БАБХ срещу улична продажба на мляко и сирене
От началото на засилените проверки за нерегламентирана търговия с мляко и млечни продукти, инспекторите от „Контрол на храните“ извършиха общо 525 проверки.
Обратно в новинатаКоментари - БАБХ срещу улична продажба на мляко и сирене | Днес.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
Пешо (нерегистриран)
Храните може да са били с неясен произход, но е трябвало да ги проверят и за наличие на растително масло в тях, както и за наличие на свинска мас в маслото. Т.е. трябвало е да ги проверят и за качество, а не само за лиценз. Често във веригите се продават по-големи боклуци отколкото на улиците и с "неясен произход".
лицемери (нерегистриран)
Кога ще проверите и спрете тези в магазините,които са много по-опасни. Пълни са с химия,която убива бързо и сигурно.
Аз
Много далеч съм от разни конспиративни теории, като как ни убивали ваксините или химтрейлсовете... Обаче за мен няма мляко и яйца с по-установен произход и гарантирано качество от тези, на жената, от която си ги купувам, нищо, че са без документи ма ич. И знам, че парите ми отиват директно при кравата. Квото щете правете, пак от нея ще си купувам!
Христаки (нерегистриран)
След като обвиниха къмпингарите за най-големите душмани на Черноморието, сега наред са малките млекопроизводители, които вместо да си дават млекото на мандрите без пари са се научили да правят млечни продукти и явно имат пазар. Да спомена ,че преди няколко години удариха домашното вино и ракия по нареждане на винпромите, та няма се учудя ако тука веригите са намесени.
Аз
А! И забравих най-важното - ГРАМ ДАНЪК НЯМА ДА СКИВАТЕ ОТ ТЕЗИ ПАРИ, ЧЕ ДА КРАДЕТЕ! Също и, както вчера споменах, не пуша, не гледам ТВ и не чета вестници, така че не ми пука коя ТВ и кой БТ била купила/откраднала оная свиня. Който го сърби, да се почеше...
Ynd (нерегистриран)
Купувам от един човек. Млякото му е много по-вкусно от това в магазина. Прокисва след 3 дни, явно и бактериите разбират , че е хубаво. От магазина може да се изпари, но не прокисва...
СЛАВКО (нерегистриран)
ГЛУПОСТИ! Ако домашното производство е опасно, до сега нямаше да има нито един селянин-всички щяха да са умрели. На тези от бабх им дай домашно козе сирене да видиш, как ще лапат, че ушите им ще плющят.
men (нерегистриран)
" били с неясен произход, без никакви документи " А тези във веригите, имат си всички документи, но са с неясно съдържание, бъкани със всякакви химикали, консерванти, Е-та. Когато пукна, аз не ще умра, Ще се запази свежа моята кожа, Защото Е-тата, който съм изял, не ще и позволят да се разложи.
ДИЙ (нерегистриран)
Тази простотия кой тъпанар я предложи?КОЙ бе???Напротив производителя трябва да се уважава и да му се предложат максимални улеснения да си предлага продукцията на клиента купувач а не да се пълни търбуха на мошениците прекупвачи!!!!!!!!!!!!
Българин (нерегистриран)
От години не купуваме мляко от магазина. Квасим си кисело, зимата си правим и сирене, лятото и кашкавал. Яйца, пилета, прасета, агнета, зайци-все от околните села. Зеленчуци и плодове-пак оттам. Правим си зимнина. Жената е станал домашния сладкар. И не го правя от нямане. Имам пари да си купя всичко от магазина. Но там продават само боклуци. На БАХБ ще кажа, че нито аз, нито който и да е мой познат, които не купуват от магазините, са все още живи и здрави, децата им също, и могат само да ми д.ухат. Тези акции се правят по заръка на магазините, които продават опасните храни. Ако е имало 1-2 случая някой селянин да продаде развалено мляко, не значи, че всичките са такива. А ВСИЧКИ магазини продават САМО И ЕДИНСТВЕНО боклуци. Там да си насочат усилията БАХБ.
Мухахаха (нерегистриран)
*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам
Съдържанието е достъпно за регистрирани потребители. Моля влезте в акаунта си или се регистрирайте тук.
лнвтнвмт (нерегистриран)
Е нали трябва мандрата да печели и прекупвачите...В крайна сметка ГМО сирене и кисело мляко от нишесте...
Б ухал (нерегистриран)
Не съм съгласен с вас измислени защитници! На уличните продавачи вярвам! Ако днес посмеят да продадат някакъв боклук, утре купувачи няма да има. Млякото е още топло, току що издоено. Тези дребни производители не могат да си позволят техника за обезмасляване и добавяне на заместители, нямат и време. Ама имат истинска и чиста продукция. Единствено може и да долеят тубите с малко вода, ама е вода и не ме трови. Същото е с мляко сирене и кашкавал - опитваш и ако ти хареса купуваш! Нека им помогнем на тези хора! Купувайте от тях!
Георги (нерегистриран)
Целия свят знае че българското мляко(не полуфабрикат) е причината за най-много столетници на глава от населението. Искат да не стигнем до пенсия ма.....им...стара
Мухахаха (нерегистриран)
Млякото се налива в шишета от кофите. Сиренето и кашкавала се правят без никакъв санитарен контрол. Не са и евтини. Който иска - да си купува.
/ (нерегистриран)
Колко заболели и починали има консумирали тез яйца и мляко без ЕтатаА от другит,е ,проверените ,често пишете
Мухахаха (нерегистриран)
Къде ги пасат тези крави за чиста продукция? Около Кремиковци? Къде е чисто? Топло е защото го возят в багажника на москвича цял ден в жегата
Муахахах (нерегистриран)
Яж ти сирене и завито във вестник и мляко от шишета от кофите и седяло цял ден на жегата. Да ти е сладко
Мухахах (нерегистриран)
млякото, дето "цял свят го знае" не е правено в България. тук се прави сухо мляко с нишесте
Георги (нерегистриран)
Ти явно си от прекупвачите....Ами сам човек има право на избор...
потребител (нерегистриран)
да-де ама и държавата има право да го забрани!!!
потребител (нерегистриран)
над 5 градуса млякото и млечните продукти развиват бактерии които водят до стомашночревни инфекции и смърт, честито... аман от аборигени, влезте в час
Мухахахах (нерегистриран)
Не, бе, бабичките с кравите пият по 100 шишета кола на ден и после ти ги дават ;))
клиент (нерегистриран)
"Засиленият контрол ще продължи, докато бъде преустановено предлагането на храни от нерегламентирани места..." А какво се предлага на регламентираните места като големите вериги? Опасни ментета се предлагат. "БАБХ призовава потребителите да не излагат здравето си на риск, консумирайки мляко и млечни продукти от нерегистрирани обекти" Още повече здравето ни е застрашено от подобието на храни от регистрираните (големи) обекти.
Георги (нерегистриран)
Писах "(не полуфабрикат)"!!!!!
пушач (нерегистриран)
Те така вдигнаха цената на цигарите за да върви контрабандата и наркотиците..
95 (нерегистриран)
*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам
Съдържанието е достъпно за регистрирани потребители. Моля влезте в акаунта си или се регистрирайте тук.
т (нерегистриран)
*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам
Съдържанието е достъпно за регистрирани потребители. Моля влезте в акаунта си или се регистрирайте тук.
Контрольор (нерегистриран)
Прави са от организацията. Те са инспектирали не бабите на село а щандове по пазари и чершии, които извършват търговска дейност. Лумпен-пролетариата трябва да свикне, че хляб, млечни и месни произведения се продават само в помещения с необходимите санитарни разрешения и необходимите хладилни съоръжения за продажба и склад. Във Варна съм се стискал на пазара да купя домати по 4.50лв/кг през август . Доматите се прибират без хладилни фургони, докарват се без хладилни фургони от борси. Живея в САЩ и имам транспортна фирма. Как магазините могат да продават в моментът домати от Калифорнийските полета, когато за да ги превозя с хладилни ремаркета до централните щати брокерите ми плащат $6000.00 за 18 тона, експедиторът ги охлажда и съхранява в хладилни складове, дистрибутора ги приема и съхранява в хладилни складове. След това прави разходи за локално разнасяне по магазините с хладилни фургони , в магазините се складират в хладилни помещения. И доматите са няколко пъти по-евтини от варненските. Да не говорим за съотношението покупателната способност/цена на продукцията.
d (нерегистриран)
Е нема как да е иначе! Все пак Българската Агенция за Борба с Храните е създадена с цел да се доунищожи и последния дребен производител на истински яйца, мляко и месо, така че българинът, който и без това е на първо място в света по изчезване и да продължи да гълта отровите на еврогейските вериги. Много хора не вярват, но около Гергьовден служители на въпросната агенция за борба с храните, в кооператив с еничарския корпус на жандармерията обграждат цели села, за да не могат хората да продадат агнетата си. Та, при 300 000 раково болни на 5 милиона българи, не е зле човек да се позамисли какво да яде и защо се унищожават дребните прозводители.
ЛУМПЕН (нерегистриран)
Че аз имам много повече доверие на млякото от кравата на бай Хасан, или козите на Слави от село, отколкото на млякото от който и да е магазин! Че то, в магазините нито е мляко, нито е сирене.
БАБХ (нерегистриран)
Ама и бабите вече се научиха....блъскат сухо мляко в прясното, както и палмово масло...Една баба "производителка" ме открехна....
Личи ти, че си (нерегистриран)
лумпен!
Mario Draganov
От Агенцията по храните да си ядат те боклуците от магазините. Стерилизирана химия или истинска храна - до това е сведен изборът.
Друг (нерегистриран)
Не се притеснявайте, аз от години съм си утъпкал едни пътеки, с едни производители дето на пазара няма да ги видите. Та единствено ще ги махнете хорицата от улицата, и ще започнат да си продават от дворовете. :)
22222 (нерегистриран)
Млякото се сварява преди консумация.
Мдаммм... (нерегистриран)
Преди дежурните разбирачи да ми скочат-ветеринарен лекар съм,нагледал съм се как се добива мляко и как се произвеждат млечни продукти в домашни условия.Този лаф-,,ние си вземаме всичко от село",щото е супер...не винаги важи.Това,че някой ще се оака от прокиснало мляко е последният проблем.Проблема е,че в последните години държавата абдикира от здравеопазването на животните и профилактиката.Пример е историята с бруцелозата ...В страната се появиха зоонози,които бяха забравени по времето на Бай Тошо...В БАБХ времето е спряло...от 10 години най-малко.И ако си мислите,че бабата на село не блъска антибиотици за щяло и нещяло на кокошките примерно-много се лъжете...Т.нареченият ,,заден двор " и животните в него са оставени в момента без АБСОЛЮТНО никакъв контрол.Винаги съм се чудил примерно на купувачите на яйца-ако искате да купите примерно 60 яйца,за колко ли дена ги събира въпросната бабичка с 10 кокошки,чиято носливост е примерно не повече от 60 %...Та умната с тия лафове за ,,домашното" В интерес на истината аз също си купувам мляко и млечни продукти от малка ферма с десетина животни,но съм проверил здравословното им състояние,а не всеки може да си позволи това.
виж сега (нерегистриран)
всичко дето си написал със сигурност е така,с изключение на едно-доматите.Американския плексиглас дето забравен в кола,в щата Калифорния е цял-целеничък след месец престой,не би могъл да бъде наричан домат,и най-вече пък да бъде сравняван със българския-домашен
Пешеф (нерегистриран)
Вече има достатъчно магазини които продават качествена стока която е произведена под някакъв контрол, че да купувам от бабичките дето продават наливно мляко. И правете разлика между това да ядеш току-що издоеното и сварено мляко както е на село, и това да ядеш мляко което е седяло цял ден в пластмасова бутилка Н-та употреба.
така като (нерегистриран)
те гледам си пишман ветеринар........добре де нека да е така както казваш,но какво става с домашното мляко дето не е продадено,а се отнася от собственика в мандрата в която носи цялото село.оттам това "прокажено" домашно мляко отива за някоя от фирмите като Верея,Родопея и т.н. и бива пакетирано или преработено на кисело,кашкавал или сирене,които отиват на витрините на Кауфланд,Била и т.н. ....а и печалбата при тях,а за човечеца от селото остава бъхтането и жълтите стотинки за литър мляко
мляко се купува (нерегистриран)
сутрин бе Пешев.......дори и в САЩ едно време когато са го разнасяли абонаментно то,млякото е било доставяно за закуска.....нека направим сметка това в магазина колко е престояло.И така: -бабата го дои на обед -на другата сутрин го носи в мандрата -оттам го взима камион-цистерна който събира млякото от региона следобед го доставя на някоя фирма фирмата ...нека да го е пакетирала до вечерта на следващата сутрин отива в магазина където престоява Х-време,докато Пешев си го купи и сложи в хладилника
Мухахах (нерегистриран)
Млякото след като се издои му се взимат проби за микроорганизми и бактерии. До 20 минути след това е в контролирана среда охладено. До 2 часа е пастьоризирано. Има фискален контрол за температурата - ако е над 12 градуса се изхвърля. Ако има бактерии се изхвърля. Ако не е толкова маслено се изхвърля. Ако има пестициди се изхвърля. ..да си виждал бабичките да го правят?
KGB (нерегистриран)
БАХБ не им стиска да проверяват големите вериги щото бият през пръстите и уволняват цели министерства,да се знае кои командва в бг
то теорията (нерегистриран)
е нещо различно от практиката.........я снимай един клип да видим и ние къде в БГ се изхвърля стотици литри мляко
Пешеф (нерегистриран)
Ти си много наивен ако си мислиш, че бабата на пазара е станала сутринта в 5 часа за да издои кравата специално за теб и останалите балами дето си купуват от нея. Освен това аз си купувам прясно мляко от магазин в който млякото се носи всяка сутрин не е пастьоризирано, но е съхранявано и транспортирано така, че да не се разваля. Всичкото останало мляко което не се е продало през деня се изхвърля, мястото се дезинфекцира всекидневно и така всеки ден.
блажени са (нерегистриран)
верующиите и тяхно е царството небесно.........мляко не се изхвърля,от пресеченото се произвежда извара и кашкавал здраво са те зарибири
петър
живея в Бургаски квартал ,и всяка сутрин виждам понена 3 места опашки от хора чакащи за "нерегламентирано "мляко.всеки си носи бутилка ,а млякото се разлива от гюмове-ако знаете какво означява.познавам ги всичките.не съм чул някой да се е оплакал, от здравословни проблеми причинени от млякото.вярно все някога това ще се случи,но някой може ли да гарантира ,че в магазина ,без значение кой ,всяка стока е перфектна.млякото се продава по 1 и20 .съветвам държавните чиновничи от бабх да спрът с проверките,нека просто държавата усигури изкупна цена около лев.със сигурност тогава няма да има и литър мляко на улицата
55 (нерегистриран)
10-15% от млякото е наше родно производство,останалото е кондензирано "сухо" мляко внос предимно от ПОЛША запомнете това!!!
Мдаммм... (нерегистриран)
Минава на термична обработка млякото..под контрол... в мандрите.А тия сирена по пазарите и кашкавали-колко добре е обработено термично млякото и най-вече колко добре са узрели един Господ знае.
Мухахах (нерегистриран)
*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам
Съдържанието е достъпно за регистрирани потребители. Моля влезте в акаунта си или се регистрирайте тук.
НАЙ
Акула изплува на плажа в Бургас
От гордостта на империята до брегова охрана – има ли бъдеще руският Черноморски флот
До края на 2024 г. България трябва да въведе европейските правила за минималното заплащане
Главчев разпореди да бъде отменено решението за създаване на болница "Мама и аз"
Над 15 кърлежа по тялото на дете след игра в Южния парк в София
От гордостта на империята до брегова охрана – има ли бъдеще руският Черноморски флот
Над 15 кърлежа по тялото на дете след игра в Южния парк в София
Главчев разпореди да бъде отменено решението за създаване на болница "Мама и аз"
Държавният департамент на САЩ обвини Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна
ПП-ДБ внасят сигнал в прокуратурата и ДАНС за проверка за частна детска болница