1/4 от опаковката с надпис, ако продуктът е с ГМО

25% от повърхността на опаковката трябва да бъде покрита с надпис, че храните в нея съдържат генномодифицирани организми, а цветът му трябва да контрастира с фона, ако съдържанието на ГМО е повече от 0,9%.

Обратно в новината

Коментари - 1/4 от опаковката с надпис, ако продуктът е с ГМО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А грозни снимки като на цигарите за плашене ще има ли?

докторе, кажи защо уволни антон величков от ген. директор на агенцията, колко гушна от 300 хиляди, които му броиха недей да мълчиш, цялата атенция и министерството на земеделието знаем,нищо че с мирко го скрихте и двамата мазно, мазно по телевизията лъжете.

Какво значи ГМО?-Всичко,което ядат безпаричните,т.е.бедните.Вярвам,че блажените консумират от Канада,Нова Зеландия...както навремето ЦК на БКП.

kgb777kgb

Само потребителя може да НАКАЗВА както трябва - ДА ГО НАПРАВИМ !!!! Всички производители са длъжни ...... да ги следим тогава , но искам да знам как да контролирам фуража , с който са хранили прасето , дето ще го изям за КОЛЕДА ?????????? Аз лично за моето си знам , защото е от двора на човека , а не от магазина !!! Помислете какво купувате !!!!!

Vibudhi

В Добрич се прави открита реклама на ГМО семена и торове, по нашите ТВ също! Закона забранява ГМО а няма кой да го прилага? В Северна България има ниви с пшеница без плевели!? Става дума за района на Каварна и над нея!Има и ГМО слънчоглед и ГМО царевица у нас!На Бг Лютеницата си пише: МОДИФИЦИРАНО нишесте!То е от ГМО СОЯ и ГМО ЦАРЕВИЦА!В шоколадите и десертите каква соя се слага?Кой контролира чуждите фирми у нас?В детските пюрета също има модифицирано ГМО нишесте!Щом са установили, че 100 000 т.ГМО Соя влиза у нас без контрол, какво ви говори това?!+GMO Ориз,GMO Леща,GMO соево брашно и продукти,GMO царевично нишесте и брашно!Никой не контролира количеството ГМО продукти в храните у нас от 21 години! Да не говорим, че самия контрол се възлага на тези които въвеждат ГМО у нас и печелят от това!Здравето и живота на хората у нас е по-скъп от ГМО експериментите на наш гръб!Щом животните не искат да ядат зърното и фуража който хората им купуват какъв е той според вас? Нестле бе хваната от Грийн Пиис, че произвежда продукти с ГМО Соя само за източния лагер? Защото тук няма контрол!Правителството отказа да финансира независима ГМО лаборатория у нас - била много скъпа!А живота и здравето на децата ви има ли цена?

Искаш да кажеш (за 100те хиляди тона), че на глава от населението се пада по 12,5 кг (вкл. бебета и пенсионери), тъй ли?

В такъв случай вместо да седим и да си пишем по форумите трябва да се организираме и да протестираме открито! Ако сами не си помогнем никой няма да го направи...

д-р войнов да каже защо махна антон ВЕЛИЧКОВ ОТ ЗАМ. ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЯТА и го скри, като го направи експерт в една от лабораториите, а не го даде на прокуратурата за обществената поръчка, от която гушна 300 ХИЛЯДИ ЛВ.,а можи би е имало и за д-р войнов, но ние пак ще пишем до еврокомисията за това , че доктора го прикрива.

Не виждам кой ще контролира и наказва нарушителите. Корупцията е масова, а некорумпираните се изолират или се изхвърлят от системата. Корупцията е следствие на доброта или и страхливост. За съжаление това е национална черта и не може да се изкорени с убеждения и пожелания.

Ами пак много просто: Ние, гражданите, клиентите! Очите на 4 и не купуваме. Търговецът може да корумпира проверяващият, ама не виждам как търговецът може да корумпира клиента, и то сърдитият клиент...

да го видя и тогава ще повярвам.

А ,ако не е с този надпис? Кой ще носи вината?

Ами много просто - ти като знаеш и се усъмниш, няма да купуваш. Защото на "нормалния" продукт задължително пише какво има в него, на фалшивия трябва да има надпис, остава варианта да е нито едното, нито другото и го подминаваш.

ами то ние сме си гмо отдавна,но сега просто ни го казаха.преоткрихме топлата вода

След като изяждаме 100 000тона ГМО ГОДИШНО мисля че можем да минем и без стресиращи надписи !

Браво!!!! Изсветва се вече нещо като държава! Нечувано и небивало за България от 60 години насам. Браво!!!!

Цялата продукция на земеделието и животновъдството е генномодифицирана. Само че преди 10000 години модифицирането на гените се е извършвало чрез дълго време на селекция и донякъде на случаен принцип. Просто в момента процесът на култивация е ускорен. Който иска немодифицирани храни да хваща пушката и да ходи в гората за гъби.

Култивацията е много интензивна, да!! Но е различна от генната модификация. Под последното се разбира директна пряка подняма на гени в генната верига. С директнаманипулация. Това е по-опасно от всичко на света. Може да разклати екосистемата ни по начин, от който да измрем от глад. Популациите на пчели измират. На места няма кой да опрашва растенията. Малко хора се сещат каква катастрофа следва то това... Но това за пчелите е факт. В Сащ са намелели с 40%. В Китай има райони, в които хората с четчици на сстълби опращват световете на дърветата. Не са измислени иннформацции.

Вземи си и ти една четка и започвай да опрашваш,без ГМО глад или да намалим популацията от анти ГМО

ама,ако това стане, колко стоки ще останат без такива етикети....

Значи на всички салами трябва да има такива надписи,тъй като влаганото в тях соя е китайска и на 100% е ГМО Отделно че и в тях се слага яко химия и субпродукти ТА ЗАТОВА ПО ДОБРЕ НЕ ЯЖТЕ САЛАМИ

Също и на хляб-ВИТА-5 ЗЪРНА+10% СОЯ !

ВЪОБЩЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВНАСЯТ ИЛИ ПРОИЗВЕЖДАТ СУРОВИНИ ИЛИ СТОКИ С ГМО А КАМО ЛИ ДА СЕ ПРОДАВАТ В БГ !!!!!

Съгласен! Ама тогава ще измрем от глад... Никой в света не произвежда толкова неГМО продукция, че да се изхрани нарастващото население на Земята. Гадно, но факт.

а защо затварят пазари- пловдив? и защо изгониха бабите от пазара, забраниха тарговията с разни стоки? млякото е гмо, яицата са...

Не огромен надпис за ГМО, а ОГРОООООООООООМЕН !!!!!!!!!