МО: България няма да участва в маневри на НАТО в Черно море заради COVID-19 на два кораба

Сценарият "Посейдон 21" включва неутрализиране на подводни заплахи с хидрографско разузнаване и откриване и обезвреждане на морски мини и импровизирани взривни устройства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно решение на Каракачанов!Като се има предвид че основната задача на българския войник е лизането на натовски задници,то несъмнено ще заразим "партньорите"! Особено застрашени са USA..

Нали отдавна Ви е ясно, че предплатените хвърчила от САЩ също скоро няма да ги видите, защото не са произведени. Там също ще се оправдават с Ковид. Така че, няма място за никакво притеснение-кой какво щял да си помисли.

Коронавирус на кораб е опасно заразен. Пък и какво ли им трябва на нашите моряци да са под турски флаг па вреве на Пусайдъна 21. Хайде няма нужда от такива унижения.

Борисов и Каракачанов са руски агенти

Глупостта и подлизурството на еб@ното нато ще затрият България.

На нас НАТО не ни трябва. Да се махат тези посрани боклуци. Ние сме с нашата освободителка Русия

Добре де, а защо следващото учение да не бъде в Мексиканския залив и да участват още китайски и руски военоморски сили? Да се отиграват унищожение на "врагът" и инсталиране на ракетни установки из Куба... Не за друго, ами за да не се налага всеки път американците да бият толкова морски мили път навсякъде другаде по света!

се окаже че флота ни е в "обедна". Ако не, е шикалкавене пред партньорите от НАТО със същия водевил като отмяната на честването на 3ти март на Шипка......

Изглежда че ти е в трътката. Партньорите от еб@ното нато ти го вкарват на сухо и и ти се гърчиш от кеф. То е защото си гей-мазохист. Изглежда, че не всички моряци в България са мазохисти..

в Крим има дислоцирани С-400, "Бастион" и други системи ... Всички натовски кораби могат да потънат за броени минути.

майтап кво закусвате вие бе

Борисов и Каракачанов са или страхливци, или руски агенти

чернилко африканска!

станахме за смях. Скоро за нашата армия ще се разказват вицове, както навремето за албанския танк и за македонската подводница.

от руснаците, след като самите руски пилоти използват "ГАРМИН".

А предплатените американски фърчила на картинка не са за смях! :)) Ма верно! Да се смеем ли или да ревем за дадените бъдева три милиарда лв народна пара за укрепване на властта на Бай Хой със златните кщлчета и милионите евро в чекмеджето?

Следващият път няма да участват защото ще открият хлебарки в кухнята!

Армията е ни е нещастен придатък на антибългарската международна военно-политико-търговска корпорация нато, с контролен пакет на акциите във Вашингтон. Един изкукал дядко, който си забравя името, казва какво да се парви. Има си за вице една корумпирана полуциганка. На тях ли се надяваш да ти опазят децата и внуците? :)) Ами те с удоволствие ще те хвърлят в огъня на войната, за да изгориш, заедно с домочадието си, за да оживеят те. Ако ли пък някое от внучетата ти оцелее, ще го купи някой нов Епщайн, за да им го предлага за педофилски удоволствия на техния си остров на разврата. За тия боклуци ли се кахъриш?

И няма да е само това. Ако внучетата оцелешт, тях ги затварят в бъчви с наковани навътре пирони и ги пускат да се търкалят по стръмното. Това са епщайновците. Те вода не пият. Тази легенда, дето съм я чувал от баба ми, не е дошла току така, от небето.

Натовски кораби в Ч.море са консервни кутии на дъното му

Защо НАТО не провежда такива военни игри в Мексиканския залив?! Какво правят янките в Черно море?! Нали мутарта каза, че искаме яхти, а не крайцери!?? То е ясно, че това дрънкане на канонерки е срещу Русия. Какъв дерт имаме ние българите, да се дървим на руснаците?! После искаме те да дойдат като туристи в Поморие и на Слънчев бряг?! Докога нашите дупедавци ще се съобразяват с бюрократите от Брюксел и ще слугуват на янките?!! Украйна да се оправя с Русия, то си е вътрешна междуособоца на разградения СССР, който е бил сглобен от жидоянките и болшевиките-ционисти в ущърб на Русия. Ако се иска да се връщат територии, то руснаците имат право. Някой да ми каже, кой освободи (или пороби) България от турско робство през 1878 г., не беше ли Руската империя и Царя Освободител (а не поробител)?! Имаше ли тогава някакво съобщение, че украинци са ни освобождавали, въпреки че руската армия дойде от днешните така наречени територии на Украйна ?!

е също АМЕРИКАНСКА МАШИНА!

"Сибирска" бръсначка в американски филм, която бръсне всичко наред - дървета и тикви ! И ти какво искаш да изпъкнеш, че си гений ли?

американски филм?!?!? Реж. Никита Михалков.

Сценарият "Посейдон 21" включва неутрализиране на подводни заплахи с хидрографско разузнаване и откриване и обезвреждане на морски мини и импровизирани взривни устройства Ма те "Калибрите" падат от небето бе! Кой се интересува от подводни мини?! Кой ще си игра да идва тук да ви залага подводни мини?!

:))) Терминът "хидрографско разузнаване" е нововъведение на цивилните чиновници в МО. Правят се хдрографски проучвания, не разузнаване...

защото си прав в това че "бедата" ще ни се стовари от небето чрез "Калибрите", а може и чрез "Кинжал"ите и други подобни средства и никой няма да се труди да ни прави морски минни заграждения, които след това само ще му пречат за да се установи и на без това вече заетия , чрез постоянно пребививащите "бизнесмени" и "туристи" бряг.

Ако НАТО предизвика военен конфликт с РФ, хие българите, като един, заставаме на страната на Русия. Русофобите ще ги изхвърлим в морето с шутове ...

че си мечтаете да те наниже някой узбек или чеченец от руската армия. Ние българите сме част от НАТО и няма дад дадем да има варненска или бургаска руски републики... ще ги издавим в морето заедно с техните български курви.

о Добружа! ПОНЯЛ?

дедите ни, по-точно в по-голямата си част бащите на дедите ни, заедно с руснаците са дошли и са прогонили турците от земите ни! И ние точно това празнуваме на 3-ти март на Шипка - основно със силата на руснаците съвместно прогонването на турците от българските земи и началото на Третата българска държава

А защо полковете на Шипка от "руска" страна са с гарнизони в УКРАЙНА?

Защото Украйна са покрайнините на Русия. Това временно недоразумение ще бъде поправено, уверен съм, в наши дни

В заглавието има граматична грешка. Трябвало е да членуват с пълен член. ........... заради COVID-19 И на дваТА кораба. Ние повече нямаме

но само за беля! Толкова, колкото е преценило еб.натото, за да провокираме Русия да утрепе българите, а не нашите врази от времето на освобождението ни от турско робство - турци, френци, немци, англичани...и тем подобни западни лайнари...

Ако започне война, ще трябва да кажем, епидемия е, изчакайте да свърши и ще започнем войната :) защото имаме няколко болни войника и да не разболеят останалите :)

Реално, ако започне война срещу Русия, ние няма да разберем за това (понеже ще сме на оня Свят, понече повечето от нас), а щатати около 30 минути след това.

Просто да те питам, ако започне война, ти ще воюваш ли? Щото според проучванията, под 25% от българите са готови да воюват. Вярно - повече от западноевропейците, които (с изключение на холандците) са масово около 15%. Ама това беше преди 3-4 години. Сега желаещите вероятно още са намалели.

да ни намалят бройката на тия що нявтг служехме на държавата си и още можем да държим, боравим и управляваме оръжия и въоръжени хора, но нещо не им излизат сметките, че тези които поизмряха или са по-младии или са с "съпътстващи" от старост болести. Тия що сме преживели и червените дъждове от ядрените опити на франсетата в Сахара, и химизацията на селстото стопанство и "бурната индустриализация и химизация" на народното стопанство, и чернобиската ядрена авираия и ред още други смъртни опасности все още сме на крак и сме на линия! Така че да си правят сметка тия що са ни отписали! Още повече че ние вече няма какво да губим, защото не се знае да кога ще сме на този свят, а това ни дава предемство пред ругите защото не се боим от неизбижния завършек на всеки живот и и предпочитаме да свършим като мъже, в бой, а не като безпомощни и подлогуващи на разни мекерета старци!

Ха-ха-ха! Изсери се пак, че да си завършиш мисълта!

Що не признахте какво направиха руснаците с корабите ни, в близост до бреговете на Крим по време на предното учение? Нашите са си извлекли урока - защото за предупреждение, при такива случи потърпевшата страна (Русия) удря по най-слабия от глутницата.

Абе чудя се, дали няма грешка някаква, та пишат "Ковид на два кораба"? Няма ли да бъде по-точно да е "Ковид и на двата кораба" на българските ВМС? Щото нали знаете стария виц: Срещат се в кварталната градинка двама пенсионери. - Къде се губиш бе наборе? Що те нямаше тази сутрин? - Ами нали е 6-ти май, та ходих да гледам военния парад. - Е, как беше? - Страхотен парад! Цалата армия баха изкарали. Прелетя Самолетът на ВВС, мина Танкът на сухопътните войски, че даже и Войникът беше върху него! Само Корабът на ВМС не показаха, щото течението на Перловска река било много силно след вчерашния дъжд, та не могъл да го преодолее - природната стихия попречила...

имаме кораби, колкото за беля. Не за защита на териториалното море и морските ни градове и брегове, а за слугинаж на нато и провокации срещу нашата освободителка Русия. С тази цел се хвърлят на "наши хора" още един милиард лева за още два маломерни военни кораба, слабо полезни за защитата на българското крайбрежие от турски десант. Последните, чиито строеж тепърва предстои в частната корабостроителница "Делфин" във Варненското езеро, главно са предназначени за война с подводниците на Русия. Затова искат да купуват и подводници втора ръка, за да могат да тренират провокаторите. Не за отбраната на България от реалния, историческия, вековния враг на България - Турция, а за да изпълняваме натовските турски заповеди в Черно море и да умираме вместо тях в планираната война на нато срещу Русия и дефакто срещу народа на България.

Единствената военна заплаха, която България я има е на Юг от България, обаче заплахата членува във същия военен алианс.

След Освождението на България, този враг не ни е нападал, въпреки че е имал възможност. Отиди в Истанбул и ще почувстваш приятелско отношение и любезност към нас. А какво да кажем за съседите ни от другите посоки на света?

Знам, не става на въпрос за добросъседските връзки между 2-те страни, а за политика. Лично аз, съм виждал доста често автомобили SUV на MIT (турското военно разузнаване, не се крият) в България.

ТУРЦИЯ НАПАДНА БЪЛГАРИЯ В ГРЪБ И В НАРУШЕНИЕ НА ЛОНДОНСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР МЕЖДУ ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ И ТУРСКАТА ИМПЕРИЯ ОТ 1913 Г. Лондонският мирен договор от 17 май (30 май по нов стил) 1913 година е договор между държавите от Балканския съюз (България, Сърбия, Гърция и Черна гора) и Османската империя, с който се слага край на Балканската война (1912 – 1913). Претърпяла поражение във войната, Османската империя е принудена да отстъпи на съюзниците почти всичките си балкански владения (в т. ч. Македония, Албания, Епир, Косово, Санджак, Беломорска и Одринска Тракия). Договорът урежда създаването на албанска държава. Споровете между България, Сърбия и Гърция за подялбата на Македония остават нерешени и това води до избухването на Междусъюзническата война (юни 1913). Условия Линията Мидия-Енос Условията на Лондонския договор, договорени с посредничеството на Централните сили и Антантата, са следните[16][17]: Османската империя отстъпва на съюзниците всичките си владения на запад от линията Енос (на Егейско море) – Мидия (на Черно море), без Албания (член 2). https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80_(1913) СЛЕД НАЧАЛОТО НА МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА ВОЙНА, ДОКАТО БЪЛГАРИЯ ВОЮВА СЪС СЪРБИЯ И С ГЪРЦИЯ, ПОДЛИТЕ ТУРСКИ СВИНИ НАПАДАТ БЪЛГАРИЯ В ГРЪБ, СЪЩО КАТО РУМЪНСКИТЕ ПРАСЕТА, И БЕЗ СЪПРОТИВА СЕ ВРЪЩАТ НА СЕГАШНАТА БЪЛГАРО-ТУРСКА ГРАНИЦА (За участието на предателска България на страната на турските свине срещу Русия, гнусният германец Фердинанд получава малка компенсация от 2 хиляди кв. км. от Турция през 1915 г., вместо да влезе в Истанбул по предложение на Великобритания.) ТУРЦИЯ СИ ОСТАВА ЕДИНСТВЕНИЯТ ИСТИНСКИ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ!!! ПОДЛА, ДОЛНА И КОВАРНА ДЪРЖАВА = ТУРЦИЯ!!! В ИЗТОЧНА ТРАКИЯ, ПРЕЗ 1913 Г. ТУРСКИТЕ ГАДЖАЛИ ИЗБИВАТ ЖЕНИ, ДЕЦА, СТАРЦИ - ОБЩО - НАД 300 ХИЛЯДИ БЕЗЗАЩИТНИ БЪЛГАРИ, КУРБАН НА ТУРСКОТО КОВАРСТВО!!!

Така е, но този път Русия ще каже нека НАТО ви помага...

Близкото бъдеще: Започва войната на НАТО с Русия. Българският флот праща известие в Брюксел, че няма да участва щото имало болни. хахаха... ВЕЛИКА АРМИЯ ИМАМЕ! Не е истина. Цар Борис поне беше измислил по-добро оправдание да не прати армия на Източния фронт. Няма да казвам какво е - запознатите с историята знаят какво е казал на Адолф.

Цар Борис е казал истината на Адолф, не се е оправдал.

е американска фекалия. Като ти е мъчно за американската фекалия, чий го крепиш в България? Прав ти път за САЩ!

Как така след като Годжи нареди и въведе задължителна ваксинация на всички от армията?! Значи ли това че ваксините не предпазват а разболяват хората, защото морските по принцип са здрави и калени хора, а са се разболели?!

не само чрез него да обосновават и провеждат вътрешната си политика, защото в последните 2,5 години освен за ковид за нищо друго не се говори и не се върши извън "борбата" с него, но е удобен дори когато в края на управленския си мандата трябва да се измъкнеш от участие в натовско учение, защото отлично знаеш срещу кого е насочено това "мирно и засилващо сигурността и сътрудничеството в региона" учение и каква е основната нагласа на българите към този срещу когото е насочено " учението", а идват избори и участието ти ще ти донесе само беда на главата която беда е загуба на изборите!!!

Лошото е, че е удобен за целия свят когато някой не иска или не може или го мързи да свърши нещо. Наистина смятам, че има някаква деградация в мнозинството в света. За нещастие човешкото същество не може да живее в комунизъм или демокрация в истинския им смисъл, а не в изродената версия която познаваме заради пороците вродено в него и това, че са доста силни и надделяват.

Добре че се сетиха как да се откажат от участието в тези пъклени маневри.

Като НАТО няма друго , тъй могъщо на света. То е нашата упора, то е нашата висота.

Жалък си както обикновено

но си е чист плагиат защото сивото му вещество стига само за да "прекопира" нещо чуждо и то само за кратко, а след това вече не помни и какво е преиначил като го е "прекопирал".

НАТО е могъщо, но короната е по-силна хахахаха

Най-после нещо полезно за България от този вирус.

Най-после да си признаеш какво прорушняшко нищожество си!

с два келяви пишманкораба без въоръжение сериозно ще им навредиш на руснаците. Може даже да те напсува мечката докато спи. Лошото е че един ден свините гробарски и натовски дето много лаете първи ще подвиете опашки ако стане война с Русия. Ако си готов да умреш за САЩ като нападнеш Русия тогава самодрънкай

че най-много и най-силно лаят келявите помиярчета, а тия що могат да хапят не се силят само да лаят ами направо и нападат. Та и с нашите "атлантически, натовски и антируски" ориентирани "герои е така, като с келявите помиярчета - силят се и лаят доката са в безопасност, а след това подвиват опашка и изчезват за да се скрият някъде!

в условията на тази пандемия това е правилно решение ,все пак здравето е по-важно от дрънкането на оръжия

Тогава да не отваряме ресторантите. Защо ги отваряме? Нали няма коронавирус, а само някаква настинка? Или двама заразени моряка са опасност за целия НАТО? А пълните ресторанти не са за българите?

Нещо добро и от ковида.

"циклон" ли си, муфлон ли си? Защо не цитираш, като толкова обичаш класиката, и отговорът на Дядо Петко Р. Славейков на приема у губернатора на София Алабин? А той е: "То хубаво, че ни освободихте, ами от вас кой ще ни освободи?" А относно такива като тебе - няма как да не си го чувал това му изказване, на какво точно прилича народа.... Ха иди сега, та изучавай класиците по матурите, ха-ха-ха....

Това много добре приляга на сегашната ситуация, кой ще ни освободи от Американското робство

Не можете да спрете с тъпите си просташки коментари, А комунисте?

Пак ли ще си показвате джендърската необразованост. Вероятно се опитваш да кажеш че това са думи на Антим I към княз Дондуков? Нищо де почти си уцелил хората

Поканата била за участие във военни учения, нашите помислили че ги канят да се целуват и затова се позовали на "короната". Ех, Мата хари, мата хари.

Ех, пак победа, а наесен мунчо намусен капут :)

Имам два цитата за козешките тролове Първият е на цар Борис III - Ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика! Вторият е на Иван Вазов - русците са наши братя, наша плът и наша кръв. Кат Русия няма втора тъй могъща на света; тя е нашата подпора, тя е нашта висота! Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници

Родоотстъпниците даже и на Вазов слагат минуси

абе ЦИКЛОНЕ,какво търсиш във България,никой не те възпира да си вземеш багажа и да живееш във възлюбената от теб Русия!Отиди да живееш във богата Москва при твоите православни новобогаташи и олигарси!

Българите сме си в България. А ти нормален манго може да си ходиш в Индия

Никой комунист не е българин, цвЕклоне!

О руси, о братя славянски, Защо сте вий тука? Защо сте Дошле на полята балкански Немили, неканени гости? Желали би вас възхитени Да срещнем со сълзи и с китки… Но идете вий настървени, На грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнем И тоз път сърдечно, горещо, Но взорът ви свети зловещо… Как ръце сега да разгърнем? Дошле сте да браните, клети, На хищник грабежа хайдушки, Та вместо любов и привети Вий срещате нашите пушки. О руси! Аз друг път ви славях За подвиг велик и чудесен, Високо ви ликът поставях Във мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христово Развяхте за благо човешко – Строшихте ни игото тежко, А днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (не крия: Обича ви още народа); Но любим и свойта свобода, Стократно по любим я ния. За тоз кумир ния се бием И с чужд и със близък упорно И нема ний врат да превием Пред никакво иго позорно! О, колко ви, братя, жалея! О, как би желал, братя клети, Свобода и вам, и за нея, Кат нас да живейте и мрете!

Е, те тва е отговорът на Вазовия въпрос.

Мазният толуп Борисов немога да го гледам повече.

Него ще го гледаш още дълго, но се радвай на Корнелка и главно на БСП че малко им остана:)

Лъскат червените задници на ГЕРБ.

Без лустрация, няма демокрация. Закон.

То по принцип демокрация няма никъде, това е утопия. А лустрацията с нищо няма да помогне, трябва Народен съд.

ама мощььь

на изпълнението на военна операция! при липса на болни??? нещо на ватенки смърди ...

Пречи единствено комунистическата измет, оплела политическата и олигархична каста в България.

То на вас крадливите капиталистически престъпници още 100г комунистите ще ви пречат.

Страхлива България

Не е страхлива, комунистическа е, заради управляващите!

циклон

Тъпак, в Русия комунисти отдавна няма

Простак, не ме интересуват ватниците, в България е пълно с комунисти!

Имали дясно мислещ чевек в България, който да гласува за ГЕРБ при подобно поведение? Какаво ще каже по въпроса г-н Александър Йорданов, понастоящем евро депутат от ГЕРБ, а уж СДС?

Супер новина, никой нормален българин не иска да участва във военни маневри срещу братска Русия.

Сбърка, сигурно искаше да кажеш - САТРАПСКА раша!

Това ли измислиха скапаните тикви в управлението, имаме китайски вирус и няма да дразним господарите ни от раша! Мръсна комунистическа измет!

Разбира се, руснаците са наши братя и съюзници.

По какво се разбира, по това, че от 1944 г с 4 години изключение ни лъжат, крадат и мародерстват ли, комунисте?

циклон

Не джендъре. Ама какво да обяснявам, той черния шеф вече те е попълнил със знания

цвЕклоне, никой ли не ти е казвал, коко си проЗд!?

Възмутен съм от това решение. Излиза, че сме европейци и натовци само тогава, когато има фондове за "усвояване". Лошото е, че не ги усвоява обикновения народ, а една "шайка", описана в книга от бивш депутат от ГЕРБ.

Защо ни търпят? Заслужаваме да ни изритат кото мръсни котараци.

А дано по-скоро това да стане.

Надай се, отрепко!

Де късмет де?

Когато заплатите ни се изравнят с германските, тогава ще станем еврогейци и сатанатовци.

Ще станем европейци, когато тъпаците с тоталитарно-комунистически начин на мислене измрат поголовно. Процесът вече е започнал. Дано свърши по-скоро. Тази човешка измет не се търпи повече

Както е тръгнло, гответе се скоро за референдум от кримски тип.

Петолъчката стои над входа на сградата на новия български парламент. Не е случайно ... Заради такива политзадници, на човек да му е срамно, че се е родил българин.

То и без това, българските войски нямат никакво значение и доверие за НАТО!

квичат неистово ни. Марш в Сарафово да ви успокоят неграта

Член на БКП, още пазещ партиният си билет, министър председател на "натовска" България. Доносник на ДС, агент Иван, министър на отбраната. Едвали някой от НАТО е изненадан от подобно поведение.

Президент - тъпа руска подлога, марионетка на Решетников, незнайно защо наричан натовски генерал. Та какво да очакват от НАТО?

И ДВАМАТА СТЕ АБСОЛЮТНО ПРАВИ!

Щеше участвува.

Махнете ресламата с Николета, гади ми се !!

Поредната политическа идиотщина и лъжа! Поредното ясно предизборно доказателство, че България винаги е страдала от корумпирани и безидейни прост ..., пардон, политици! Гласувайте за ГЕРБ, моля. Аз няма да го направя.

Аз никига не съм гласувал за тях, няма да го направя и сега. Но за кого да гласувам?

Елементарно, комунисте за ДБ!

Няма начин.

България започва да прави много опасен завой към евразия - днес двама редника от ротата имали диария и затова ротата няма да участва в атаката, вчера един наш иначе много обичан от всички Премиер в рекордни срокове построи тръба от варненско до Сърбия, която не само че не е от полза за България, ами я лишава от възможността да получава азерски газ, защото газопровода от Турция до Сърбия в едната си част - от турската граница до някакво си дере там в Северна България е съществуващия по който подавахме газ на Турция. Капацитета му е резервиран на 90% от Газпром и ако България поиска например да си запълни хранилището в Чирен с азерска газ трябва да плати на Газпром за ползване на капацитета на тръбопровода, което обезмисля по-евтиния азерски газ. Ако това е цената, която Борисов плаща за физическото си оцеляване бих го разбрал. А може и да е точно така?

Облъчило те е слънцето май. Евтиния азерски газ колко е евтин? Иначе дано си прав и да спрем да се дупим на англосаксонски господари

Азерския газ минава през Гърция и проблемът е решен. Да му мислим ние каква загуба ще претърпим пак!

Как ще го закараш до Чирен, бе мамул? По коя тръба, след като интерконектора с Гърция не е готов и Борисов няма да го направи, докато не потече газ от Турция до Сърбия? Къде ви намира Природата такива боклуци?

Имаше и акции със съмнителна достоверност и срещу детски градини. Отишли са държавни служители, тествали са безсимптомни хора и са казали имате ковид! Кой прави тестовете, кой си залага задника за тяхната достоверност и дали хората с положителен имат симптоми - хм. Ковид определено има, но и манипулация с цел да се отнемат свободите ни, също!