Млад белгиец се е самоубил след двумесечен разговор с чатбота "Елиза"

"Елиза" е създаден през 60-те години на миналия век и е представен като "терапевт"

Обратно в новината

Коментари - Млад белгиец се е самоубил след двумесечен разговор с чатбота "Елиза" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пха аман от глупости и невежите им се връзват... Това е много жалкко.

Щом се е притеснявал за природата значи е от "зелените", а те масово агитират за самоубийства.

Само пълен глупак би могъл да се довери на машина, която да му помага "психологически".

Правете си майтапи и остоумни забележки...но филмът "Бунта на машините " ви очаква в бъдещето...а всичко вече е чрез тях.. ...това не е смешно горкият човек..

То и на мене една вчера ми каза да се гръмна.

Добре е направил, намалил е карбоновия отпечатък!

Тука нещо ни будалкат. Елиза е страшно ограничена програма на LISP - няма как да изкара такова твърдение. Или чатбота е друг, или историята е измислица.

ㅤ

И този е от сектата "Свидетелите на Грета".

Може би внушаването на психозата за "климатичните промени" също има своята роля?

КОЙТО НЕ ХВЪРЛЯ ТЕЛЕФОНА НАВРЕМЕ ВЗИМА ТАКИВА РЕШЕНИЯ НЕ ЧЕТИ НЕ ВЛИЗАЙ ВЪВ ФИЛМИ НА ТЕЛЕФОНА

Пиенето на хапчета създава непреодолими проблеми. Хапчетата не са решение на какъвто и да било проблем свързан с мозъчната дейност.

Удри кило ракия и си кат нов.

И ето един етичен въпрос. Кой е виновен за подбуждане към самоубийство? Ако той имаше връзка с реална жена и тя му беше казала това, сега щяхме да я съдим на затвор. Но изкуственият интелект не носи никаква отговорност за последиците. Човекът си е бил болен и си е теглил чертата. По същата логика, не трябва да съдим и ако реална жена го тласне към самоубийство, човекът си е пак точно толкова болен, независимо тенекия или човек го тласка към края....

В случая няма подбуждане към самоубийство и ако същото му го беше казала реална жена нямаше да я осъдят и нея. Това че след смъртта си хората отиват в рая си е стандартния комплект религиозни брътвежи, който го има в повечето големи религии, в това число и в християнството.

Да бе. Тогава трябва да осъдиш всички религии и то с бая столетия назад.

Човека е бил в психоза и е трябвало да пише хапчета, за да му се нормализират мозъчните функции и да се оправи и да води нормален живот. Бил е за психиятър. Ама са го изпуснали.

той споменал за самоубийство, а "Елиза" отговорила, че в отвъдното ще живеят "завинаги като един, в рая". Хора покайте се . Самоубийците отиват в Ада на вечни мъки , четете Библията , ходете на църква , молете се на Господ Исус Христос , само Той прощава греховете , спасява , възкресява , изцелява всяка болест . Милост Господи.

lu4ka

Не отиват в ада. Прочети. Убийството е грях, но за всеки грях можеш, да помолиш Бог за прошка и тя ще ти бъде дадена. Когато се самоубиеш, няма как да измолиш прошка за себе си, защото няма как да се покаеш за грехът ти и да помолиш за прошка, просто защото си мъртъв. В този случай, душата ти блуждае, защото е щяло да ти бъде простено , ама не си могъл да получиш прошката.

Убийството е грях защото е посегателство към живота, който е дар от Бога. След смъртта покаянието, което е лично е невъзможно. Ето защо самоубийството е непростим грях - защото самоубиецът няма как да се покае. И не, не душата му не блуждае, ами е обречена на вечни мъки.

ㅤ

Да ти пикам на библията! Ри сигурно си от онези лековерници, дето вярват, че Ной е взел истински животни в хранилището си. Толкова за твоята библия и истините в нея!

Исус е бил учител.. Много по-късно го издигат в ранг такива като теб! Никъде не говори за себе си като бог. Освен в две строфи, написани в името на един от учениците му и то поне 80-90г след смъртта му! Колкото до милостта - я кажи тоя милостивия Бог какво е заръчал на евреите пред Иерихон: избийте ги всичики! Или ти "вярваш" само в избрани клишета от нея.. Нека да позная - адвентист или реформатор? Ходещ в едва от модерните западни църкви, надъхан да проповядва и сее божието семе? Зомисли се какво са извършили католиците над катарските християни! За какво клане в името на Христа (да се чете финансова облага) . И за какъм садизам и малоумие говорим при "евангилизирането" на Ю.Америка.. Все от вярващи...

Дори изкуственият интелект е преценил, какви безполезни идиоти са последователите на лудото Грети.

да пробва да се свърже с чатбота на някоя банка, ще пристъпи към убийство :-)))) иначе sorry тъжна вина, дар явно много е бил болен човекът

60те wtf

Е щом ДВА месеца си е говорил с чатбот, явно е имал проблеми доста преди това.

Ако ЕЛИЗА е на нивото на 8 битовата едноименна програма, създадена през 60-те в MIT - "която дава на потребителите илюзия за разбиране", нищо чудно че белгиецът се е "рестартирал".

> В последните разговори с чатбота той споменал за самоубийство, а "Елиза" отговорила, че в отвъдното ще живеят "завинаги като един, в рая" < ?! Егати ТЕРАПЕВТА !

Чатбота трябва да се ограничи дотам, да ти каже защо е забавена поръчката, защо е сгрешена фактурата или да блокира картата при подаден сигнал и удостоверение на собственика... Какви са тия глупости за терапевт, лечение и първа помощ...., та това е тенекия с чип, няма адекватно, аналитично мислене, не притежава собствен интелект, не може да реагира в непредвидени ситуации... Хората които го използват за такива цели са с интелект на третокласник (при това с забавено развитие), при положение, че могат да оставят живота си в ръцете на математически алгорит..., просто възрастни дебили с абсолютна липса на критично мислене....

Путин е виновен

За ботовете само чатботове, друга оправия няма!!!!

Тццц 1во, каква е тази тревожност за природата? Явно яко ги облъчват там. 2ро до това води изкуствения интелект!

Типичен пример за съвременна безскрупулност - първо да го създадеш това, второ да го внедриш и трето непрекъснато да го усъвършенстваш. А иначе белгиецът не е трябвало да се занимава с глупости, нормалните мъже ходят по проститутки - там поне има достатъчно българки където на чиито сещате се може да си вдигне самочувствието

'Медиите отбелязват, че тя е майка на две деца, както и че семейството не е имало други проблеми.' Със сигурност не са имали проблеми щом мъжа и е предпочитал да си говори със софтуер от 60-те, вместо с нея.

Когато човек чете индекса за щастие на западните нации, трябва да се запита дали тези хора осъзнават къде са и за какво става въпрос, но преди всичко се мислят за щастливи.

Като чу че мисля за самоубийство много се зарадва и ме пита дали мога да карам цистерна бензиновоз ?!

Още може......дебили......