Митинги "за" и "против" уволнени онколози в Русе

Единият от лекарите казал на момиче "да си купи ковчег", от другият лагер твърдят, че пациентите провокират с поведението си

Обратно в новината

Коментари - Митинги "за" и "против" уволнени онколози в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човешкото отношение към пациента е част от самото лечение.Не съм съгласна,че болните създават описаната от ст.сестра ситуация.Колкото и голям специалист да си,ако ти липсва човещина,състрадание към пациента,то си никой.Наясно съм,че ежеденевието на лекарите е натоварено,динамично и изнервено,но избирайки си тази професия и са били наясно с това.Не е възможно да преживяваш болката на всеки,това изхабява,но човещината трябва да е на първо място.

Д-р Станев го познавам, много арогантен тип. Не ме учудва, че са го уволнили.

И най-големите гении да са в професията си, като нямат отношение към пациента, не им е работа да работят с пациенти. Да се занимават с научна работа. Отношението е 60% от лечението.

много арогантност и корупция. Малко лекари са заслужили уважението ми .Чувал съм тяхна оперативка как провежда госпожа Генова докато седя отвън на пейката. Викове, крясъци по процедурата сестри, колеги, пациенти всичките са на дневен ред.

тези коментари към пациенти са действителни, това е недопустимо, независимо от поведението на пациентите! Как точно онкоболен пациент ,може да те провокира до степен, да се държиш като пехливанин и да му пожелаваш чак ковчег? И по-точно, защо би те провокирал, като единствената му цел е да прескочи трапа, а ти играеш ролята на моста , по който да мине ? Цинизмът, г-да, цинизмът и арогантността замазват и окалват професионализмът ви! Уважавайте , за да бъдете уважавани - това и към пациенти и към лекари се отнася!

Баща ми е с онкологично заболяване. Видях и двата типа отношение - в ИСУЛ директно го пратиха да умира "бе оставете го човека да си умре спокойно на тези почти 80 години". В Токуда няма проблем. Жив и добре е вече 5 години. бог да поживи лекарите, истинските, и да му даде време колкото му е писано.

Аз съм пациент на д-р Генова и д-р Станев от повече от година (преди това пет години ме лекуваха в онкологичен кабинет в КОЦ - Русе. Преди това във Варна едно "светило" в онкологията и урологията ми заяви: "отивай да си мреш у вас - ибес това ти остават 5-6 месеца живот. Благодарение на грижите на онколозите в КОЦ - Русе все още съм живи, въпреки че живея сам, се справям. Благодаря Ви, д-р Попов, д-р Генова и д-р Станев!!!

Бил съм в болница В западна Европа. Там правят всичко възможно да се чувстваш добре, дори да знаят, че умираш утре. При посещение лекарят три пъти те пита имаш ли въпроси и чака търпеливо да си формулираш мисълта. После ти обяснява всичко детайлно. Поведението към сериозно болните е под всякаква критика в България. Целият подход е сбъркан и е норма пациентите да се държат в пълна мъгла. За съжаление за много от онко заболяванията реално няма избор къде да се лекуваш в БГ, което прави определени болници монополисти. Монополът никога за нищо не е допринесъл положително. А това, че гледат на теб като на ходеща клинична пътека, не помага.

Присъствала съм на такива обиди и не само от тях двамата .Не прави изключение и Корабов. Да не ти се налага да влизаш там. Няма никаква хуманност, етика или култура. Гони се бройката, майка ми я настаниха на една пейка вместо на легло а имаше проверка от здравната каса. не се дава никаква информация ще ти направим това и това , човешки обяснения и подкрепа .Вниманието към всеки човек е част от лечението , а съм виждала как припада човек и лекарите минават и дават нареждане да се извика санитар с количка. Какво е едно протягане на ръката когато си на земята без сили , без Достойноство и без надежда че ще ти помогне лекарят минал край теб.

Характерно за българите е, че когато някой се надигне да си търси правата и да има изисквания - другите веднага го натискат надолу в стил "Ти пък къде си тръгнал и на къв се правиш". Нали знаете вица "защо казанът с българите в Ада никой не го пази"?! За съжаление е пълно с доктори, които се мислят за божества, но не помагат с нищо естествено или свръхестествено на пациентите. Напротив - неглижират ги, присмиват им се, дори ги изкарват луди. Вече е съвсем в реда на нещата за даден здравословен проблем да се посетят минимум 2ма специалиста, за да се сравнят мнения. А в много случаи започваш да въртиш по доктори, докато някой вземе че ти обърне внимание. Вече няма значение по Здравна каса или платено...все те неглижират

Случката е в Онкология София: Като разбрах че баща ми е приет в Онкологията ми трябваха само 8 часа за да прелетя океана. От летището заминах директно за болницата. Лекуващият му лекар беше дежурен но сестрата ми обясни да не го “притеснявам” защото е ядосан!!!! Три дни ми трябваха да го открия- все още беше “ядосан” На четвъртият ден татко почина! Изводите са ваши!!!! Аз направих моят !!!!!PS- Аз също съм лекар но не в БГ

После що ги бият българските лекари!

Най-отговорно ти заявявам,че лъжеш. Три дни да не можеш да говориш с лекар,щото бил ядосан. Я се вземи в ръце.

Боб, повярвали ми: Само в БГ вратите на отделениятя са заключени, само в БГ санитарка ще те овика да не стъпваш че току що е измила и т н Мога да дам хиляди примери - бях хирург 12 години в БГ

Преди десет години се налагаше да ползваме тяхните услуги и още тогава бяха същите нечовеци. Нямат работа в болниците такива лекари, срам за лекарското съсловие.

събрали са родата а