Младеж спасен за 24 часа с изкуствено сърце за 200 000 лв.

Изкуствено сърце беше присадено на 25-годишен мъж и животът му бе спасен благодарение на изключително бързата междуинституционална координация.

Обратно в новината

Коментари - Младеж спасен за 24 часа с изкуствено сърце за 200 000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В кравария за такава операция се чака с години.

Докога труда който полагаме останалите ще се обезценява, а на тея кожодери лекарите ще се увеличава?Аз цял ден сменям съединител за 120 лв. Занаятчия съм като тоя със скалпела? Откъде накъде, по трудно си вади хляба ли?

е скъпо платен господине. Афера беше писала че този господин получава 75000 месечно.

75000 годишна заплата да се чете.

Ами лекувай се сам!

С аспирин и ацетизал хахаха

"ПО НАРЕЖДАНЕ НА МИНИСТЪР МОСКОВ Купуват изкуствено сърце за тежко болен СИЛВИЯ Николова - петък, 01-07-2016 - 14:32" - из българската преса,без наша намеса.

Такава операция не струва повече от 10 хил. Не знам защо държавата допуска това изнудване на хората

на медицинските изделия. Там е мина за пари.

Начев е един от разсипниците,ако не и първия на българското здравеопазване.''Лапачката'' му е голяма.Всичко друго е ала-бала

и вижте статията на Афера за Начев. Интереса ...

Да е жив и здрав младежа! И моят баща, Бог да го прости, имаше нужда от ново сърце, но беше обикновен човечец с една инвалидна пенсия. Никой от многото доктори, които обиколи не спомена за тази възможност. Трябвало да чака донор. Той реши, че не иска, за да може някой по-млад да има шанс. Беше на 55 год.

Хах, ръснали сме 200 хилки за това някой си да може да живее, без да кажем реално защо е било нужно това! Ами колко други хора има, които чакат подобно нещо, но се знае от сега, че няма да имат този късмет? Колко хора на средна възраст си отидоха ей така, заради прекрасния ни начин на живот, а? И за нито един от тях нямаше изкуствено сърце за 200 000лв! Иначе младежът нека да си е жив и здрав, но да помни на какво дължи живота си и да благодари постонно!

И майка ми няма 200 000, обаче има нужда от ново сърце. На коя опашка трябва да се наредя, да и поръчам и аз по една такава бърза процедура? Кажете бе, писачите? После елате да я снимате и да си напишете материалче-мечта.

Новината наистина е добра. Желая дълъг живот и по-голям късмет за момчето. Но безкористността на новината ми е много съмнителна. За 24 часа? В България? Това не е само с много пари, а и човека не е син на случаен човек. Умишлено не споменават кое е момчето.

Pesh0

Пък аз като социално осигурен преди две седмиси ми искаха пари да ми зашият главата която си нарязах. Нещо не се връзва системата , онзи младеж по ценен ли е от мен ? Повече пари ли е дал в шибаната ви каса ????????????????

За тях е по-ценен, понеже от него тепърва ще имат възможност да смучат... Сигурно ще е първият с "ипотека-сърце" - ако не си плащаш вноските, взимат ти сърцето, освен ако не е син на дупетат или на някой мильо...

Даа, и аз трябваше да платя за дете на 13 год. и то спешен случай! В Поморие,спешен кабинет- детето получи алергия и му поставиха инжекция-платих за медикамента и манипулацията! Въпреки,че лечението на децата е безплатно,случаят беше спешен,а и аз съм медицинско лице -казах го накрая,но само попитаха къде работя и каква ми е заплатата!

то и фандъкова я лекуваха в чужбина, докато за обикновените хора нямаше препарати за химиотерапия ...

Pesh0

Коя е фирмата производител , не ми стана ясно . Фирмата производител също има доверие в нас, защото никога не сме закъснявали с плащанията, добави проф. Начев.

Не случайно сме най тъпото племе в света. Да не дава Бог, утре ако ви се наложи - ще получите животоспасяваща манипулация, ама в някой паралелен свят!!! Ще си умрете като кучета! А парите, които сте внасяли цял живот ще отиват за спасение на богоизбрани. Идиоти ли сте ?!

Никой не може да ви попречи да се чувствате най-тъп. Това е ваше право. След като дори и под такава новина сте негативен - няма спасение за вашата душа.

на тая новина? На наивен ли се правиш?

между новина и хвалба(реклама) правиш ли?

Мрънкалниците като теб са най-опасното нещо за нашата страна. По-страшни от бедствие, по-жестоки от най-страшното наказание :)

Просто е трол агит-слуга чиято задача е да подклажда и поддържа някакво недоволство. Ясно, че новината също е агитационна но някак на някого успели да помогнат, кво се е разврещял тоя дето явно не може никой да му помогне да стане човек иди го питай.

по отношение на ваксините,и по дейността на Био Мед-аз лично очаквам оставката но Петър Москов. По всичко личи...че някои хора около него се опитват да правят ПР. Ако той не си я подаде,се надявам Борисов да му я поиска. Празниците ще минат...но ние няма да забравим...не се съмнявайте!

Толкова много страхотни хора, а не можаха да направят една поне горе-долу нормална страна..... Прочети малко, и си изясни какво значи еничар!

Важното е, че в България продължава да има страхотни лекари, страхотни инженери, страхотни математици, танцьори, поети, спортисти... всякакви... защото България я има и ще я има, въпреки всички родоотстъпници, които напуснаха родината си и много от тях станаха еничари. Еничари, които не знаят какви са - нито чужди сред чужди, чужди сред свои...

Я виж ти - еничарите били тук, четат и поставят минуси!!! Браво, още има нещо българско в тях! ;-)

Подкрепям напълно!

Да е живо и здраво момчето. Добре, че чиновниците са се задействали

прокуратурата и Валя Ахчиева им подпалиха джапанките...да...

Гордея се с тези българи.

Я пак!

С Москов-Очите ли се гордееш?

За здравноосигурени пенсионери, услугата предлага ли се? Или "и ние бяхме като вас и вий ще дойдете при нас"...

те живелите от 1945 до 1989-та не ги броят за хора.

бързата реакция на Министерството, след снощното предаване на Валя Ахчиева....на голям огън се пече министъра в момента. Дано операцията спаси момчето. Статията обаче оставя лош вкус на излъскване на имиджа на министерството след видяния снощи резил,по който медиите мълчат.

В развитите страни изкуственото сърце вече не се използва като мост за бъдеща трансплантация човек, който умира, като няма човешко, му слагат изкуствено сърце. Той вече е на първо място в листата на чакащите и след около 6 месеца му осигуряват донор. В тези страни от техните осигурителни фондове се заплаща изкуственото сърце с него живее, колкото може!

Не може да ти се разбере мисълта , какво искаш да кажеш ?

проф. Генчо Начев го е казал, не аз, Цитирах го.

sps_hrsf@abv.bg

а разбира му се. Парадират с нещо, дето на запад го водат ВРЕМЕННО РЕШЕНИЕ И НЕДОДЕЛКА.

проф.Начев е човек, който наистина е заслужил тази титла. Като човек-скромен и природно интелигентен. Гордея се с теб пофесоре!

Заслужил си е титлатарно е много арогантен! Била съм на преглед при него и поведението му беше отвратително!

Здравната каса плаща в момента само една трета от стойността на изкуствените сърца, каза проф. Генчо Начев. Тези сърца са временни заместители и с тях могат да живеят пациенти, които са на границата между живота и смъртта и им се търси подходящ донор. Ако няма такъв механизъм в тялото, то умира за няколко дни.

Баси лицемерите! Будалите остават с впечатление, че случайно всеки може да получи одобрение за нула време за 200 000 лв трансплантация! Кажете чий син е момчето?

Има ли значение чий син е момчето!? Важното е, че е спасен живота на един млад човек! Злобата в случая е неуместна! Всъщност тя никога не е уместна.

Има значение, и то голямо. Не чуваш ли всеки ден се говори за разни деца, дето се нуждаят от животоспасяваща операция и хората събират помощи с смс-и. Защо не се задействат и за тях така бързо. Иначе да е живо и здраво момчето, но наистина не всички имат неговия късмет.

Да бе ! ИМА ЗНАЧЕНИЕ ! Ама много голямо! Щото хорица наливали пари за изхранване на богоизбрани мрат като комари. ИМА ЗНАЧЕНИЕ !

Слава на Господа, поздравления за всички хора, допринесли за операцията, бързо възстановяване желая.

Най на края добра новина и то,отвсякъде!! Добра,защото млад човек е спасен,добра защото лекарите са си свършили работата перфектно,добра защото Министерството е реагирало за нула време и не пожали пари,добра защото ПОКАЗВА,ЧЕ МОЖЕ!!! Поздравления на всички -лекари,Министъра,хората от Министерството и най вече бързо оздравяване!!!

Москов-Очите можеш да го изключиш от списъка.

В случая,бъди сигурен,че за такава сума и такава бърза реакция, е сложил подписа си на поне три места - затова пиша и него!! Когато критикуваме някой,ако има моменти на добре свършена работа,трябва да се признава!!