ЕК предупреди България за скъпите GSM разговори

Европейската комисия предупреди българския телекомуникационен регулатор да предприеме мерки срещу високите цени на разговорите на мобилните оператори, тъй като клиентите в най-бедната страна от ЕС плащат повече от всички останали европейци.

Обратно в новината

Коментари - ЕК предупреди България за скъпите GSM разговори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това ли е проблемът на България, господа от ЕК? Защо не предупредите българското правителство за ниските доходи, за замразените пенсии, за безработицата? Фарисеи!

ЕК са комуняги и подлоги на Гоцето и Станишката. Даже са ни евтини разговорите. Трябва по 10 лв на минута да станат тогава ще се оправим. Давай Боко мачкай ги. Мачкай НИ!!!!

Мтел са за спиране и за отнемане на лиценз за телекомуникации. Правят каквото си искат, техен абонат съм от 1997 година, а те ти го хакват както си искат.

Бай Ганьо Божков ли лъже или европееца? Разумът и портфейлът ми говорят ясно.

Божков, лъжеш безочливо! Като долен ц.ганин в очите лъжеш! Да ти приседнат милионите, които са ти дали за подкуп!

Защо и докога лицемерните евробюрократи ще размахват пръст на нашата държава, включително и за тези мобилни оператори, когато те принадлежат на техни компании?! И банките ни принадлежат на чужди банки, обикновено мултинационални, и енергетиката ни вече е в ръцете на техни фирми - разпределители и производители, и всичко едро и значително, също така принадлежи на техни фирми - Солвекс, Атомик в Смолян, кой ли не се е намърдал вече в нашата опоскана икономика?! И какво - кой да се бори с техните нечувани корупционери - висши мениджъри, кой да им разгадава хватките и долнопробните номера с малките шрифтове в договорите, маркетинговите хитроумни ходове, с които ни мамят и измъкват последните пари от страната ни?! Защо нашите политици не им се противопоставят и какво прави пет години Пръмовица в ЕК?!

Актовирай Eurotariff когато си в страна от ЕС. Ставаше с празен СМС до някакъв номер. Внимавай, когато си в Турция, там приемаш обаждания на 3лв/минута, а трафика на данни е 13-15 евро/1Мб... Най-добре не ползвайте Мтел в чужбина, а Вива или Глобул... Те поне са на 1.50лв/мин..

КРС са вързани и си получват пари от операторите. Те се подиграват на целия народ, както и на правителството. Ако някой е опита лда се оплаче в КРС за проблем, самите служители ислужителки споделят по телефона, че мафията там не може да бъде преодоляна с каквито и да са жалби. Тпва е гнилоч и воня. Ха да видим Бойко дали и там ще пипне, че да се сафирясат. Нй-добре да ги изрине, при което разбира се БСП ще ревнат, че прави свои назначения, а той просто маха техните гниди от къде ли не. Такива ми ти работи.

До КРС твоят самохвалко Боико Борисов е един абсолютен празноглавец,и е наи големия шаран които съм виждал до сега......лека нощ:))))

КРС освен че се подигравата на целия народ, се подиграват на всички оператори различни от Мобилтел(Спектър нет), Глобул и БТК ... Пълни лешпери!

Българските мобилни оператори не са български (всъщност) и проблема не е в тях, а в КРС, зашото НЕ си върши работата и НЕ регулира пазара! Не е луд който яде баницата... С нашата мила администрация и държавни чиновници .. до тук сме стигнали.

Божков е време да си ходи. Той е лицето на корупцията. Докато не се смени председателят, нищо няма да се случи. След толкова много сигнали за корупция - този човек излага България. Мобилните оператори са купили отдавна. Изненадан съм обаче от решенията на КЗЛД по фрапантни случаи на злоупотреби от мобилните оператори. За такива длъжности е необходим и морал, а не само алчност. Господ да пази България от такава напаст като Божков и мобилните оператори

Май само на ЕК остана да разчитаме да ни предупреди за ниските заплати!!!

Безобразие!

В Испания говоря за 70 стотинки,,, 35 € цента - 90 минути,,,, сметнете колко е на минута,,,, в България бизнеса на мобилните оператори е кожодерски

Ами то ако КРС-то тръгне на въпреки на някой мобилен оператор, веднага из форума ще наскачат в защита на оператора и после съда ще реши, че мобилният оператор ще понесе големи загуби и не бива да се пипа... Съвсем прясно - Лукойл...

Е, сега, ако има в Б-я читави и почтени журналисти да вземат интервюта по статията от лицата Мегленчето Кунева и от А. Пъванова (100%-ва жена, както тя сама се определи).

Скъпите телекомуникационни услуги вече са признак за изостаналост! Колкото и да сме изостанали все ще се намерят специалисти в България, които да пресметнат колко "високи" са разходите на телекомуникационните оператори на българския пазар?!

балгарските мобилни оператори- просто обикновени мошенници и нищо повече!

и лапачи!!!

нещастен наш народ,защо за 21 г.нито един депутат не подаде оставка недоволен от управлението.всички оператори дават тлусти комисионни на мин.председателя които да е тои,за сметка на бедня булгарин. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

мое сме най-бедни, ама сме абсолютни гъзаре, и че си хортуваме на най-високи тарифи, мое по 10 евро на минута да дадем, то и премиерот ни е много як, цела мутра, они у Европата немат такъв толуп, те че ни каат на нас! я боко им удари по един шамар!

А кога ще се сезира Ек, за всички борческо-събирачески фирми към тези компании?! От едната зала ти правят сметките тройни, после колегите в другият край на коридора ти ги вземат тройно, за да няма празно.

Никаква работа не върши и КРС, МТел очевидно нарушава условията по лиценза си, а КРС ме съветва да заведа гражданско дело срещо МТел, вместо да ги стегна с властта, която има ...

Да предупредят ДИРЕКТНО мошениците от трите уж оператора. И без друго са на доизживяване - цяла Европа е във "Водафон" - тия наште гольовци обаче "Не-е-е!", сами правят "псевдобизнес"! На ви сега.

До кога ще бъдем най бедни?До кога всички резерви отиват за строителство?Ще трябва да се научим да ядем не само асфалт,но и бетон.Постройте предприятия,където да могат хората да работят,а не да ровят по кофите.

покраи новите магистрали ще се открият сащо "работни места",но за "по-деликатни"труженички.

Благодарение на Европа са и тези цени които са в момента. Без натиск от вън тук нищо не се случва. Много хора помнят предполагам цени като 2.40лв. за минута. Какво като имаме три оператора? Все тая.

Не намаляват цените, защото при всички правителства всички оператори плащат на управляващите

Въпросът. отправен към ЕК от българския евродепутат, е разбира се поредната излагация за България, но евродепутатът едва ли е разбрал, когато е правил това. Нашенските телекоми, както и доставчиците на електричество, води и др. услуги и стоки искат да печелят бързо и много. Българският народ полудява от такива като тях. Аз също съм на път да се откажа от всичките си договори с Мтел, защото не разбирам за какво плащам и за какъв период. МТел поискаха не само да наваксат загубите си от внедряване на индийския софтуер, но и да извлекат печалби от тях за сметка на клиентите си. Като се откажа от тях, обаче, ще трябва да избера някой друг, който е пак същият. Най-добре е да си сменя страната с по-нормална.

Цените ще започнат да падат когато хората престанат да купуват СИМ карти. М-тел са пълна скръб, но и другите не са стока. В белите държави при всяко подновяване на договор ти се полага и нов апарат. Тук се толерират само нови абонати. Те старите така или иначе вече са се излъгали.

Комисията за регулиране на съобщенията осъществява държавната секторната политика в областта на далекосъобщенията и затова жалбата на евродепутат от управляващата партия към еврокомисаря може да предизвика ако не смях, то най-малкото учудване. Освен това ми е интересно да знам защо ГЕРБ задължиха 3000 бензиностанции, 200 000 фирми, регистрирани по ДДС, както и всички останали фирми с фискални устройства да ги свържат с НАП единствено през мобилните оператори? Че интернет може да получиш и по кабел. И то с много по-добро качество, като доставчиците не са само 3-ма, а хиляди!

Къде ги видяхте тези Български мобилни оператори?

Най-големите мошеници и скапаняци са от М-тел, следвани непосредствено от Виваком и накрая Глобул! Най се изкефих, когато си прекратявах договора с М-тел и видях, че 3-та души преди мен направиха същото, и този след мен - пак. Дано всички се махнат от тях, че да фалират!

Бойкот на МЕНТЕЛ!

В Англия има десетина мобилни оператори. Аз съм на "тукашния" М-ТЕЛ. Плащам такса с включен ДДС 20 паунда на месец. В тази такса са включени 400 минути към всички мобилни оператори в Англия и без лимит за стационарните телефони. Договорът ми е за 18 месеца и са ми дали безплатно новичък Нокия C3. Това е положението! Да не забравя - минималната часова ставка е 5.80 лири. Сами пресметнете останалото.

Пресмятаме : минутата ти струва 0.057 евро цента за минута а ти повече от 7 часа на месец незнам дали можеш да покриеш. В България не е най-скъпо това са пак игри на горните етажи.

Аааааа, не е вярно, че сме единствените, които носим по няколко телефона!! Моля моля!! Бил съм в Армения, Бенин и Монголия. Тези високо цивилизовани страни с древна история и велико минало също радват жителите си с много апарати. А тези страни ги е имало далееееееч преди мизерстващи консуматорски общества като САЩ, ЕС и Австралия. Така че, ние сме елита на съвременния свят!!

А Защо тъпата европейска комисия не скача срещу високите цени на парно и сградна инсталация?!?!? Едва ли е от незнание за патилата на българския потребител. А Софийска вода е станала същата мафия като топлофикация! Ебати лицемерите от тази ЕК!

Така, така. Лицемери с лицемерите им. Какво ни пука, че се опитват да ни наложат общите правила за телекомуникациите. Голяма работа че вместо 70лв. на месец ще даваме по 20. Лицемери такива, как не вземат да се намесят в комунистическите топлофикации и ВиК-та от които хабер си нямат. Ейййй прост народ - бедна държава

ЕК не се меси за парното, водата, тока и пр., засхтото това удря само българските граждани, които също не я интересуват. За телефонните разговори обаче се интересува, защото когато двама дуяи от различни страни си говорят, се плаща на два телекома. Т.е. по-скъпите разговори в Бг оскъпяват комун8икацията с БГ и от Бг, а това засяга бизнеса. Такава е предполагам причината.

Боко, когато ЕС ти направи забележка по какъвто и да е въпрос, а особено предупреждение, това трябва да бъде последвано незабавно като твое удар "воле" - ти занеш що е това - по директора на КРС. Дисциплинарно уволнение!?!! Какво се мотаеш ? - Иначе топката пада и ще ти вземат. Ясно е като бял ден, че тая мижитурка е подкупван много пъти и много здраво. Една държавна глоба на мобилен оператор не трябва да е по-ниска от 5 милиона, иначе няма как да ги заболи и си променят тарифите, отношението?! Въведете си национална структура на глобите и съобразно мащабите на фирмите и белите които вършат, до тези на малките фирми гражданите. Монопол или огромна фирма да се глобява от 100, 50, 10 милона и т.н. а за малките фирми и граждани 5-3-1000 лв, 100 лв. и т.н.

А за скъпия ток и бензин, за скъпите храни не казаха ли нещо?

Скъпият бензин? Ти кога последно си пътувал?

Защо ЕС не санкционира директно централите на тези фирми - нали са си в ЕС ??

Мразя М-Тел. Това са най-големите мошеници! Как ни компенсираха за идиотските забавяния на сметките? Никак! Давайте всички да се махаме от тях! Не че и другите са стока, ама като тях нагли няма!

Явно си закъснял/а.

Ето това е правилният начин на мислене но за съжаление никой няма да го направи. Което възпитава и МТел и другите да си ни е..т както им е кеф

Не,това наистина е върхът!!!!ЕК предупреждава регулатора.....Същият този държавен,т.е. на издръжка на данъкоплатците,регулатор,който героически брани интересите на мобилните оператори.По всички възможни начини и с всички средства,съвсем не безплатно,разбира се.Държавният регулатор,дълбоко нехае за интересите на потребителите.Регулаторът е изцяло погълнат от корпоративните интереси на операторите.А те дълбоко мразят клиентите си.Подиграват им се ежеминутно.Лъжат ги нагло и безочливо чрез сметките,лизингите,условията в договорите,спекулират с личните им данни.Изобщо воюват с потребителя.А освен това,поддържат най-високите цени в ЕС.Защото тук това е възможно,благодарение на корумпираните регулатори,на които клиентите плащат заплатите и осигуровките,а компаниите-бонусите.И всички те,дружно,са решили да изнудват,мамят,лъжат тези омразни,досадни клиенти,до последно.Мейд ин Бългерия.

не само роуминга - в страната сметките надхвърлят много реалната стойност. затова масово клиентите ги напускат но наистина на тях не им пука защото те си говорят безплатно а нашите сметки им покриват достатъчно останалото. но.... въпроса е друг: ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ=ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ /каквито са си осигурили върхушката/ НО ЗА ВСИЧКИ. да не говорим за максимата: надевропейски цени= надевропейски заплати. така е ЧЕСТНО - нали все тази думичка повтарят от правителството. МНООГО Я ОБИЧАТ:честно

Скочиха на Лукойл да видим дали ще скочат и на другите големи монополисти!!??

Аз изпратих тази статия на пощите на трите оператора , да си я четат, може за първи път да чуват , че цените са високи.

Всички мобилни оператори имат по няколко десетки абонаментни планове,което допълнително обърква клиентите.Едната ужким е с много безплатни минути,другата пък с много СМС-и,третата пък с много интернет.Би трябвало да има една тарифа и една цена за всички абонати.

абе туй не е комунизъм.. въпреки, че се влияят от настроенията на пазара фирмите предлагат продукти, които все пак им е изгодно да продават. А не това, което каже партията.

Е как не ви е срам ? Сега мобилните, после ще искате топлофикацийте и т.н. Ми че то няма да останат сонсори на комисията .Ми че то с една държвна заплата ( май беше около 5000 лв. ) как се живее в таз скъпотия .

там текат !!! Нашите кратуни тук трябва да врътнат кранчето ,НО ТЕ СИ ПОЛУЧАВАТ ПРОЦЕНТА ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ И не им дреме !!!!

впрочем най-старият GSM оператор в България стана на 15 години тази пролет.. :-P

та да са ми евтини разговорите, но сметка по-малко от 50 лв. не съм платила !! А към семейството, с което говоря основно, говоря за 1 ст. на минута ??? Обирджии

Мобилните ни оператори са неистови мошенници. Това е троен картел. Всички са за затвора, но най-вече тези, които ги покровителствуват от 22 години насам - т.е. всички правителства досега. Дано ГЕРБ направи нещо!

То май само в България се плаща месечна такса.. пари които реално човека не изговаря. Месечната такса трябва да бъде премахната, а цената на минута разговор да бъде смъкната още. Баща ми например докато беше преди години в Канада ми каза, че дошла американска компания на която минутата разговор се таксувала за някакви си центове при това без месечна такса.. е как тя печели, а тука в БГ не ?! Очевидно е че мобилните ни оператори са чисто и просто лакомии.

месечна такса се плаща по целият свят... а пък ако обещаеш на кой да е оператор в България, че ще говориш по 2 часа всеки божи ден, ще те пуснат на специална тарифа от 1 стотинка на минута. И пак сметката ти ще е 48 лева на месец. така харесва ли ти?

Тук всичко е с толкова ниски цени,нали само това говорят онези в парламента,нооооо и с най-ниски заплати . Ние знаем ,че в БГ всичко даже е и по-скъпо от другите държави в ЕС,но ние сме мазохисти и така ни харесва.