17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колата е виновна защото се е блъснала в дървото. Така става когато оставиш колата да се движи сама, а ти се занимаваш с други неща.

Пътят Варна - Добрич е най бързо затваряният в страната тръгне ли да вали малко сняг. А какви преспи стават там! Добруджа е това, фучи, вее през зимата. От двете страни си има равномерно засадени дървета с некролози по тях, или мини-олтари под тях. Там където пътуващите са загубвали живота си. Достатъчно е само за това да помисли човек - каква работа вършат тези дървета, спират ли преспите и дали нямаше да бъде по добре стотиците загинали през годините в тези дървета да си бяха останали живи. Нацията ни се топи, жертвите на пътя са много у нас, но в същото време така си обичаме крайпътните дървета без никаква полза от тях, освен като смъртоносни препятствия съвсем до пътя. Вие си шофирайте по правилата с 90, поднесе ли ви колата, изблъска ли ви джигит от пътя и срещнете дървото - при същите тези 90 км/ч ще викат специализирана техника за да ви извади от колата. Е, на вас ще ви е все тая тогава

Спазвайте правилника бе, хора. В лошо време карайте по-бавно. На знака като пише 80 това не е минимална задължителна скорост, а максимална разрешена.

LeGrandTulup

На пътя всичко се случва. Даже и да сте изряден, примерен и предвидлив, друг може да ви насочи в дървото. Спомням си случай в някакво село 4-ма си седят в спряла кола. Връхлита ги джигит с БМВ с над 160 км/ч. В спрялана кола всички се мъртви, с разкъсани вътрешни органи, джигитът оцелял с дребни охлузвания. С други думи - пътят трябва да е максимално безопасен при всякакви възможни ситуации и без значение кой е виновен и кой не. Без крайпътни дървета шансовете за оцеляване са много по високи.

както викаше дедо (Бог да го прости) на крив к.р космите му пречат. Та и на разни дебили дърветата.

Да ама преди дървото по принцип има отводнителна канавка. По принцип защото трябва да има, част от пътя е. А преди нея на същия принцип е мантинелата. А дървото трябва да е там заедно с храсти ама така че короната да е извън пътя. За да спира снегонавяванията. Ама днес сме 22-ри век, всякаква сган чете каквото и падне и се мисли за гений и ръси мозък на талази ....

Дървета са садени за да пазят от слънцето и снегонавявания. Проблемът е в маймуните зад волана и тия дето все космоса им е крив затова, че са малоумни!

Кога ще се научите, че не дърветата са причина за смъртта на хората, а ударът в тях? А този удар няма да се случи, ако автомобилите се движат в рамките на пътя. Иначе съвсем спокойно можем да пуснем петиция да асфалтираме цялата държава, за да може да се кара навсякъде...

Неизвестно защо много ени смятат че като е ДЖИП или Миникупър са недосегаеми. Видя ли Бял джип с жена вътре, кракът ми е на педала спирачки. Мини купър много млади дами смятат малкото бижу за дамска кола, Вероятно не знаят че Илия Чубриков и Топлодолски се състезаваха и с такава кола на рали шампионати. Бог да и прости, такива случки не правят опита!

Може да е черен хумор, ама една от причините за катастрофата може да е, че не си е разбъркала кафенцето от пликчето, щото нали така ни рекламират как се кара минито.

Ей, не мога да ги разбера тези защо мразят толкова дърветата и си въобразяват, че могат да ги надвият. Други пък са се вторачили в камионите и все си мерят силите с тях. ДЕБИЛИ! Впрочем, писаните закони трябва да са като природните - щом се държиш като дебил - резват ти тиквата. Без обжалване.

Тъй и тъй за дебили си говорим. Та да си дойдем на думата. Кое е по ценно - дърво край пътя или човешкия живот? Само психопат ще иска дървото да си е там, а който не можел да кара като хората - да мре в дървото. Да, това е психопатия. Между крайпътните дърветата има около 5-10 метра разстояние. Като как едно дърво с голи клони щяло да спре снегонавяване, след като следващото дърво е на 10-тина метра? Това не е гора, това са равномерно засадени дървета с разстояние между тях. Грънци спирали шум, прах и снегонавявания.

Като е толкова ценен човешкият живот що не го е пазила, а го е похарчила? Като почнете да се държите все едно на такива това им е първата грешка... Днес дават газ, утре дават газ и рано или късно на някого му свършва късмета. Понякога взимат ценния живот на други хора... Но понякога своя. Зрели хора, взели съзнателно решение да рискуват.

дървото как е?

Мен ме научи навремето моя инструктор, Борката Цветков (бог да го прости) на някои много важни подробности. Когато шофираш трябва да си максимално концентриран, а не да ръчкаш радиото или да мислиш за гаджето или за проблемите си. В гадно време от особено на сняг и лед трябва да галиш волана и педалите. Когато имаш съмнение дали можеш да завършиш изпреварването не го започвай изобщо.

А скростния лост трябва ли да се гали?

А, "скоростният лост" го оставям на тебе, може не само да го галиш, ами и да му шептиш

Ха ха, ами ако някой го влече може и да го понаплюе дори.

Земи си автоматик.

Явно отдавна си карал курса и не е ставало дума за най-опасното пособие, телефона.

Тъжно е когато някой млад човек си отиде без време. Моите наблюдения за мини Купърите е, че се карат предимно от нахакани, млади кифли, но има и по-дърти лелки (пак кифлеещи), както и чички. Стилът им на каране е бърз и малко арогантен. Не дават често мигачи, засичат и т.н. Нахални, градски резачки. Не ги обичам.

Ако не е била надрусана сигурно е говорила по телефона

там е е работата че младите гледат как някой си в ютуб кара с 240... ся случая мое да е друг ама натискат педала карат кат загубени повечето а всъщност немогат да карат

Те миникупърите са много пъргави.

напраяете мантинели бье има вече ефтини еластични ламарини поемат подобни удари, спасяват животи в такива случаи, ся дървета и у Франция съм гледал по малкире национали то красиво катбима дръве обезопасете го не нужно дацрежем дърветата

Че то в случая е много вероятно дървото да е спасило някой невинен.

Айде пак, модераторе. Ако беше без "Мини Купър", какво щеше да е заглавието?

Млада жена с Мерцедес / БМВ / Ауди ...

бог да я прости, добила се е завалийката, радват се момиченцата на съвременният живот поотрасне поработи малко и хоп си купува бърза количка и мацката хвърка назад напред, днрс срещичка в съседният град утре шопинг вдругиден моренце и бръмчат си с тротинетките ама то скорост 1тон купе най-лекото, физични законибпозасилиш адреналин хубаво става ама кат се нацепиш сиевало мамата живот се губи тей, тея АПИ пишат глоби ама ква работа вършат ако имаше мантинели малката нямаше да се претрепе. мир на душата и млада ходила е живеело и се

Това ако е бърза кола . леле мале . Има с 1.6 бензин . малко над 100 коня .

ма те хвъркат тея бръмбарчета и едно момиченце без много опит си повярва че е карачка и животът е мед и рози натисне педала и.... пази боже чак ми е тъпо че се тепаме без война младо гадженце язък, живота бил пред нея и айде отече

2.0 - 230 к.с не е много, за мен

Пипи, Миникупър беше състезателна рали кола на Чубриков около 70 година. Почвате да се силите в оценки преценки, като че ли ....А какво ще кажеш за мотоциклет пистов 50 кубика със скорости на шампионат над 200 километра!?

"Движението в участъка е проходимо" ДИР, движението или участъка е проходим?

не питай, прекалено сложно е за тях

Винаги когато повдигна въпроса, че дърветата край пътя не трябва да са така близо до него, получавам много минуси. Добре, така да бъде. Радвайте се на дърветата и бройте смъртниците в тях. Няма седмица без поне 2-3 загинали именно в дървета. Кому е необходимо това, също сами си отговаряйте.

Ако парцела отстрани е мой , как ще ме задължиш да не посадя дървета че да спират шума и прахта . Туй не ти е магистрала . Карай нормално .

LeGrandTulup

Дърветата нищо друго не правят, освен да хвърлят шарена сянка на пътя. Короните им са над МПС-тата, така че нищо не спират - ни шум, ни прах, ни нищо. При силни ветрове като в тези дни има реална опасност дървета или големи клони да паднат на пътя.

Какво са виновни дърветата, че пияндурници, наркомани и неспазващи правилата за движение се бутат в дърветата Га такива идиоти като теб и дървесните пояси , които спираха поривите на вятъра ги изсекоха, а сега имало навявния! Ще има! Простако, дърветата предпазват от преспи, свлачища, наводненя..... айде да ги изсечем, че на някое говедо му се прищяло да се състезава със смъртта!

LeGrandTulup

Брей какъв имбецил се извъди. На прав и равен път дърветата от какви преспи, навявания и свлачища спират? Когато човек е тъп, той просто не може да замени думата дърво с думата препятствие в акъла който си го няма. Не е по силите му това. Такъв смесва и крайпътните дървета с горските пояси по нивите. Дали ще са дървета или бетонни стълбове на техните места - ефектът за пътуващите е същият. Само глупак може да си мисли, че ако спазва правилата и има дълъг шофьорски опит, не може да му се случи да се сгъне в някое по дебеличко дърво, та после близките му там некролози да лепят. Спукана гума, поднасяне на хлъзгав път, засичане от джигит, който бърза да се прибере и леко те бутва в дясно. Изпреварващ камион с прицеп, който се прибира по рано и те изкарва от пътя и последното което виждаш е дърво. И си дотам.

Колко хора трябва да умрат за да разберат от пътното покрай пътя да няма дебели дървета, а ако се направят еластични прегради от употребени гуми както по пистите най-добре.

па и ти ще да си един инжинеер льеле мальее... мантинели има бе батон кви гуми от формула 1

Хората просто да си контролират скоростта и да гледат къде карат. Работа извън пътя нямат.

Парцелите покрай пътя са предимно частни . Няма как да ги задължиш да слагат гумени прегради и какво ли не . Даже ако е мой ще сложа по дебели дървета .

Идеята да няма дървета е добра, но толкова гуми е невъзможна, а и замърсяваща работа. Една неширока пясъчна полоса между пътя и канавката пак ще върши работа да убива скоростта.

Ти влез с предна дясна гума в пясъчната ивица и не дръж волана с двете ръце ... и пак ще си говорим какво е станало и защо така се е получило ! Или се надявай една гума да отрази удара на два тона кола със 100 км/ч !