17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Собствениците на автомобили от Фолксваген груп обикновенно не карат а летят ниско. Е Като не ги отлепят по-високо от земята кой е крив?

Ми Фолксваген като не им слагат крила, за да спестят някоя с'тинка, как да ги вдигат техните кочини над земята...

Такива инциденти винаги са плод на кофти стечение на обстоятелства. Факт е, че мястото на кравата не е на пътя. Била е там заради повреден електропастир - първи проблем. Шофьорът е карал бързо, защото е местен и си познава трасето, което прави всички ни по-самоуверени от необходимото - втори проблем. Случката е в тъмната част на деня, тоест кара се на фарове, което съвсем ограничава шансовете за адекватна реакция. Дори и при 90 км/ч, каквато е допустимата скорост, колата изминава почти 30 метра в секунда. На фарове виждаш препятствието най-много на 50 метра пред себе си. Имаш около секунда да вземеш решение какво правиш и още секунда и половина да приведеш спирачната система в максимален режим на спиране. Хайде сметнете за две секунди и половина какво се случва? Изминал си към 75 метра, а си забелязал кравата на 50 метра макс, защото в тъмното може и на 30-ина метра като доближиш чак, да схванеш какво има на пътя. Така, че бай бабо да не те среща мечка, са казали хората.

Почти си прав, но никой не те задължава да караш с максимално допъстимата скорост... Аз си съобразявам скоростта със зоната на видимост. като не виждам съм карал и със 70км/ч и с 50км/ч при 90км/ч ограничение. От завой ми е изскачала тъмна каруца без грам светлина и светлоотразител и тъмнокожи хуманоиди в нея, само очите им се виждат. Не я блъснах. В случая този си е на 100% виновен. Ами ако беше застигнал пиян човек да се клатушка по средата на пътя при тези условия? Нямаше да лежи в болница, а в затвора...

според пенсионерите коментиращи тук е трябвако да кара с 20km щото дори да кара 40 km със пак нямаше да е без контузии.

кравата е по-умна от шофьора и по-скъпа от колата му!

се плащат минутки при положение че на всеки пътен участък по републиканската пътна мрежа може да се разходи или крава или овца или каруца с цигани скоростта не е от голямо значение за човешкия фактор

винетки , а не минутки да се чете

евентуално

вероятно

Според криминалистите, за да убие кравата, мъжът е карал вероятно с над 120 км/ч.

Сега нека плати кравата и да пусне нещо и на краваро, за причинени морални щети. Ше ми кара сос сто и двааасе по пато. Еййй, тва е нашио пат, ве. Как си мислиш, ти.

Хахаха. Бил казал 120. Егати ехперта. Опити с блъскане на крави е правил може би. А кравата може и болна да е била. Или изморена. Или пък сърдечен удар да е получила от стрес че блъсната. Младежа може и с 90 да я е блъснал или пък по малко. Кой тоя кравешки експерт дето ще каже кравата защо е умряла. Те хора неразбират от кво умират и си измислят диагнози ....

Карат като за последно

На тоя наистина му е било за последно

Бравос! С такава скорост на между селски път! Уникат! Идиота жив ли е? И изобщо има ли нещо под шапката?! Ако оцелее, предполагам, че вече няма да прави така, защото следващият път ще има стадо крави, а не само една!

Съжалявам за животинката, но не и този!

Преди време имаше много случай със стадо диви свине пресичащо първокласен път. И пак вината е на шофьора. Животни на пътя нямат място като винаги има виновен.

А дали понякога на пътя не се срещат животни да шофират АУДИ, БМВ, Мерцедес, и имат ли те място на пътя?

Остава да е имало и знак за възможна поява на добитък -ама надали. И задължителното АУДИ (иначе VW Голф тройка, или БМВ)

Жалко за кравата.

Приятел удари кон със 90км/час на скоростен път през нощта във Франция. Имаше само няколко драскотини по лицето. Полицаите му казали, че е извадил голям късмет, понеже е бил със Смарт и предното стъкло е много малко и конят не е могъл да влезе с купето. Естествено, виновен е бил собственика на коня и той е трябвало да покрие щетите.

Какъв патос - животното загина. Геройски във войната по пътищата ли? Борейки се за мир между крави и шофьори? Отдало живота си това безсмислено клане да спре?

Крава в 23 часа на пътното платно?! И естествено шофьорът е виновен, а стадото няма собственик. Не е истина в каква държава живеем. Нека поне задължат собствениците на крави да им слагат по една светлоотражателна жилетка, та поне да ги виждаме на пътя.

Не те възмути, че е карал с двойна скорост, а?

ЛУДИЯМАКС

Пич, мнението на "специалистите" е такова. А ако кравата е този "дизаин" вероятно човекът я е видял вече на торпедото (на капака). Вероятно и водачите на АМ Тракия дето избиха не малко прасета на пътя са виновни -пак в тъмна доба .... Преди години синът на моя колежка загина на пътя преди Сливен селскостопански трактор посред нощ прави обратен завой на ремарке насреща е имало идваща кола на фарове и ремаркето е било в светлинна завеса

ЛУДИЯМАКС

За онзи с двата минуса в поста ми по -долу тук. Пич една лятна вечер околу полунощ се прибирам от Варна за Бургас по нанадолнището след разклона за къмпинг Камчия пускам колата по инерция. Добитъка черен и го виждам толкова изведнъж, че едва успях да вкарам на втора и да скоча на спирачката при спирането успоредно на кравата бях плътно опрян до нея, и тя даже не се уплаши (за разлика от мене) ударих я с ръка да се маха от пътя. Няма да ти кажа колко време ми отне в страни на банкета да дойда на себе си. На 5 метра от колата черната крава стана "невидима". Така че госпожици голям га лапайте, големи оценки не казвайте

Ако не форсираха двигателите след 22.00 животното щеше да спи.

От репликата Ви е видно -ЗАБРАНА ДВИЖЕНИЕТО НА АВТОМОБИЛИ, ТИРОВЕ И МОТОЦИКЛЕТИ В ТЪМНАТА ЧАСТ НА ДЕНОНОЩИЕТО! ТО ТОГАВА И ОБЪРНАТИТЕ ТИРОВЕ ЩА СА ПО -МАЛКО ЗАРАДИ ЗАСПАЛИ ВОДАЧИ

Изглежда кравата се е обадила от отвъдното на КАТ за да каже, че е блъсната с над 120 км/ч. Някои стават смешни с изказванията си.

За това си има експерти и вещи лица. Не всеки да се прави на експерт.

А не не да съдят Audi за не сработили възглавници и колани! Ам.мм.мм... нали така!

Множеството на дебилите, каращи като луди по междуселските пътища се е пресякло с множеството на идиотите, пуснали боща добитъка си.

Точно.

за каране със 120 км в час щяха да го олепят 95$ и щеше да се научи , че не се кара с толкова. Тук всеки си кара както му падне и никой не плаща за произвола , които си е позволил и после що има жертви на пътя!

Оставка на правителството на Борисов! Незабавно!

Ами да, при спад на чуждите инвестиции със 70% спрямо 2017 и спад над 10 пъти спрямо 2007(според официалните данни на БНБ) си е за оставка. Толкова корупция, неработещи институции, съд, безхаберие и упадък не е имало никога...

2007-ма бяха страшни инвестиции! Офшорката на Гъз Червен строеше МОЛ след мол!

ЛУДИЯМАКС

Ето едно интересно твърдение ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ББ ПРЕДИЗВИКА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА 2007 ГОДИНА!

243Win

Всъщност, хората, които карат с под 120 км/ч на хубав път не са много. Но КАТ не знаят това, защото са заети да охраняват някой безумно поставен знак за ограничение на 60 км/ч.

Един виц... за хората. Ограничението извън градо било 90 .... хах хах ахха ахааха ...

Очаквам поставяне на знаци през 40 метра по магистралата и всички пътища на републиканската мрежа с надпис внимание крави и ограничение 30км/ч. Повдигане на обвинения на кмета и собственика за трафик на крави без винетка. Също поне 2 фондации спасете кравите на юг съответно на север от Стара Планина. И малко Европейска субсидия за крави наранени от катастрофа и неуспяли да преживят спокойно поради психически тормоз тормоз.

ако има крави и квото и да е животинче, значи не магистрала!

АБСЕЛЮТНО правилно... но ние сега си имаме магистрала с ограничение 90 на 30 процента от пътя. Т.че много дефиниции са релативни в БГ.

Вижте какво, ДОМАШНИ животни нямат работа на пътя. Удрял съм със служебната кола цигански безпризорен кон по тъмно, дъжд и мъгла. Карах с 40. Въпреки това, конят се плъзна по предния капак, счупи предното стъкло (а то пък ме наряза), извъртя се и попадна под предните гуми. Умря със счупен врат. Наложи се да изхвърля колата - при удар с 200 кг животно, купето се усука, а предната греда се огъна сериозно. И това - при 40 км/ч. А че тоя малоумник е карал с над 120, това няма да го коментирам. Каквото си направиш сам.

Това, с колко е карал, е само предположение! Скоростта НЕ може да се установи от това, колко е влачил кравата. Аз , и с 60 км/ч мога да я влача и 200 м. Но пък, за полицаите е хубаво( и изгодно) да имат ясно дефинирано нарушение - превишена скорост. Но тя, пък, се установява с уред. Така че, ще остане движение с несъобразена скорост - точка, по която всеки водач е в кюпа.

напротив, правят се следствени експерименти и се установява скоростта с голяма точност!

Следствени експерименти ? Имаш предвид , че ще блъскат някоя крава ли :)

200 килограмов кон??? да не е бил от шоколадово яйце???

Но ти си жив, а този смелчага е с опасност за живота.

Вероятно е стигнал там, за където е бързал...

Жалко за кравата !

Да бе мирно седяло - не би чудо видяло! Жалко за кравата !

В Германия изскачат елени и др.животни, но хората там карат нормално извън магистралите.Селяка си е заслужил участта.

Виждал съм " електро -пастир", за "електронен" такъв чувам за пръв път.

Дира са новатори. Какво да правиш.

И кравата е била без винетка!

ако карате с 50 км/ч. и излезат изневиделица 1(2-3) крави ще може ли да спрете да не се се помеляте? Зависи от много неща - разстояние, път, време. Желателно е крави да не изникват на пътя, случвало ни се е без да караме бесно и сме благодарни на Бога, че ни спаси.

Какво е "помеляте"?

Кравите изневиделица излитат и те със 120

ЛУДИЯМАКС

Имам чувството че ако ти покаже човек пръст щесе скъсаш отсмях. А никак не е за смях. Вероятно не знаеш за какво говоря; Над Ханска шатра има два завоя на 100 метра преди първият завой слънцето блести в очите ми и в миг ги виждам стадо крави. Бил съм с около 40 км/ч в подготовка за влизане в завоя, кравите -може би около 50 на брой спокойно тръгнаха надолу по пътя къв Ханската (Циганският табор) Ни пастир се видя ни на пастира жена му ....Така че нито е смешно нито е важна скоростта, Вие не се оглеждате на улицата и ви мелят с колите и все онези са карали много бързо, а кравата ако ти скочи на 4 -5 метра от дясно върви и си търси правата

Къде между Търново и Габрово има магистрален участък?

магистрален точно не, но има няколко участъка, където може да си пробваш късмета :) Явно в този ден е липсвал.

А защо е карал със 120 извън магистралата ?

На пътя Благоевград - Банско редовно излизат крави, коне и овце о пътя заради безотговорни стопани. Даже преди 2-3 седмици там пак имаше подобна катастрофа с избягала крава, добре че в случая беше с ТИР, та видача не пострада, но трябва да се вземат мерки относно тази безстопанственост.

Дано кравата да оцелее, а този галфон ако ще! Един келеш по малко на пътя.

Първо оток на мозъка не може да има, когато нямаш мозък. Второ - този много леко се е отървал. Трето - оставка на Правителството, че не може да опази идиотите от самите себе си.

Работата е ясна! В България определени марки автомобили винаги са неразривно свързани с величината " висока скорост". Кравата е ясна. Краваря също, ама за да ти дадат свидетелство за правоуправление все ти искат някакво образование различно от начално 4 клас. Ами тези глави не са само за да красят раменете ,ами и да изпълняват онази функция "мисли!", която е видно невъзможна за доста двукраки.

Съобразената скорост за крава на пътя посред нощите е до 5км/ч. Млъкнете, хейтъри, да не ви се случи и на вас...

Ти си бръмкай със 130-140 при ограничение 90 и не се бой от нищо.

Първо - шофйора е прав , или ти мислиш че ако изсучеш кравата със 90 а не със 120 , ще е по леко ? Второ - Некъв вуйчо е казал , че ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ Аудито се е движило със над 120 км / ч щом кравата е умряла. Това само по себе си е толкова тъпо изказване , че не ми се коментира...или ти мислиш , че се правят краш тестове със живи крави , за да се разбере при удар с каква скорост умират ?

Дряновица ясен, Кравата дали се е движела с превишена скорост не казвате?

ДА ВЗЕМАТ ПРОБА ОТ КРАВАТА ЗА АЛКОХОЛ В КРЪВТА, ЗАЩОТО ЗА ЮНАКА ДЖИГИТ Е ЯСНО, ЧЕ НЕ Е ИМАЛ.

Не знам какви са тези "експерти" дето са се изказали за скороста от 120 км. в час. Смятан, че може и при сорост 50-60 км. в ч. да имре животното. Смята се че при удар на пешеходец от кола с 80км. в ч. или повече пешеходеца няма шанс да остане жив. Но има случаи на смът на пешеходни дори и при по-ниски скорости. Има дори случаи на смърт на велосипедисти, а масовият велосипедист не може да вдигне повече от 40-50 км. в ч. Другата простотия, която ръсят разни "експерти" е че нямало "спирачен път"(следи от гуми по асфалта). Господа експерти образовайте се при новите автомобили и мотоциклети, каквито са прозиведените в последните 15-20 години има ABS система. С тях колата спира без да блокира колелата съответно затова няма следи от гума по асвалта.

Следи има ... но не са както при ставите автомобили "дири " а са прекъснати и на определен интервал. Когато колелото блокира, електрониката автоматично освобождава спирачката за части от секундата и я оставя в действие отново. За това и педала "рита " при напълно натисната спирачка. По този начин по марка, модел и размер на гумите може да се определи с точност скоростта на движение на превозното средство с АБС по разстоянието между отделните следи :).

да няма следи от спирачен път и ако избщо не е натисната спирачката. Ако не е видял живортното, след удар с висока скорост в обект с такава маса, едвали вече имаш възможност да реагираш и да натискаш каквото и да е. Освен това спирачния път от 100 до 0 при натискане на педала на спирачката до край /при тестовете поне/ е от порядъка 35-40 метра. А да се блъснеш и влачиш такава маса би трябвало още да намали това разстояние, а той както пише е влачил 100 метра...голям мазаляк е било, ужас...

Убий се с 300 в крава! Спаси пешеходец!

Изобщо не ми е жал за тоя кретен! Много тъжно за животното!!! Скапаняка ако беше нормален човек нямаше да кара с такава скорост по този път и щеше да избегне това жестоко убийство! Тъпунгер!!!

Питам се, колко прост и ограничен трябва да е човек за да напише толкова злобен коментар?!

А бе вие болни ли сте бе, какви са тези приказки! Кой не е карал с повече от 90 по междуградски път, не е имал късмет момчето, друг е въпроса, че е млад шофьор и не трябва да си позволява подобни нарушение, но и се 90 да я беше ударил тая крава, резултата щеше да е сходен!

И да не говорим, че според криминалистите е карал с над 120, а като ги знам наще полицаи и криминалисти какви са специалисти и как се преувеличава, за да се вмени вина, силно се съмнявам да я е ударил с повече от 100!

Ако беше карал с 90 щеше да има повече време за реакция, за което и са сложени такива ограничения. И ми е много смешно изказването "не е имал късмет момчето"... Заради такива като тоя ние останалите, които "караме полицейски", се надяваме да имаме късмет да не попаднем на откачалки по пътищата.

Смятай, щом за тях карането е до късмет.

Абе къде е Митьо Зоров да види ,че и крави безнадзорно ходят на платното а не само коне???!!!!

Господата с дебиловозите - БМВ, Ауди, Мерцедес (особено над 15г) да внимават за бесни крави, които летят по пътищата и се изпречкват. От време на време внезапно изскачат и знаци, дървета