Разговорите по мобилен телефон поевтиняват от януари

Най-късно от 1 януари 2012 г. се очаква да започнат четири стъпки за поевтиняване на разговорите в мобилните и фиксираните мрежи, съобщи председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков.

Обратно в новината

Коментари - Разговорите по мобилен телефон поевтиняват от януари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дотогава, колкото може повече съдрани кожи :)

нашите прими карти са най-скъпи в света/0.54 лв/мин/още ще дупим простия гол българин

-"Най-късно от 1 януари 2012" - т.е. след Половин година! -"се очаква да започнат" - не се знае, кога ще свършат с процедурата! -"четири стъпки" - звучи като още 1-2 години период от време разтакаване! Тия на луди ли ни правят. К'во сложно има да влязат в софтуера, с който управляват бизнеса си и да променят 5-6 полета с цени. Ай сиктир от тука бе лакомии!

То в Ментела - яко селяния.... а за връзкарщина да не говорим...

Да и ще вдигнат абонаментните такси! Или ще измислят друга простотия!

в мтел цените на разговор са между 0,з2лв до 0,2члв....как лаят само!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тоя що не ни направи услуга и да ходи да скочи от някъде по-височко - много тъпо парче - и да си скъса смешната купена диплома. Ма крайно време е да ги подложат на тест всички тия капацитети в правителствата - се икономисти с "опит" - и то какъв - купили и продали малко валутка през демо версиите на някоя платформа - това ако е опит...... И аз имам!!!! хахахаха

От европейската комисия ни правят предупреждение за високите цени, а г-на се хвали какви намаления правил в минало време.Г-н защитник на монополите, уволнен си !

Печалба от 100% била недопустима. Въпроса е кой я допуска? В никакъв случай това не са потребителите. Намалението на цените-от януари. А как вдигането на цените става мигновенно не само в телекомите, а в цялата потребителска мрежа на БГ? Не трябва ли решителна намеса на Правителството?

Hамалението щяло да баде до 25% (0-25%),т.е.може да баде и 1-2%.Oт тези селски простотии ни е писнало.

Tрябва да започне масово потрошаване на антените на мобилните оператори, погроми на офисите им - за да разберат че повече не могат да се гаврят с народа, иначе тези изроди от думи не разбират! Kакво има да ги чакаме още - нанесли са ни толкова щети, че сега е редно да им ги върнем!

Цирк и смях. Как се е нахилил клоунът на снимката...

До тогава съдирайте кожи в най-бедната държава в Европа с шепа благоденстващи тарикати и милиони малоумници. Цинизмът и грабителството в страната са безгранични затова пътуваме към небитието.

Такава наглост може да има само у нас! Говорят за грубо нарушаване на всякакво ценообразуване, нагли са като ти надписват сметките, а сега "обещавали да намалят разговорите след половин година и то на четири стъпки сигурно от по няколко години!!!!! Такова нагло отношение на монополисти може да има само у нас, където си налягаме парцалите и нищо друго не правим!!! Обещават с усмивка, като явно разчитат до тогава на други места малко д апоскъпнат разговорите и намалението да с еокаже безпредметно.... нямам думи!

Ето такива лъчезарни тикви,опредалят начинани на живот.Защо чак 2012 г.господине,а не веднага.Просто за да се отложи във времето и се забрави,както всичко друго. Това е България и българските управници,който се грижат за свойте граждани.

Малее сега разбирам защо държавата ни е толкова зле. Ами този бил икономист бе. Ако всички икономисти са такива мамата си трака.

Този къде е освидетелстван? Доктора да си изяде дипломата! Чакаха от вън да ни направят забележка - щото тия вътре само комисионни вземат! Като разбраха, че с комисионните вече се свършва, започнаха с големите закани - ЩЕ ЩЕ ЩЕ Ами ДО СЕГА къде гледахте ...?

Божков се изсмя, че би си хвърлил дипломата на икономист, или всички икономисти трябва да се обесят, защото при цени на едро от 12-13 ст., крайна цена да е 0.4 евроцента - "човек ще падне да се смее". --- АЗ ДА ПИТАМ: ПРИ ЦЕНА 13 ст. НА ЕДРО, КАК МОЖЕ КРАЙНАТА ЦЕНА ДА Е 54 стотинки на дребно от прима към друг оператор? Това колко процента печалба е!??!??

54 стотинки краина зена при "прима",нечувано и невиждано никаде по света. позор!!!

Ами струва толкова, именно защото е Прима. никой не те кара да я ползваш. Аз говоря за 20 ст. между операторите и смятам, че е нормално, при цена на едро от 13 ст.

Kалитко, няма значение как се казва. Tи не гледаи името,гледаи цената бе, леико куха.

Не можем да се начудим на човека на снимката! Не му ли е ясно, че ако не намалят веднага цените и да ги изравнят с тези в Германия, ще бъдат изгонени и заменени под натискът на общественото мнение?! Стига дране на кожи!!!

Като други им казват на КРС какво да правят, защо получават заплати? Да си оставят пари за заплати на две секретарки и да върнат другите пари, които за взели незаслужено.

Този прекрасен човек вчера беше на друго мнение

Да направим гражданска петиция, че искаме Водафон в България, а Мтел и другите измамници вън.

те пък водафон да не са много евтини. ползвах ги няколко години в испания и яко се набутах.

като ги слушам тия ибрикции, ми иде да им се обадя и да им тегля една майна, ама не мога, скъпо ми е...

Това е България. Някой трябва да ни каже иначе нищо не можем да направим сами. Казаха ни за даренията в полицията...на другия ден ги спряха.Сега ни казаха за цените на моб. оператори...надявам се да ги намалят. Ама да ги проверят за картелно споразумение.А задавали ли сте си въпроса защо има само един букмейкър. Народа се третира като.........роби

Много си забавем, че чак си заблуден. Но защо си мислиш, че нещо в действително се спира? Всичко е само медиен театър. Нима си чак толкова заблуден?

A нима човек не може да си изкаже свободно мнението без някоя тиква дето се мисли за много умна и велика да не изкоментира?!?

Добре де били високи , ама и разходите им са големи - смятайте префернциали цени за : - полиция ,армия, държавна администрация от всякъкъв род и калибър ( училища , болници , общински администрации и агенциики и т. н. ) , телефони и гджобни за дупедатите и....Та колко да паднат при такова доене ?

Долу мошениците от Мтел! Долу пасмината! Децата ми звънят от Германия за жълти стотинки, а аз се чудя как да им се обадя! Долу мракобесната и лъжлива партия ГЕРБ! Долу това гадно и тъпо управление на бивши БКП кадри от третия ешелон, днес - "десноцентристи"! Долу долни курви като Николай Младенов! Долу ибрикчиии като Миро Мършата! Долу Тиквата и Цвъто, тези завършени тъпунгери! Да живей България на малкото, но свестни хора!

Ето това е за теб link Германия мобилни 0,10 US$ Германия мобилни Eplus 0,10 US$ Германия мобилни O2 0,10 US$ Германия мобилни T-Mobile 0,10 US$ Германия мобилни Vodafone 0,10 US$ Германия стационарни

БРАВО ДЯДО!

от 38 ст. на 13 ст. м/у различните оператори ??????? На моя абонаментн план е 0.25 лв към всички извън безплатните минути

Не само дипломата трябва да си хвърли този, ами целия трябва да се хвърли от някъде. Най-бедната държава с най-скъпи телефонни разговори. Безобразие!

Ползите ни от влизането в ЕС са неизброими, въпреки че някои болшевишки мозъци споделят някакво друго мнение. Ето още една полза днес.

Изчакай да стане реалност ( виж и обема ) и тогава говори.Че всеки месец като си видя сметката за ток се радвам на "демокрацията".А в случай че не помниш -"Вдигаме цената на тока защото толкова ниска няма в ЕС "- изявление на "изтъкнатия демократ и икономист " ба'т Ваньо Цигането.

Оня пророка, дето предрече "ще видите вие какво ще стане", и Парламента пламна няколко часа по-късно. За тоя опушения ли говориш?

Колко трябва да е безочлив човек за да лъже така? Само за анализи на цените говори. Ами то без никакви анализи е видно колко е скъпо, но те нали говорят безплатно и май въобще не са в час с цените. За крайните абонати нищо не се е променило. Да не говорим за договорите които на всички оператори са еднакви.

Абе, ухилен тъпанар. Защо трябваше една кифла от Европа да каже, че цените са ненормално високи, та се сети да обещаваш да ги намаляваш и то чак след половин година? Ти сам не можа ли да прецениш как са зинали алчните оператори, та сега се пъчиш с чуждата констатация? Не те ли съдиха точно тебе за искане на някакъв рушвет от радио К 2 или и ти си от недосегаемите? Я си признай и ти ли си правил от ония дарения за МВР-то или Цецо Шестака те е консултирал за нещо.

Да бе и да остане на една мизерничка държавна заплатка ? Че как се живее така ? Че вече и за консутации гледат . Не може така - защитете бедното дембелче.

Искаме четвърти мобилен лиценз и Водафон в България. Тогава ще ги видим локалните измекяри.

Ментел е собственост на Водафон от 3 години.

Мобилтел е собственост на "Austria Telekom AG". Globul е собственост на COSMOTE, което пък е дъщерно дружество на "OTE". "OTE" е аналог на БТК, частично е било приватизирано през 1998 година, а от 2009 най-голям дял в него има "Дойче Телеком".

И 14 оператора да имаме, картелните споразумения ще са в ход. Какво стана с "Най-доброто предстои", а тези пък от Ментел са просто неспасяеми.

Водафон има в Турция, има в Гърция, има и в Румъния. Но в България няма. Очакваните приходи на Водафон за 2011 са 46 милиарда лири стерлинги, пазарната капитализация е приблизително 93 милиарда лири. Към март 2011 компанията им над 83,862 работника, над 341 милиона абоната в 31 страни.

Ти наистина ли си мислиш, че компания от този ранг ще прави някакви споразумения с мижитурки като Mtel, Global и други?

Всъщност искаме нещо по-добро, да се отнеме лиценза на Ментел и да се даде на Водафон.

До януари 2012 са 4 месеца, тогава никой нищо няма да помни. Най-много да излезе другата година нова позиция на ЕС и тогава ще кажат, че от януари 2013 ще ги намалят. В крайна сметка от 2007 година насам все си ги намаляват и все след заплахи от ЕС, и все само медийно.

Гледах ги тия нагли лъжльовци по БТВ суринта и ми идваше да си счюпя телевизора. Три пъти паднали цените, защо това не се отразява на крайните цени. Този Божков трябва незабавно да бъде сменен. Или да преминем директно към европейско управление.

Те всичките оператори са мошенници затова следвам правилото: - Никакви договори и само прима карта. На абонати на М-телето даже не се обаждам ако не са мои хора!

Абе спомням си един голем "интелект" от М-тел които по телевизията говореше как едва ли не, цените на телефоните разговори в БГ, ама те били не най-ниските в Европа, а най-ниските в света разбираш ли! Кълнеше се в децата си, в родителите си, абе кълнеше се във всичко, че не ни лъже, че ние сме в грешка! Сега май май се оказа, че сме с едни от най-скъпите разговори и то може би не само в европа ами и в целия свят! Е де го той либим на всички хора с хомосексуална ориентация представител на наш "любим" мобилен оператор пак да се закълне във задните си части, че разбираш ли пак нещо не сме разбрали, и че разбираш ли Европеиската комисия ни лъже!?

Не управляващите имат къса памет, а населението. Ето за пример коментарите, излиза, че само десетина човека изпитват някакво недоволство.

Миналата година 1 юли ги задължиха да намалят цените на едро и трябваше до януари да намалят и на дребно ....а си е все тая 0,32лв./мин. в масовия случай. Къса памет и лакоми гъзове имате господаааа управляващи .

Няма страшно. ЕС ако наложи санкции, ще е на държавата а не на КРС. Затова на гУсина му е весело...

Пак се правят на ударени. Цената на минута зависи от месечната такса. Стига до 30-35 ститинки на минута. Още поне 1 оператор трябва да се вкара. И да ги цакат с глоби до откат за преносимостта и крепостните договори.

Интересно, че от 5 години все говоря на 0.35 лв на минута. Изключвам 100-те безплатни минути към 3 номера, защото е подигравка - 3 номера!!!

Подигравка е, защото ти я позволяваш. Смени си плана или не говори, никой не те кара насила да ползваш мобилен телефон, и то точно с този план.

Вчера КРС разправяше, че всичко си ни е наред. Сега пък шели да свалят цените. Само си приказват. Преди време нали намалиха цената между операторите това обаче не се отрази на цената на минута на потребителите. Сигурно пак ще стане така. И 0ст да е цената между операторите, цената за минута за клиент пак ше е най високата в Европа.

Божков, този служител от Виваком, като казваше, че те може да намалят таксите между операторите на 50 %, ти защо все го подпираше и говориш за 25%. Чии интереси защитаваш, на потребителите, или на шефовете на телекомите пред които си дал обещания?!.

Този весел мъж и г-н Семерджиев са майстори на алабализмите, голям го вадят, но от тях за хората файда йок. Очакваме в бъдеще /любимото им време за действия/ да ги видим на дузпата и аут.

добре че е европейската комисия, че иначе тежко ни.... нищо не можем сами да направим. КРС в затвора!

защото спим!!!

Абе кат ги слушаме и ся разговорите не са толкоз скъпи. Ама в действителност е съвсем различно.