Многодетно семейство на пилот от Граф Игнатиево остана без дом след пожар

Къщата им била построена с кредит от 240 хиляди лева, а застраховката не може да покрие щетите

Обратно в новината

Коментари - Многодетно семейство на пилот от Граф Игнатиево остана без дом след пожар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама какво смятате колко струва 1 къща? Който си има брада, си има и гребенче. Много хора загубиха апартаменти заради кредити за далеч по- малки суми и то без пожар.Сега да му дадат едно ведомствено в Графа, да помогнат приятели за покъщина.Ако трябва и в чужбина ще работи за да изплаша.Това е действителността в бг.За всички! Да се моли да са здрави, да работят.

Който не може или не иска да помогне, да не си чеше езиците по форумите. Защо били теглили голям кредит, защо избрали да живеят на село, защо застраховката не покривала щетите, какво пък е това скъпо строителство, пък що не са в София....Аман! Пострадало е българско семейство, многодетно , БЪЛГАРИ, не само български граждани, а българи, интелигентни при това, не на социални помощи, не на фалшиви пенсии от ТЕЛК, справят се сами, построили си къща. Пожар е изпепелил всичко- поне в нещастието да бъдем обединени и да помогнем, кой с каквото и колкото може. Останалите да си гледат собствените кочинки и дано са щастливи!

ново строителство по капиталистически с недоимък и турски стройтелни материали! Жалко!

кредит от 240 000 лв. за къща в село брестник ми се струва малко пресилено, да не кажа много пресилено!

240 000 лв са ти 120 000 евро. Достатъчни за да си купиш парцел и да вдигнеш къща. Виж цените на имотите и ще разбереш.

в същото село се продават двуетажни къщи за 60 000 € виж имотите и ще разбереш!

През нощта се будя, от нещо като песни и викове. Отмятам козята кожа от входа на пещерата и излизам навън в нощта. Гледам , долу на брега огън, до огъня двама трима танцуват и пеят, сигурно ядът нещо и пият, викам си аз, утре сутрин ще проверя. На сутринта отивам на брега, а там само пясък, няма огнище, няма диваци, дори и малка следа от тях няма. Обръщам се о питам Петкан, Петкане ти не видя ли твои сънародници да пеят и да танцуват през нощта тук…. той ме поглежда лукаво, усмихва се и отговаря…. не Робин нищо не съм видял и чул… Така и с коментара ми за летеца и сервитьора!

Е... все пак благодаря за двата минуса. Бях написал коментар, в който давам пример, че един парти организатор, който е шофьор доставчик, сервитьор т.е. обслужващ персонал взима доста по-голяма заплата от нашият пилот! И.... коментара ми го шамаросаха, та за това е историята с Петкан.

А SMS/DMS няма ли в тази шибана държава? Или хорицата са скромни и го смятат за просия? А и онази мазна свиня със синята каска е червива с пари!!! Ослушва се като шопар в тръстика!!!

Да публикуват един телефон на мобилните оператори и по 1 лев да се дарява, все ще се намерят 240 000 добри хора да помогнат.

От какво е направена тая къща та зда изгори из основи. Не е от тухли явно.

ми то си пише - от 240 000 лв.

Гредоред се казва не всички живеят в панелки!

Бих помогнала, но най-напред трябва да са военните, министерството там и други части, после държавата (той е неин служител под пагон, все пак) и също милионерите, и накрая ние обикновените хора. Но се опасявам, че ще оставят на нас, най-бедните и скромните да дадем най-много за това семейство, а после някой друг ще се хвали и снима с пострадалото семейство предизборно. И все пак, най-най-хубавото е, че никой човек не е пострадал! Да са живи и здрави и скоро да се радBат и на 3-тото им детенце и нова къща!

Ей сега е моментът нашият "обединител на нацията", да свърши нещо полезно, да даде личен пример и да помогне на колега в беда.

А знаеш ли колkо мулгавели чакат за помощи и с по 4-5 патриотчета?

Бойко Методиев Борисов краде, усвоява и присвоява - не дава!!!

Цецо цървула не е подолен мръсника да им еба мамата гробарска да им еба!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Как така застраховката не покрива щетите? Каква е тази застраховка? На 1/2 от къщата ли? Съжалявам за случката ама явно за пореден път някой се е направил на хитряга и е спестил едни пари. И това е собственика щото ако банката прави застраховка я прави на 110% даже. И сега - олеле!

Човече недей така. Явно не си се занимавал със застрахователи. Те не изплащат имущество. Което в една къща е цялото обзавеждане което ще рече мебели и уреди, като цена това е около 2/3, да не говорим за всички дребни нещица. Имайте в предвид, че дори мивката в банята е мебел. Знам как се строи къща и каква е цената и 240000 за къща градена от нулата до нанасянето е нищожна сума за жалост, не ти се вярва докато не се сблъскаш с това нещо. За справка една дограма е 36000 за къща 170 квадрата.

И застраховките ни са като всичко друго у нас - пълна порнография.

Гледах репортаж по телевизията.. по-голямото детенце се разрида пред камерата. Ужасна случка и единственото, което може би е щастие в нещастието е, че няма загинали или пострадали хора. Според мен има пропуски в строителството и ако вината е на строителя трябва да се потърси отговорност. А тези хора днес ще посрещнат вечерта без дом! Дечицата ще търсят легълцата си за да си легнат, играчките с които са си играли.. много тъжна история, желая им от все сърце да се възстановят бързо!

Къщата е строена без тухли ,така наречените американски къщи ,даваха я по телевизията в новините ,останали са само гредите ,стените повечето са изгорели ,те са от тепа сандвич от ПДЧ и гипс картон и по средата вата ,реално се е запалило педечето което е като факла ,съдържа смоли и дървесни частици ,отново имаме спестяване от материали както в повечето строителство у нас ,за такива къщи задължително се използват по скъпите пожароустойчиви материали .

На дедо сайванта му изгоря покривът, а това изсуши добре кирпичените стени. Струпахме набързо нов покрив.

Американските предприемачи за това та ка строят картонени къщи, които хорицата цял живот ги изплащат, а ипотеката виси като дамоклиев меч, включително и в райони на урагани и бедствия, пак картонени и дървени. Мине ураганът, те продължават.

"Болен здрав носи" Един пилот с неговата заплата би трябвало да може да си позволи да плаща свободен наем в Пловдив/500-600 лв. месечно за 2 или 3 стайно жилище/. И да не проси. Пък и армита има жилища за военнослужещи. Така, че „журнаистите“ стига сте РЕВАЛИ и ПРОСИЛИ. И то при положение, че заплатата му е няколко пъти по-голяма от моята, вероятно и от вашите. Пилота няма нужда от помощ, защото има достатъчно пари да живее под наем и да изхранва и облича семесйтвото си. Всеко трябва да понася последиците на глупоста си. Глупака, трябва да плаща за грешките си. Построил си е скъпа къща, но некачествено и тя се запалила и изгоряла. Сега да си понесе последиците и да живее на свободен наем в 2 или 3-стайно панелно жилище. Както го правят над 3 млн. обикновенни българи/2 млн пенсионери и 1 млн. на мин. работна заплата/.

меко казано, злобен коментар!

Чета постовете и се чудя Левски за какво е умрял... в такива моменти се разбира до каква степен едно племе може да се нарече нация... "Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша." П.P. Славейков

1/ Да се разследва възможна диверсия а/ линия афронавлеци, ИД, б/ дали авиаторът не мрази някакъв самолет 2/ Защо дунапренът, пардон стиропорът от санировката е изгорял и негоримата /уж!/ минерална замазка не е спряла огъня и се вее като парцал 3/ Има ли други големи жилищни обекти можещи да пламнат по подобен начин

Изгоря ми съборетината, която построих със заем от 6 милиона. Застраховка нямам. Сега набирам средства. Моля всички за помощ!

Добре, да се помогне, да се помогне! А ако това се случи, някой ще помогне ли на милиони други обикновени българи, без някой да се е застъпил за тях във ФБ/Туитър/Инстаграм, или те ще трябва да се оправят сами пред злорадстващата тълпа и кръвнишките погледи на околните австралопитеци - т. нар. "общество"??? Съдейки по коментарите по-долу - КАТЕГОРИЧНО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВЯТ САМИ:(:(:(. Бидейки в края на 30-те години в житейския си път съм твърдо убеден, че всичко в живота е една ИЗБИРАТЕЛНОСТ И ДВОЙНИ СТАНДАРТИ - за едни има, за други - не, при РАВНИ ДРУГИ УСЛОВИЯза едни се хвърлят огромни ресурси да им се помага, за други - да им се пречи!!!!! Всичко зависи дали си попаднал НА ПРАаКО ИМАШ ВИЛНОТО МЯСТО И В ПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ. И това не само в България, а по целия свят! Излиза, че ако имаш средностатистически или не много добър късмет, ти трябва да си супер способен, да полагаш неимоверни усилия, да си постоянен през целия живот, и то - за да поддържаш едно средно ниво, или просто да не паднеш зад борда, както пеят Щурците. Това обяснява и ОГРОМНОТО СОЦИАЛНО НЕРАВЕНСТВО В СВЕТОВЕН МАЩАБ - МАЛКО СУПЕРБОГАТИ ХОРА (били на правилното място и в правилното време) и ОГРОМНА МАСА БЕДНЯЦИ (обикновени хора с обикновен късмет)! В случая на военния има кой да помогне - въпросът е КОЙ ДА ПОМОГНЕ НА БЕДНЯКА С ПОРУТЕНАТА ПАНЕЛКА, който не се оплаква от всички и всичко, а превива гръб за 800-900 лв. при някой чорбаджия, храни с тези пари семейство и не може да си позволи и 25 000 лв. на кредит, камо ли 250 000!

Извинете: "Всичко зависи дали си попаднал НА ПРАаКО ИМАШ ВИЛНОТО МЯСТО И В ПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ" да се чете "Всичко зависи дали си попаднал НА ПРАВИЛНОТО МЯСТО И В ПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ", грешка при копиране.

При ипотечен кредит имота е застрахован задължително и обикновенно от банката при застраховател с когото работи ,но ако има скъпо обзавеждане и техника те може да не са включени в полицата ,сега е момента МО и Шкембели министър да се погрижат за хората си изпаднали в беда и без това пилотите в БА се броят вече на пръсти ,вместо да се събират пари в интернет сайтове ,в противен случай пилота многодетен баща ще бъде принуден да напусне военните и да си намери скъпо платена работа в някоя авиокомпания където ще може с лекота да си изплаща кредитите и да компенсира щетите от пожара.

А застраховката срещу пожар къде е? Трябва ли и нея да я правят задължителна?

Клаузата пожар задължително е включена в подобен вид полици .

"Нормална" практика е за мързеливи пишман строители да "вкарат" в комина на таванския етаж някоя греда или колона от дървената конструкция! А за задължителното измазване на комина от вътрешната част да не говорим!!!

как се маже комин от вътрешната страна? октопод ли наемаш!?

Не, зидаш и мажеш отвътре след всеки 2-3 реда зидария!!! Който иска му намира начин, мисли преди да пишеш!!!

аз знам по-добър начин. зидаш и мажеш отвън и после го обръщаш с хастара на обратно.

goose

лесно :) Вкарва се формовъчен цилиндър и комина се зида около него, като се запълва от вътрешната страна със съответния разтвор. Това е задължителна процедура при комините, това, че идея си нямате за какво иде реч е очеизвадно :)

Не само ,че се маже отвътре ,но и задължително се маже ,това че повечето "майстори " не го правят води до подобни инциденти.

В съседната новина раздават безплатно контейнери с платени ток, вода и т.н. на цигани и бежанци.

съжелявам за пожара.Трябва да е някой генерал,защото строи къща за 240 000 лева на село.Пари за баровци ли да събираме или шкембето да му предложи ведомствено жилище.

ти май скоро не си се интересувал колко върви квадратния метър в Марково Белащица и Брестник и кои хора живеят там

Ludiamaus

Цените не са само в Марково, Белащица такива са цените навсякъде около Софето, Филибето, Пле'ин, Варна, Бургас ..... цената на местата в регулация в близост на големите градове, където няма ромляни растат, растат и цените в близост до регуулация. И като пресметнеш 240 000 лева излизат по около 350Э кв/м при което в тегленият кредит влиза и цената на земята (напоследък в регулация трудно се намира под 60Э метъра. Така че да правите сметката на човека си е цинизъм, дори не става дума за колко време е и ипотечният заем

3евзек

Затова 250 квадрата жилищна площ на село е възприета като праг на бедност.

Банкова сметка на името на Константина Емилова Димитрова: УникредитБулбанк IBAN BG05UNCR70001520697983 BIC UNCRBGSF

Ами, да действаме и да спрем за малко с лакардиите. Зима е. Да покажем че нито сме дебили, нито лош мат'рял.

Благодаря!

ПРОСЯЦИ

Нека човека да си направи сметка за дарения - като много хора изпратим по някой лев ще му съберем за нова къща! Моля дира, публикувайте я, ако се направи!

Ееееее, МО-то, начело с шкембелията и хилядите работещи там тетки и тулупи ПОКАНА ли чакате?!?

Поздрави на "сакам и Я"

11 09:35:25 напълно сте прав има причина при нова къща да се запали от комина. Преди десетина години се преместих да живея в почти нова къща. Стаята през която минаваше комина мипишеше на пушек, мазилката не се измирисваше дори и през лятото, поради което извиках приятел, той доведе няколко момчета работещи при него и решихме, че мазилката ще се събори до тухла и наново ще се измаже. Когато събориха мазилката се оказа че "строителя" е зидал комина с Сарафофски тухли -заварка (продаваха се на тон). с големи фууги, като в най -големите фуги бяха зъпълвали с ....чамови летви от кофраж. При това положение решихме комина да се събири до над покрива. В таванската част пушека не само е излизал през пукнатините на мазилката, но е и оцветил мазилката на фасадата. Надали бившият собственик е видял какво има вградено в комина; доброто в случая е това че от печката до тавана има едни около 7 метра и не е подпалило нищо, но ако беше се запалил нагара (слоя сажди по тухлите) не се знае какво е щяло да стане. Не само зидарията и летвите, от вътрешната страна комина въобще не беше замазан

е как е застрахована тая къща, щом толкова лесно се пали и изгаря?!

Гого, човека е летец, а не строителен пожарникар. Да ви и глупаците, да ви.

Ludiamaus

Ами не сте прав, застрахователя ще намери от сто извора вода за да не плати застраховката. Вероятно и миналата зима и по -миналата такава не се е налагало да се пали силно печката. На мой приятел осемдесет годишна къща се запали от кумина; в близост до комина е имало греда, която е съхнала и тлеяла докато стане като прахан и това 80 години Баща му излязъл от стаята да вземе дърва и като се върнал изведнъж е пламнал гредореда, покрива и всичко което се намирало на тавана и в стаите.

Ама са я строили строилели с план одобрен от архитект! Или?!

Така лесно, както се вземат акт 15 и акт 16! Старите моряци имат една поговорка "БОЯТА СКРИВА Л..РЪЖДАТА!"

Страшното е, че наистина е много лесно, става за 5 минути!

Хубаво е да се помогне на такива хора. Обаче и те не са мислили много. Това са доста пари за къща на село с 1000 жители. С тези пари е можело да се купи имот в София или Пловдив.

А защо не на село? За да живеят в Овча купел или в Надежда? В пъти е по-добре да отгледат децата си далеч от градските шум и мръсотия.

После да дойдат в София и да ми казват как да живея! Аман от разбирачи

3евзек

Сякаш дървата и въглищата на село са самата чистота. Отоплението с твърдо гориво в домашни условия е водеща причина за рак в светоен мащаб. Не е мръсният въздух в градовете. И шумът не е.

Кой разумен човек сега дава такива пари за жилище в градска джунгла ?

Колкото и минуси да му напишете на човека - той е абсолютно прав. За 240 000 лева може да се построи палат. Моя син в момента строи къща на два етажа с локално парно в Стара Загора - 150 кв.м. разпъната площ. Знаете, че Стара Загора е най-скъпият град за живеене в България. Къщата ще е готова до 2-3 месеца. До момента, от закъпуване на мястото, през всички разрешителни, през всички строителни дейности и т.н е дал максимум 100 000 лева. За довършване и обзавеждане ще са му нужни още 25 000. При това от първия ден той сам си е строителен надзор и на два пъти майсторите преправяха неща, които не са точно както е проектът. Защо пишете минуси на човека, след като тази къща струва два пъти повече, а е в някакво си село??? Вие ненормални ли сте?

Ludiamaus

Да почвам ли да смятам първо от парното какво струва котлето, тръбите, глидерите! Да смятам ли цената на тухлите, на разтвора за зидане, за мазане, Да смятам ли изискваната топлоизолация от 8 сантиметра по закон, арматурата да смятам ли, а бетона, а изкопната част за оснивите. Труда до туука няма да пресмятам. Поне не се изсилвайте толкова. Имам приятели строители. при което не индивидуално, а по десетина апартамента, където се разхвърлят парите за основи, покрив, топлоизолации. Крупен строител в Бургас преди 13 години казва груб строеж квадратен метър излиза 300Э квадратен метър и поне още толкова до ключ хайде да сметнем след като на самият строител излизат 600Э квадратния метър колко муу струват вашите 150 квадрата при което без парният котел и инсталация -А за да спечели и строителя на колко трябва да продаде. Седнете сметнете материалите -тухли, кофраж, керемиди, арматура, бетон и прочие -не ми се иска аз да ви правя сметката -но не лъжете хората да се подвеждат по силни изказвания. Ако не друго, транспорта на материалите ако несе плащат отделно стойността е включена в цената на материала. И драги, вие (синът ви ) не ползва търговската отстъпка. освен ако той сам няма строителна фирма (ако е така сте го премълчали) Малко информация за отопление на 85 кв/м жилищна площ + стопанските помещения и стълбища ми трябват 10 хиляди за материали за изграждането, в тези пари не влизат отвори за преминаване инсталацията, средства за запуушване ена отворите и последващо боядисване +, +, +

Извинявай, но "крупния строител от Бургас" дето му излиза грубия строеж 300 евро/м2 работи сигурно с 2-3 подизпълнителя и в цената е вкарал новия мерцедес, колежа на децата и пластичните операции на любовниците ( а може и някой клип на фолк певачка ) !!!

goose

Баси, как не знаех да не се хвърлям само отоплението на 240 квадрата да ми излиза над 17000 с все кладенци, термопомпи и други подобни ... За 25 бона ще обзаведеш 1/3 от нея максимум, освен ако не позлваш безкрайно ефтини и некачествени материали. И изобщо - кои сте вие, за да му давате на човека акъл къде да живее и колко да плаща за това? Той има значително по-сериозно образование от вас, определено може да си направи сметката на парите спрямо комфорта, който иска ...

Ludiamaus

Пич, не е нужно на фактите да слагате минус в мой пост. Вие искате да кажете че в Стара загора строете без пари! Аз петнадесет години съм търсил, пресмятал как да мина ТЪНКА ЛАЙСНА, вие твърдите че квадратният метър излиза по 62.50 ЛЕВА! Съгласен съм да се явим на съд защото ви казвам ВИЕ СТЕ ОТЯВЛЕН ЛЪЖЕЦ! Не е необходимо да ми слагате минус в поста, Всеки един момент мога да извадя и стандартите, и ценоразписите на материали за строителство. Само керемидите (без капаци ) са 6000 лева, отделно около 1500 лева за капаците, да смятам ли материалите за само един кумин -стават грубо 10000 лева. 56 тухли четворки самоза външни стени -56 четворки на М/кв. по 1.60 ( ценитопливо Стара Загора) Да продължавам ли, а вътрешни стени за височина 2.60. а бетона по около 101 лева за кубик Моля тъпаците които не знаят за какво става дума да не оценяват постовете ми

Ludiamaus

goose 10:51:57, само агрегата ти MDS40D 16 Kw струва над 5000 лева , отделно радиятори или конвектори по пресмятанията. Другото са разходите за сондажи (2 броя) или изкопни работи за серпентините. В същност тебе повечето пари са ти взети за сондажи или серпентини. Аз имам готови сондажи, поради което сумата е около 10000 и то завишена Като за сега нямам требване за слънчеви батерии, бойлер на слънчева енергия а отопление/охлаждане на къщата

Ludiamaus

И пич, дори с минусите, А колко ти струва индивидуалният проект, разрешителните, геодезията! Или си на проект конфекция (който е малко по евтин)

Значи тези които продават на 700 евро/м2 продават на загуба? Защото, ако сложиш и цената на парцела или 25-30 % обезщетение на собствениците на парцела сметката не излиза!!!

Ludiamaus

А в Столипиново поне два имота! То и в Плевен е можел да вземе, ама работи в Граф Игнатиево, а при тревога има и норматив да стигне

ДИР -а дайте сметка, защото все още в тази страна има останали и нормални хора, готови да помогнат в това нещастие.

А задаваш ли си въпроса, дали пострадалият би помогнал? Имал е голям късмет, че застраховката е задължителна. Иначе едва ли би отделил и стотинка да помогне на други в нужда.

помогнем на тези наши истински българи.

Определено много неприятна ситуация, но поне няма загинали, за да е трагедия. Какво значи, застраховката ще покрие част от щетите, господина е образован и интелигентен, а му е досвидявало да си доплати за пълно покритие?

Ти като си толкова "интелигентен" на 100 % нямаш застраховка. Във всяка една полица има процент на самоучастие и ти можеш да искаш да се застраховаш и за млн но застрахователя ще ти мине ще е каже имота ти струва максимум 800 000 лв... Отделно при кредит банката ти определя как и къде да се застраховаш...

ами ти пък като си много знаещ, да ти обясня, че има такива застраховки без самоучастие, но са просто по-скъпи..та айде да не философстваш, като не знаеш

Големи сте специалисти!!! Всички им правят сметката на парите, на кредита, на застраховката, а никой не отвори дума за фирмата строител, която явно е объркала нещо за да тръгне пожара от комина!!! По закон и строителен надзор е имало!!! Тук вече трябва да се намеси държавата!!!

За да се построй къща 140км2 с гараж в Германия, минимума е 230 000€. Двама мой колеги строят и това е на този дето строй най-евтино, другия даде повече от 300 000€. Това са цени на пълно завършване. Нормално е в България една къща да се строй за 120 000€ труда е по евтин и материалите като ги вземеш турски ето ти. Ако е имал имала ипотека, къщата би трябвало да е имала и добра застраховка. Аз за моя мижав апартамент, плащах мисля около 50лв, за 40000лв. стойност на имота, за такава къща най-вероятно ще трябва да се плащат 500-800лв. на година. Най вероятно къщата е била без читава застраховка. Макар че като се замислиш е доста глупаво, да не застраховаш най-ценното което имаш.

Ало специалиста!!! Банката отпуснала кредита изискава и одобрява застраховката или самата тя я прави!!!

"да се строИ", а не "да се строЙ!!! Срамота! Научете го този правопис, не е ядрена физика.

Когато банката дава пари за строеж на къща, тя изисква и задължителна застраховка. Така че недейте да ги мислите. Разходите по грубия строеж и ремонти ще им бъдат въстановени. Няма да им въстановят парите за телевизори, тенджери и одеяла.

Ако има някаква организация ще е добре да им се помогне. А и чакат трето дете. Браво на тях, истински българи. Трябвя да си помагаме!

Къде е държавата в този момент или има приготвени 300лв безвъзмездна помощ? Защото веднага започваме кампания (което не е никак лошо и е в редът на нещата за да помогнем) ДЪРЖАТА в тази си роля е пас, нали те хората ще се оправят те са задружни ,ами за какво ние държава за какво са ни управници ?

ни крадат

Къща за 240000? На кредит? Само хора със сериозни приходи и възможности си позволяват лукса и риска на подобно начинание. Да са живи и здрави.

120к Euro кредит са това - за тези пари в момента можеш да си вземеш една тристайка в периферен квартал (в сграда или комплекс пълен със всякакви хора и човекоподобни) в по-голям град...

Винаги вкъщи съм имал един малък пожарогасител. Сега мисля да купя и един голям за входа. Абсурдно е по всички фирми и институции да минава пожарната на проверка, а домовете на хората да са оставени без контрол.

Човека е имал не един, а два пожарогасителя! Гасил ли си пожар с домашен пожарогасител? Възможно е да направиш нещо през първите 1-2 минути, след това трябва да бягаш!!!

Заслужават нашата помощ, защото за разлика от някои паразити и мрънкала са създали дом, макар и на кредит. Други чакат наготово.

Как така застраховката не покрива щетите ?

Ами лесно! Рекламирани застраховки за 40 лева годишно са с покритие до 20 Бона.

120 хиляди души да дадат по два лева и това семейство ще се оправи.

Е какъв е смисълът от застраховка,ако тя покрива част от нещо си?!Измамници! Съчувствам на това семейство!Но те са будни млади хора.Ще се справят.С помоща на близки и приятели,а и на всички хора,които ще помогнем с каквото можем.Пожелавам им здраве и всичко най-добро! Оставете сметка.

Смисъла е, че като сключваш застраховка ти казват колко и какви щети покриват и на базата на тези суми ти калкулират колко ще платиш за тази застраховка!

е изтеглен кредит самата банка държи или да сключи застраховката, или да контролира каква сключва собственикът, защото рискът е и за банката, доколкото преди изплащането на кредита, това са нейните пари и нейното обезпечение. Има нещо съмнително в тази застраховка, ако е вярно написаното.

Странно, за 120 бонбона можеха да купят хубаво жилище в София. За какво са вложили тези пари там? Да не би да има някаква шашма?

Ти изобщо знаеш ли къде е Граф Игнатиево???

Не е ли на пътя за Площадславейково?

И чий да го търси в София един военен пилот, бе?!? И какво жилище ще си купиш с София за 120 000 лв.?!? Апартамент от 48 кв. м. чиста площ!!! Това за двама е малко, камо ли за 5-членно семейство! Мисли преди да се изкажеш!!!

Ауе, мой, за 120 хиляди евро не можеш ли да купиш жилище? Е, няма да е на Витошка, но има и други квартали.

За 120 БОНБОНА жилище не можеш да купиш, най-много да си докараш диабет и да ти опадат зъбите!!!

абе какви глупсти говорите бе..как за 120к еиро да не можеш да си купиш апартамент.. вие къде живеете

И какво му е странното някой да не иска да живее в кошмарната София?

Вие май не сте прочели статията, а само заглавието. Човекът работи в този район като военен пилот. Би трябвало да е луд да пътува повече от 2ч до работата си всеки ден-в една посока. И стига сте ми хвалили столицата. В провинцията е по-лесно да се отглеждат деца. Относно цените на къщите - ако човек строи с качествени материали, много лесно ще стигне 200 000 лв. А пък ако се наложи да преправя работата на строителите, сумата набъбва. В момента сме в строеж и знам колко нескопосни "майстори" има. След грубия строеж повиках други строители, за да съборят комините и ги направят според правилата. Това ми струваше 5000 лв. И за други неща се наложи да плащаме втори път, за да не берем ядове после. Все ще не сме готови, за да се нанесем, та не знам каква сума ще стигнем.

За 120 000 евро строеж в едно село трябва да е било нещо големичко. Съчувствам на семейството за материалната загуба но като си помисля колко бедни семейства и хора живеят в порутени къщи .......няма ли някой и за тях да се притесни да им се помогне. Сутрин се събуждат половината къща отнесена от по-мургавите братя, по селата. Пари за ядене няма та камо ли за застраховки.

Дайте банкова сметка или линк да помогнем според силите!

Застраховката покрива толкова, за колкото си застраховал.

Посочете сметка където да се превеждат пари. Искам да помогна.