат някой да се грижи за тях ! Общината ви е построила детска площадка ! Поне я пазете ! В гората ! Там няма какво да чупите !

Същото се случи и с мен когато бях дете преди 50 години. Колко пъти, не помня. През лятото може и през ден да е било. Тогава не ме отразиха в никой вестник. Не било важно. Нямало как да отразят всички деца, които се нараняват докато играят из цяла България. Когато се приберях с някоя рана, помня, че майка ми се мръщеше, а баща ми казваше "Юнак без рани не може!". Не ходеха никъде, да реват. Не искаха нищо - никакви проверки, не търсеха никакви отговорности от никого. Защото бяха с акъла си. Бяха истински хора, с характер, с правилното възпитание. Не бяха лигави безгръбначни!

Точно и ясно. Право в целта. Но вече е израснало цяло едно поколение, което няма как да разбере това.. Не отива на добре тоя свят.

Вече са стерилни джендърчета... малко по малко всичко става мега зле. Детенцето се одраскало - и айде в новините??? На кого е нужно? Какво ще стане от това дете - свикнало от малко мама и тати да се постоянно покрай него, и да го пазят да не си одраска нежните ръчички или краченца?

Крайно време е да се замислят всички какво правят децата им и как са ги възпитали. Редовно се виждат деца на възраст между 12-16 години, които чупят ,вандалстват и се държат като хуни. Как да остане нещо цяло като непрекъснато по-големите, пияни или другирани дращят идиотски надписи, чупят и вандалстват. Освен това бях поразена как майка с три деца влезе в кучешко ограждение и пусна децата да лазят там, защото бяха съвсем малки, вмеснто на детската площадка на 10 метра в страни. Като я попитах защо прави това, тя отвори една уста като градски к....ф и крещя ,че детската площадка нямала ограда и тя неможела да си пусне децата там. Ами това е положението. Размножават се тия дето нямат идея защо го правят.

Вандалите ги е имало винаги и винаги са чупели и драскали. Наркотиците бяха доста по-малко и тези които ги употребяваха бяха доста по-малко, но алкохола и на времето си консумираше много от вандалите. Моето наблюдение е, че едно 85%-90% от децата в тази възраст 12-16 години са вандали. Обръщам внимание, че това че не виждате собственото ви дете, какво прави и смятате, че то не е от вандалите и е различно, то много сте се объркали.

какви основи полагаш и го правиш целенасочено ,израства адекватен човек. Имам наблюдения въърху методите за възпитание и мрънкането на майките, зяпането в телефоните докато детето е незнайно къде и всички опити да бъде "завещано" на някой друг . Само дето....като имаш дете очи и на зад...ка трябват, ама е трудно, не е като да ходиш на маникюр

Как така всеки ден?! Защо не са видели ламарина не ги ли интересува, че децата може да се поръчат? Или трябва да пишем гей новини. Аз навремето като се поръчах на една пързалка ме биха че не съм внимавал.

Точно така, Трябва да се внимава с поръчките :)

т.н. майка къде е блеяла докато детето се е катерело по пързалката - в тикток, инстаграм, фейса или си е чатила в месенджер. А сега воооой, кой ми с.ра в гащите. Аман.

Въпросът е - какво толкова е станало, та влиза в новините? От 6 годишен мама и тати не ми ходят по гъза. Просто си обикаляхме с другите деца, и си играехме къде ли не. Всичко беше много по-просто: ако се удариш продължаваш напред, и това е. Удареното минава. Психическите поражения, които има днешното поколение обаче няма да минат, а само ще се задъбочават. То детенцето от малко свиква - и при най-малкия проблем мама и тати са до него. Ако се одраска - вдигаме врява до небето. Ако напсува учител, и той му издърпа ушичките - уволняваме и съдим учителя. Абе, в интересни времена жиееем. И ще стават още по-интересни. А какво ще е поколението на 90% от днешните деца - просто не ми се мисли.