Инвеститорът от столичния ”Младост” излиза на гладна стачка

Инвеститор в столичния квартал "Младост" излиза на гладна стачка утре от 8:45 срещу Общината. Държавни и общински институции и оказвали тормоз.

Обратно в новината

Коментари - Инвеститорът от столичния ”Младост” излиза на гладна стачка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако биха предложили един франшайз , например във замяна , под изпълнител "Иванка Трьомп" , питам аз , ти би ли се отказала ? Ето , има интересни бизнес среди , даже в БГ . Желая успех , въпроси и проблеми такива има много в РБ, едни и същи , без възможността за по-инерционни развития .

Това и такива ситуации са напълно нормални в една държава, където ог години и десетилетия НЯМА ПРАВОРАЗДАВАНЕ И РАБОТЕЩА СЪДЕМНА СИСТЕМА И СПРАВЕДЛИВОСТ! С течение на временно престъпленията, безобразия, нарушения се натрупват и накрая и без това не работещата съдебна система и прокуратура не може и да иска да му хване края, а какво остава до гражданите. СИСТЕМАТА, СИСТЕМАТА Е ТОТАЛНО (но умишлено) СБЪРКАНА И НЕРАБОТЕЩА!

парите са наи важното нещо!за пари хората се обичат,мразят и убиват,водят се воини!патите имат своиството да успокояват,когато ги имаш в изобилие и сигурност!парите подкрепят борбата за власт и влияние на българските партии!

там където се печелят и движaт пари винаги има и проблеми!

"оронваха престижа ми като човек..." :D :D :D - Колеги, оронва се царевица - престиж се уронва :D :D :D

В знак на солидарност с инвеститора си го местя ритуално в другия крачол!!!

Що не проверят по емлячески регистър, дали това са истинските собственици. Цяла България се е напълнила с такива собственицзи само по документи. Интересно дали в решенията на бившата Поземлена комисия от 1999-2000 са съществували тези наследници или през 1991-1992, когато се регистрараха преписките в Поземлените комисии?

Млък мишки.

Тези мишки ще ви опразнят общинския бюджет заради мераците ви да им бръкнете в джобчето и тогава ще квичите като заклани, че нямате инфраструктура. :)))))

Кметицата не може да се оправи с тоя строеж, а чакат да се "произнесе" за строежа на мястото на Деница...пфффф

За стоежа на мястото на Деница не може да направи нищо /не че за другите може/. Там за какви хора и кви пари става дума, да не говорим какви богаташи вече са си купили имоти там и то на какви цени ... Само лае тая кокошка, нищо накрая няма да направи, освен да изпразни общинската хазна, като плато обещетения на тези на които им е спряла строежите в момента.

Това казвам и аз, само пуска постове във Фейсбук като онова недоразумение на което е протеже...нормалния, а.к.а Георги Кадиев

нека да гладува и нека да мре и тя и децата й. не се наядаха. като даваше пари да ти изкарат документи нямаше проблем. сега понеже не можеш да строиш и ще гладуваш. гладувай изрод такъв. гладувайте заедно с всички "инвеститори" дето съсипвате градовете не само в София, но и по черноморието, в планините, в парковете и навсякъде. само пари са ви главата и природата за вас не означава нищо. умирайте и вие и вашите семейства. дано се задавите с парите. дано с вас измрат и продажните чиновници в общините.

Ку-ку, ку-куу....

Заради такива завистливи, долни душички, държавата ни е на това дередже ... не може Вуте да е добре, требе всички да сме зле като Нане.

С 10 К била назад госпожата-инвеститор.....на светло.Колко ли още разходи има под масата,тя си знае. Значи,има нещо мноооого гнило в София,по Морето,по др.големи градове,не само в "Младост". Издали й всички необходими,законови документи за право на строеж.Някой ги издал....После,преуморените от строежи и свръхзастрояване,граждани,си искат градинката.Ама тази градинка си е нейна или я е изкупила,за луди кинти.Пък и документи има..... КОЙ в случая е крив и кой,прав? А общинската администрация,се е оплела,като пате в калчища-вместо да се опитва да реши случая-пращат й проверки....т.е.,нови кинти под масата.....както винаги.Щом Влади Калинов я е проверявал,значи само от него е много назад.Гражданите-сърдити за градинката,че то вече не останаха....няма ни къде децата да играят,ни къде да си паркираш колата.....Инвеститорката и тя бясна-хем си е платила,хем си е в"правото",хем строеж и печалба,да,ама друг път.... Трилър.Автор-Софийска Община и кварталните й филиали.За"Законите" и прилагането им,да не говорим.

искат си градинката която не е тяхна...

Доста повече от 10К е назад, само на светло. Освен 10к за хартийката е платила и за проектиране, за становища, проучвания на разни институции и експлоатационни дружества. Да не говорим ако е закупила имота, а не реституиран.

Да очакваме ли и Пеевски да почне гладна стачка? :)))

Категорично съм за да има зелени площи в квартала, НО първо е изключително смущаващо поведението на новата кметица срещу ЗАКОННИ строежи, да не кажа популистко и освен това не смятам, че трима скъсаняци, които искат да си разхождат кучетата там имат право да правят на маймуни и инвеститора и администрацията с капризи.

аман от такива "инвеститори". Съчувствие ли чакат? Нямам и какпка към тях!

Що? Знаеш ли ги какви са? А случайно да знаеш че панелките от които пъплят орките от протестиращи са изшляпани от комунделите върху чужда земя

Земя извън регулация,без право на строеж. Инвеститорката може да посее малко райграс.Хах

Имам съмнение, че в тази ситуация, всичк са лоши. Мирише на корупция и на некадърност в общината. А съдебната система е прогнила и не може да въздаде справедливост. Това са проблеми трупани с години. Няма как да се разрешат за месеци, ако страните не се договорят. Но когато от едната страна е Общината/Държавата това трудно ще стане.

Истинските виновници и крадци са тия които незаконно прибраха нивите на хората и насадиха в тях панелки, от тях трябва да се започне.

А иначе как щеше да живееш на нивата без ток, парно и топла вода?

Незнам ква младост може да е това в тия панелни затвори. Не съм ходила из "кварталите", виждала съм блоковете от шосетата. Идете си на село бе хора, може да се живее чудесно и да се радваш на труда си може.

Затвор, ама с ток, парно и топла вода? А на село?

Ммммм, то пък каквото е извън т.н. от вас "квартали"...Вие може да не сте влизала в тях, но ние щъкаме и из вашите централно-южни катакомби, уж и ние свят да видим ;) А то какво - криви улици, притесняващи отстояния, почти интимна близост на сградите, тесни тесни улички, липса на зелено и недоимък на простор и визия за качествена жилищна среда. Примери много - района между бул. Бъкстон и бул. България, да речем. Лозенец също. Язък за парата, дето я фърляте там. Госпожо, тези, които вие никога не сте виждала (осовен отдалече от шосетата), всъщност са на по-добро място от вас и искат да си го запазят такова. Техните успехи ще бъде и ваши, не се мислете за повече от хората в Младост например, просто защото те не искат да свикнат с липсата на нормалност в градската среда, за разлика от други, вече свикнали или на които така им е изгодно.

Ами моите баба и дядо например не са се озовали в "Младост" от село, а от центъра на София поради строежа на НДК през 70-те години. И това че е панелен квартал не пречи "Младост" да е зелен, благоустроен и сравнително чист. Просто нямаме нужда от повече "инвеститори".

О нима? Само кажи кога ти е удобно и ще престанем...

Новата кметица на Младост не е от ГЕРБ, а е като Радев, подкрепена от БСП. Та не мешай Бойко където Нинова се е навряла и прави мизерии.

Каквато каша може да забърка общинската администрация, никой друг не може!

Хора, престанете да се делите на софиянци и провинциалисти, на инвеститори и жители. Имаме един общ враг и това са корумпираните политици и корумпираната администрация. София от 2006 е в ръцете на ГЕРБ, сърдете се на тях!

Имаш голяма грешка обаче. Не е важно кой управлява общината, а кой е написал закона за реституцията, а той е от 1992г.. Т.е. аре не вменявай вина на този който спазва закона, а на този дето го е писал. Защото точно този закон е циреч на проблема. ЗАКОН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СОБСТВЕНОСТТА ВЪРХУ НЯКОИ ОТЧУЖДЕНИ ИМОТИ ПО ЗАКОНА ЗА ТЕРИТОРИАЛНО И СЕЛИЩНО УСТРОЙСТВО, ЗАКОНА ЗА ПЛАНОВОТО ИЗГРАЖДАНЕ НА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, ЗАКОНА ЗА БЛАГОУСТРОЙСТВО НА НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ИМОТИ И ЗАКОНА ЗА СОБСТВЕНОСТТА Обн. ДВ. бр.15 от 21 Февруари 1992г., доп. ДВ. бр.107 от 18 Ноември 1997г., изм. ДВ. бр.96 от 5 Ноември 1999г.

stan_posta@

Да, оттам тръгват проблемите ... :(

начи селяните по блоковете, построени върху открадната от комунягите земя не дават на истинските собственици да строят и да разполагат със собствеността си?! от къдe на къдe? ми да сринат панелните недоразумения и ше се отвори бая място за детски площадки за децата от новите блоковe,а на село зелени площи много.

искат да строят върху единствения паркинг сега между бл 1 и бл 11 до Шел на Цариградското. ДОКОГА?????Докога бе говеда ще прибирата пари и ще осирате града като лайна на въшки с хаотичното ви опасно и затормозяващо строителство.

Псувай тези, КОИТО СА ИЗДАЛИ РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА СТРОЕЖ!!!

Докато не се променят законите. Като тормозиш възползващите се от тях, няма да направиш нищо друго освен да плащаш неустойки и то от общинската хазна. После ще ревете че ви зле инфраструктурата ... ми зле ще е като парите ще отидат в тази жена и другите потърпевши, сградите им пак ще се издигнат, ама хазната ще е празна и инфраструктура йок. ... А вие си ревете още срещу следствията, а не срещу причините.

Г-жо инвеститорка, как можахте да отсечете старите дървета и да започнете строителство на това малко място?!!!!!!!! Кога ще насадите нови дървета?!!!!! Не на последно място - дълбоко се съмнявам в легалността на сделката, с която сте придобили въпросното парче земя.

Айде малко помислете ... ако беше толкова незанонно, дали щеше да вдига толкова шум и да ходи при Цацаров? Ще ви се вие да казвате какво и къде, ама не става. В Младост, всички незастроени частни имоти са пълна мизерия. Храсти, високи треви, боклуци и като са така никой от вас не кряка. Обаче някой решили да ги облагороди, ела та гледай. Мизерници сте вие и нищо друго. Завистливи мизерници.

да изселят парламента и да отчуждат и земята под него и под президентството и там да им дадат да строят на тая и подобните алчни животни

Т.нар. "инвеститори" по-скоро да си припомнят как именно са се сдобили с разрешителните си... отстоянията между сградите масово не се спазват, допустимата етажност на строежите масово не се спазва... да не говорим че се дават пари тук и там, за да може да се строи върху паркове и градини... за качеството на строителство изобщо не говоря... за продажбите как ти накачулват на 70 квадрата площ да платиш и 30 квадрата общи части - също... не, госпожата съм убеден, че няма да се обърне към международен съд, защото ще лъсне, че и тя не е толкова "света вода ненапита"...

Айде малко мислете и тогава пишете. Ако имаше такива очевадни нередности, дали въпросната би вдигала толкова шум и би ходила при Цацаров? Тези с рушветите дават още рушвети, а не вдигат врява, за да им се видят мръсните ризи. Щом жената е готова и на съд, значи документите и са изрядни и са спазени законните отстояния и т.н.

Мисля достатъчно... документите, които са й в ръцете може и да са напълно редовни, но за да се строи върху такава площ, някъде някой устройствен план е барнат не дотам законно, за което някой си е получил неговото, а за да си получи някой неговото - трябва да има и кой да му го даде, сещаш ли се? Не знам какъв е конкретният случай, но за да хукне цял квартал да се бори - явно има нещо гнило...

пич ли си пичка ли си не знам ама земи и ти помисли преди да пишеш! Тук сме в БГ. Тука дори физичните закони не важат! Това е страната на възможните невъзможности, но не го разбирай това в добрия смисъл на тая фразата! Тук философи проектират и строят ядрени електроцентрали! Тук хора дето и името си не могат да напишат без грешка ставам заместник министри! И остави това ами и съдът ги оправдава и им присъжда обещетения! Така, че тук по тия земи може да вряка именно поради това че е наляла милиони за рушвети и сега изведнъж, понеже вече не може да се търпи и и секва цицката! Така, че въпроса с мисленето, преди да пишеш, винаги стои!

Накачулват!? Че те общите части са си твои. Кой да ги плати?! Още не са измислили летящи апартаменти без стълбищни клетки, па и да има ще трябва да си платиш за телепортатора. Сградата се притежава изцяло от собствениците на обекти в нея! Иначе ако искаш да ми дадеш да стопанисвам стълбището и асансьора, а аз ще ти прасна една годишна винетка, че преминаваш през тях.

Да се направи ревизия на всички реститутки. Крайно време е да бъдат справедливо обезщетени. Не може като си имал нива да получиш парцел в центъра или в парка. Имал си нива покрай София редно е да си получиш нивата, а не парцел, на който нищо не можеш да правиш.

Да са го мислили, когато се връщаше земята и се правеха тези закони. Тогава защо не ревахте, а ревете 20 години по-късно? Такава давност няма нито един закон, т.е. няма как да бъде отменен. Въпросът е да се спазват останалите закони, като разстояния между сгради и т.н., които са за градоустройствените планове.

Аз и преди 20 години съм ревал - бях на 1. А значи може да ревизират неща случили се преди 50 години(одържавяването), обаче после не може такива случили се преди 20 (престируцията)?

Доста глупаво изказване. Да имала е нива и тя е била точно на това място, кой си ти, че да казваш кой какви права има и няма? Ти си пришълец дошъл от горно-нанадолнище чиито блок е построен върху нечия нива, защо ти не си ходиш??? Ако документите са и редовни, жената има право да строи, това, че на нас не ни харесва, че било детска площадка не е нейн проблем, а на общината, че е издала разрешително, защо не скачаш по тях? Ако е доказала, че наистина е имал дядо ѝ нива на това място то си е нейно и ако ще МОЛ ще вдигне! Ха бутайте се у тая смотана Младост, а след това ревете, че е презастроена. Същата цигания като "елитните" Манастирски ливади. Търсенето определя апетитните имоти. Село като се бута в Младост и манастирските там ще се строи!

Като е имала нива,да и дадат нива извън София да си я копа.Каква е тая реституция-имала нива някога извън София сега ще строи МОЛ или небостъргач.

да почнем с домусчиеви които заграбиха по този начин и с компенсаторки десетки декари терени в София и то защото майка им е от високите етажи на комунистическата върхушка. Директор на завод.

Бевшият главен архитект на София да бъде изправен пред съда на софиянци на които нанесе непоправими морални иматериални щети.

Всички кражби започнаха по времето на управление на ГЕРБ.А на реституквите-отдавна им е платено и то от всички нас!

Не гладувай, а заведи дело в международния съд. Тези дето те тормозят, ще ти изплатят инвестицията многократно, защото си в правото си.

Да ама, за да иде и да спечели в тоя съд трябват валидни доказателства... И тогава ще вземе случайно да се окаже без парцел, с осъдителна присъда и в панделата за измама.

gadinka_mila@abv.bg

Много ви се иска да са и нередовни документите, ама нейсе. С нередовни документи, дали щеше да ходи при Цацаров и да вдига толкова шум??? В Младост, има 11000 декара напълно законни частни имоти. Точно за това никой нормален кандидат за кмет не обещаваше глупостите които обеща тази овца и за да спази, погазва закона и правата на хората. Накрая Младост ще има да плаща толкова пари на потърпевши, че ще стане гробница. Ей това ще донесе новата кметица, ама народа тъп, вярва на розови балони, а като дойде сметката: "Ама какво стана сега" .... В тая държава няма по-големи мошеници от продаващите розови балони, ама това не го разбрахте.

когато комунистите идват на власт, така става. Само и единствено данъкоплатецът ще обере пешкира, но не и кметицата на Младост. Инвеститорът рано или късно ще осъди общината и тя ще си плати всичко с лихвите. Това значи по-малко пари за нова инфраструктура. Строежът така или иначе ще го има, но просто можеше да минем и без даване на обещетения, които отиват в банката кредитор под формата на лихви за забавяне. Хората, частни лица, купили си апартамент в този строеж ще осъдят фирмата инвеститор за забавяне, тя от своя страна общината и те така. Кметицата на Младост е вредна!

Разбира се, че е вредна. Не може да правиш еди какво си за "народа", като погазваш правата на други граждани и нарушаваш закона. Ако мацката ги осъди в международния, обещетенията ще са многократно надхвърлящи инвестицията, което ще позволи на мацката да построи още по-голяма сграда.

Какви комунисти те гонят, бе? Всички простотии в България след 10 ноември се оправдават с комунистите! Досущ като комунистите след 9 септември, които са се оправдавали с фашистите. Прост народ, ей!

Бягай да отрежеш всички дървета дето са ви останали около блока и излей бетон на единствената детска площадка в квартала, ако още имате такива неща от праиосторията.

Разстройвали децата й?А тя не разстройва ли децата и родителите на другите, като им отнема площадките и зеленото пространство.Да гладува като иска, но да не и се разрешава строеж там.

Става въпрос за законни права, бе галфон. Днес погазват безпарардонно нейните, утре ще го направят с твоите!

Предлагат им замяна, отказват.Искат да строят точно там.Да , ама другите не искат да им затискат прозорците с блок, да им гледат в спалните, да им отнемат малкото зелена площ.Всъщност натиска го оказва тя и другите и поддръжници и те са за съд.И този,който е разрешил строеж там.

Израелски гражданин е Закупил 2000!! дкр. земя. А на колко места още е изкупена или е подарена земя, на евреи в България...а ние си блеем!

Факт е че жилищните райони в София отдавна са презастроени. Нещото което няма в някои от тях е инфраструктура и естетически вид. Факт е обаче че има парцели от земя които са частна собственост. Всеки собственик търси начин да има някаква полза за себе си. В градска среда на собствена земя какво се прави? Строи се. В крайна сметка това си е негово. В общество което обявява частната собственост за неприкосновена така седят нещата. Решението е само една. Държавата или общината изкупува тази собственост от частника. При това на пазарна цена. Честно казано не разбирам защо до ден днешен данъчната оценка на имот е с пъти по-ниска от пазарната. Може ли да има освен пазарна цена друга? Ако обаче общината не закупи парцела на частника тя си остава негова и ще си прави каквото си иска. Като искат хората живеещи в дадената община частника да не строи върху частната си собственост нека да принудят общината да купи тази собственост. Това е положението. Другия вариант е ... социализъм. Без такива работи като частна собственост.

Никакъв факт не е, искам да отидеш в Германия, Франция или където си поискаш и да изпразкаш един блок на 5 метра от съседния на място което е детска плщадка да видим как ще стане. Това което (евентуално) тая жена е притежавала е било нива извън града. Да и дадат един парцел на къра и да си строи колкото иска.

Там не е имало социализъм. Иди в Дрезден и виж какво става и сега. Същата работа. Е малко по-добре защото още преди време дадоха пари в кеш на собствениците и парцелите си останаха обществена собственост.

не съм съгласен,40 години нямаш право да ползваш земята,после да ти я сменят на майната си.

ПАК КАЗВАМ ТО ВЕЧЕ Е ЗАПЛАТЕНО ОТ НАС ГРАЖДАНИТЕ ПО МЕСТОЖИВЕЕНЕ. ТОВА ЧЕ БКП РЕШИ ДА ПРАВИ ПОРЕДНИТЕ ДАЛАВЕРИ НА НАШ ГРЪБ И НАСЪСКВА ХОРАТА. ДА НЕГОВОРИМ ЧЕ РЕСТИТУЦИЯТА ПРИКЛЮЧИ ПРЕЗ 1994-1995, ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ЩЕ ИДАВА НЯКОЙ ЛЬОЛЮ И РЕШАВА ЧЕ ТАЗ ЗЕМЯ Е НЕГОВА. ТО ТАКА АЗ РЕШАВАМ ЧЕ БОРИСОВАТА ГРАДИНА И ВИТША СА МОЙ, ЗАЩОТО СЪМ РОДОМ ОТ ДРЕВЕН БЪЛГАРСКИ РОД .... И Т.Н.

С какъв документ можете да докажете , че спорното място е Ваша собственост? Да не е по 4, по който комунистите раздаваха земи на заслужили комунисти, докато управляваше "вечната" БКП. Ако имате легитимен документ можете да заведете дело пред съда и да го спечелете.

Какъв е този факт бе заблуден гражданин. Показателите за застрояване на Младост по действащия план е с по ниски стоъности отколкото вилна зона. Озеленяването е над 69 % при норматив 40%. Това е урбанизирана територия с подробен план за застрояването приет със закона за София и трябва да се изпълнява. Тези които протестират в т.ч. и кметицата са лузери и не реализирани хора и търсят всякакъв начин да пречат на предприемчивите и на инвестициите в София. Срамота.

Прав си! По времето на Тиквата всички се чувстваме като на полянката преди 1300 години! Нема държава, нема община, само неакви гробарски неандерталци по телевизора

Време е така наречените реститути и инвеститори, които са от БКП и производните Й да почнат строежите си в и пред домовете им, а не да тормозят гражданите на цели квартали и градове, които вече веднъж са платили за това да има инфраструктура и паркове също така и спокойствие по местоживеене.

Реститути от БКП? от ГРОБ съвсем сте се смахнали

ТИ МАЙ НЯМАШ 15 ГОДИНИ ЗА ДА ПРИКАЗВАШ ТАКА

Нали разбирате, че тази жена отива в Страсбург и директно печели делото. И дане мислите, че ще плаща учительницата или тиквата. ВИЕ матряла, ще плащате (пардон, ние)

нека съди, че да излязат наяве всичките и зулуми по тоя парцел

ВЕРНО ЛИ ТВА? да завежда дело у страсбурга и да не ни занамива с гладната си стачка.

А дали в Страсбург няма да проверят как се строят сгради през 5 метра и как се връща земеделска земя като земя в регулация

Алооо, аз съм на страната на прротестиращите и мразя реститутите, но тази жена има издадени разрешителни!!!

Винетчо,хапчета....

д-р Москов, Вие ли сте? искат ми отпечатък за хапчетата :((

Мхм. Само дето най-много хем тя да го изяде в Страсбург, хем и общината, като ги видят какви разрешителни са издавали.

Къде да ги съди? В експресния български съд ли? Отиде ѝ строежа другата петилетка.

КОЙ измисли закона за реституция в релани граници??? КОЙ издаде документите на тази жена за строителство в междублоково пространство върху детска площадка КОЙ?? СДС и ГРОБ

Винетчо,що не усамотиш,да се успокоиш малко.Хапчетата изпили ????

изпих ги, но си купих винетка, после една лампа ми падна на главата и пак побеснях!

Виновна е ГРОБ-арската община! В ръцете на ГРОБ е от 2006 година! Насъсква едни граждани срещу други, а общинарите лапат комисионните

Нека погладува че да му дойде акъла. После пак костов ще ви е виновен

И тя е права, и жителите на Младост са прави! Търсим виновните май не където трябва! Всички може дръжно да "наберем" по един чувал с конски фъшкии *все пак баята индианци и мустанги има( и да ги изсипем пред столична мноу гоуема община!

тия завистници от Младост да се върнат по селата и градчетата от които напълниха София. как така ще посягате на частната собственост. Как си позволявате да да набеждавате хората че действат законно. Убийци.

до така наречената гражданка, върни се ти откъдето си. Веднъж вече е заплатен от нас жителите на квартала градоустройствения план. ОЧАКВАМ да си построиш Мол или дискотека на 1 метър от жилището си ....

Ако всичко е законно а не придобито чрез измама е редно тия протестиращите ако толкова не се кефят да платят на тая за земята и да си я правят каквото си искат! Не е ли така? Щото вместо гладна стачка можеше и с булдозер върху майките с децата, и това е вариант...

имала съм проблеми като тези. Собствено място, собствена къща. Всички наоколо имат по няколко апартамента, децата ми живеят в стара къща на 90 год. Искам да строя. Съседите- Господ да ги накаже от завист дават възражение. Така 20 години дела. Завист- от къде на къде аз и моите деца да имат нещо ново. Е, накрая успях, правото беше на моя страна, но всички съм ги проклел.

разликата е огромна. тоя случай немя нищо общо с вашия. едно е да строиш в имота в който живееш, друго е да докопаш по някакъв начин апетитно местенце което в момента е детска площадка. където от няколко блока децата отиват да играят... ако обърнеш нещата един блок в Младост има повече хора от повечето села у нас.

Добре е първо да узнаем, дали за тази земя собствениците не са били овъзмездени поне с един апартамент и тогава някой да й я плаща отново.

Не ,че е много важно,но дразни Не се пише и казва "голЯми",а големи. ГолЯм Големи.Променливо е.Или голями е по-градско...

Тц, значи по-големи: голям-големи-голями. Много добре върви в съчетание с поляни.

Глупости, не винаги е така. Как ще кажеш гулями цици с променливо е, никой няма да те разбере?

с фалшиви документи придобиха сумата имоти и сега се правят на света вода ненапита.Така е щото реално тези имоти не са ваши а са заграбени от общината.