Забраниха съмнителните добавки в млякото

Забранява се добавянето в млечните продукти на мазнини и протеини с немлечен произход, реши правителството, като одобри нова Наредба за специфичните изисквания към млечните продукти.

Обратно в новината

Коментари - Забраниха съмнителните добавки в млякото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв наглец е този Ковачев. Не стига че ни пробутва нишесте вместо кисело мляко, ами се опитва да изкара всички останали такива измамници като него. Видиш ли сиренето Бри от въпросната марка (да не правим релкама) било с растителни мазнини!!!!

Че вина имат предприятията е факт! Но най голяма вина имат тъй наречените контролиращи органи от БАБХ - контрол на храните. Нямате представа каква корупция, какви подкупи се раздават за прекриване на далаверите на всички звена от производител до търговската мрежа!.Митниците са бледа сянка сравнение с контрола на храните.

Лельо, успокой топката, я виж какво пише: Второ то се прави от мляко гарантирано. КОЙ е казал и къде пише по етикетите на Президент, че е 100 мляко? За другите бръщолевеници на Краен - да не говорим! НА КОИ етикети на млечните продукти НЕ пише какво съдържат? Ами, ако си кьорав, еле пък глупав - кой ти е крив? Тръгваш да купуваш краве масло, а на етикета пише 10% мляко, 80% растителни мазнини и т.н. Е - и това не го пише в момента??? Дрън-дрън...

Има си някой горе мандра ...и решил да разкара конкуренцията - поредните лобистки правила!

сирене ПРЕЗИДЕНТ е на някой президент и за това минава на пазара

Запръв път чета коментари,които наистина споделям.Може и още да се пише за тези бизнесмени,българските де.Като изключим дребните,които работят като грешни дяволи за жълти стотинки,малко са тези с по-едрият бизнес,които да не корумпират,крадат,вършат откровенно престъпления,не плащат,лъжат и всичко останало за каквото се сетите.Трябва простичко да се заяви.българските производители са кожодери,за това и избягвам да купувам каквото и да било българско.

Първо на "сиренето Президент" никъде не пише, че е сирене. Второ то се прави от мляко гарантирано. Трето за какви фалити говори тоя и за втора поточна линия. Никой не го задължава да прави продуктите си от мляко. Ако ще. Лепи им бележка "Опасно за здравето" и си ги продава пък да си ги купува който както си прецени. Като цигарите. И на тях пише, че убиват ма никой не ги е спрял ... не съм чел и Марлборо да са фалирали. Само плачковци в тая държава. Държавата му дава избор. Не виждам да се притесняват, че лъжат клиентите си като пишат кисело мляко па то нишесте. Ебати наглеците ...

Е, като видя уникални експерти като теб, които натова отгоре държат и поучителен тон - направо ми се додрайфва! Абе, хамстер - в колко от сирената на Президент ИМА мляко? Ами, главчо - в около 30% от тях! я пусни в гуглето: president cheese ingredients И? Я бягай и до магазина да прочетеш малко етикети, в кои точно сирена ИМА НЯКАКВО съдържание на мляко!

До ivan ( нерегистриран ) 09.05.2012 15:53 Писанието ти е много неграмотно. Бъди жив и здрав, но виж си правописа!

От един месец насам съм си купил уред за квасене на мляко. Започнах да си го произвеждам в къщи. Суровината (кравето мляко) си я купувам на един лев литъра от познат животновъд. Преди това двайсетина години не съм опитвал кисело мляко. Сега се храня с превъзходен продукт, който ми излиза на един лев килото. И няма НИЩО ОБЩО с това, което се продава по магазините. разните активии, данони и други ментаци да ме извиняват, нищо не струват. А са на зверски цени.

Какво значи зверски цени за теб. Що не направиш една проста сметка да видиш, колко струва една кофичка кисело мляко и след това да пишеш глупости. При цена на млякото от .70 лева, и цена в магазина от 1 лв. за 400 гр, печалбата за фирма, която е редовна пред властите и плаща добри заплати е под 8%.

Прав си е човекът, ама ти май наистина не можеш да смяташ. За 400 грама ПРОДУКТ, в който има 6% мляко и 94% други вещества, при изкупна цена на млякото 40-50 стотинки, цена от 75 стотинки наистина е зверска. Впрочем, навремето хранителните продукти бяха ДОТИРАНИ от държавата, а сега имат данък наравно с гайките и цимента. Купувачът плаща няколко пъти ДДС, няколко пъти печалба, на производител, търговец на едро, търговец на дребно, транспорт, опаковка, етикети, режийни, даже и силиконовите цици на някоя фолкзвезда..... Ценообразуване, братко. Както казал ходжата: Всички сте прави, ама това на никого не му допада.....

Писанието ти е много неграмотно. Бъди жив и здрав, но виж си правописа!

Точно този Ковачев от с.Калипетрово правеше сирене от какво ли не и не плащаше с месеци на фермерите и в същото време строеше хотел.Питам кой е мутрата?

И за компота от сливи трябва да има стандарт.Не може да ни дават по 2-3 сливки.Сливите трябва да са повече и да са малко закръглени.Една слива, ако не е закръглена не е никаква слива.Да не говорим за компота.

Срам за всички БГ-производители да ни мамят,че ядем истинско мляко ,да не говорим за българския произход на прочутото българско мляко.И всичко това за едната печалба.Срам и позор.

Миличките производители на химически бъркочи! Как са се притеснили само, че може да им се наложи да слагат и мляко в киселото мляко..! Този Ковачев чак ще ревне човечецът!

Срам за всички БГ-производители да ни мамят,че ядем истинско мляко ,да не говорим за българския произход на прочутото българско мляко.И всичко това за едната печалба.Срам и позор.

Печалба само ги грее, срам не знаят какво е:)

при положение че изкопуват млякото без пари не виждам какав е проблема ,то навсякаде се използват примерно 20%добавки но у нас те са 80% или по скоро 90%

Очаквайте кисело мляко по 2лв.кофичката истинско и с опаковка от разградима пластмаса.

И.........?! Кого плашиш бе псевдо-цървул!

Има хора като мен които биха платили и 5лв. за кофичка ...само да е 100% гарантирано чисто и без боклуци вътре....

Интересно досега като работеха с вредни продукти и трупаха огромни печалби, за сметка на здравето на хората, сега как нямат пари да си пуснат допълнителни производствени мощности?

Ами парите отидоха за к..ви, яхти, Жипове и "спонсорство" на партии, за да се случват безумията на които сме свидетели вече 25г.....

Омръзна ми да ме лъжат Дори и да чета етикетите те пак са успели да ме излъжат Оправия в тази държава няма Всеки сиправи каквото си иска Не знам на къкво да разчитам че и на ГОСПОД не ме научиха да вярвам

Омръзна ми да ме лъжат Дори и да чета етикетите те пак са успели да ме излъжат Оправия в тази държава няма Всеки сиправи каквото си иска Не знам на къкво да разчитам че и на ГОСПОД не ме научиха да вярвам

Омръзна ми да ме лъжат Дори и да чета етикетите те пак са успели да ме излъжат Оправия в тази държава няма Всеки сиправи каквото си иска Не знам на къкво да разчитам че и на ГОСПОД не ме научиха да вярвам

Този Г-н Ковачев,какво се прави на интересен! какво основно го интересува? Да прави печалби върху здравето на хората,включително и неговите близки.Т.е да заболяват от нелечими-трудно лечими болести ,поради силно интоксикиране на организма от измислените добавки. Цял свят вече знае,че Световната здравна организация,Фармациите и някои могъщи лица финансово,поне от двадесет години имат споразумение да слагат отрови в храната за да намалят популацията на човечеството. Или ,да се кротне с по- умерени печалби и да доживее да види и внуци.

Надписът "масло" ще носят продуктите, в които има поне 80 на сто мазнини??? Ами то и моторното масло е от органични продукти/мазнини. Ако от утре започнат да го продават на калъпи с надпис "МАСЛО" - трябва да се кефим, че ще го докарва на красив кафяв цвят върху белите филийки????

То пък 2/3 от млякото и на запад е от животни,които не са виждали зелена трева. Да не говорим пък, че над 90% са хранени с фуражи чиито произход дори и законен определя наличието на сигурно и неоткрити химически елементи

Все повече не е така на Запад. И колкото повече са естествените продукти, толкова по-добре. Всяка стъпка в тази посока е широка крачка към по-добро здраве и по-щастлив живот на хората. Приветствам усилията на първото истинско правителство на България. При особено прост народ това правителство постига много над моите очаквания! Браво! Откровено браво от еедин гражданин, който вижда какво всъчщност става и не вярва на лаеенето на комуноидни полуидиоти.