БАБХ срещу улична продажба на мляко и сирене

От началото на засилените проверки за нерегламентирана търговия с мляко и млечни продукти, инспекторите от „Контрол на храните“ извършиха общо 525 проверки.

Обратно в новината

Коментари - БАБХ срещу улична продажба на мляко и сирене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Храните може да са били с неясен произход, но е трябвало да ги проверят и за наличие на растително масло в тях, както и за наличие на свинска мас в маслото. Т.е. трябвало е да ги проверят и за качество, а не само за лиценз. Често във веригите се продават по-големи боклуци отколкото на улиците и с "неясен произход".

Кога ще проверите и спрете тези в магазините,които са много по-опасни. Пълни са с химия,която убива бързо и сигурно.

Аз

Много далеч съм от разни конспиративни теории, като как ни убивали ваксините или химтрейлсовете... Обаче за мен няма мляко и яйца с по-установен произход и гарантирано качество от тези, на жената, от която си ги купувам, нищо, че са без документи ма ич. И знам, че парите ми отиват директно при кравата. Квото щете правете, пак от нея ще си купувам!

След като обвиниха къмпингарите за най-големите душмани на Черноморието, сега наред са малките млекопроизводители, които вместо да си дават млекото на мандрите без пари са се научили да правят млечни продукти и явно имат пазар. Да спомена ,че преди няколко години удариха домашното вино и ракия по нареждане на винпромите, та няма се учудя ако тука веригите са намесени.

Аз

А! И забравих най-важното - ГРАМ ДАНЪК НЯМА ДА СКИВАТЕ ОТ ТЕЗИ ПАРИ, ЧЕ ДА КРАДЕТЕ! Също и, както вчера споменах, не пуша, не гледам ТВ и не чета вестници, така че не ми пука коя ТВ и кой БТ била купила/откраднала оная свиня. Който го сърби, да се почеше...

Купувам от един човек. Млякото му е много по-вкусно от това в магазина. Прокисва след 3 дни, явно и бактериите разбират , че е хубаво. От магазина може да се изпари, но не прокисва...

ГЛУПОСТИ! Ако домашното производство е опасно, до сега нямаше да има нито един селянин-всички щяха да са умрели. На тези от бабх им дай домашно козе сирене да видиш, как ще лапат, че ушите им ще плющят.

" били с неясен произход, без никакви документи " А тези във веригите, имат си всички документи, но са с неясно съдържание, бъкани със всякакви химикали, консерванти, Е-та. Когато пукна, аз не ще умра, Ще се запази свежа моята кожа, Защото Е-тата, който съм изял, не ще и позволят да се разложи.

Тази простотия кой тъпанар я предложи?КОЙ бе???Напротив производителя трябва да се уважава и да му се предложат максимални улеснения да си предлага продукцията на клиента купувач а не да се пълни търбуха на мошениците прекупвачи!!!!!!!!!!!!

От години не купуваме мляко от магазина. Квасим си кисело, зимата си правим и сирене, лятото и кашкавал. Яйца, пилета, прасета, агнета, зайци-все от околните села. Зеленчуци и плодове-пак оттам. Правим си зимнина. Жената е станал домашния сладкар. И не го правя от нямане. Имам пари да си купя всичко от магазина. Но там продават само боклуци. На БАХБ ще кажа, че нито аз, нито който и да е мой познат, които не купуват от магазините, са все още живи и здрави, децата им също, и могат само да ми д.ухат. Тези акции се правят по заръка на магазините, които продават опасните храни. Ако е имало 1-2 случая някой селянин да продаде развалено мляко, не значи, че всичките са такива. А ВСИЧКИ магазини продават САМО И ЕДИНСТВЕНО боклуци. Там да си насочат усилията БАХБ.

Е нали трябва мандрата да печели и прекупвачите...В крайна сметка ГМО сирене и кисело мляко от нишесте...

Не съм съгласен с вас измислени защитници! На уличните продавачи вярвам! Ако днес посмеят да продадат някакъв боклук, утре купувачи няма да има. Млякото е още топло, току що издоено. Тези дребни производители не могат да си позволят техника за обезмасляване и добавяне на заместители, нямат и време. Ама имат истинска и чиста продукция. Единствено може и да долеят тубите с малко вода, ама е вода и не ме трови. Същото е с мляко сирене и кашкавал - опитваш и ако ти хареса купуваш! Нека им помогнем на тези хора! Купувайте от тях!

Целия свят знае че българското мляко(не полуфабрикат) е причината за най-много столетници на глава от населението. Искат да не стигнем до пенсия ма.....им...стара

Млякото се налива в шишета от кофите. Сиренето и кашкавала се правят без никакъв санитарен контрол. Не са и евтини. Който иска - да си купува.

Колко заболели и починали има консумирали тез яйца и мляко без ЕтатаА от другит,е ,проверените ,често пишете

Къде ги пасат тези крави за чиста продукция? Около Кремиковци? Къде е чисто? Топло е защото го возят в багажника на москвича цял ден в жегата

Яж ти сирене и завито във вестник и мляко от шишета от кофите и седяло цял ден на жегата. Да ти е сладко

млякото, дето "цял свят го знае" не е правено в България. тук се прави сухо мляко с нишесте

Ти явно си от прекупвачите....Ами сам човек има право на избор...

да-де ама и държавата има право да го забрани!!!

над 5 градуса млякото и млечните продукти развиват бактерии които водят до стомашночревни инфекции и смърт, честито... аман от аборигени, влезте в час

Не, бе, бабичките с кравите пият по 100 шишета кола на ден и после ти ги дават ;))

"Засиленият контрол ще продължи, докато бъде преустановено предлагането на храни от нерегламентирани места..." А какво се предлага на регламентираните места като големите вериги? Опасни ментета се предлагат. "БАБХ призовава потребителите да не излагат здравето си на риск, консумирайки мляко и млечни продукти от нерегистрирани обекти" Още повече здравето ни е застрашено от подобието на храни от регистрираните (големи) обекти.

Писах "(не полуфабрикат)"!!!!!

Те така вдигнаха цената на цигарите за да върви контрабандата и наркотиците..

Прави са от организацията. Те са инспектирали не бабите на село а щандове по пазари и чершии, които извършват търговска дейност. Лумпен-пролетариата трябва да свикне, че хляб, млечни и месни произведения се продават само в помещения с необходимите санитарни разрешения и необходимите хладилни съоръжения за продажба и склад. Във Варна съм се стискал на пазара да купя домати по 4.50лв/кг през август . Доматите се прибират без хладилни фургони, докарват се без хладилни фургони от борси. Живея в САЩ и имам транспортна фирма. Как магазините могат да продават в моментът домати от Калифорнийските полета, когато за да ги превозя с хладилни ремаркета до централните щати брокерите ми плащат $6000.00 за 18 тона, експедиторът ги охлажда и съхранява в хладилни складове, дистрибутора ги приема и съхранява в хладилни складове. След това прави разходи за локално разнасяне по магазините с хладилни фургони , в магазините се складират в хладилни помещения. И доматите са няколко пъти по-евтини от варненските. Да не говорим за съотношението покупателната способност/цена на продукцията.

Е нема как да е иначе! Все пак Българската Агенция за Борба с Храните е създадена с цел да се доунищожи и последния дребен производител на истински яйца, мляко и месо, така че българинът, който и без това е на първо място в света по изчезване и да продължи да гълта отровите на еврогейските вериги. Много хора не вярват, но около Гергьовден служители на въпросната агенция за борба с храните, в кооператив с еничарския корпус на жандармерията обграждат цели села, за да не могат хората да продадат агнетата си. Та, при 300 000 раково болни на 5 милиона българи, не е зле човек да се позамисли какво да яде и защо се унищожават дребните прозводители.

Че аз имам много повече доверие на млякото от кравата на бай Хасан, или козите на Слави от село, отколкото на млякото от който и да е магазин! Че то, в магазините нито е мляко, нито е сирене.

Ама и бабите вече се научиха....блъскат сухо мляко в прясното, както и палмово масло...Една баба "производителка" ме открехна....

лумпен!

От Агенцията по храните да си ядат те боклуците от магазините. Стерилизирана химия или истинска храна - до това е сведен изборът.

Не се притеснявайте, аз от години съм си утъпкал едни пътеки, с едни производители дето на пазара няма да ги видите. Та единствено ще ги махнете хорицата от улицата, и ще започнат да си продават от дворовете. :)

Млякото се сварява преди консумация.

Преди дежурните разбирачи да ми скочат-ветеринарен лекар съм,нагледал съм се как се добива мляко и как се произвеждат млечни продукти в домашни условия.Този лаф-,,ние си вземаме всичко от село",щото е супер...не винаги важи.Това,че някой ще се оака от прокиснало мляко е последният проблем.Проблема е,че в последните години държавата абдикира от здравеопазването на животните и профилактиката.Пример е историята с бруцелозата ...В страната се появиха зоонози,които бяха забравени по времето на Бай Тошо...В БАБХ времето е спряло...от 10 години най-малко.И ако си мислите,че бабата на село не блъска антибиотици за щяло и нещяло на кокошките примерно-много се лъжете...Т.нареченият ,,заден двор " и животните в него са оставени в момента без АБСОЛЮТНО никакъв контрол.Винаги съм се чудил примерно на купувачите на яйца-ако искате да купите примерно 60 яйца,за колко ли дена ги събира въпросната бабичка с 10 кокошки,чиято носливост е примерно не повече от 60 %...Та умната с тия лафове за ,,домашното" В интерес на истината аз също си купувам мляко и млечни продукти от малка ферма с десетина животни,но съм проверил здравословното им състояние,а не всеки може да си позволи това.

всичко дето си написал със сигурност е така,с изключение на едно-доматите.Американския плексиглас дето забравен в кола,в щата Калифорния е цял-целеничък след месец престой,не би могъл да бъде наричан домат,и най-вече пък да бъде сравняван със българския-домашен

Вече има достатъчно магазини които продават качествена стока която е произведена под някакъв контрол, че да купувам от бабичките дето продават наливно мляко. И правете разлика между това да ядеш току-що издоеното и сварено мляко както е на село, и това да ядеш мляко което е седяло цял ден в пластмасова бутилка Н-та употреба.

те гледам си пишман ветеринар........добре де нека да е така както казваш,но какво става с домашното мляко дето не е продадено,а се отнася от собственика в мандрата в която носи цялото село.оттам това "прокажено" домашно мляко отива за някоя от фирмите като Верея,Родопея и т.н. и бива пакетирано или преработено на кисело,кашкавал или сирене,които отиват на витрините на Кауфланд,Била и т.н. ....а и печалбата при тях,а за човечеца от селото остава бъхтането и жълтите стотинки за литър мляко

сутрин бе Пешев.......дори и в САЩ едно време когато са го разнасяли абонаментно то,млякото е било доставяно за закуска.....нека направим сметка това в магазина колко е престояло.И така: -бабата го дои на обед -на другата сутрин го носи в мандрата -оттам го взима камион-цистерна който събира млякото от региона следобед го доставя на някоя фирма фирмата ...нека да го е пакетирала до вечерта на следващата сутрин отива в магазина където престоява Х-време,докато Пешев си го купи и сложи в хладилника

Млякото след като се издои му се взимат проби за микроорганизми и бактерии. До 20 минути след това е в контролирана среда охладено. До 2 часа е пастьоризирано. Има фискален контрол за температурата - ако е над 12 градуса се изхвърля. Ако има бактерии се изхвърля. Ако не е толкова маслено се изхвърля. Ако има пестициди се изхвърля. ..да си виждал бабичките да го правят?

БАХБ не им стиска да проверяват големите вериги щото бият през пръстите и уволняват цели министерства,да се знае кои командва в бг

е нещо различно от практиката.........я снимай един клип да видим и ние къде в БГ се изхвърля стотици литри мляко

Ти си много наивен ако си мислиш, че бабата на пазара е станала сутринта в 5 часа за да издои кравата специално за теб и останалите балами дето си купуват от нея. Освен това аз си купувам прясно мляко от магазин в който млякото се носи всяка сутрин не е пастьоризирано, но е съхранявано и транспортирано така, че да не се разваля. Всичкото останало мляко което не се е продало през деня се изхвърля, мястото се дезинфекцира всекидневно и така всеки ден.

верующиите и тяхно е царството небесно.........мляко не се изхвърля,от пресеченото се произвежда извара и кашкавал здраво са те зарибири

живея в Бургаски квартал ,и всяка сутрин виждам понена 3 места опашки от хора чакащи за "нерегламентирано "мляко.всеки си носи бутилка ,а млякото се разлива от гюмове-ако знаете какво означява.познавам ги всичките.не съм чул някой да се е оплакал, от здравословни проблеми причинени от млякото.вярно все някога това ще се случи,но някой може ли да гарантира ,че в магазина ,без значение кой ,всяка стока е перфектна.млякото се продава по 1 и20 .съветвам държавните чиновничи от бабх да спрът с проверките,нека просто държавата усигури изкупна цена около лев.със сигурност тогава няма да има и литър мляко на улицата

10-15% от млякото е наше родно производство,останалото е кондензирано "сухо" мляко внос предимно от ПОЛША запомнете това!!!

Минава на термична обработка млякото..под контрол... в мандрите.А тия сирена по пазарите и кашкавали-колко добре е обработено термично млякото и най-вече колко добре са узрели един Господ знае.