Коментари - Много нередности в детската градина, където момиченце пострада тежко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще лъсне на кой майка на кой тъща е тази пишман директорка. При регулярни нарушения, все някой я поддържа.

преиграват с тази "Ампутация"

Вчера гледах репортажа, но не останах с впечатление, че част от пръстчетата са ампутирани. Даже показаха снимка с разрешението на родителите и макар да беше замъглена, не се видя такова нещо. Все пак, искрено съчувствие! Ако, обаче, това с ампутацията не е истина /дано да не е/, не е ли малко прекалено да се злоупотребява с тази злополука. Сама по себе си тя е достатъчно зловеща, за да се "доукрасява" с подобна инетпретация.

АМи гледай по-внимателно. Снимките вчера поствани тук (макар и не за хора със слаби сърца) са достатъчно ясни и показателни за травмата (физическа и психическа) нанесена на НЕвиновното дете! Това, че някой спекулира или е решил да спекулира с тази неприятна ситуация си е негов проблем. За това всеки има мозък, за да прецение, докъде стига границата на личната отговорност, състраданието, както и човещината на всеки от нас. Да оправдаваме или нападаме е най-лесно, особено, когато не сме потърпевши. Да, и 100 тояги са малко на чужд гръб. От друга страна, всеки е имунизиран от най-първичните наченки на човещина и състрадание. Някой изобщо наясно ли е, че това дете, ще порастне красива и суета девойка, която ще развие комплекс за цял живот, заради увредените си пръсти, за което няма ни най-малко вина. Да, отстрани изглежда суета, но ако Вие се замислите, дали бихте искали да живеете цял живот с такава (дори естетическа) травма...

Писах и вчера. Нито директорката, нито учителката монтират шкафовете. Някой мърляч си е оставил ръцете при монтажа. Една недозавита гайка може да доведе до трагедия. Да не говорим, че тия нови мебели от ИКЕА и нароилите се напоследък фирмички са красиви, но адски чупливи и нестабилни, направо опасни. Кой въобще ги допуска в градините. Аз за в къщи не бих си взела такъв шкаф. И да не мислите, че директорката има избор? Натресли са и фирмата отгоре. Обикновено се печелят поръчки за всички градини или поне за цял район. Нещата са на много по-високо ниво от директор на градина. Да говорим пък за учителката. А за болничния, ами при такава случка всеки може да вдигне кръвно и как ще докажеш после, че не е?

А контрола същия мърляч ли трябваше да го осъществи?

Ако това, което изчетох е вярно дисциплинарно уволнение! Следва да се обжалва болничният й лист взет след инцидента!!!

Как може едина учителка на 25-27 деца? Това нормално ли е? В коя страна в ЕС в детските градини е така?

Те може да са подавали много жалби ама на ''загрижената'' фандъкова и нейните подчинени не им ебило до това ама сега предизборно такива ''проверки и констатации'' ще да правят белким заблудят за пореден път софиянци че са ''читави''....Къде беше до сега столичната?????

Всички детски градини са в подобно състояние! Направете проверки не само в София а в цялата страна! Нафрашкани са в групи по 27-30 деца. Условия СОЦ!

Гледах репортажа, Госпожите са изключително нагли, в поведението си и изказването си относно случая. Омаловажават случая сякъш не е станало кой знае какво. Е какво толкова слува се. Поне да не се държаха така нагло и да не се криеха като мишки. Мерзавско поведение. И още знаете ли, че застахователни компании от запада. при загуба или липпса на палец и показалец на водеща ръка дават 90% инвалидност, т.е. той е неспособен да върши доста неща. Отделно, болката бетенцето е малко, освен това е момиченце, ще има ли маникюр като стане млада дама. Българска дивотие наблюдаваме отново и безхаберие.

Не знам за инвалидни проценти но и туд децата в градината са застраховани. Дано някой светне майката за това та поне да си прибере застраховката.

Във всички държавни учреждения цари такъв хаос и безхаберие! За съжаление в този случай е пострадало невинно дете. В градината на моето дете, директорката също прави каквото си поиска, лошата хигиена е най малкия проблем, но когато човек се оплаче нищо не постига- напротив. Набеждават те за черната овца и какво ако се преместиш в друго учреждение?- отново същото. Тези които контролират работата на училища и градини нямат интерес да си свършат работата- предпочитат да си вземат заплатата и да им е спокойно и ако се случи нещо- тогава се втурват да действат, да не би да им изстине топлото местенце!

,.... са болни !

И СЪД. СИСТЕМА , ....СЪЩО !

Действието се развива през 1981 г. - в детската градина шкафче падна върху сина ми, който по това време беше на 3 години. Бил е яко затиснат, не можеше да ходи. Да сте чули? При комунизъма "нямаше" такива неща. Не съм се оплаквала на никого, то и на кого ли де се оплачеш по онова време. Играл си е с дръжката на шкафчето и го е съборил. Учителката има само 2 очи и не може да следи едновременно 25-30 деца. Лошите неща се случват за секунди! Не с такава злоба, господа и госпожи, и при вас може да се случи нещо такова, никой не е застрахован.

Мнооого добре я познавам тая детска градина, май! И преди много години си имах проблеми с персонала, чак до Агенция за защита на детето стигнах. Ако не се съгласиш с директорката, ставаше страшно (което ми се случи). Едва ли става дума за същата директорка, но вероятно стилът на поведение си е останал същият. Е, ние оживяхме. Жал ми е за пострадалото детенце. И съм възмутена, че трябва да се случи инцидент, че някой да започне проверка, а не да ти предлагат да преместиш детето си в друга градина.

"Ампутация е отстраняване на част от човешкото тяло, например крак, ръка, нос или ухо вследствие на травма или заболяване. По медицински показания най-често се извършва при гангрена. В миналото е използвана и като наказание. Първата стъпка при хирургичната ампутация е да се прекъсне кръвоснабдяването, като се привържат и прережат артерията и вената, за да се намали кръвозагубата. Мускулите се прерязват и накрая костта се прерязва с трион. В края на операцията тъканите трябва да се свържат отново. Костта може да се премахне и направо от ставата (дезартикулация)." - Уйкипедия Не пожелавам на никого да види детето си наранено! Всяка детска драскотина кърви многократно повече в майчиното сърце. Но нека оставим на страна политическите си пристрастия и да погледнем обективно на инцидента! Нито сме били там, нито са излезли резултати от проверката, а Вие вече осъдихте директорката, едва ли не като човекоядка! Защо бе хора? Защото медиите в стремежа си за СУПЕР новина пишат за ампутирана детска ръчичка ли? А снимките видяхте ли? Пази Боже казвам отново, но детето се е отървало на косъм от НАИСТИНА ампутация - т.е. изрязване на кост. И да Ви напомня, че в тези два пръста няма нито артерия, нито вена, така че колкото и да е кървяла раната - не съществува никаква опасност за живота на детето. Пожелавам му да се оправи бързо. Естествено майката ще си търси правата чрез съда. Естествено ще спечели делото!!! Но защо толкова омраза към директорката? Тя ли е бутнала шкафа? Тя ли го е монтирала? Ако живеехме в нормална държава, майката и детето щяха да пуснат колективен иск срещу фирмата монтирала шкафа и фирмата производител. ТЕ СА ВИНОВНИ, а не директорката. И преди да започнете да ме обвинявате - бройте до десет и се опитайте да помислите! Надявам се, че хората, които ИМАТ С КАКВО да мислят няма да ме нацвъкат с минуси!!!

един макетен нож и си отрежи върховете (меката част на пръстите) или т.н. възглавнички и после ела пак тук да коментираш ..Впрочем и ваденето на нокът не е ампутация, но не ти го пожелавам..Колкото до вината на директорката, то тя е виновна за ВСИЧКО нередно , което се случва в нейната градина !И страхливо е излязла в болнични !Може би трябва да проверят и болничния й ! А това дали е използван термина "ампутация" правилно или не, извърши първото , което те посъветвах и тогава пак ще говорим тук !

Че директорката трябва да пусне веднага иск срещу фирмата, монтирала шкафовете, а не майката на пострадалото дете .Нещо ти е разбъркано в главата , вероятно работиш нещо подобно като директорката? Но иначе сте много велики и от вас всичко зависи, когато са записванията в градиините, нали? Тогава отговаряте и покривате всичко , край вас не може да се мине !

за живота на детето наистина няма опасност, но пръстчетата му няма да се оправят .Още повече , че е наранена дясната ръчичка. Казвам го от личен опит.Моите пръсти са срязвани по подобен начин и 30 год след това върховете на пръстите ми просто ги няма.Ноктите са закривени надолу.И си останаха болезнени при допир.Дори реагират при писането на клавиатура.

,.......И ВСИЧКИ КОИТО СА ПРЕСЛЕДВАНИ ЗА ОТГОВОРНОСТ , СА ВСЕ В ОТПУСК , ИЛИ СА БОЛНИ ! ИМА ЛИ ТАКАВА Дръжава ?

зам.кметката на район "Оборище"...!Правела тя редовни събирания на директорите на детските градини, но онази, пустата му директорка на въпросната градина все не се явявала ?!! И какво да направим ние , кметке? Да я уволним ли ? Но нали не ние сме я назначавали? Ние ли да ви оправим "комуникациите" калинкови ?

Директорката е в болнични??? Горката поболяла се е внезапно-нали ще борим фалшивите болнични?

,... БАЩАТА НА КОРУПЦИЯТА , И. Й. КОСТОф , САМИЯТ ТОЙ ПРИЗНА , ЗА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ В БЪЛГАРИЯ ! И от тогава ''ТЯ'' , корупцията расте и процъфтява ! ''Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА'' !

А тази директорка на кого е човек? Всеки знае как се влиза в тази система, и какви протекции трябва. Не е достатъчно да си педагог, възпитател или... Напротив, тези неща не са необходими, необходимо е да си човек на някого, или да имаш нужните познати в общината. Казано иначе шуробаджанащина.....тя е най-важното нещо, за издигане......

очевидно е от едрите калинки ! Щом се е опънала на по-дребната калинка от кметството, значи е едра, много червена и с големи точки !

Значи някои "хора" на заплата пият кафета токато някое дете не пострада тежко!!!! И тогава чтръгват на проверки за да установят МНОГО НЕРЕДНОСТИ!?!?!?! АМИ правете ПЕРИОДИЧНО проверки 2-3 на година на ВСЯКА детска градина .... и може би ЩЕ СТЕ МАААААЛКО ПО-ПОЛЕЗНИ!

Само не разбирам със венцехваленията си за "Последните 10 години на София " кого и чий период на властване визирате ? На Боко ли, на Фандъкова ли ? Не се разбира точно, пуснете пожарникарския маркуч по-силно, ако може ! Впрочем, предизборната кампания открита ли е вече или още не е ? Защото вие от две седмици вече сте пуснали маркуча ! И много моля, не разваляйте хубавото впечатление и радостта от развитието на София с тези смотани новини за някакво момиченце в някаква си детска градина ! Дайте да гледаме глямото и великото , а не дребното и малкото в преносен и буквален смисъл!

В другата новина, коре. Тук си говорим за детски градини. Тук е оф топик.

ама "на-най" коментари ...там не може , платено е да се мълчи...

idio

това няма значение! важното е, че бойко е получил 9ти дан по макраме! от корея

Дали е само в България, след като сгази лука някой ШЕФФ е да се спасява във болнични. И на тези лекари, които му ги издават, явно незаконно, дали се търси сметка. Ей, тъй за един преател питам.

Ако не беше медийното внимание от публикуваните снимки на родителите - нямаше да се вземат никакви действия. Всички са мафия и се знаят един друг училища кметство детски градини Като се правили и преди това проверки защо не е имало проямна или се правят проверки и после не се следи за ефект от предписанията. Сега директорката ще бъде бушона но всички са в кюпа и всички са виновни. Цялата система е прогнила включително директорката дето сега е избягала в болничен

Тъпия коментар на Чемодана още стои, но моя, с който хумористично го апострофирах е изтрит от модераста потурнак. Мърши гнусни, други са ни тормозили 500 години, не арменците. Те са били тормозени 800 г. от същите тия, заради които ме изтриха. И това са реални имена на политици в България, какво не ви хареса в тях? Местан, Доган, Етем, Кадир, Карадайъ, всичките са политици от уж българска партия.

Едно една истинска статия, а не като онези за "променената София" със забранени коментари! Гарантирано от ГРОБ!

Повече от ясно е, че директорката е политически назначена гербераска. Затова и при всичките й провинения никой не е посмял да я разкара от директорския стол.

Това е Столична Община. Не свършена работа. Ако директор в нашата фирма се издъни, спира да е Директор, дори и не си представя, че няма да изпълнява задачи или да не се явява по планьорки. За информация, един от типовете беше уволнен защото не си прекъсна отпуската при средно сериозен гаф в изпълнение на договор.

И това в "променената" последните 10 години София ??!! Няма начин !!! Да вземем да пуснем и една платена статия : "Какво се промени последните 10 години в софийските детски градини"... Може и на предизборна песен да го изкараме !

по всички ясли и детски градини е едно и също. А също и училища. В т.ч. и частните.

Според мен е справедливо на първо време да отрежат част от ръката на директорката, за назидание на останалите мааазни лелки по детските градини!

Божкеее, поболяха колежката. Заради два пръста на някакво си момиченце. Спрете се, бе изверги, тази жена е правилна политически!

Халваджян, Казасян, Бозяджан, сега и Гошкарян ... в София ли съм или в Ереван? И до кога ще търпим арменците да ни насилмат културно и да осакатяват нашите деца, при това за наша сметка? Още 500 години?

Вземи си чемодана и ни отърви от присъствието си. Ти си вреден за природата.

Във всяко стадо има мърша. Не са ти виновни нито арменците, нито турците. Всички сме хора.